Rejser til Gualdo Cattaneo

Gualdo Cattaneo er en lille charmerende middelalderbylandsby med omkring 6000 indbyggere, som ligger i et naturskønt område med skove og olivenlunde ca. 50 kilometer fra regionshovedstaden Perugia og ca. 30 kilometer fra den berømte by Asissi i den oversete Umbrien-region i det centrale Italien. 

Landsbyen er et ideelt rejsemål for dem, der ønsker en rolig og afslappende ferie i autentiske umbriske omgivelser og stadig have muligheden for at kunne opleve store kulturelle og historiske seværdigheder uden at skulle foretage andet end en relativt kort køretur i en lejebil.

Musikfestival og palio

Selv om byen for det meste lever i sin egen rolige og umbriske idyl, langt væk fra turiststrømmens brede floder, liver den undertiden op, når én af de italienske højtider eller de lokale festivaler banker på døren. Dette sker ikke mindst i juli, hvor der hvert år afholdes en livlig musikfestival i byen med mange forskellige musikgenrer og hvor der samtidig gives smagsprver på den lokale Sagrantino-vin.

Gualdo Cattaneo har også sit egen Palio, Palio dell’Arrampicata, der afholdes fra sidst i august til begyndelsen af september og som adskiller sig fra det, man kender fra det mere berømte Palio i Siena i Toscana.

Oplevelser og seværdigheder

Med sin beskedne størrelse er det begrænset, hvor mange seværdigheder Gualdo Cattaneo har at byde på, men faktisk har byen nogle interessante steder for de historisk interesserede, herunder et smukt historisk centrum med et middelalderligt rådhus, Palazzo del Municipio, kirken San Michele Arcangelo med dens fresker fra 1500-tallet, middelalderkirken San Francesco og det romanske kloster San Felice.

Du finder også en række spændende historiske seværdigheder i omegnen af byen, herunder en række smukke slotte, såsom Castello di Montecchio fra 1000-tallet, der ligger på den romerske Via Flaminia; Castello di Castagnola; samt det flotte, velbevarede Castello di Moricchia fra 900-tallet.

Udflugtsmuligheder

Der er mange forskellige udflugtsmuligheder fra Gualdo Cattaneo. Tag for eksempel på en dagsudflugt til regionshovedstaden Perugia, Umbriens kulturelle, økonomiske og politiske centrum, der ligger kun ca. 50 kilometer fra byen; eller besøg den berømte by Assisi, Frans af Assisis hjemby og Italiens mest betydningsfulde religiøse centrum efter Vatikanstaten, som ligger kun ca. 30 kilometer fra byen.

Hvis du får lyst til at afbræk fra de mange kulturelle og historiske seværdigheder, som Umbrien er så rig på, kan du kombinere dine udflugter til de umbriske byer med oplevelsen af den fantastiske og uberørte natur, som du kan opleve på vandreture i Nationalparken Monti Sibillini, som er en del af bjergkæden Appenninerne.

Læs mere om Gualdo Cattaneo

Rejsemål i Umbrien

Find rejsen til Umbrien her

Populært i Umbrien

Italien, Umbrien, Saragano
  • Nærmeste lufthavn: 156 km
  • Pool
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Umbrien, Gualdo Cattaneo
  • Nærmeste lufthavn: 178 km
  • Pool
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Umbrien, Perugia
  • Nærmeste lufthavn: 162 km
  • Pool
  • Internetadgang/Wi-Fi

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér