Beliggenhed, retroluksus og enestående service er nok det første, jeg vil huske tilbage på fra mit besøg på Hotel Royal. Alene navnet siger næsten det hele - Hotel Royal. Jeg må dog indrømme, at ved første øjekast ser hotellet ikke direkte kongeligt ud, det minder mere om et klassisk, østrigsk skisportshotel: En stor, hvid funkis-inspireret bygning med store panoramavinduer med hyggelige træskodder. Jo tættere jeg kommer på, jo bedre bliver det, og jeg begynder at måbe, for beliggenheden er helt ekstraordinær. I stedet for østrigsk alpeidyl nærmer jeg mig i stedet for Monte Carlo: ) 

Marie Kaalund Winther
Besøgt af
Marie Kaalund Winther

De smukt skulpturerede træer der omgiver hotellet står majestætisk og ”kigger” ud over det fuldstændig krystalklare Adriaterhav, hvor den 12 km lange havnepromenaden, Lungomare, lige nedenfor pryder området med alle sine palmer.

Den lille by Opatija med de gamle, historiske villaer

Jeg er ankommet til pittoreske Opatija i det nordlige Kroatien, og her ser jeg en helt ny side af dette fantastiske land. Opatija er en by, der er meget præget af Østrig, og det mærker jeg, da jeg med det samme efter ankomsten til byen, så helt galt er mit første indtryk af hotel Royal ikke, altså den der 'alpeidyl'.

I slutningen af 1800-tallet er Opatija et populært opholdssted for den østrigske adel og endda for den kejserlige familie. Det er den Wien'sk fødte arkitekt, Franz Wilhelm, der tegner det første luksushotel i byen, der i dag hedder Grand Hotel Kvarner. Herfra er der ingen ende på de villaer og hoteller, der dengang bliver opført for at tilpasse sig det østrigske 'jetset', selv om det ord vidst ikke helt er opfundet på det tidspunkt endnu: )

Mange af de smukke parker i Opatija er også tegnet af østrigere og udover parkerne, de imponerende bygninger og lange strandpromenader, er selve byen superhyggelig med et lidt mere eksklusivt touch, end hvad jeg ellers har oplevet på min rejse rundt i Kroatien. Her ligger fine forretninger, caféer og restauranter på stribe, og jeg kan nemt forestille mig, at dette har været noget nær paradis på jorden for den østrigske adel.

Velpolerede marmorgulve og krystallamper

Den østrigske adel ville bestemt ikke være blevet skuffet, hvis den havde haft muligheden for at opleve Design Hotel Royal. Det er jeg sikker på! Og jeg kan nemt se dem for mig slentre ind i den overdådige reception med de smukke marmorgulve og de velpolerede krystallamper og slå sig ned, ventende på deres tjenere, som lidt efter ville komme slæbende med deres bagage…

Receptionen er faktisk en konge værdig, og det er svært at forstå, at det hele er bygget i 2015, for det minder næsten om et palads. Detaljerne er helt fantastiske, og der er hele tiden noget nyt, som fanger mine øjne. Selv om hotellet ustråler nedtonet luksus, så sørger de skinnende flotte 60'er retrovægge i træ for, at her alligevel er en rigtig hyggelig stemning.

Skrankerne i receptionen er beklædt med sort læder og minder om to store sengegavle, som taget 'lige ud af et boligmagasin'. Flotte møbler i fløjl og læder står elegant placeret rundt om i lobbyen, og de store ”gulv til loft” vinduer sørger for, at du får den mest spektakulære panoramaudsigt mod havnen og det spejlblanke hav. Jeg kan godt forstå, hvorfor der ikke er brug for malerier i lobbyen, for udsigten i sig selv er det rene verdenskunst.

Café Mahler, populær både blandt lokale og turister

Jeg bliver mødt af Peter, der er salgschef og har været med siden åbningen i 2015. Professionel og med et glimt i øjet viser han mig rundt. Stoltheden stråler ud af hans øjne, når han fortæller og viser mig den ene hyggelige krog efter den anden. Der er jo ikke rigtig noget at gemme væk her, men alt skal virkelig bare vises frem!

Som for eksempel den smukke restaurant der "gemmer sig" nede i stueetagen. Også noget, der ved første øjekast lader til at være fra en svunden tid, nemlig en kæmpe balsal, der minder mig om scene fra det store selskab hos kaptajnen fra The Sound of Music.

Lofterne prydes af nogle helt fantastiske dråbeformede lamper, som minder om regndråber. Udenfor står palmetræer på række for at lokke dig udenfor for at indtage morgenmaden. Morgenmaden, fortæller Peter, er meget populær, og bl.a. tilbyder hotellet en lækker smoothiebar, og der lægges stor fokus på sunde og helt friske råvarer. Dette gælder både morgenmad, frokost og middag.

I stueetagen finder du ligeledes Café Mahler, som er navngivet efter Julius Mahler, der ejede den villa, som stod på nøjagtig samme sted, som Design Hotel Royal ligger i dag. Café Mahler er også populær blandt de lokale, men tiltrækker også øvrige gæster, der kommer slentrende langs havnepromenaden. Det ville også være underligt andet med sådan en udsigt, og så frister de hjemmelavede desserter og kager sikkert også: )

Hotellet har også en anden café, den retroinspirerede Café Royal. Her kommer du, hvis du gerne vil spille brætspil, læse en bog eller bare nyde stilheden. Jeg må sige, at dette ”hyggehjørne” er totalt gennemført med indbyggede lædersofaer, og igen med de superfancy trævægge, der også her prydes helt op i loftet. Bestil en kop kaffe og læn dig tilbage, det vil være mit råd til dig, når du bevæger dig ned i denne ende af hotellet.

En beliggenhed i særklasse

Peter tager mig ud på den fantastiske terrasse langs hotellet. Vi står bare og kigger og nyder. Mange steder har jeg set imponerende havudsigter, men denne er anderledes. Her er ikke blot det krystalklare turkise vand, her er også stemningen fra havnepromenaden, den pittoreske havn, de små øer og byen Rijeka, der ligger og pynter foran. Breathtaking! Selvom hotellet ikke har deres egen pool, er det i stedet for ved at opføre sin egen strand, som forventes at stå klar til sommeren 2016 (kan vi dog ikke give nogen garanti for). Her vil gæsterne have adgang til en privat strand med solsenge og parasoller, så der er noget at se frem til! Generelt findes der ingen strande i Opatija, så egen privat strand er jo helt fantastisk. Nærmeste bademulighed er dog inden for nær gåafstand - ved Hotel Bevanda ca. 350 m fra Design Hotel Royal er der nemlig langs promenaden anlagt en lounge med solstole, parasoller m.m. som kan lejes på dagsbasis.

Godt at vide om Design Hotel Royal

 • Hotellet ligger midt inde i byen...
 • - dog perfekt gemt væk ca. 5 minutters gang fra ”shoppinggaden”
 • Der er offentlig parkering til bilen, uden nødvendig pladsreservation
 • Den koster ca. EUR 13 pr. døgn
 • Børn er meget velkomne, men der er ikke mulighed for ekstrasenge
 • Du er velkommen til at benytte søsterhotellets, Grand Hotel, SPA og pool
 • Byen Opatija er kendt for skakturneringen, som er helliget Kongen Gambit i 1912
 • Der spilles musik på den smukke sorte flygel, som står og pryder i lobbyen
 • Hvis du slentrer langs hele strandpromenaden ender du i den...
 • - supercharmerende lille fiskerby Volosko. På modsat side har du byen Lovran

 

Læs mere om Amadria Park Hotel Royal

Officiel kategori

Hideaways' kategori

8,0 Vores gæsters
bedømmelse
214 anmeldelser

Faciliteter

 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Parkering (evt. mod gebyr)
Se alle

Kort og afstande

 • Nærmeste by Opatija, med den fine promenade – 0 km
 • Afstand til havet – ca. 100 m
 • Rijeka, Kroatiens 3. største by – ca. 14 km
 • Kroatiens største ø, Krk Island – ca. 39 km
 • Hovedstaden Zagreb – ca. 175 km
 • Færge fra Stinica til Øen Rab - ca. 119 km
 • ... med byen Rab og de 4 elegante klokketårne
 • Færge fra Brestova til øen Cres - ca. 31 km
 • ... øen med de pastelfarvede terrasser og venetianske palæer
 • Færge fra Rijeka til Losinj Island, kendt for de mange delfiner – ca. 14 km
 • Nationalparken Sjeverni Velebit, med de majestætiske bjerge – ca. 130 km
 • Pittoreske Lovran - ca. 7 km
 • Zagreb lufthavn – ca. 181 km
 • Ljubljana lufthavn – ca. 130 km
 • Pula lufthavn - ca. 85 km

Værelser

Ligesom hotellet er værelserne 100% gennemførte og matcher resten af hotellets indretning. Der er 54 værelser fordelt på fire etager, hvor du til den ene side har havudsigt og til den anden side en skøn udsigt til parken eller de charmerende huse med inspiration fra den østrigske glamourperiode i Opatija.

Hotellet har flere suiter, og resten af værelserne er fordelt mellem dobbelt- og enkeltværelser. Behøver jeg at nævne, at du stort set kan høre havet fra samtlige værelser?

Indretningen er elegant og moderne. En lidt sjov detalje er, at mange vægge er dekoreret med et smukt, hvidt tapet med noder. Disse noder matcher de klassiske møbler og lamper, som du i øvrigt også ser rundt omkring på hotellet. De smukke kongeblå sengegavle er et flot blikfang, ligeså de tilbagevendende træpaneler, der også her pryder væggene som neden for i lobbyen, og det er også bag disse paneler, at du finder en indbygget minibar.

Alle værelser har lyse trægulve og i de rummelige badeværelser er der marmorfliser både på gulve og vægge, naturligvis også med matchende træskabe, hvor din badekåbe og badetøfler opbevares. Selv om hotellet ikke har 5 stjerner, er designet og kvaliteten på både værelser og rundt om på hotellet generelt efter min vurdering 5 stjerner værd.

Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Amadria Park Hotel Royal:

 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception
 • Elevator
 • Hotelbar

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Ulica Viktora cara Emina 10
51410 Opatija

Koordinater

Latitude: 45.3382
Longitude: 14.3102

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Kroatien, Kvarner-bugten, Losinj
 • Nærmeste lufthavn: 105 km
 • Nærmeste strand: ca. 5 km
 • Pool
Kroatien, Kvarner-bugten
 • Nærmeste lufthavn: 20 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Kroatien, Istrien
 • Nærmeste lufthavn: 33 km
 • Nærmeste strand: ca. 1.5 km
 • Pool