Tips og råd til flyrejsen

Mange elsker at flyve, mens andre synes mindre godt om at bevæge sig i et fly i 10 kilometers højde. Fælles for os alle er dog, at vi ved at forberede os godt inden vi skal flyve, kan gøre oplevelse mere behagelig.

Læs vores FAQ om flyrejser med Hideaways

Information til flyrejsen

Derfor har vi her samlet en række tips og råd til flyrejsen, som vi håber du kan få glæde af. Listen vil løbende blive opdateret. Du kan også læse mere om de forskellige flyselskaber, som du kan flyve med, når du rejser med Hideaways.

 

Flypassager

Trafikstyrelsen har lavet en ny hjemmemside, hvor de har samlet informationer om flyrejser. Læs bl.a. om bagageregler og meget mere. Du finder hjemmesiden "Flypassager" her

 

Skal du mellemlande på rejsen?

I dag er det nemt og ofte hurtigt at mellemlande i de store lufthavne i Europa, men alligevel er det godt at kende sine rettigheder, hvis der skulle opstå forsinkelser osv. Forbrug.dk har lavet et helt afsnit med gode tips og råd, hvis du skal mellemlande på din flyrejse. Læs bl.a. deres tjekliste når du skal mellemlande. Du finder link til hjemmesiden her

 

Sunhed og medicin på flyrejsen

Over halvdelen af os der bor i Danmark, bruger til dagligt en eller flere former for medicin. Her kan du finde link til et par hjemmesider, der har god information om sunhed og medicin, når du flyver.

  • Apoteket har samlet alle informationer om sundhed og medicin, når du rejser her
  • Team Danmark har skrevet en meget informativ artikel om vigtigheden af at indtage væske på en flyrejse.

 

Er det sikkert at flyve?

Ja, det ved vi jo alle, at det er. Faktisk er det langt mere sikkert at flyve end at opholde sig på jorden med fast grund under fødderne. Her er et par links til hjemmesider, der forklarer, hvor sikkert det er at flyve, og hvad du kan gøre, hvis du synes det er ubehageligt.

  • Flyvtryg, laver kurser mod flyskræk, og har samlet 10 gode råd som du finder her
  • SAS har skrevet en del om flyvesikkerhed, læs mere her
  • "Spørg piloten", her finder du svar på mange spørgsmål omkring flyrejser, se siden her

 

Rettigheder på flyrejsen

Der findes flere hjemmesider med god information om dine rettigheder, når du rejser. Rejser du med Hideaways vil vi naturligvis stå på pinde for at hjælpe dig hvis noget uforudset skulle dukke op på din flyrejse, men det er først og fremmset flyselskabernes ansvar at hjælpe dig. Vi har her samlet et par hjemmesider med god information om rettigheder for flyrejser.

  • Forbrug.dk om flyrejser finder du her
  • Forbrugerrådets hjemmeside om flyrejser finder du her
  • Trafikstyrelsens hjememside med passagerrettigheder og anden god information finder du her

 

Told og skat

Ja, ikke engang når vi holder ferie kan vi slippe for at tænke på skat :-) Skal du shoppe på din rejse så finder du her information om toldregler fra SKAT.

 

Flyrejser med Hideaways

Flyv på ferie med Hideaways til rejsemål i hele verden. Du kan flyve fra alle lufthavne i Danmark og i nøjagtig det antal dage som passer dig bedst.

Læs om flyrejser med Hideaways