Navnet Atlanta får muligvis dine tanker ledt hen på den anden side af kloden. Dog skal du ikke flyve i ret mange timer for at ankomme til den lille villa med ferielejligheder her i udkanten af Lovran i Kvarnerbugten. Husets smukke ydre bevidner, at historien begynder for mange år siden – nærmere bestemt i midten af 1900-tallet, hvor det bedre borgerskab fra det Østrig-ungarske rige begynder at slå sig ned om sommeren for at feriere. De har nemlig nøje udvalgt Lovran som deres lille ferieparadis. Her opfører de disse arkitektoniske herskabsvillaer, hvor flere i dag er indrettet som ferielejligheder med den bedste beliggenhed, du kan tænke dig. Villa Atlanta er netop sådan en af slagsen …

Marie Kaalund Winther
Besøgt af
Marie Kaalund Winther

”Som blommen i et æg” - beliggenhed kunne være overskriften til det kommende afsnit. Det er i særhed en af Villa Atlantas højdepunkter, og derfor er der også mange, der vælger at komme igen og igen – særligt efter at villaen slog dørene op til en ny æra i 2014, hvor huset forinden har gennemgået en ansigtsløftning.

Du har kystbyen Lovran inden for 5-10 minutters gang og Opatija, som vel er Kvarnerbugtens mest kendte badeby, inden for ca. 10 minutters kørsel. Og selvfølgelig har du det, vi alle drømmer om på en sommerferie: Havet! The Lungomare har du nedenfor matriklen, og hvis du er i tvivl om, hvad denne Lungomare er, så er det såmænd bare strandpromenaden, hvorfra du nemt kan sole, dase og svømme, alt det, du orker – her er ikke finkornede sandstrande, men derimod er promenaden lavet som et plateau, hvor der er plads til såvel solbadere som dig, der er på slentretur.

Glæd dig til…

 • At holde ferie i en gammel, historisk villa, der er moderniseret fra A til Z
 • Bo i mindre lejligheder, hvor du selv kan tilberede de mest basale måltider
 • Have alle muligheder for at opleve det bedste af Kvarnerbugten og Istrien
 • Kunne tage en dukkert i havet eller den lille swimmingpool med liggestole
 • Her er en have med træer, buske og velholdt græsplæne (flere niveauer)

Godt at vide om Villa Atlanta

Alle gæster kan bekræfte, at beliggenheden er sublim, hvis du gerne vil bo i smørhullet i Kvarnerbugten og være i gåafstand til bølgen blå og ikke behøve at skulle starte bilen for at opleve kystbyernes behagelige liv og leben. Det er helt klart et plus at have den frihed selv i ”klipklapper”.

At bo så centralt betyder også, at du har kystvejen som nabo – godt nok til bagsiden, hvilket klart er en fordel, så du slipper for at skulle krydse asfalten, når du med din strandtaske spadserer ned mod havet. Til gengæld er du i byzonen, så tempoet fra bilernes passeren er relativt lav.

Jeg vil anbefale dig at have en lejebil til rådighed, for når du bestiller rejsen inkl. fly, så er nærmeste lufthavn Pula, der ligger ca. halvanden times kørsel fra Villa Atlanta og Zagreb ligger ca. to timer væk i bil. Der findes det meste af sæsonen direkte fly fra både Hamborg og København til begge byer. Vær opmærksom på, at Villa Atlanta kun råder over få parkeringspladser, men på søsterhotellet ca. 50 m derfra er der mulighed for at parkere, da pladsen er større. Tillæg er ca. EUR 10-12 pr. dag og betales direkte på stedet.

Når du ankommer, så sæt GPS’en til, så er det nemmere at finde – skiltningen er nemlig ikke den allerbedste i verden. Et rigtigt gemmested: ). Et godt pejlemærke er ellers at køre efter søsterhotellet, der er nabo til Villa Atlanta. Det hedder Remisens Hotel Excelsior, og når du er kommet hertil, så er du ved vejs ende: ) Det er nemlig også her, du skal checke ind og hente nøglerne til din ferielejlighed, da der på Villa Atlanta ikke er reception og bemanding. Adressen til Hotel Excelsior er: Šetalište maršala Tita 15, 51415 Lovran (+385 51 710 444) og her er døgnåben reception.

Villa Atlanta har officielt 4 flotte stjerner, og her er da også en beliggenhed, der gør det værdigt til så mange af slagsen. Dog vil jeg understrege, at faciliteter og indretning mere er i en retning af en god 3-stjernet villa, hvor alt er totalrenoveret fra 2014 og fremstår i en fin stand.

 

Læs mere om Villa Atlanta

Officiel kategori

Hideaways' kategori

24 anmeldelser

Faciliteter

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
Se alle

Kort og afstande

 • Nærmeste by, Pittoreske Lovran – 0 km
 • Nærmeste stenstrand – ca. 400 m
 • Rijeka, Kroatiens 3. største by – ca. 20 km
 • Kroatiens største ø, Krk Island – ca. 45 km
 • Hovedstaden Zagreb – ca. 181 km
 • Opatija med den fine promenade – ca. 6 km
 • Færge fra Stinica til Øen Rab - ca. 125 km
 • ... med byen Rab og de 4 elegante klokketårne
 • Færge fra Brestova til øen Cres - ca. 23 km
 • ... øen med de pastel farvede terrasser og venetianske palæer
 • Færge fra Rijeka til Losinj Island, kendt for de mange delfiner – ca. 20 km
 • Nationalparken Sjeverni Velebit, med de majestætiske bjerge – ca. 136 km
 • Zagreb lufthavn – ca. 187 km
 • Ljubljana lufthavn – ca. 136 km
 • Pula lufthavn – ca. 77 km

Værelser

Villa Atlanta har blot 15 ferielejligheder, der alle er indrettet i samme moderne stil. De er ligesom resten af huset totalrenoveret tilbage i 2014 og udtrykket er derfor frisk og farverigt. Det er så også næsten det eneste, at det har til fælles, for størrelserne af lejlighederne i den gamle villa varierer meget – og det giver blot huset kant og charme.

Når du går hen mod hoveddøren skal du først gå et par trin op af den store og massive stentrappe, og med det samme, du træder indenfor i hall opdager du det smukke gulv, hvor størsteparten er fra husets oprindelige opførelse.

Her er tre etager med fem lejligheder på hver sal. Hideaways tilbyder studio-lejligheder med plads fra 2-4 personer. Studiolejlighed betyder et større dobbeltværelse, hvor opholdsrum, stue, køkkenniche og sovepladser findes i samme værelse. Se billedgalleriet af nogle af studiolejlighederne oven for, så er det nemmere at danne dig et indtryk af indretning og faciliteter.

Køkkenet er relativt godt udstyret og i flere lejligheder har du udsigt til havet og endda adgang haven. Bemærk, at det ikke kan garanteres hjemmefra, men hvis du har et særligt ønske til beliggenhed og udsigt, er du meget velkommen til at sende det til os, og så sørger vi for at formidle din forespørgsel til Villa Atlanta.

Alle lejligheder har gratis WiFi og opholdet er inklusive sengelinned og håndklæder, der udskiftes en gang om ugen. Slutrengøring er ligeledes med i prisen (der er ikke rengøring under opholdet, men dette kan bestilles særskilt på stedet, hvis ønsket).

Barneseng kan lejes for EUR 12,- pr. dag. Morgenmad kan købes for ca. EUR 8,- pr. dag pr. person (Hotel Excelsior) og husdyr er velkomne for EUR 20,- pr. dag (på forespørgsel). Disse eventuelle ekstra omkostninger betales direkte på stedet.

 

Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse. Det samme gælder desuden for typerne ”basic”, ”low cost” og ”budget”.

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Villa Atlanta:

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Indendørs swimmingpool

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Šetalište maršala Tita 21 51415 Lovran
51415 Lovran

Koordinater

Latitude: 45.2951
Longitude: 14.2765

Villa Atlanta er ikke tilgængelig i øjeblikket

Villa Atlanta er ikke en del af programmet hos Hideaways i øjeblikket.

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.