Hamborg lufthavn

Her kan du læse informationer og fakta om Hamborg lufthavn.

Søg priser og afgange

Du finder priser og aktuelle flyafgange med alle flyselskaber i søgemaskinen.

Praktisk information

Med en placering blot 150 km fra grænsen til Danmark er Hamborg Lufthavn interessant for mange danske rejsende og udover den brede vifte af ruter, tilbyder lufthavnen også sine passagerer gode forhold.

Parkering

Ankommer du i egen bil, kan du ifølge lufthavnen vælge mellem mere end 12.000 P-pladser. Disse er opdelt i forskellige former for korttids- og langtidsparkering, som du kan reserverer hjemmefra på lufthavnens hjemmeside.

Offentlig transport

Nærheden til Hamborg giver gode muligheder for at komme til lufthavnen med tog eller bus. Fra Hovedbanegården (Hauptbahnhof) kan du således hvert 10. minut tage S-banen, som på ca. 25 minutter bringer dig til lufthavnen. Lufthavnen ligger også som et stop på flere af bybussernes ruter, ligesom der afgår hurtigbusser ind til Hovedbanegården. Ankommer du til lufthavnen i god tid, kan du bruge ventetiden på en af de mange caféer eller restauranter, ligesom der også findes et godt udvalg af butikker. Du kan finde mere information på lufthavnes egen hjemmeside her

Historie

Historien om Hamborg Lufthavn går tilbage til år 1910, hvilket gør lufthavnen til en af ældste i verden, som stadig er i drift. Initiativet til etableringen af lufthavnen ved Hamborg kom fra den berømte luftskibskonstruktør, grev Ferdinand von Zeppelin, der havde brug for en flyveplads til sine luftskibe, som man på den tid stadig havde store forhåbninger til ville revolutionere luftfarten. Grevens ide blev bakket op af midler rejst blandt Hamborgs spidser, og året efter åbnede Hamburger Luftschiffhallen GmbH. I 1912 tilføjede man lufthavnen en stor hangar opkaldt efter greven til at huse de store luftskibe, og kort tid efter indfandt også de første fly sig i den nye lufthavn.

Under 1. Verdenskrig beslaglagde det tyske militær dog lufthavnen og i 1916 brændte Zeppelin-hangaren ned. Mærket af krigens ødelæggelser var aktiviteterne i Hamborg Lufthavn på nulpunktet indtil et boom i den civile luftfart i 1920'erne igen gjorde lufthavnen attraktiv for både passsager- og fragtfly. I 1929 opførte man således den første rigtige passagerterminal på lufthavnens område, som også husede administration og en restaurant.

Endnu en gang gik lufthavnens udvikling dog i stå på grund af krig. I modsætning til ødelæggelserne under 1. verdenskrig slap lufthavnen dog næsten uskadt gennem 2. Verdenskrig og allerede i 1946 genoplivede briterne civile flyvninger til og fra lufthavnen, som de omdøbte til Hamburg Airport.

De følgende årtier udviklede Hamborg Lufthavn sig til et internationalt lufttrafikknudepunkt med ruter til mange verdensdele. I dag har lufthavnen, som ligger godt 8 kilometer nord for storbyens centrum, to landingsbaner og håndterede i 2014 i alt 14.76 millioner passagerer.

Flyruter fra Hamborg Lufthavn

Det er ikke kun rejsende til og fra Nordtyskland, som har nytte af Hamborg Lufthavn. Mange danske rejsende, særligt de jyske, drager også fordel af de mange ruter fra Hamborg til populære feriemål i Europa og resten af verden. Lufthavnen tager sig godt af de hundredtusindvis af danske passagerer, som hvert år benytter lufthavnen, ved for eksempel at have ansat dansk lufthavnspersonale. I skrivende stund kan du fra Hamborg Lufthavn blandt andet flyve med TAP Air Portugal, Germanwings, Norwegian og Ryanair.

Læs mere om ruter og om at flyve fra Hamborg med Hideaways