Københavns Lufthavn

Her kan du læse fakta og informationer om rejser fra Københavns lufthavn.

Priser på flybilletter og flyruter

Den nemmeste måde at få aktuelle priser og informationer om samtlige flyruter fra Københavns lufthavn er ved at benytte søgemaskinen her på Hideaways. Alle priser, flytider og andre informationer bliver opdateret dagligt, og du kan vælge og sammenligne priser fra alle flyselskaber inkl. lavpriselskaber som Ryanair, Norwegian og easyJet. For at opnå den optimale flyrute kan det ofte betale sig at benytte forskellige selskaber på ud og hjemrejsen og det kan du naturligvis også når du rejser med Hideaways.

Københavns lufthavn information

 

Praktiske informationer

 

Flyafgange fra CPH

Skal du flyve fra Københavns lufthavn kan du se alle flyafgange

Flyankomster til CPH

Her kan du se ankomster for samtlige flyselskaber der flyver til Københavns lufthavn

Information om bagage

Har du mistet din bagage eller har spørgsmål omkrig bagage i Københavns lufthavn finder du information her

Et godt tip er at kigge forbi hjemmesiden flypassager som er lavet af Trafikstyrelsen, her finder du gode råd og tips til flyrejsen.

Transport med tog, bus, metro og bil

En ting er flyrejsen fra lufthavnen noget andet rejsen til Kastrup lufthavn. Uanset om du ankommer med bus, tog, metro eller i bil så husk at afsætte god tid af til forsinkelser. Der er gode forbindelser til Københavns Lufthavn fra resten af Danmark med offentlig transport. Der ligger således en underjordisk jernbanestation under Terminal 3, som betjenes af Øresunds- og intercitytog. Dertil kommer metrostationen, der ligeledes ligger i en overdækket, direkte forlængelse af Terminal 3. Med metroen tager det blot 15 minutter at køre til lufthavnen fra Nørreport Station. Endelig er der også busforbindelser og mulighed for at tage taxi til og fra lufthavnen.

Her følger information om de forskellige transportmuligheder.

  • Få informationer om bus hos Movia
  • Alt efter hvor du rejser fra i landet finder du information om tog til lufthavnen hos Øresundstog  og DSB
  • Se hvornår metroen kører til til Københavns lufthavn
  • Det er dyrt, men nemt at få parkering i Københavns lufthavn

Handlingselskaber

Alle flyselskaber skal have et handlingsselskab til at varetage alle opgaver i lufthavnen lige fra in-check af passagere til rengøring af fly. Det er også handlingsselskaberne der står for bagage og ombooking af flybilletter m.v. I Københavns lufthavn findes tre handlingsselskaber, hvor SAS og Novia er langt de største. På deres hjemmesider kan du se hvilket flyselskaber, de servicerer.

Novia
Københavns lufthavn
Terminal 2
2770 Kastrup
Telefon: 32 47 47 25 
Læs mere om Novia og hvilke flyselskaber Novia handler her

SAS Ground Handling
Københavns lufthavn
Box 150
2770 Kastrup
Telefon: 32 32 00 00 
Foruden SAS naturligvis servicere egne fly samarbejder de også med mange andre flyselskaber om handling, du kan se dem her

Parkering

Gode motorvejsforbindelser er ifølge lufthavnen medvirkende til, at flere og flere rejsende vælger at køre hertil i egen bil. Kommer du i bil til Københavns Lufthavn, finder du parking til ethvert behov. Du kan således vælge mellem forskellige former for korttids- og langtidsparkering, som du kan bestille online. Du kan desuden benytte forskellige services til din bil, mens den holder parkeret i lufthavnen såsom vask, serviceeftersyn og hjulskift mm.

Du kan finde mere information på lufthavnes egen hjemmeside her

Historie

Danmarks og Skandinaviens største lufthavn blev grundlagt i 1925, da flyrejser stadig var forbeholdt den velhavende elite. Alligevel blev den nye lufthavn på græsmarken i Kastrup fra starten et populært udflugtsmål, også for dem som ikke selv havde råd eller mod til at sætte sig ombord i et fly.

Københavns Lufthavn oplevede i 1930'erne en mangedobling i passsagerantallet og udvidede i 1939 lufthavnen med flere græsmarker og ikke mindst en ny moderne lufthavnsterminal for at følge med efterspørgslen. Den nye terminal som var tegnet af arkitekt Vilhelm Lauritzen, blev opført som en betonkonstruktion og karakteriseret af et selvbærende, bølget loft over ankomst- og afgangshallen. I 1999 blev Vilhelm Lauritzens lufthavnsterminal flyttet til en ny plads i lufthavnen for at gøre plads til en udvidelse, og den fredede bygning tjener i dag til modtagelse af VIP-gæster ved særlige lejligheder.

Lufthavnens stærke vækst i 1930'erne blev sat på pause med starten af 2. verdenskrig, hvor det meste af den civile flytrafik i lufthavnen blev indstillet. Alligevel gennemgik Københavns Lufthavn i krigsårene en udvikling, der betød, at den ved krigens afslutning fremstod som en af Europas mest moderne, internationale lufthavne. De bløde græslandingsbaner var således i krigsårene blevet erstattet af betonbaner og et system af taxiveje. Ligeledes undgik lufthavnen egentlige krigshandlinger og terminalen fremstod derfor uskadt og stort set ubrugt, klar til at tage mod passagerer. De første interkontinentale ruter til Amerikan åbnede da også allerede i 1946, og blot et par år senere var lufthavnen på Amager Europas tredjestørste med mere end 150 daglige starter eller landinger og næsten 300.000 passagerer årligt.

I dag er Københavns Lufthavn stadig et af de vigtige knudepunkter for flytrafikken i Nordeuropa og den travleste i Skandinavien. Lufthavnen som ligger otte kilometer fra Københavns centrum, modtog i 2014 mere end 25 millioner rejsende og er flere gange kåret som både Europas bedste og mest effektive lufthavn.

I Københavns Lufthavn sætter man i følge lufthavnens egne oplysninger en ære i, at du som rejsende oplever besøget i lufthavnen som en positiv del af rejsen. Derfor vil du opleve, at lufthavnen er indrettet, så du både har mulighed for at tage et hvil, shoppe i spændende butikker eller få stillet sulten på én af mange forskellige restauranter og caféer.

Ruter fra Københavns Lufthavn

Du finder en bred vifte af internationale flyselskaber i Københavns Lufthavn, som tilsammen tilbyder omkring 150 forskellige destinationer i det meste af verden.