Der findes hoteller med sjæl og historie, og så findes der dem, der ligger i den særlige ende af skalaen. Hotel Korana hører til den ’skoleklasse’. Her beriges du nemlig med alt det, som du forbinder med ’de gode, gamle dage’ og hvor klassiske dyder fra fortiden stadig dyrkes i lige så høj grad i nutiden. Her får du følelsen af at træde ind i et historisk kapitel. Hvor du er i centrum, og hvor du beriges med den kroatiske skønhed ved at kigge ud af vinduet og betragte Korana-flodens stille liv og leben. Hvor du ligeledes er i centrum, når du sætter dig til bords og skal nyde dine måltider uanset tidspunktet på dagen. Hotel Korana er nemlig kåret til at være blandt Kroatiens 100 bedste spisesteder. Hvad venter du på? Tag med på en tidsrejse og bliv forkælet af Srakovcic-familien, der sætter en ære i at behandle dig lidt bedre end andre gode steder…

Marie Kaalund Winther
Besøgt af
Marie Kaalund Winther

Hotel Korana ligger ved floden af samme navn og byen Karlovac. Karlovac er en middelstor by med minder tilbage fra 1500-tallet og huser i dag ca. 55.000 beboere, hvilket giver dig byliv med restauranter, shopping og historiske seværdigheder inden for gåafstand. Et stort plus. Det er netop den kombination, som mange af Hideaways gæster efterspørger: at være tæt på vandet og i gåafstand til en by med spisemuligheder og et historisk torv. På Hotel Korana har du dent hele, værsgo.

Byen Karlovac er vokset i selskab med Hotel Korana

Jeg elsker, når et gemmested har en særlig historie, og det er blot toppen af kransekagen, når der er historiske seværdigheder inden for gåafstand. Sådan er det med Karlovac, der er grundlagt tilbage den 13. juli 1579. Den historiske bydel er fortsat en del af sjælen ’in the city’ med middelalderborg og en hyggelig bymidte. Inden for 10 minutters gang fra Hotel Korana har du livet fra en anden verden, der alligevel er fulgt med tidens tand. Du kan hurtigt trække dig tilbage til roen og freden på hotellet, der ligger ud til floden med mulighed for at slappe helt af, tage en fiskestang i hånden eller vandre rundt langs de anlagte stier.

H2O er en del af Hotel Korana’s DNA

Med H2O mener jeg naturligvis vand i alle retninger. For lige præcis neden for haven ligger Korana-floden og smyger sig i sine rolige folder. Det er godt for sjælen og øjet at følge vandets gange fra bjergene i retning mod Adriaterhavet. Her har svanerne deres hjemlige færden, og bevæger vi os inden for, så er det den indendørs pool, der aktiverer dit sind. Du kan godt begynde at glæde dig, for i løbet af sommeren stiger temperaturen (i floden) helt op imod 24 grader. Perfekt til en afslappende dukkert - noget som fortidens bedre borgerskab benyttede sig af i stor stil. Floden er én af grundene til, at Hotel Korana er og bliver en klassiker på disse kanter, her får du en bid af det hele uanset årstiden.

Østrigs hertug møder norsk stavkirke

Det lyder nok lidt højborgerligt, men ikke desto mindre er det sandt. For området omkring Hotel Korana har siden Karvolac’s oprindelse været et yndet tilflugtssted for det bedre borgerskab. Når det er blevet for varmt i Zagreb eller ude ved kysten, så har Hotel Korana været et sted ’at nyde tilværelsen’ for det bedre borgerskab. Deraf de klassiske dyder som tidligere beskrevet. 

Men jeg mener, når jeg skriver, at ”Østrigs hertug møder norsk stavkirke”. For det er som at grave sig ind i et historisk kapitel, og det elsker jeg. Selv Kroatiens turistminister ynder at komme på disse kanter – og ikke mindst Hotel Korana. Det borger vist for kvaliteten… 

Udseendet af huset, fra mit synspunkt, både med inspiration fra det øst-ungarske rige og norske stavkirker. Her er hygge med stort H, og der føles lidt som at bo på en kro fra bindingsværkstiden – igen er historien et bindeled mellem for- og nutid, præcis som jeg elsker det. Det er jeg også sikker på, at du vil opleve…

Aktiviteter for store som små

Til lands og til vands. Intet mindre – det er lige før, at jeg også kan skrive ’…og i luften’. Uanset alder og øvelse, så er der også noget for dig: ) Her er alt fra cykelstier, vandrestier, hesteridning, golfmuligheder, rafting og at svømme i floden. Hvis du har brug for flere forslag, så endelig kontakt Hideaways! Desuden har du nationalparken Plitvice med sine blå og grønne nuancer inden for køreafstand. Også hovedstaden Zagreb og Ribnik-dalen.

Derfor skal du vælge Hotel Korana

 • Hvis du skal have én på opleveren hvad angår kultur, natur og historie
 • Du bor i hjertet af skatkammeret hvad angår ”Kroatien der var engang”
 • Du bor med alle nutidens tænkelige faciliteter…
 • - og når du ankommer bydes du varmt velkommen af værtsfamilien
 • Hotel Korana tilbyder én af landets 100 bedste spisesteder – mums
 • Du bor direkte ud til floden Korana og i gåafstand til byen Karvolac
 • Kort køre-afstand attraktioner som Plitvice nationalpark, hovedstaden Zagreb m.m.

Godt at vide om Hotel Korana

Du skal vælge Hotel Korana, hvis du ønsker en ferie, der ikke ligner en almindelig badeferie. Det er til gengæld et godt udgangspunkt, hvis du ønsker at kombinere afslapning i haven og flodens rislen med aktiv ferie. Inden for kort køreafstand har du nemlig mulighed for at komme på hesteryg, spille et slag golf eller et spil tennis.

På trods af Hotel Koranas fire fornemme stjerner, så skal du ikke forvente dig det sidste skrig inden for mode og indretning. Til gengæld har du historie, sjæl og charme for hele feriebudgettet. Det er et hotel for dig, der ønsker de klassiske dyder med et serviceminded team og et yderst lækkert køkken. 

Hotel Korana ligger relativ tæt på Zagreb, og derfor vil det også være den nærmeste lufthavn, som du kan vælge. Her er ca. 60 km, og dem tilbagelægger du nemmest med en lejebil, som du også kan bruge til at tage ud på oplevelser under ferien, herunder nationalparken Plitvice, der har det med at forføre sine tilskuere uden undtagelse.

Du finder Hotel Korana hos Hideaways under Kvarner-bugten, selvom det ligger ca. 1 time fra kysten. 

Læs mere om Hotel Korana

Officiel kategori

Hideaways' kategori

109 anmeldelser

Faciliteter

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
se alle

Kort og afstande

 • Nærmeste by Karlovac –  ca. 1 km. 
 • Afstand til nærmeste bademulighed –  ca. 100 m. 
 • Rijeka, Kroatiens 3. største by –  ca. 116 km. 
 • Kroatiens største ø, Krk Island –  ca. 136 km.
 • Hovedstaden Zagreb –  ca. 55 km. 
 • Færge fra Stinica til Øen Rab –  ca. 157 km. 
 • ... med byen Rab og de 4 elegante klokketårne
 • Færge fra Brestova til øen Cres – ca. 158 km. 
 • ... øen med de pastelfarvede terrasser og venetianske palæer
 • Færge fra Rijeka til Losinj Island, kendt for de mange delfiner –  ca. 119 km.  
 • Nationalparken Sjeverni Velebit, med de majestætiske bjerge –   ca. 139 km. 
 • Pittoreske Lovran – ca. 134 km. 
 • Zagreb lufthavn – ca. 61 km. 
 • Ljubljana lufthavn – ca. 176 km.
 • Pula lufthavn – ca. 218 km.

 

Værelser

Der findes forskellige typer af værelser på Hotel Korana. Total er her 19, og det må betegnes som et lille og hyggeligt hotel – det ser du hurtigt med husets byggestil, men ikke mindst indretningen. For her er ingen dikkedarer. Her er nemlig, hvad der skal være. Funktionelt og praktisk, kort og godt.

Hos Hideaways kan du bl.a. vælge et superior-værelse, og flere af værelserne har balkon. Du er meget velkommen til at sende os et ønske, hvis du ønsker en balkon. Så sender vi det ned sammen med din bestilling, selvom det ikke garanteres hjemmefra. Du har udsigt over enten floden eller parken med de grønne arealer.

Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse. Det samme gælder desuden for typerne ”basic”, ”low cost” og ”budget”.

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Hotel Korana:

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Mulighed for balkon/terrasse
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception
 • SPA/wellness (oftest mod gebyr)
 • Indendørs swimmingpool
 • Hotelbar

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Perivoj Josipa Vrbanica 8
47000 Karlovac

Koordinater

Latitude: 45.4886
Longitude: 15.5617

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Hotel Esplanade
Kroatien, Kvarner-bugten
 • Nærmeste lufthavn: 20 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Hotel Life
Kroatien, Det nordlige Dalmatien
 • Nærmeste lufthavn: 37 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Boutique Hotel Ani
Kroatien, Det nordlige Dalmatien
 • Nærmeste lufthavn: 96 km
 • Nærmeste strand: ca. 200 m
 • Pool