Har du tidligere besøgt paladset Alhambra i Andalusien, tør jeg næsten garantere, at du vil blive mindst lige så imponeret, når du ankommer til 'navnesøsteren' på den fortryllende ø, Losijn, og får øje på Boutique Hotel Alhambra. Ønsker du luksus ud over det sædvanlige, men samtidig helt nede på jorden, og vil du gerne holde din ferie, hvor der ånder af idyl, så er har du valgt det helt rigtige sted!

Marie Kaalund Winther
Besøgt af
Marie Kaalund Winther

Efter at have besøgt byen Rijeka, er vi atter på vej ud til endnu en af Kroatiens fantastiske øer, nemlig den bjergtagende ø, Losijn, der ligger syd for den hjerteformede halvø, Istrien. Under hele vores rejse rundt i Kroatien, har Goran igen og igen talt om, hvorfor han har gemt noget af det bedste til sidst, nemlig Boutique Hotel Alhambra på øen Losijn. Det er der altså noget om snakken, skal jeg lige hilse at sige. Godt nok skal vi på en mindre færgetur og køre en lille times tid med bil for at komme frem fra fastlandet i Istrien, men hvordan er det man siger, ”den der venter, venter på noget godt...”

Den perfekte ferie

Øen Losijn er nok den frodigste og mest velduftende ø, som vi har besøgt i Kroatien, det er nok også den ø, jeg ville vælge at holde ferie på, hvis det var at jeg skulle være her en hel uge. Den er den tilpas stor og livlig, og samtidig har den stadig har den ø-charme, som jeg så godt kan lide. Alt hvad vi ser, tiltaler både min kollega Marie og mig selv: Her får du den klassiske middelhavsidyl med lækre strande, der ikke er så overrendte med turister som andre steder i Kroatien, små og hyggelige autentiske fiskerbyer, velsmagende og lokal gastronomi, og samtidig er det også en smule billigere at leve og holde ferie netop her som ”ø-boer”. At du så også får mulighed for at bo på det nyåbnede Boutique Hotel Alhambra fuldender det, som jeg vil kalde en helt perfekt ferie!

Vi sender Goran, vores kollega i Kroatien, der rejser med os rundt, det største smil, da vi frem for os ser det 5-stjernede Boutique Hotel Alhambra, beliggende i den smukke Cikat-bugt… Indrømmet, jeg bliver ofte meget begejstret for et sted ved første blik, men dette tager virkelig pusten fra mig!

Historisk uden for og moderne inden for

Beliggenheden er magisk, og her midt i det hele har vi Boutique Hotel Alhambra, og det virker som om, at vi er havet midt i lidt af det bedste, som Kroatien har at byde på. Omgivet af høje fyrretræer og palmer, ligger denne majestætiske Østrig-ungarske villa foran den private strand og ’blinker’ ud over skov og det smaragdgrønne vand.

Det er en sofistikeret blanding af gammelt og nyt, der mødes og det er lige så sofistikeret, når du træder inden for. Lobbyen med de flotte parketgulve i forskellige nuancer, store panoramavinduer, moderne loungemøbler og en skøn atmosfære – det er, hvad der venter dig som førstehåndsindtryk her på Boutique Hotel Alhambra.

Varm velkomst

Ligesom på alle de andre hideaways, vi besøgt rundt omkring i Kroatien, så får vi også her på Boutique Hotel Alhambra den varmeste velkomst, og det til trods for, at vi nu befinder os på et af Losijns mest eksklusive hoteller. Og det er netop det, jeg så godt kan lide ved Kroatien, uanset hvor fint og flot et hotel, jeg ankommer til, lige så venligt har personalet været, og det påskønnes, for det er en del af vores blåstempling, at du bydes velkommen med et smil. Catharina, der møder os, er selvfølgelig ikke nogen undtagelse, og hun tager sig god tid, mens hun viser rundt, og vi suger det ene indtryk til os efter det andet.

Vi starter uden for, hvor hotellets private ”strand” bliver vist frem, og her slipper du for sand mellem tæerne, da de smarte liggestole med parasoller står flot ’linet op’ på det dertil indrettede trædæk, lige ned det krystalklare vand. Havet er faktisk hotellets ’udendørs swimmingpool’, men vil du svømme i en decideret swimmingpool, så er der mulighed for det i den indendørs af slagsen - med havvand ’naturligvis’.

Velbekomme = en passende afrunding på besøget

Efter at have været inde at inspicere den indendørs pool, hvor også hotellets fitness-område og den eksklusive wellness-afdeling (finsk og tyrkisk sauna, mulighed for skønhedsbehandlinger m.m.) ligger, kan vi roligt sige, at du også vil nyde dette område (hvad enten du er til total afslapning eller det modsatte på løbebåndet eller motionscyklen).

Der er noget særlig over et helt nyt hotel, ikke mindst den helt friske duft, der møder dig overalt. Restauranten er ingen undtagelse. Ligesom resten af Boutique Hotel Alhambra er her en duft af noget eksklusivt, og stilen er gennemført med rene linjer, douce (boutique) farver, hvælvede vinduer med udsigt til terrassen og den frodige vegetation og vandet. Udsigten erstatter enhver form for kunst, alt andet ville være overflødigt her… Jeg tænker, at hvis indretningen er så ’spot on’, så gætter jeg på, at maden må smage ligeså. Menukortet er á la carte, og maden er ifl. Catharina inspireret af Middelhavet. Jeg vil give Goran ret i, at han gemt noget af det bedste til sidst…

Godt at vide

Den nemmeste måde at komme til øen Lopijn er, at flyve til Zagreb, Ljubljana eller Pula, leje en bil herfra og køre de ca. 160 km til kysten og tage færgen fra. Ring gerne og spørg Hideaways inden bestilling, hvis du ønsker flere informationer om færgeoverfart m.m.

Udover at være et vaskeægte ferieparadis, så er øens klima også kendt for at lindre og kurere folk med astma. Helt tilbage fra 1800-tallet er folk kommet til Lopijn, da det videnskabeligt er bevist, at luften her har en helende effekt (lidt ligesom Monte på Madeira).

Der er mulighed for tilkøb af halvpension (inkl. aftensmad) i perioden 1. maj til 30. oktober. Her kan du udover at spise på Boutique Hotel Alhambra også spise på ’Alfred Keller Hotel Restaurant’ og ’Losijns Hotel & Villa Restaurants”: Borik, Veli Zal, Lanterna, Diana & Punta, Pine & Oil samt Restaurant Bava. Du vil få her få serveret mellem 3-5 retter, og husk at der skal bestilles tid i receptionen min 6 timer før spisning.

Her findes en parkeringskælder til ca. EUR 20 pr. dag (betales på stedet). Gå ikke glip af øens smukke by, Mali, der ligger ca. 1 km fra hotellet, der har en naturlig havn omgivet af smukke, yndige byhuse. Absolut et besøg værd!

 

 

 

 

Læs mere om Boutique Hotel Alhambra

Officiel kategori

Hideaways' kategori

10,0 Vores gæsters
bedømmelse
91 anmeldelser

Faciliteter

 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
Se alle

Kort og afstande

 • Nærmeste by Mali Lošinj – ca. 1 km
 • ... på Losinj Island, kend for de mange delfiner
 • Afstand til havet – ca. 100 m
 • Rijeka, Kroatiens 3. største by – ca. 128 km
 • Kroatiens største ø, Krk Island – ca. 78 km
 • Hovedstaden Zagreb – ca. 261 km
 • Opatija, med færgeoverfart fra Porozina - ca. 117 km
 • Øen Rab, inlk. færgegang - ca. 119 km
 • ... med byen Rab og de 4 elegante klokketårne
 • Øen Cres, med de pastel farvede terrasser og venetianske palæer - ca 25 km
 • Nationalparken Sjeverni Velebit, med de majestætiske bjerge – ca. 205 km
 • ... tag færgeovergang til Krk øen og fortsæt til parken
 • Pittoreske Lovran, med færgeoverfart ved Porozina - ca. 112 km
 • Zagreb lufthavn, inkl. færgeoverfart – ca. 267 km
 • Ljubljana lufthavn, inkl. færgeoverfart – ca. 247 km
 • Pula lufthavn, inkl. færgeoverfart - ca. 147 km

Værelser

De 51 værelser består af 36 deluxe-værelser og 15 suiter og er fordelt på 4 etager. Ligesom resten af hotellet er værelserne gennemført elegante og samtlige værelser har balkon. Her er god plads og dine fødder nyder godt af de bløde, flotte tæpper, der smykker gulvene. Badeværelset er stort og prydet med klassiske stengulve, der fortsætter langs væggene. Her findes selvfølgelig gratis WiFi, flatscreen-TV, minibar og kaffe-faciliteter. På flere værelsestyper kan du i øvrigt vælge havudsigt, hvor værleserne vender mod bugten og skærgården.

Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Boutique Hotel Alhambra:

 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Mulighed for hav-/søudsigt
 • Mulighed for balkon/terrasse
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception
 • Elevator
 • SPA/wellness (oftest mod gebyr)
 • Hotelbar
 • Indendørs pool

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Cikat 16
51550 Mali Losinj

Koordinater

Latitude: 44.5310
Longitude: 14.4582

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.