Nedtællingen er begyndt, og det er blevet tid til at besøge nogle hoteller udenfor de mægtige bymure i Dubrovnik. Både i og uden for Dubrovnik findes adskillige hoteller - store som små - men for Hideaways gælder det jo om at finde de helt rigtige perler! Netop en perle er lige præcis, hvad det 5-stjernede Hotel More er. Det ligger blot 3,5 km fra den gamle bydel. Et hotel med 87 værelser beliggende på en klippepynt med udsigt over Lapad-bugten. 

Marie Kaalund Winther
Besøgt af
Marie Kaalund Winther

Ved første øjekast gør Hotel More ikke det store væsen ud af sig med sin funkis og kubistisk byggestil - men beliggenheden derimod - altså...den er alt andet end funkis, den er bare uimodståelig!

Vores bil ruller langsomt ned af bakken til hotellet, og vi kommer helt sikkert på det rigtige tidspunkt: Solen står lavt på himlen, og en solnedgang med stort 'S' er ved at tage fart. Jeg træder ud af bilen og ser at fyrretræer, palmer og alverdens grønne planter "omringer" hotellet. Her dufter helt vidunderligt af sommer og ferie - en duft, som jeg savner hjemme i efterårs-Danmark.

Efter min mening starter et hotelbesøg allerede ved indkørslen, og jeg står gerne udenfor et stykke tid og fornemmer hotellets stemning, inden jeg går ind... og her på Hotel More får jeg i hvert fald en rigtig god fornemmelse, da jeg står udenfor og betragter omgivelserne, og det viser sig heldigvis også at være 'en rigtig fornemmelse', der fortsætter, da jeg træder inden for.

De fleste gæster er gengangere = en blåstempling

Sjældent har jeg mødt så charmerende en hotelmanager som Robert, der viser os rundt. Og for at det ikke skal være løgn, så ligner "vores Robert" faktisk Danmarks Kronprins Frederik på en prik (sådan cirka da), så det er ikke så underligt, vi går rundt med en royal følelses i baghovedet. Vi suger alle indtrykkene til os fra den atmosfærefyldte reception, der ligger med direkte havudsigt i forlængelse af baren og terrassen.

Det mærkes tydeligt, at Hotel More er meget populær også blandt lokalbefolkningen i Dubrovnik. Robert fortæller, at mange gerne kigger forbi og nyder en kop kaffe eller en drink på terrassen for at hygge sig. Spørger du mig, så er det altid et godt tegn, når lokalbefolkningen ynder at komme og bruge deres fritid et særligt sted - det tager jeg som en blåstempling. Alt i alt er det med til at bidrage til den allerede varme, humoristiske og familiære stemning, der hersker overalt på Hotel More.

Vinder af "World Luxury Hotel Awards"

På vej til værelserne passerer vi en hel væg fuld af forskellige udmærkelser, og jeg lægger hurtigt mærke til, at én af priserne er fra "World Luxury Hotel Awards" i kategorien 'Luxury Romantic Hotels'... som jeg skriver tidligere, så er Hotel More det perfekte sted til en romantisk rejse, så min fornemmelse er ikke skudt helt ved siden af: )

Ligesom hotellets ydre er værelserne klassisk elegante, men ikke ekstravagante, jeg vil sige, at standarden er som et godt 4-stjernet hotel. Men nu gives alle stjerner jo ikke ud fra et hotels værelser. Stjerner gives derrimod ud fra kombinationen af hotellets faciliteter, atmosfære, service, beliggenhed og i dette tilfælde også hele to á la carte-restauranter at vælge imellem, nemlig Restaurant Tramuntana og Restaurant More.

Cave bar More: "Top 5 barer du skal besøge, mens du lever"

Inden du sætter dig til bordet om aftenen for at spise en middag uden for på terrassen, er det en god idé at starte i baren, "Cave bar More", og derefter fortsætte din kulinariske rejse i Restaurant More. Cave bar More er et kapitel for sig selv og helt unik. Baren er indrettet i en grotte, der bliver opdaget i forbindelse med hotellets opførelse. Hotel More's ejer, Miroslav Cutura, beslutter (heldigvis) at gøre praktisk brug af denne 'opfindelse', så alle gæster kan få en oplevelse, som de ikke har fået tidligere noget andet sted.

Baren er i dag blevet så kendt, at selv et af USA's største flyselskaber, Delta Airlines, i deres inflight magasin har udnævnt den til at være i "top 5 barer du skal besøge, mens du lever". Nu er jeg så en af de heldige, der i hvert fald kan krydse én af barerne af på denne liste. En bar hvor stalakitter bliver lyst op med levende lys blandt alverdens cocktails.

Kombinationen af moderne trapper, glasgulve og en fantastisk stjernehimmel i loftet gør baren helt magisk. Og lige så magisk er det, når du går ud af grotten... her fortsætter baren nemlig, og du kan sætte dig til rette i den dejlige lounge, direkte ud til det turkisblå vand og nyde en drink (og forhåbentlig en lige så spektakulær solnedgang, som vi er så heldige at opleve). Som nævnt før bør du også huske at afsætte tid til at besøge restauranten, hvis du altså kan løsrive dig fra baren...

I restauranterne kan du selvfølgelig selv vælge, om du vil sidde inde eller ude, mens du indtager de delikate retter. Jeg er ret sikker på, at de fleste vælger at sidde udendørs, for her serveres en panoramaudsigt både til forret, hovedret og dessert! Vælger du at sidde inden for, så er dette dog heller ikke et dårligt valg, for her kan du følge med i kokkens arbejde, mens han fremtryller både lokale og internationale retter i det super eksklusive køkken, Molteni.

Godt at vide om Hotel More

Hvis du skal til den gamle by i Dubrovnik, kan du vælge at tage den smukke strandpromenade. Det tager ca. 40 min. til fods. Hotel More har også en mindre swimmingpool med den flotteste havudsigt, du kan tænke dig. Hotellet har sin egen private klippestrand lige under hotellet på klipperne og direkte ned til vandet. Her kan du ligge på solstole med parasol - gratis selvfølgelig. Der er et busstoppested lige ved hotellet med regelmæssige ruter til og fra Dubrovnik. Der findes parkeringsplads (garage med ca. 40 plads), og gebyret betales direkte på stedet.

 

Læs mere om Hotel More

Officiel kategori

Hideaways' kategori

9,2 Vores gæsters
bedømmelse
1463 anmeldelser

Faciliteter

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
Se alle

Kort og afstande

 • Nærmeste by Dubrovnik – 3,5 km
 • Det historiske centrum i Dubrovnik – ca. 4,2 km
 • Tag svævebanen og få et flot udsyn over byen Dubrovnik – ca. 4,6 km
 • Dubrovniks katedral, en gave fra Englands Richard Løvehjerte - ca. 4,6 km
 • Afstand til havet – ca. 10 m
 • Korcula Island (færgeoverfart) – ca. 150 km
 • Mljet Island (færgeoverfart) – ca. 82 km
 • Kroatiens sydligste kystby, Cavtat, med sine græske aner – ca. 23 km
 • Øen Sipan (færgeoverfarter) – ca. 25 km
 • Byen Ston med sin godt 5 km lange forsvarsmur – ca. 57 km
 • Lopud Island (færgeoverfart) – ca. 18 km
 • Kroatiens næststørste by Split – ca. 232 km
 • … med den gamle bydel på UNESCO's liste over bevaringsværdig kulturarv
 • Kroatiens hovedstad Zagreb – ca. 565 km
 • Dubrovnik lufthavn – ca. 23 km

Værelser

De 87 værelser og suiter (fordelt i flere bygninger) har relativ god plads, og gulvene er enten i mørk parket eller med dybhavsblå gulvtæpper som en kontrast til de klassiske møbler, der pryder værelsernes indretning. 

Flere værelser har også balkon eller terrasse enten med udsigt til haven eller havet (nogle har også udsigt til nabobygningerne eller gården) - disse er naturligvis møbleret med solstole, hvor du fristes til at sidde og nyde en kølig drink inden middagen. For at sikre, at du får dit eget udeområde og/eller f.eks. havudsigt, så husk at bestille en værelsestype, hvor det fremgår, at dette indgår, og det vil jeg helt klart anbefale dig at gå efter.

Faciliteter på værelserne:

 • A/C
 • Gratis Internet
 • LCD fladskærms-TV
 • Kaffe- og tefaciliteter
 • Safetyboks
 • Minibar
 • Badekåbe og slippers
 • Badeværelse m. hårtørrer
 • Toiletartikler
Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Hotel More:

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Mulighed for balkon/terrasse
 • Mulighed for hav-/søudsigt
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception
 • Elevator
 • SPA/wellness (oftest mod gebyr)
 • Hotelbar
 • Opvarmet swimmingpool (evt. sæsonåben)

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Ul. Kardinala Stepinca 33
20000 Dubrovnik

Koordinater

Latitude: 42.6573
Longitude: 18.0659

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.