Hotel Bastion. Som navnet antyder, er hotellet bygget på resterne af middelalderfæstningen Kastela, som stammer helt tilbage fra det trettende århundrede. Jeg befinder mig i hjertet af den hyggelige by Zadar, i det nordlige Dalmatien. Det er en sand perle, jeg har fundet her, et ægte boutique-hotel som kan anbefales på det varmeste, både på grund af den gode service, men også for den skønhed hotellet besidder.  

Marie Kaalund Winther
Besøgt af
Marie Kaalund Winther

Allerede ved ankomsten, får jeg en god mavefornemmelse, for jeg er sikker på, at der gemmer sig noget helt fantastisk bag de tykke mure. Om det er fordi, at hotellet ligger så godt placeret her side om side til havnen Jazine, eller om det er fordi, at hotellet er halvt en fæstning, halvt et hotel, og dermed gør det ekstra interessant, skal jeg lade være usagt. Under alle omstædigheder skærper det så meget min interesse, at det kun kan gå for langsomt med at komme inden for og kigge nærmere.

Ualmindeligt hyggeligt og stilfuldt

Alle mine forventninger indfries, da jeg træder indenfor i den meget ”eksklusivt hyggelige” reception. Jeg træder ikke kun ind i en smuk lobby, men også i en anden tidsalder. Det hele er så fint og smagsfuldt sammensat og får nutid og datid til at smelte sammen, og mit blik vandrer rundt og indsuger de forskellige indtryk, jeg mødes af. De skakternede gulve, den dæmpede belysning, de smukke fløjlsbeklædte møbler i douce farver og den stemningsfulde stentrappe med de gamle originale stenvægge, ja...det hele går op i en højre enhed, og jeg giver indretningen "dix points".

Mario, der møder mig i receptionen og skal vise rundt, stråler, da han mærker min begejstring. Det er let at mærke, at jeg ikke er den første gæst, Mario har taget imod. Han udviser stor professionalisme, og jeg føler mig virkelig velkommen i hans selskab. Han fortæller, at hotellet har været med i den berømte hotelkæde Relais & Chateaux siden 2013, og her passer Hotel Bastion rigtig fint ind! Selv om hotellet har fire store stjerner, så er her på ingen måder ”fornemt” bare ualmindeligt intimt, hyggeligt og stilfuldt. Iblandt får jeg "bange anelser" (over prisen vel at bemærke), når jeg ved, at et hotel er med i Relaix & Chateaux, men det er der ingen grund til her, for du får meget for feriebudgettet.

Restaurant "Kastel" med udsøgt mad og lokale vine

Jeg kigger ind i den smukke á la carte-restaurant, Kastel, og bliver mindst lige så imponeret her, som i den stilfulde lobby. Restauranten indbyder til en god middag, hvor du får lyst til at sidde en hel aften og bare nyde tilværelsen og den udsøgte mad og vin. Designet er romantisk og elegant. Vælger du at sidde ude på terrassen, der er placeret på resterne af fæstningen, er stilen loungeagtig, lys, afslappet og med en fin udsigt til havnen.

Uanset hvor du sidder, vil du få serveret førsteklasses gourmet-mad baseret på lokale produkter, f.eks. hjemmelavet pasta, friskfanget fisk og nybagt brød. Mario fortæller, at deres morgenmad får meget ros på grund af det brede udvalg af frisk frugt, lokale oste, æggeretter og pandekager m.m. En god morgenmad er i hvert fald noget, jeg selv påskønner, når jeg er ude at rejse og at få lov at nyde den i disse smukke omgivelser, må være balsam for sjælen.

Nyd Castello SPA & wellness-center

Af andre værdsatte faciliteter som Hotel Bastion tilbyder sine gæster, kan jeg nævne den skønne Castello SPA og wellness. Også her er designet "naturligvis" perfekt. En yderst intim, smuk og hyggelig afdeling, hvor fine mosaikker pryder væggene, og små spots i loftet får mig til at tænke på tusind og én nats eventyr, mens behagelige dufte fortryller mine næsebor. Her kan du forkæle både krop og sjæl med massage, manicure og pedicure, ansigtsbehandlinger og aromaterapeutiske behandlinger. Der er naturligvis også et lækkert SPA-badekar og en sauna til rådighed. Bemærk, at behandlinger kan bestilles og betales under opholdet.

Charmen ved de små boutique-hoteller er, at der kun er ganske få værelser. Det betyder færre gæster, mindre støj, og en hyggelig atmosfære, som de fleste kun drømmer om, når de er ude at rejse, - men netop her bliver drømme til virkelighed.

En sjov detalje er de mange billeder af kendte personer, som har boet på hotellet i årenes løb. I mine øjne er det som oftest den bedste anbefaling et hotel kan få!

Godt at vide

Det er ikke helt nemt at finde parkering i Zadar, men hotellet har sin egen parkering, som du kan benytte mod en afgift på ca. 70 Kuna (10 Euro) pr. dag. Husk at reservere parkering på forhånd. Lokal skat betales på stedet. Barneseng kan lejes mod betaling og efter anmodning. Adgang til wellness er til en pris.

Hele byen er omgivet af vand, så det er oplagt med spadsereture på den berømte strandpromenade. Her oplever du ikke kun en af verdens smukkeste solnedgange, men også ”musik fra havet”. Jeg kan næsten garantere, at du aldrig har oplevet noget lignende. Det er et såkaldt ”hav-orgel”, som er opført af kunstneren og arkitekten Nikola Basic. Han har bygget rør (piber) under kajen, så hver gang bevægelserne fra havets bølger rammer disse rør (eller piber) kommer der smukke lyde ud, som kan minde om lyden fra en obo eller trombone, eller for nogen vil det måske minde om lyden af hvaler. Utroligt fascinerende!

Læs mere om Hotel Bastion

Officiel kategori

Hideaways' kategori

649 anmeldelser

Faciliteter

 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
Se alle

Kort og afstande

 • Nærmeste by, Zadar med Sv. Donat-katedralen – 0 km
 • Afstand til havet – ca. 180 m
 • Kroatiens næststørste by Split – ca. 151 km
 • … med den gamle bydel på UNESCO's liste over bevaringsværdig kulturarv
 • Diocletian’s Palace, det historiske centrum i Split – ca. 150 km
 • … en livlig bydel med restauranter, caféer og butikker
 • Cathedral of St. Domnius, Katedralen i Split – ca. 151 km
 • Trogir, en havneby med en rig kulturarv – ca. 130 km
 • Piraternes by, Omis – ca. 176 km
 • Šibenik, en af Centraldalmatiens fineste, gamle byer – ca. 89 km
 • National Parken Krka – ca. 78 km
 • Plitvice-søerne og nationalpark – ca. 119 km
 • Pag Island – ca. 32 km
 • Kroatiens hovedstad Zagreb – ca. 271 km
 • Dubrovnik, et af de mest besøgte turiststeder i Dalmatien – ca. 349 km
 • Split lufthavn – ca. 130 km

Værelser

Hotel Bastion har i alt 28 værelser i forskellige kategorier fordelt på 5 etager: dobbeltværelser (evt. forbundet af en dør til familier), suiter og luksus-suiter. Værelserne oser af smagfulde i de samme dejlige farvenuancer som resten af hotellet.

Der er fine, mørke parketgulve med bløde tæpper, moderne håndlavede møbler i renaissancestil (bemærk de smukke sengegavle) og lækre badeværelse med badekar eller bruser. Værelserne har forskellig størrelse, hvilket skyldes, at hotellet er bygget på resterne af den gamle fæstning, men det er jo netop en del af charmen.

Der er selvfølgelig gratis Internet på hele hotellet, inklusiv værelserne, og forbindelsen burde faktisk være acceptabel. Faciliteter som minibar, aircondition, værdiboks, og hårtørrer er naturligvis en selvfølge.

Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Hotel Bastion:

 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Elevator
 • Reception
 • Hotelbar

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Bedemi zadarskih pobuna 13
23 000 Zadar

Koordinater

Latitude: 44.1179
Longitude: 15.2235

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Kroatien, Kvarner-bugten
 • Nærmeste lufthavn: 26 km
 • Nærmeste strand: ca. 100 m
 • Internetadgang/Wi-Fi
Kroatien, Det nordlige Dalmatien, Brac
 • Nærmeste lufthavn: 66 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Kroatien, Det nordlige Dalmatien
 • Nærmeste lufthavn: 59 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi