Rejser til Vicenza

Vicenza ligger omtrent midtvejs mellem Gardasøen og Venedig. Den mellemstore by (cirka 110.000 indbyggere) er alene af den grund et interessant rejsemål for dig, som vil have mest muligt ud af en ferie i det nordlige Italien. Selve Vicenza er dog især blevet et kendt rejsemål takket være sine mange smukke bygninger, som blev tegnet af en af renæssancens største arkitekter Andrea Palladio (1508-1580), der selv boede i byen. Den enestående arkitektur er grunden til, at Vicenza sammen med en række villaer i omegnen blev optaget på UNESCO's liste over verdens kulturarv i 1994. 

Velkommen til Italien med Hideaways, vi er specialister i rejser til Vicenza hvor du bor på nøje udvalgte hoteller på din rejse.

Levende by med enestående arkitektur

Det er dog ikke kun arkitekturinteresserede, som rejser til Vicenza. Regionens fjerdestørste by har da også meget mere at byde på end elegante bygningsværker. Når du har spadseret en tur rundt på den centrale Piazza dei Signori for at beundre den enorme Basilica Palladiana, et af Palladios mest kendte bygningsværker, og det 82 meter høje middelalder-klokketårn Torre di Piazza, kan du for ekempel slå dig ned en fortovscaféerne for at få en forfriskning, mens du blot nyder stemningen og de smukke omgivelser. Eller du kan fortsætte ned i sidegaderne, hvor der også findes talrige gode spisesteder og ikke mindst butikker. Er du i humør til at shoppe, kan du for eksempel få lang tid til at gå med at udforske de spændende butikker i byens mest populære handelsgade Corso Palladio.

Seværdigheder i Vicenza

Selv hvis du ikke så let benoves over gamle bygninger, bør du bruge en dag eller to på bare at udforske Vencenzas historiske seværdigheder med vægt på den berømte arkitekts værker. Det er for eksempel svært ikke at blive imponeret det olympiske teater, Teatro Olimpico, på Piazza Matteotti, som Palladio faktisk ikke selv nåede at færdiggøre før sin død. Det er eftersigende Europas ældste indendørsteater, og selvom arkitekten Vincenzo Scamozzi overtog projektet, er det også her tydeligt, at inspirationen til bygningen også er hentet fra det gamle romerrige.  Det smukke teater benyttes stadig forestillinger. Find mere information om det aktuelle program på teaterets officielle hjemmeside.

Få gader fra det olympiske teater ligger en anden af Palladios flotte bygning, Palazzo Chiericati. Den blev opført i 1550 og huser i dag bymuseet, hvis samling blandt andet inkluderer adskillige malerier fra det nordlige Italien. Sidst, men ikke mindst, bør du besøge villaen La Rotonda, som ligger på en lille bakketop omkring 25 minutters gang uden for byen mod syd (du kan eventuelt tage bus nr. 8). Inspirationen til villaen, der egentlig officielt hedder Villa Almerico Capra Valmarana, fik Palladio eftersigende fra Pantheon i Rom. Udefra er det bemærkelsesværdigt, at villaen ser identisk ud fra alle fire verdenshjørner. Indenfor venter der dig rigt udsmykkede rum, hvor især det centrale, cirkulære hovedrum under kuplen er spektakulært.  

Villaerne i den nærmeste omegn af Vicenza er ikke de eneste udflugtsmuligheder. Vælger du at rejse til Vicenza, får du således også et godt udgangspunkt for at besøge byer som Venedig, Padova og Verona, hvortil der er togforbindelse. Har du adgang til en bil i ferien, er det desuden oplagt at benytte chancen for at udforske resten af regionens mere ukendte perler og naturområder. Det tager for eksempel bare omkring 45 minutter at køre til Gardasøen

Læs mere om Vicenza

Rejsemål i Veneto

Find rejsen til Veneto her

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér