Rejser til Malaysia

De fleste rejsende holder sig til den nordlige halvø, hvor man finder hovedstaden Kuala Lumpur samt Penang, den forfriskende modsætning i Cameron Highlands, og de tropiske strande og øer omkring Langkawi. Enkelte besøger også Sarawak eller Sabah, øen Borneo med sine fantastiske attraktioner, blandt andet de lange huse bygget på pæle, verdens største grotter, verdensklasse dykkerområder og Kinabalu-bjerget, som er det højeste bjerg i hele Sydøstasien.

Hvordan bestiller jeg en billig rejse til Malaysia

Malaysia er et af flere nye rejsemål du snart kan rejse til med Hideaways. Tilmeld dig nyhedsbrevet eller følg med på de sociale medier og vær blandt de første til at få besked når vi åbner op for billige rejser til Malaysia. Indtil da kan du jo evt. kigge nærmere på et af de mange andre spændende rejsemål du kan rejse til, f.eks. Thailand eller Bali i Indonesien.

>> Læs også om rejser til Indonesien
>> Læs også om rejser til Thailand

 

Seværdigheder 

I Malaysia vil besøgende opleve en mangfoldig kultur, og et væld af unikke naturoplevelser med smukke strande, vandreture i junglen, vandfald, besøg i teplantager, smukke haver og masser af vilde blomster. her kan du læse om et par udvalgte seværdighder.

Melaka - Malaysias mest historiske by

Melaka (Malucca) byder på en usædvanlig blanding af kinesisk, hollandsk, portugisisk og britisk indflydelse og er utvivlsomt Malaysias mest historiske by. Byen var engang den vigtigste havneby i Malaysia i forbindelse med handel, men der findes ikke mange spor af den industrielle fortid. Gamle faldefærdige både sejler stadig op og ned af floden, og byen er stadig fuld af spændende kinesiske gader, templer og minderne og de gamle europæiske kolonimagter.

Penang

Penang, og dens største by, Georgetown, ligger ud fra Malaysia-halvøens nordvestlige kyst, og er den ældste britiske koloni i Malaysia, samt et af landets førende turistområder. Øens strande er overvurderede, men alligevel meget behagelige. Georgetown har en interessant Chinatown, og også en zoologisk have, overdådige indiske restauranter, trishaws og spændende markeder.

Spektakulært højlandsområde

Cameron Highlands er navnet på et spektakulært højlandsområde i centrum af Malaysia-halvøen. Det frugtbare område er hjemsted for de malaysiske teplantager, og er stedet, hvor både lokale og turister tager hen for at undslippe det hektiske liv i byerne. Seværdighederne omfatter vandreture i junglen, vandfald, besøg i teplantager, smukke haver og masser af vilde blomster. Klimaet er friskt og køligt på grund af højderne, og giver en velkommen luftforandring fra den kvælende luftfugtighed i det meste af Malaysia.

Spækhuggere og skildpadder ved Tioman Island

Tioman Island ligger udenfor den østlige kyst af Malaysia-halvøen i det Sydkinesiske Hav og er ikke tilgængelige med bil. Området kan prale med sine smukke strande, sit betagende maritime liv med spækhuggere og skildpadder, det næsten ubefolkede jungle højland, krystalklare vandløb og de dramatiske toppe af Batu Sirau og Nenek Semukut. Juni og august er de mest populære måneder for turisme, mens perioden fra november til januar er nærmest øde på grund af monsun regnen.

Fremragende snorkling ved Pulau Tiga

Vulkanøen, Pulau Tiga, i nærheden af Kuala Panyuh, byder på gode vandrestier og fremragende områder til snorkling. På østkysten finder man Similan Islands, som byder på en lignende skønhed, selvom der også er et langt højere antal turister.

Kuala Lumpur - Malaysias farverige hovedstad

Igennem 130 år er Kuala Lumpur vokset fra ingenting til en moderne travl storby med cirka 2 millioner mennesker. Beliggende mellem de to floder Kelang og Gombak, har Kuala Lumpur bevaret megen af sin tidligere karakter og farvestrålende atmosfære. I byens centrum finder man masser af velbevarede bygninger fra kolonitiden.

Skyskraberen Petronas Towers, er den højeste bygning i verden og dominerer bybilledet, mens der i nærheden af Merdeka Square findes en 95 meter høj flagstang. Sydøst for Merdeka Square finder man bank-distriktet i nærheden af det gamle China Town, mens man yderligere mod vest finder boligområder, Lake Gardens, Nationalmuseet og Parlamentet.

Læs mere

Information og fakta

Her har jeg samlet lidt fakta og information til dig som skal rejse til Malaysia. Husk du også altid kan få inspiration til din rejse i de mange spændende indlæg på vores blog.

Vejret i Malaysia

Malaysia er varmt og fugtigt hele året rundt og fra november til januar er regntiden temmelig omfattende, og tidspunktet er derfor langt fra anbefalelsesværdigt.

Transport

Der er mange grænseovergange mellem Thailand og Malaysia. Malaysia byder også på en fornuftig jernbaneforbindelse på vestkysten. Der er tre muligheder for at komme til og fra Singapore. Enten til fods via dæmningen i Johor Bahru, eller via færge eller tog.

Fly

Malaysias nye internationale lufthavn, Sepang, finder man 50 km fra Kuala Lumpur, hvor lufthavnen blev åbnet i 1988. De fleste turister rejser til Malaysia enten via fly til Sepang lufthavnen, eller også ankommer de via land fra enten Thailand eller Singapore.  Det er billigere at flyve til East Malaysia fra Johor Bahru end fra Kuala Lumpur. Der findes også internationale flyforbindelser i Malaysia via Penang, mens der i Sarawak og Sabah, Kuching og Tawau kun findes indenrigsforbindelser.

Tog

Der findes også en komfortabel og økonomisk jernbaneforbindelse til Malaysia, selvom der kun findes to linjer, hvoraf den ene forbinder Singapore med Thailand via Kuala Lumpur og Butterworth, og den anden forbinder centrale Gemas med Kota Bharu på den nordøstlige grænse.

Taxa

Der findes lang-distance taxier til omkring den dobbelte pris i forhold til busserne, men de er dog langt mere komfortable. Der findes ingen både mellem halvøen og East Malaysia. Man kan finde rickshaws i nogle dele af Kuala Lumpur samt i de provinsielle områder. Det offentlige transportsystem i Kuala Lumpur befinder sig i en sørgelig tilstand, specielt i myldretiden.

Bil

Der er ikke mange som lejer bil på en rejse til Malaysia, men faktisk er det både en nem og billig måde at rejse rundt i landet på.

Bus

Malaysia-halvøen har et effektivt og billigt netværk af busser, og er således et glimrende transportmiddel rundt omkring i landet. Minibusser er meget almindelige og udgør det eneste offentlige transportmiddel til det nordlige Malaysia fra Thailand.

Turistinformation

På Malaysias officielle turistbureau hjemmeside finder du derudover en oversigt over de mange forskellige destinationer og rejsemål i Malaysia, og de oplevelser der venter dig der. Du finder bla. på  en top 10 over aktiviteter i Malaysia. Du kan også indhente oplysninger om forskellige aktuelle begivenheder og nyheder i Malaysia. Desuden har Malaysias turistkontor en række e-brochurer med inspiration til din rejse til gratis download på deres hjemmeside.

 

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller