Rejser til Perugia

Helt tilbage fra etruskernes tid og op gennem middelalderen har Perugia spillet en vigtig rolle i det, der i dag er Umbrien-regionen - Italiens grønne hjerte. Perugia, som har knap 170.000 indbyggere, er stadig regionens kulturelle og administrative hovedstad. I den gamle bydels smalle, snirklede gader vil du tydeligt mærke historiens vingesus, men vil samtidigt tydeligt fornemme, at dette er en by med en ung puls. De mange studerende fra byens over 700 år gamle universitet giver således Perugia et charmerende ungdommeligt præg.

Velkommen til Umrien med Hideaways, vi er specialister i rejser til Perugia og andre rejsemål i regionen. Bestil din rejse til Perugia som en samlet pakkerejse inkl. hotelophold, flyrejse og lejebil elelr transfer tur/retur fra lufthavnen. Vil du hellere selv arrangere din rejse til Italien kan du naturligvis også blot booke dit hotel igennem Hideaways.

Chokolade og jazz

Du kan nemt fordrive tiden med blot at gå rundt i de brostensbelagte gader for at udforske historiske seværdigheder, museer og gallerier. Har du en sød tand, vil du nok også helt naturligt blive tiltrukket af de fristende chokoladebutikker, hvor du finder det berømte umbriske kys, Baci, små chokolader med en hasselnød på toppen, og et væld af andre mørke lækkerier. Perugia er i det hele taget lidt af et mekka for chokoladeelskere, som blandt andet kommer her i hobevis hver oktober for at deltage i den store chokoladefestival Eurochocolate.

Det er dog ikke kun chokoladebutikkerne, der byder på enestående smagsoplevelser i Perugia. På byens mange restauranter og caféer kan du fordybe dig i de mange andre umbriske kvalitetsprodukter såsom trøfler, oste, pølser og selvfølgelig vinene. På flere af byens vinbarer er der ofte live jazz. Lyder det som den helt rette kombination, bør du overveje at rejse til Perugia i juli, hvor byen er vært for den årlige jazz-festival, Umbria Jazz.

De fleste af Perugias attraktioner ligger oppe på toppen af bakken i Centro Storico, det historiske centrum. Selvom gaderne her til tider er stejle, er det nemt at komme rundt til fods. Faktisk er det i praksis ikke muligt at køre herop i bil. I stedet parkerer man i et af garageanlæggene syd for bymuren eller ved minimetroen på Parcheggio Porto Nova. Herfra kan du tage henholdsvis rullende trapper eller en metroen det sidste stykke op til centrum.

Mange udflugtsmuligheder fra Perugia

Det er en ret lang køretur fra Danmark til Perugia i det centrale Italien. Med en overnatning undervejs er det dog ikke en uoverkommelig tur, hvis du gerne vil have en bil til rådighed i ferien. Du kan dog også springe den lange køretur over og i stedet flyve hertil. Byens lufthavn, som ligger blot 20 minutters kørsel mod vest, har blandt andet forbindelse fra London med Ryanair. Alternativt kan du rejse til Rom, som har adskillige direkte flyruter til danske lufthavne. Det tager omkring 2½ time at køre i din lejebil til Perugia fra den italienske hovedstad.

Selvom der er meget at se og nyde i Perugia, kan en bil, hvad enten det er din egen eller en lejebil, være nyttig, hvis du får lyst til at opleve nogle af de andre byer og seværdigheder i området. Der er for eksempel ikke mere en halv times kørsel til Trasimenosøen og den lille maleriske middelalderby Agello-Magione samt mange indbydende vingårde. Til lidt længere udflugter er både Firenze, Orvieto og Siena inden for rækkevidde. Derimellem findes en perlerække af små, mere ukendte middelalderbyer, der ligeledes byder på uforglemmelige kulturoplevelser.

Læs mere om Perugia

Rejsemål i Umbrien

Find rejsen til Umbrien her

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér