Her er et af mine favorithoteller. Så tilgiv mig på forhånd for eventuelt misbrug af superlativer – ikke desto mindre synes jeg, at det er et fantastisk sted. Jeg er også svært begejstret for det eventyrlige og magiske Umbrien, så med Hotel Tenuta del Gallo, er der en række ting, som for mig går op i en højere enhed, og en ferie her, er en ferie for alle sanser.

Mikkel Krohne-Sørensen
Besøgt af
Mikkel Krohne-Sørensen

Først og fremmest var det svært at finde hotellet, og det i sig selv er noget som motiverer mig, og gør rejsen endnu mere spændende. Det næste er, at selve vejen til hotellet, gennem bjergene i Umbrien er en stor oplevelse, forbi middelalderbyerne på bjergtoppene er et fascinerende syn jeg aldrig bliver træt af. De ligger der på rad og række, og de er alle opbygget efter samme princip – logikken i arkitekturen er tydelig, og fortæller en historie om middelalderens uforudsigelige samfundsforhold, hvor det vigtigste var, at bymurene kunne forsvare byernes indbyggere.

Den sidste by jeg kom forbi, inden jeg fandt hotellet var Amelia, som har en historie, som trækker sig helt tilbage til romertiden. Byen lå, og ligger stadig, på vejen til Rom, så byens betydning som handelsby gjorde den til et vigtigt knudepunkt for rejsende og handlende. I dag har byen stadig en middelalderatmosfære, som går helt ind under huden på mig, når jeg bevæger mig rundt i de smalle brostensbelagte gader.

Et charmerende landsted med sjæl

Tenuta del Gallo har ikke kun sjæl, fordi husets historie strækker sig mange hundrede år tilbage, men også fordi værterne på stedet, Sylvia og Marco, har givet det en helt unik karakter, og den kærlighed de har til huset, skinner igennem alle steder. Stedet købte de i 2003 og efter 5 års renovering, slog de dørene op og modtog de første gæster. Dette siger noget om, hvor meget tid og energi der er blevet lagt på stedet.

Både Sylvia og Marco bor og arbejder i Rom. Sylvia er advokat, og Marco er sommelier. Især Marcos profession skinner igennem på hotellet i kraft af den fantastiske vinkælder, som gemmer på udsøgte, italienske druer. Der er naturligvis mulighed for at komme til vinsmagning – en ting jeg til min store fortrydelse ikke nåede, da jeg var der. Men så har jeg en god undskyldning mere til at komme igen.

3 borde bliver til 1

Også restauranten er værd at nævne, for den er velkendt både blandt de lokale, men også blandt gæster, som kommer helt fra Rom. På Hotel Tenuta del Gallo fik jeg nok også noget af det bedste umbriske mad, jeg har smagt til dags dato, og lige meget hvad og hvor, jeg kommer rundt i Umbrien, så bliver den svær at overgå.Hotellet har kun 9 værelser, så der vil aldrig være fare for, at stedet bliver overrendt. Sylvia fortalte mig, at det ofte er par, som kommer og bor på hotellet, og noget af det hun holder mest af at se er, når gæsterne starter med at sidde ved hver deres borde den første aften, hvorefter de sidst på ugen spontant har slået bordene sammen.

Majestætisk, men ikke snobbet

Det var ikke noget Sylvia gjorde meget ud af, men hun fortalte, at hendes bedstemor var tilknyttet det italienske hof hos den sidste italienske konge Umberto d. 2. Hun fortalte det, da jeg stod og nærstuderede et billede, som stod på gangen udenfor mit værelse. Disse små historier, som gemmer sig over alt på Hotel Tenuta del Gallo, er igen noget af det, som gør stedet helt specielt. Der er noget fornemt over indretningen af hotellet, og det viser sig også, at alle møblerne, billederne og pyntegenstandene er ”overskud” fra familiens villa i Rom. Alting er antikt, men meget velholdt, og den historie og skrøbelighed som mange af møblerne har gør, at man helt automatisk passer på tingene og bevæger sig rundt i huset med en lille portion respekt – uden at det på nogen måde bliver til et irritationsmoment, for tag ikke fejl, alle tingene er der for at blive brugt.

Au revoir, auf wiedersehen, see you soon…

Det undrer mig ikke, at folk fra hele verden kommer til Tenuta del Gallo mere end én gang. Jeg kommer i hvert fald helt sikkert igen. Om det så bliver en hel uge, en halv uge eller blot nogle dage i forbindelse med en bilrundrejse – det vil tiden vise.

Godt at vide om Hotel Tenuta del Gallo

Restauranten på Tenuta del Gallo er et must, når du vælger at bestille en rejse hertil, men jeg kan også anbefale dig at køre ind til Amelia og besøge en af restauranterne herinde. Her skal du dog være opmærksom på, at du skal holde lidt igen med de italienske druer, da du skal køre i bilen frem og tilbage, hvis ikke du vil ud på en lidt længere gåtur.

Derfor kommer vi gerne igen

Fordi Tenuta del Gallo er dragende. Fordi jeg aldrig får nok af Umbriens eventyr og magi, og fordi jeg gerne vil opleve mere af hotellet. Når jeg kommer igen, vil jeg tage et par gode vandresko med og gå en tur i de omkringliggende skove, gennem olivenlundene og over markerne, hvor freden og roen bliver den største attraktion og naturen den største seværdighed.

Læs mere om Tenuta del Gallo

Hideaways' kategori

8,4 Vores gæsters
bedømmelse
120 anmeldelser

Faciliteter

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
Se alle

Kort og afstande

 • Nærmeste by,  Amelia – 9 m
 • Montefalco vindistriktet - 83 km
 • Byen opkaldt efter den gode Frans, Assisi – 118 km
 • Kyssets by, Perugia – 101 km
 • Monte Cucco-bjerget – 142 km
 • Frasassi-grotterne –157 km
 • Hyggelige Gubbio med alle dens festivaler – 138 km
 • Rom lufthavn – 133 km
 • Firenze lufthavn – 223 km

Værelser

Alle værelserne er indrettet forskelligt, men gennemgående er de alle meget stilfulde. Værelserne er opkaldt efter de store italienske kunstnere. Indretningen af værelserne har Sylvia selv stået for, og mange af møblerne er hentet fra familiens villa i Rom. Stilen er antik - ja nærmest lidt aristokratisk.

Værelsernes størrelse kan man bestemt heller ikke klage over, og alle badeværelserne fremstår nærmest nye. Jeg vil næsten vove pelsen og sige, at lige meget hvilket værelse du vælger - eller får tildelt - så vil du være tilfreds. For også når det gælder værelserne på Hotel Tenuta del Gallo, så er der kælet for detaljerne.

Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Tenuta del Gallo:

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Mulighed for balkon/terrasse
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception
 • Hotelbar

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Strada di Macchie km 6
05022 Amelia

Koordinater

Latitude: 42.5994
Longitude: 12.3697

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Italien, Toscana
 • Nærmeste lufthavn: 79 km
 • Pool
 • Restaurant
Italien, Umbrien
 • Nærmeste lufthavn: 165 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Toscana
 • Nærmeste lufthavn: 57 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi