Mit smil går helt op over begge ører. ”Synderen” er ingen ringere end Dva Baladura. Hvis jeg engang skal lave noget andet end at sende forventningsfulde gæster på ferie, så vil jeg nok sende en uopfordret ansøgning til Herman, der er den karismatiske og humoristiske ejer (og min nye bedstefar) af Dva Baladura. Hvorfor? Fordi at du ikke kan andet end at overgive dig til den altoverskyggende charme og familiære ånd, der hersker i hver en sten, som huset er bygget op med. Uden at tøve er stemningen til 5 fulde stjerner og dermed topkarakter. Og så bor du i øvrigt i behagelig køreafstand til kysten og Istriens smukkeste by, Rovinj. Som en ekstra gulerod, så findes der ikke andre steder, end lige præcis her på Dva Baladura, hvor du spiser så himmelsk og i så rigelige portioner, at du bagefter kan trille på maven tilbage til din lejlighed eller dit værelse.

Marie Kaalund Winther
Besøgt af
Marie Kaalund Winther

Selvom du måske synes at navnet kan lægge en smule underligt i munden for at udtale, så er baggrunden for navngivningen meget simpel. Det betyder nemlig ’de to huse’ (dva = to og baladura = huse) og det kan næsten ikke være mere retvisende og reelt. For Herman er født og opvokset på adressen, og han er stolt som en pave over at vise rundt i den gamle familieejendom, der i dag er omdannet til en lille, autentisk oase.

Agriturismo med en slags ”uturistet all inclusive”

Det er sagt med så positiv en klang, som du kan forestille dig. For hos Hideaways går vi en stor bue uden om det, som du normalt forbinder med all inclusive-konceptet. Når jeg alligevel skriver det, så mener jeg mere, at her er lidt af det hele: Natursmukke omgivelser med uendeligt kig til alt det grønne. Tilpas mange faciliteter, som kan ’konkurrere’ med et almindeligt badehotel. Traditionelt indrettede lejligheder og værelser med god plads - alle yderst velholdte. Moderne bekvemmeligheder som gratis WiFi overalt, en dejlig swimmingpool, solterrasse og en fantastisk restaurant (fantastisk kan tåle at stå med store bogstaver – det skal jeg komme tilbage til). Reception med mulighed for at få assistance og ankomme døgnet rundt. Mark- og skovområder lige uden for havelågen med masser af vandrestier. Fodboldbane til de gamle ”Davor Šuker”-fans og legeplads til de yngste rejsende.

Hvad behøver du mere for at kunne holde en afslappende ferie uden at gå på kompromis med gemmestedsfaktoren og autenticiteten? Jeg kan næsten allerede høre dit næste spørgsmål presse sig på: ) Hvor langt er der til byliv og kystens azurblå hav? Istriens måske smukkeste og mest pittoreske kystby, Rovinj, ligger blot ca. 15 min. kørsel fra Dva Baladura (et must besøg under ferien) og nærmeste bademulighed foruden swimmingpoolen er ca. 5-10 minutters kørsel i retning mod Tonys Oyster Shack.

Anthony Bourdain blot 6 km fra Dva Baladura

Apropos Tonys Oyster Shack. Lyder det velkendt i dine ører? Det kan det nemlig meget vel gøre. Hvorfor? Fordi den kontroversielle, amerikanske kok og TV-kendis, Anthony Bourdain, har lagt vejen fordi 10 minutter fra Dva Baladura under hans besøg i Kroatien tilbage i 2012. Det er der kommet en meget medrivende udsendelse ud af, som du for alt i verden skal se, hvis du får muligheden.

Til ’os’ der har været så heldige at se netop den udsendelse på DR, så ved vi også, at Anthony ikke kan forstå, at Kroatien ikke er mindst lige så besøgt som Italien. Han mener nemlig, at maden (og dermed også gastronomien), vinene, landskaberne, havet og det hjertevarme, kroatiske folk sagtens kan måle sig (og måske endda overgå) nabolandet Italien: ) Vi giver ham helt ret – og hans kvikke bemærkning med, at Kroatien er ’det nye sort’ vil vi gerne bakke ham op i, du kan kun blive positivt overrasket.

Han besøgte i løbet af udsendelsen Tonys Oyster Shack, og Anthony kunne knapt få armene ned over kvaliteten af maden i den ellers meget simple restaurant (der ikke ligner noget særligt udefra), der nærmest ligger som en ponton på vandoverfladen.

Det er altså bare 5-10 minutters kørsel fra Dva Baladura, så hvis du vil have en anbefaling med på vejen herfra (og helt sikkert også hr. Bourdain), så skal du køre forbi og spise en frokost netop her – så lader du også dine smagsløg få lidt ferie og forkælelse med lokal kolorit.

 

Glæd dig til…

 • Du bor midt i Istriens hjerte med den mest imødekommende vært
 • Her er fred, ro og idylliske omgivelser men tæt på kystens liv
 • Du bor midt mellem Rovinj, Porec og Rabac = drømmebeliggenhed
 • Det betyder, at du kan få mange oplevelser med hjem i bagagen
 • Restauranten er åben såvel til frokost som om aftenen
 • Meget familier stemning – en lille, charmerende tidslomme

Godt at vide om Dva Baladura

Der er så dejligt ude på landet, skrev H.C. Andersen. Det kan jeg skriver under på. Det gode er, at du er tæt på motorvejen (kan svagt høres alt efter hvor vinden kommer fra) og landevejen, så du kan nemt og hurtigt tage på udflugt. Læs mere nedenfor under afstande og attraktioner, hvad vi kan anbefale dig at se og opleve. Vi anbefaler dig at have en lejebil til rådighed, for det giver dig friheden til at køre ud i det blå – og den kan samtidig bruges som transport mellem lufthavnen.

Herman er en rigtig hyggeonkel (se bare billedet oven for i galleriet – ser han ikke bare rar ud?). Han er flydende i tysk, og til gengæld er hans kollega, Tania, flydende i engelsk.

Her kommer både par og familier, da Dva Baladura er for dig, der sætter pris på ’en nede på jorden’-oplevelse, og alle er mere end velkomne. Selv mindre husdyr, som kan få lov til at komme med på ferie (koster ca. EUR 10,- pr. dag og betales på stedet).

 

 

Læs mere om Dva Baladura

Officiel kategori

Hideaways' kategori

34 anmeldelser

Faciliteter

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
Se alle

Kort og afstande

 • Nærmeste landsby, Kurili – ca. 650 m
 • Nærmeste stenstrand – ca. 13 km
 • Byen Pula med det flotte amfiteater, Kroatiens Colosseum – ca. 32 km
 • … der ofte danner ramme for rockkoncerter, klassisk musik
 • samt operaer og filmfestivaler
 • Kroatiens hovedstad Zagreb – ca. 237 km
 • Rovinj, Istriens smukkeste kystby – ca. 14 km
 • Italiens Trieste – ca. 90 km
 • Rabac smukt beliggende lige ud til Adriaterhavet – ca. 46 km
 • Euphrasius-basilikaen i Porec, verdeskulturarv fra 1500-tallet – ca. 26 km
 • Groznjan (Grisignana), Kroatiens kunstnerkoloni – ca. 45 km
 • Kroatiens største ø, Krk Island, i bil – ca. 99 km
 • Opatija med den fine promenade – ca. 71 km
 • Pula lufthavn – ca. 34 km
 • Zagreb lufthavn – ca. 243 km
 • Ljubljana lufthavn – ca. 193 km

Værelser

Her findes i alt 7 lejligheder og 4 dobbeltværelser, så ’småt og godt’ er der rigeligt af: ) På den ene side er her rustikt og simpelt, på den anden side findes her alle moderne faciliteter, som vi ønsker på en ferie.

Lejlighederne og værelserne er indrettet i begge ’baladuraer’ på første og anden sal. Så det gør ikke så meget, at der ikke er elevator, for kufferten skal ikke op af særlig mange trappetrin.

Stilen er meget lig den, som du vil finde på et klassisk agriturismo i Toscana med klinkegulv, frilagte bjælker i loftet, mørke træmøbler og fin plads at boltre dig på.

Hos Hideaways Rejser kan du vælge mellem begge typer af indkvartering. Lejlighederne har plads til enten 2 voksne eller en familie inkl. 2 børn. Dobbeltværelserne har plads til 2 personer.

Selv hver enkelt ’hjem’ er indrettet personligt, så er der en rød tråd med standarden og rengøringen: Den er bare i orden. Sjældent har jeg set så rene og velholdte værelser og lejligheder, og det siger alligevel noget (det går i øvrigt igen i alle fællesarealer også – fra restaurant, reception til swimmingpoolen).

Opholdet inkluderer morgenmad, og selvom du i lejlighederne har dit eget lille køkkenområde med alt i service og postelin ect., så er det nu dejligt at kunne sætte sig til bords til dagens første måltid uden at skulle tænke på blødkogte æg eller friskbagte boller: )

Der er rengøring dagligt og håndklæder ect. skiftes også en gang om dagen, hvis du ønsker. I lejlighederne er slutrengøring med i prisen.

Faciliteter:

 • Gratis WiFi
 • Badeværelse med bruseniche el. badekar
 • TV og radio
 • Airconditioning
 • Dobbeltseng el. to adskilte madrasser
 • Nogle værelser/lejligheder m. egen terrasse

Jeg vil nok kategorisere standarden som en god 3-stjernet, men fordi du føler dig så godt tilpas og hjemme her, så skal du ikke hænge dig så meget i stjernene i denne sammenhæng: ) Her mangler bestemt ikke noget, men 4 stjerner er nok lige i overkanten (dog er rengøringen 5-stjernet).

 

Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Dva Baladura:

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception
 • Hotelbar

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Pilkovici 26 / 27
52352 Rovinj

Koordinater

Latitude: 45.1111
Longitude: 13.7850

Dva Baladura er ikke tilgængelig i øjeblikket

Dva Baladura er ikke en del af programmet hos Hideaways i øjeblikket.

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Kroatien, Istrien, Motovun
 • Nærmeste lufthavn: 68 km
 • Nærmeste strand: ca. 30 km
 • Pool
Kroatien, Kvarner-bugten
 • Nærmeste lufthavn: 38 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Kroatien, Kvarner-bugten
 • Nærmeste lufthavn: 26 km
 • Nærmeste strand: ca. 100 m
 • Internetadgang/Wi-Fi