Rejser til Maldiverne

Maldiverne er nok det nærmeste, man kommer på den perfekte badeferie. Billederne af kridhvide stande og krystalklart vand lyver ikke, og under overfladen på det turkisblå hav venter dig en lige så eventyrlig verden i form af flotte koraller og farverige fisk.

De maldiviske strande anses med god grund for at være blandt de allerbedste i verden og er den primære grund til, at folk fra hele verden rejser til det lille ø-rige ude i det store Indiske Ocean. Her kan du nemt bruge hele ferien på at slappe af i det bløde, lette sand, der på Maldiverne faktisk bestå af bittesmå rester af koraller og skaller. Vil du ikke nøjes med at slikke sol eller ligge med en god bog i skyggen af en palme, er de fleste aktivitetsmuligheder på Maldiverne i sagens natur knyttet til det lune hav.

Maldiverne udgøres af 26 atoller spredt i en nord-sydlig retning med i alt 1190 øer, hvoraf dog kun 200 er beboede og 97 er "ferieøer". Maldiverne er Asiens mindste land både i størrelse og indbygger antal (kanp 300.000), og med en gennemsnitlig højde over havet på kun 1,5 meter er det også et af verdens absolut lavest beliggende lande. Fiskeri har traditionelt været og er stadig en af hovedindtægtskilderne på Maldiverne, men i nyere tid er turisme også blevet en af landets vigtigste indtægtskilder.

Velkommen til Maldiverne med Hideaways, vi er specialister i rejser hvor du bor på nøje udvalgte hoteller.

Hvordan bestiller jeg en rejse til Maldiverne

Vi tilbyder ikke at du kan bestille rejser til Maldiverne online, men derimod fremsender vi meget gerne et skræddersyet tilbud på din rejse. At rejserne til Maldiverne modsat de fleste andre rejsemål i programmet kun ikke kan bookes online skyldes bla. at du skal bestille en transfer fra lufthavnen i Malè til dit hotel, enten med båd eller vandflyver. Vær opmærksom på at prisen transfer på Maldiverne er ganske høj. 

Kontakt os for et skræddersyet tilbud på en pakkerejse inkl. fly, hotel og transport fra lufthavnen. 

Hvornår er det bedst at rejse til Maldiverne?

En ferie i Maldiverne handler først og fremmest om ren afslapning i uovertrufne omgivelser. Maldiverne har et tropisk klima med temperaturer omkring 30oC hele året, og selvom der således ikke er noget dårligt tidspunkt at rejse til Maldiverne, er der dog større risiko for regn og blæst maj til november. Mange rejser til Maldiverne for at nye det fantastiske dyreliv der udspiller sig under havets overflade på koralrevene, og dykningen er fremragende året rundt.

Et ægte bountyparadis for vandhunde

Sigtbarheden i vandet ved Maldiverne er helt i top, og der findes over 3000 forskellige koralrev. På revene findes over tusind fiske- og andre dyrearter, som man på et dyk kommer helt tæt på. Man vil møde alt fra små farvestrålende fisk til store rokker og hajer. Der er masser af udfordringer for både øvede dykkere og begyndere, ligeledes kan man også blot ved at snorkle indenfor revet på lavt vand opleve rigtigt meget af dyrelivet. 

Dykning er langt fra den eneste aktivitet knyttet til vandet i Maldiverne. Der er mulighed for at prøve kræfter med f.eks. vindsurfing, parasailing, kajakker, kitesurfing og jetski.

Dykning og snorkling

Maldivernes atoller, som er koralrev, ligger så langt fra nærmeste nærmeste fastland, at havet er meget klart, hvilket sammen med det rige dyreliv har gjort ø-riget til et af de bedste steder i verden at dykke og snorkle. Denne del af Det Indiske Ocean rummer over 1.100 forskellige fiskearter og andet dyreliv. Straks du dykke under overfladen, mødes du derfor af napoleonsfisk, papegøjefisk, klovnfisk og stimer af andre små, farverige tropefisk. Derudover har du gode muligheder for at se barracudaer, havskildpadde, aftrækkerfisk, djælverokker, moræner, rev-hajer (oftest de hvidtippede), delfiner og sågar den største fisk af dem alle, den fredlige hvalhaj, som lever af plankton, småfisk samt små blæksprutter.

Selv hvis du ikke vil udnytte de fantastiske muligheder for at dykke, kan du sagtens få masser af uforglemmelige oplevelser i vandet. Faktisk behøver du eller dine børn ofte bare gå ud til knæene eller sidde på en af bådbroerne for at se et mylder af flotte fisk. Med lidt brød i hånden vil de vrimle om dig! Ligeledes er Maldiverne et af de steder, hvor en snorkel og et par svømmefødder for alvor kommer til sin ret. Inde på det lave rev tæt ved stranden er der måske nok ikke de største fisk, men børnene (og du selv) kan få mange timer (husk rigelig med solcreme og/eller en svømme-t-shirt) til at gå med at udforske livet her. Det kan være en god idé at medbringe sit eget snorkeludstyr, hvis du ikke vil skulle leje på stedet. 

Uanset om det er med snorkel eller dykkerflaske, er det at se revets mange store og små beboere i deres naturlige miljø en naturoplevelse, du vil huske resten af livet. Det er lidt som at svømme rundt i et kæmpe akvarium fyldt med overraskelser, hvor der til sidst kan gå sport i at se, hvem der først spotter en kamufleret blæksprutte eller en sky muræne, når den forsigtigt stikker hovedet ud fra sit hul.

De fleste resorts på Maldiverne tilbyder dykker- og snorklingsture (mod betaling), som kan være en chance for at opleve områder, du ikke ville kunne opleve på egen hånd. Man kan dykke året rundt ved Maldiverne, men i forbindelse med sydvest-monsunen kan der være en del vind, regn og bølger. Perioden fra januar til april anses normalt for den bedste til dykning, da havet er mest roligt og sigtbarheden bedst.

Surfing og sejlads

Der er ingen tvivl om, at hovedattraktionen er strandene og det fantastiske liv på koralrevene. Der er dog særligt de senere år også flere og flere, som benytter en ferie på Maldiverne til at surfe eller sejle i smukke omgivelser. Mange af de populære resorts udlejer således forskellige former for surf-udstyr eller både. Man bør naturligvis ikke begive sig for langt ud på det åbne ocean, men en fredelig tur i kajak eller på paddleboard rundt om øen eller i en beskyttende lagune er en stor fornøjelse for hele familien. Flere steder tilbydes der undervisning for nybegyndere. 

Vil du lidt længere omkring tilbyder nogle af ferieøernes vandsportscentrene leje af mini-katamaraner - enten med en instruktør eller på egen hånd, hvis du er erfaren sejler.

Big Game fiskeri

Det er ikke tilladt at fiske i lagunerne, men mange resorts tilbyder såkaldte Big Game-fiskerture i moderne speedbåde. Her får du for eksempel muligt for at komme ud og fiske på på de ydre, stejle rev eller i kanalerne mellem øerne. Bådene er også udstyret til ture helt uden for atollerne ud på det dybe vand, hvor du blandt andet kan fiske efter den hurtige Bugstribet bonnit (også kendt som skipjack-tun) og den særprægede Sejlfisk. Har du heldet med dig, kan turen sluttes af med en barbecue på stranden, hvor dagens fangst tilberedes.

Besøg flere øer på din ferie

Der arrangeres ekskursioner til nogle af de beboede øer, hvor man får mulighed for at møde den lokale befolkning, besøge fiskemarkeder og købe lokalt håndværk. Da kun et mindretal af Maldivernes mange øer er beboede, er der også mulighed for at tilbringe dagen på sin helt egen øde ø, hvor man evt. kan nyde sin friskfangede fisk.

Romatik på Maldiverne

Maldiverne er perfekt til en luksuriøs badeferie med familien eller en oplevelsesrig dykkerferie. Derudover er ø-riget dog også et meget yndet mål for romantiske parferier. Der er således resorts og hoteller, der har specialiseret sig i at tilbyde de perfekte omgivelser for par, hvad enten det er unge nyforelskede på bryllupsrejse, eller mere modne par som ønsker sig en eksklusiv ferie med kvalitetstid sammen i idylliske omgivelser krydret med gourmetoplevelser. Det er da også især par som booker villaer, der er bygget på stolper ud i lagunen med masser af privatliv.

Mange af resorterne tilbyder sågar at udføre bryllupsceremonier i strandkanten eller for eksempel på en smuk bådebro ud i lagunen. Selvom ceremonien ganske vist kun er symbolsk, vil det uden tvivl vil være et minde for livet. Vil du efterfølgende forkæle dig selv og din udkårne, har en stor del af resorterne spacentre, hvor der tilbydes forskellige wellness-behandlinger og massage. 

Er du på jagt efter en luksusferie, så læs mere om luksusrejser til Maldiverne

Læs mere om Maldiverne

Rejsemål i Maldiverne

Find rejsen til Maldiverne her

Information og fakta

Jeg har her samlet nogle få facts og informationer om Maldiverne, såsom øgruppens geografi, befolkning, historie og klima, som kan tjene som inspiration til din ferie i ø-paradiset. Informationen er udelukkende ment som inspiration og der tages forbehold for faktuelle fejl. Hvis du ønsker at finde mere inspiration til din rejse, anbefaler jeg dig at besøge vores blog, hvor du kan finde spændende artikler om alle vores rejsemål. God fornøjelse og god rejse!

Geografi og befolkning

Maldiverne er en øgruppe i Det Indiske Ocean sydvest for Indien bestående af ca. 1190 koraløer, hvoraf dog kun omkring 200 er permanent beboede. Dertil kommer en lang række ferieøer med resorts. Af de ca. 400.000 indbyggere, hvilket inkluderer omkring 60.000 fastboende udlændinge, bor omkring en tredjedel i hovedstaden Malé, der ligger på en ø for sig. 

Geografisk er Maldiverne på flere måder et enestående land. De mange koraløer med deres kridhvide strande og turkisblå laguner er således fordelt på 26 såkaldte atoller, der er dannet på toppen af en undersøisk højderyg, der rejser sig stejlt fra bunden af det Indiske Ocean. Ordet 'atol' sammer faktisk fra det maldiviske ord 'atholhu'. Højderyggen og dermed atollerne strækker sig over 960 km i en nord-sydlig retning. Men da Maldivernes samlede landareal blot udgør 298 kvadratkilometer, betyder det, at det er af verdens mest spredte lande. Samtidig regnes Maldiverne for at være det lavest liggende land i verden, da koraløerne har en gennemsnitshøjde på blot halvanden meter over havet. Med den overhængende fare for havniveauet stiger de kommende årtier, er Maldiverne i toppen over fantastiske rejsemål, man bør opleve før det er for sent.

Maldiverne er sunnimuslimer, og landet administreres under islamisk lov, sharia. Det betyder blandt andet, at alkohol, svinekød og offentlig dyrkelse af ikke-muslimske religioner ikke er tillandt på de beboede øer. Det mærker man som turist dog ikke meget til (udover høje priser på alkohol), da man bor på en af ferieøerne uden en fastboende lokalbefolkning, hvor disse regler ikke håndhæves.

Vejr og klima

Du kan godt lade det mest af det varme tøj blive hjemme, når du rejser til Maldiverne. Ferieparadiset ligger ganske tæt ved ækvator og har et tropisk klima med temperaturer, der svinger mellem 24 og 30 grader i løbet af året. Medbring dog gerne en enkelt varm trøje til om aftenen og til steder med kraftig aircondition.

Nedbørsmængden er ujævnt fordelt over året. Der er således en regnsæson fra omkring maj til november i forbindelse med sydvest-monsunen. Men det er dog oftest kraftige regnskyl, som hurtigt er overstået. December til april, som betegnes som de tørre måneder, er ikke desto mindre feriehøjsæson på Maldiverne. Det er selvfølgelig ikke ensbetydende med, at man ikke bør rejse til Maldiverne på andre tidspunkter, hvis blot man er opmærksom på sæsonforskellene. Uanset hvornår du rejser til Maldiverne, kan du glæde dig over, at havet har en dejlig badevenlig temperatur på omkring 28 grader.

Historie

Man ved ikke med sikkherhed om der levede et forhistorisk folk på Maldiverne. De efterlod sig i hvert fald ingen arkæologiske spor. Studier af sprog og kulturelle traditioner har sandsynliggjort, at de nuværende maldiveres forfædre ankom fra det sydlige Indien og Sri Lanka omkring år 500 f.v.t. Den nordligste atol i ø-riget ligger omkring 600 km fra det indiske fastland, så det har ikke været en nem smuttur. Derudover er Maldiverne gennem de efterfølgende århundreder blevet besøgt af handelsfolk fra blandt andet Arabien, Madagaskar, Malaysia og Indonesien, som ganske givet har bidraget til den nuværende befolknings ophav. 

De historiske kilder er mere detaljeret, når det gælder omvendelsen af det oprindeligt buddhistiske folk til islam i 1100-tallet (officielt i år 1153). Det er dog i høj grad den forudgående 1400 år lange buddhistiske periode, som har dannet grundlag for maldivernes kultur, arkitektur, sprog, traditioner og skikke. Omvendelsen til islam skete formentlig på foranledning af arabiske handelsmænd, der på den tid gjorde stop på Maldiverne på deres vej til Fjernøsten. Omvendelsen skete dog forholdvis sent sammenlignet med de andre steder, hvor Arabien gjorde sin indflydelse gældende.

I 1558 lykkedes det for portugiserne at tiltvinge sig magten over øerne og at etablere en mindre garnison her. De havde til gengæld ikke held med at kristne maldiverne. Deres missionering førte tværtimod til et oprør under ledelse af krigsherren Muhammed Thakurufar Al-Azam, som betød, at portugiserne blev fordrevet efter blot 15 år. Det endelige slag, hvor alle portugisere på hovedøen Male blev dræbt, er en begivenhed, maldiverne mindes hvert år på Nationaldagen. Bortset fra denne korte periode underlagt portugisisk herredømme blev Maldiverne aldrig koloniseret af europæiske magter. Dog var landet fra midten af 1600-tallet et sultanat under protektion af herskerne på Sri Lanka, det vil altså sige først hollændere og siden briterne. Ingen af disse etablerede dog en egentlig administration på øerne.

Maldiverne fik sin første forfatning i 1932, som blev udarbejdet af en lokal komité med teknisk vejledning fra den daværende britiske guvernør på Ceylon (Sri Lanka). Denne første forfatning byggede i stor grad på allerede etablerede traditioner og skikke, men satte for første gang også begreber som lighed for loven, frihed fra tilfældig arrestation og tortur, privat ejendomsret og ytringsfrihed på skrift. Det var en milepæl, som man er stolte af i dag, også selvom denne første udgave af forfatningen fik en kort levetid og Maldiverne forblev et sultanat. Modsat tidligere skulle sultanen dog nu vælges (ganske vist af samfundets elite) og gik ikke som tidligere i arv.

I 1965 fik opnåede Maldiverne fuld uafhængighed af Storbritannien, som dog beholdte en militærbase i landet frem til 1976. I 1968 blev sultanatet afskaffet, og landet blev officielt en republik. Den nye republiks første præsident var Amir Ibrahim Nasir, som havde tjent som statsminister under sultanatet. Han blev i 1978 efterfulgt af Maumoon Abdul Gauoom, som efterfølgende blev siddende på posten i 30 år trods flere kupforsøg og oprør. Hans afløser blev i 2008 Mohamed Nasheed, som dog blot fik fire år på posten, inden han under kuplignende omstændigheder måtte træde tilbage efter pres fra sikkerhedsstyrkerne. Abdulla Yameen blev efter et demokratisk valg i 2013 ny præsident.

Transport

Stort set alle turister ankommer til Malé International Airport (Lufthavnskode: MLE), der ligger på den nærliggende ø Hulhulé. Lufthavnen har gode forbindelser til en stribe lufthavne i Asien og betjenes i stigende grad af charterselskaber. Mange benytter chancen for at gøre et stop i for eksempel Dubai, Sri Lanka (Colombo) eller Singapore på vejen.

Bortset for bilerne i hovedstaden Malé sker al transport på Maldiverne med båd eller vandflyver. Fremme ved din ferieø, kan du og familien se frem til et dejligt bilfrit ophold, hvor det eneste man hører er bølgernes skvulpen.  

Godt at vide

Penge: Der bruges maldiviske rufiyaa, men du kan som regel også anvende amerikanske dollars og euro. Medbring gerne dissse i små sedler. Derudover er der mulighed for at benytte de mest almindelige kreditkort. Bruger du hele ferien på resortet, får du ikke brug for lokal valuta. Selvom regningen på hoteller, restauranter og barer typisk inkluderer 10-15 procent i service charge, er det velset at give guider, tjenere, hotelpersonale osv. lidt drikkepenge.

Sprog: Det officielle sprog er dhivehi - der minder meget om sproget på Sri Lanka, sinhala. I regeringsapparatet tales der dog også engelsk, ligesom der undervises i engelsk i skolerne. På ferieøerne er det derfor ikke noget problem at klare sig med engelsk og på lokale øer er det som regel også muligt at kommunikere med befolkningen.

Tidsforskel: Man bruger ikke sommertid på Maldiverne, så tidsforskellen i forhold til Danmark afhænger af årstiden. Maldiverne er således 4 timer foran dansk tid om vinteren. Om sommeren er de kun 3 timer foran.

Sikkerhed: Risikoen for at opleve kriminalitet på Maldiverne er lav. På hovedøen Malé skal du dog være opmærksom på lomme- og tasketyverier. Ligeledes bør du på hovedøen ifølge Udenrigsministeriets rejsevejledning holde dig på afstand af opløb og demonstrationer, der kan udvikle sig voldeligt.

Etikette: På ferieøerne er der ikke noget i vejen for at tilbringe det meste af dagen i badetøj og afslappet tøj, omend nogle restauranter har dresscode og topløs solbadning ikke accepteres. Besøger du en af de lokale beboede øer eller for eksempel Malé, bør man som kvinde tildække skuldre og ben.

Turistinformation

Få rejsedestinationer sælger sig selv så godt som Maldiverne, men skulle du have brug for flere informationer om at holde ferie på Maldiverne, kan du med fordel besøge Maldivernes turistbureaus officielle hjemmeside. På deres hjemmeside finder du information om Maldiverne som nation, og præsentationer af øriget i lyd og billeder. Turistbureauet har også nogle praktiske oplysninger, som kan være gode at sætte sig ind i inden rejsen til Maldiverne.

Populært i Maldiverne

Maldiverne, Maldiverne
  • Pool
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Restaurant
Maldiverne, Maldiverne
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Restaurant
  • Reception
Maldiverne, Maldiverne
  • Nærmeste lufthavn: 64 km
  • Pool
  • Internetadgang/Wi-Fi

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér