Ferie på Malta

Glæd dig til smukke bugter og oplevelser på Malta, som er en juvel i Middelhavet. Det skønne klima inviterer til dejlige dage på stranden, og ved Comino er der Den Blå Lagune. Malta har også mange festivaler og et godt natteliv. Hideaways er specialister i at levere en unik ferie på Malta hvor du bor på nøje udvalgte hoteller med gode anmeldelser. Vi tilbyder fleksibel ferielængde og prisgaranti på alle pakkerejser med fly og ophold. Bestil din ferie på Malta online og tilføj evt. transport til og fra lufthavnen, nemt, billigt og sikkert.

Malta tilbyder dig et spændende udvalg af muligheder, og er en perfekt feriedestination, hvis du både vil dase, opleve og være aktiv. På Malta finder du forhistoriske templer, fossile klippeformationer, skjulte bugter, spændende dykning og en historie med en helt bemærkelsesværdig intensitet. Maltas dramatiske landskab udgøres af bl.a. stenede kyststrækninger, der slutter i svimlende kalkstensklipper, beskyttede bugter med krystalklart vand og guldfarvede sandstrande. Maltas centrale placering i Middelhavet gør den til en magnet for lystbåde, som lægger til ved de mange mariner på vej mellem destinationer i det populære øhav.

Malta er faktisk stærkt romersk-katolsk, men er også som sine “kusiner” Cypern og Sicilien, hjemsted for en fortryllende blanding af kulturer, der er opbygget gennem generationers indflydelse af både venlige og aldeles fjendtlige invasioner. Traditionel maltesisk mad blander både den klassisk sicilianske og mellemøstlige smag, mens man bruger lokale ingredienser som kanin og honning i mange retter.

Når du holder ferie på Malta med Hideaways får du mulighed for at opleve denne kontrastrige østat helt tæt på. Terrænnet er nok bakket, men her er ingen superhøje bjerge, og vejret er stabilt varmt og tåleligt – styret af det altid dybblå Middelhav, som falder til store dybder ganske kort udenfor kysten. 

Malta nyder et dejligt middelhavsklima, med masser af solskin om sommeren og milde, solrige vintre. Malta ligger blot 300 kilometer fra Libyens kyst og temperaturerne når op omkring de 30 ° C om sommeren på grund af den varme Sirocco-vind, der blæser ind over øen fra Nordafrikas kyst. Om vinteren falder temperaturen sjældent under de 15 ° C. Det regner ikke meget på Malta, men når der falder nedbør så er det som oftest i perioden fra november til februar. Det bedste tidspunkt at besøge Malta, er mellem februar og juni, hvor temperaturerne er mest behagelige og der kun er få turister. September og oktober er også gode måneder at besøge.

Maltas geografiske beliggenhed har altid gjort øgruppen meget eftertragtet for erobrere – helt op til vor tid. Her er derfor fyldt med majestætiske over- og underjordiske forsvarsværker, fra klassiske bymure, til topsikrede borgområder, som er spændende at udforske.

Malta er lige til og let at nyde. Der er bådture, smukke byer, smukt hav, venlige mennesker og utrolige udsigter, og du kan opleve både svømning i glitrende bølger, forhistoriske bastioner og livlige havneområder indenfor ganske kort afstand. Kombiner sightseeing og strande på Malta med et afslappende ophold på lillesøsteren Gozo med sine bakker, små landsbyer og flotte kyst, og du har den perfekte ferie på Malta.

Det stilfulde St. Julian's og naboresortet Sliema er andre fremragende valg, hvis du håber på en uforglemmeligt dejlig ferie under solen. Her finder du en glamourøs marina, et fantastisk natteliv og den udsøgte, maltesiske hovedstad Valletta lige for foden af dit dørtrin. Med det fantastiske udvalg af hoteller og resorter, du finder på Malta, er der ingen grund til at tøve med at tage afsted - og priserne på fly til Valletta Lufthavn er ganske rimelige. En ferie på Malta er en oplevelse, du ikke vil glemme, og rigtigt mange feriegæster kan næsten ikke vente med at komme tilbage til øen igen. 

Mystik, historie og charme 

Fra den mystiske, lille ø Gozo til den betagende hovedstad Valetta, er det lillebitte, selvstændige land Malta et sted, der oser af historie. Dens nærmest magiske kystlinje byder på bugter med gyldent sand, vilde blomster, der vokser i vidtstrakte enge og små, farverige både, der blidt vugger på vandet ud for de små, charmerende havnebyer. Den lokale mad er særdeles lækker, og henter inspiration fra landets begivenhedsrige historie. Du vil kunne smage indflydelser fra både Sicilien, Middelhavsområdet i bred forstand og England. Der er flere meget populære resorter på Malta. En af dem er Mellieha Bay, en livlig by bygget rundt om en af de kønneste strande på øen. Melliehas børnevenlige strand, hvor vandet er lavt et langt stykke ud for kysten, gør stedet til et perfekt feriemål for familier med børn. En anden smuk bugt, hvor du kan nyde din ferie på Malta i fulde drag, er St. Paul's Bay, som egentlig består af tre resort-byer: St. Paul's Bay samt de mere livlige Bugibba og Qawra.

Den lille ø Gozo, som du nemt kan sejle til fra Malta, er et fantastisk sted at dykke, og strandene her er enormt smukke. Vær dog forberedt på, at du ikke finder blide og bløde sandstrande på Gozo, hvis kystlinje er meget præget af klipper. Gozo var tidligere hjemsted for "the Azure Window" ('det azurblå vindue'); en imponerende klippeformation over havet, som du kan have set i mange internationale film og serier, bl.a. Game of Thrones. 'Vinduet' styrtede desværre i havet i foråret 2017, til stor sorg for de lokale. Til trods for denne voldsomme og triste hændelse er Gozo bestemt stadig et besøg værd, og bevarer den dag i dag sin særlige mystik og tiltrækningskraft. 

Derfor skal du holde ferie på Malta

  • Hvis du elsker sand og vand: Slap af langs med Maltas storslåede kystlinje, som byder på en perlerække af charmerende bugter og klart, blåt havvand. 
  • Hvis er til kultur: Udforsk Maltas farverige historie med et besøg i Valletta og den indmurede by Mdina (og nej, der mangler ikke et bogstav - det hedder den virkelig :-) ). 
  • Hvis du er til sjov og natteliv: Uanset om du vil ud at dykke i krystalklare hav rundt om øen, eller danse hele natten under en festival, så er der masser af muligheder for dig på Malta.

Malta er ikke bare hjemsted for dejlige hoteller, hvor du kan slappe af og blive forkælet efter alle kunstens regler. Du kan også glæde dig til, at din ferie på Middelhavsøen vil byde på postkort-smukke sandstrande, festivaler og et summende livligt og aktivt aften- og natteliv. Hvis du vil have en særlig oplevelse på din badeferie på Malta, så tag en sejltur med båd ud til Comino, hvor du kan svømme i Den Blå Lagune. Og i sommerperioden kan du være sikker på, at hele øen virkelig vækkes til live, for her afholdes årets store festivaler og mange andre kulturelle begivenheder. Glæd dig til skønt og varmt solskinsvejr om sommeren, og komfortable temperaturer om vinteren. Sommeren på Malta er noget længere end den danske, og du kan typisk forvente betydeligt mere sol forår og efterår, end vi er vant til heroppe i det kolde nord.

Bestil en ferie på Malta online - nemt, trygt og billigt 

Når du tager med Hideaways til Malta, bor du på et af vores udvalgte hoteller og ferielejligheder. Den billigste pris på din ferie får du altid ved at bestille online, og det er både nemt og trygt. Du er naturligvis dækket af Rejsegarantifonden og beskyttet af pakkerejseloven, hvis du bestiller en pakkerejse med fly og hotel, samt evt. transfer eller billeje. Ønkser du kun at bestille ophold, kan du naturligvis også det, vælg blot "kun hotel" i søgemaskinen.

>> Se alle rejser til Malta her
>> Prøv også den spændende nabo Gozo

Læs mere

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller