Byen Split, der er over 1700 år gammel og findes på UNESCO's fornemme verdensarvsliste, anses for at være en af smukkeste byer i Kroatien... Og efter en spadseretur rundt i den bilfri, gamle bydel i Split, hvor jeg nyder den skønne aftensbrise på havnepromenaden, der er omkranset af palmer, forstår jeg hvorfor. Denne betagende kystby er rig på historie, kultur og emmer af liv og bevægelse. Split har en helt særlig ånd, og det hotel, som vi nu skal besøge, har det samme - altså en helt speciel karisma, som er svær ikke at falde pladask for.

Marie Kaalund Winther
Besøgt af
Marie Kaalund Winther

Et hotel for historieinteresserede og livsnydere

I betragtning af byens historie passer Hotel Park perfekt ind her. Hotellet er bygget i 1921 og har været et hotel lige siden da. Mange af verdens ledere og præsidenter har boet her i tidenernes løb, og historien beretter også, at her er blevet taget store historiske beslutninger netop på Hotel Park.. Så da jeg træder ind i dette "palads", kan jeg ikke andet end at følge mig en lille smule vigtig: )

Jeg træder ind i den elegante lobby, og her oser af klasse og stil. Hotel Parks ansatte stråler lige så meget som det skinnende marmorgulv og det fantastiske kunstværk af turkise mosaikker, der hænger på væggen og pryder indretningen. Igen bliver jeg mødt af det mest venlige personale, og selvom vi faktisk befinder os på et 5-stjernet hotel, er her ingen snobberier! Goran, der skal vise mig rundt på hotellet, fortæller, at det netop har gennemgået en total renovering og åbnede med et brag i juli i 2015. Alle de oprindelige detaljer er selvfølgelig bevarede, men hotellet og alle de 73 værelser og suiter er blevet moderniseret fra A til Z.

Kaviar til morgenmad?

Rundvisningen begynder i den elegante restaurant og bar, hvor en fortryllende nostalgi hersker. Det er som om, de eksklusivt tapetserede vægge skjuler mange spændende hemmeligheder. Det er ikke svært at forestille sig, at en præsident eller to har siddet her og vendt verdenssituationen over et glas cognac. Gulvet ligner et fra en balsal, og her er helt sikkert også blevet danset en vis vals eller to. I hjørnet står der meget passende et yderst elegant, sort flygel, der venter på at få lov til at underholde de spisende gæster.

Eftersom Hotel Park er base for Rotary og Lions' klubmøder, er hotellet og restauranten Bruna blevet uhyre populær blandt indflydelsesrige og berømte borgere i Split og resten af Kroatien. Måske ikke helt uforståeligt, når du også ser restaurantens udendørsomgivelser. Her minder det virkelig om Monte Carlo med svajende palmer og en smuk swimmingpool omkranset af en flot træ-terrasse med de lækreste møbler og hvide parasoller.

Alt er med til at give den helt rigtige middelhavsstemning. Det siges, at maden er et kapitel for sig; traditionelle, gamle retter kombineret med moderne gastronomi, tilberedt af hotellets kok. Han har Michelin-status, og har desuden vundet titlen som "årets kok" i Kroatien. Goran fortæller også, at morgenmaden skal være helt fantastisk, hvorfor der blandt andet serveres kaviar, blødkogte æg, friskpresset juice og et stort udvalg af brød fra ind- og udland.

Godt at vide

Som noget helt specielt kan du bestille bord hos kokken, nærmere betegnet "chefs corner table", som det kaldes. Her sidder du i en lille madsal og har direkte udsyn til køkkenet, og du kan dermed følge med i, når kokken tilbereder dine retter. Du får også lov til at følge med kokken på indkøbstur, når han tager på markedet for at handle alle råvarerne til aftenens menu. Det er muligt at være op til 12 personer ved dette "chefs corner table".

Hotellet ligger 10 minutters gang fra Splits gamle bydel og ca. 23 km fra Split lufthavn, hvorfor du ikke nødvendigvis behøver nogen lejebil under din ferie her på Hotel Park.

 

Læs mere om Hotel Park

Officiel kategori

Hideaways' kategori

375 anmeldelser

Faciliteter

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
Se alle

Kort og afstande

 • Nærmeste by, Kroatiens næststørste by, Split – 0 km
 • … med den gamle bydel på UNESCO's liste over bevaringsværdig kulturarv
 • Afstand til havet – ca. 130 m
 • Korcula Island (færgeoverfart) – ca. 105 km
 • Mljet Island (færgeoverfarter) – ca. 201 km
 • Kroatiens sydligste kystby, Cavtat, med sine græske aner – ca. 245 km
 • Øen Sipan (færgeoverfart) – ca. 248 km
 • Byen Ston med sin godt 5 km lange forsvarsmur – ca. 185 km
 • Lopud Island (færgeoverfart) – ca. 241 km
 • Dubrovnik, det historiske centrum – ca. 230 km
 • Tag svævebanen og få et flot udsyn over byen Dubrovnik – ca. 228 km
 • Dubrovniks katedral, en gave fra Englands Richard Løvehjerte - ca. 230 km
 • Kroatiens hovedstad Zagreb – ca. 393 km
 • Dubrovnik lufthavn – ca. 246 km

Værelser

Hotel Park - alle sine 5 stjerner værd. Efter at have set restauranten, baren, lobbyen og Hotel Parks udsøgte SPA & wellness er det endelig tid til at se, hvad jeg har været allermest spændt på, nemlig værelserne.

Det har været spændingen værd - lad os bare starte med konklusionen. Som forventet er de smagsfuldt indrettede i behagelige bløde farver med lyse smukke tæpper på gulvene og smukke gardiner fra loft til gulv, alle med et strejf af den moderne, klassiske middelhavsstil.

Badeværelset er næsten samme størrelse som værelset, en ren drøm med elfenbensfarvet gulv og vægge, en stor håndvask i sort marmor og naturligvis får du også badekåbe og komfortable tøfler stillet til rådighed. Denne badekåbe kan du tage på, når (og ikke hvis) du skal ned til swimmingpoolen eller stranden - den lille, berømte strand Bavice ligger nemlig tværs over gaden fra hotellet. Nå, tilbage til værelserne...

Goran fortæller, at nogle er med en smuk havudsigt, og andre er helt unikke med egen privat have, liggestole og med udsigt til pool-området.

Lige meget hvilket værelse, du vælger, så er du her garanteret et hotel, der er alle sine 5 stjerner værdig, og hvem vil ikke gerne bo lidt luksuriøst engang imellem? Det er jo ikke kun præsidenter og royale, der kan have brug for det engang imellem: )

Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Hotel Park:

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Mulighed for balkon/terrasse
 • Mulighed for hav-/søudsigt
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception
 • Elevator
 • SPA/wellness (oftest mod gebyr)
 • Hotelbar

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Hatzeov perivoj 3
21000 Split

Koordinater

Latitude: 43.5032
Longitude: 16.4480

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.