Rejser til Marrakech

Besøg Marokkos centrale storby Marrakech for foden af Atlas-bjergene og oplev byens fascinerende blanding af gammelt og nyt. Udforsk markederne, paladserne og de smalle gyder i den gamle fæstningsby, før du rykker videre til gallerier, barer og restauranter nedenfor i den nye bydel.

Denne smukke Røde by byder på en rig og mangfoldig kulturarv. Under den herlige og konstante sol kan du gå på eventyr i livlige butikker, der er fyldt med guddommelige delikatesser, inden du trækker dig tilbage til en af byens spaer, der er blevet vældig eftertragtede på grund af deres luksuriøse behandlinger og teknikker. 

Velkommen til Marokko med Hideaways, vi er specialister i rejser til Marrakech hvor du bor på nøje udvalgte hoteller på din rejse.

>> Læs også om rejser til Agadir
>> Læs også om rejser til Essaouira

Seværdigheder

Jeg har her udvalgt nogle få af de seværdigheder, som du har mulighed for at opleve på din ferie i Marrakech. Beskrivelsen er udelukkende ment som en inspiration til din rejse, og der tages forbehold for faktuelle fejl. Hvis du har lyst til at læse mere om andre seværdigheder i Marokko, anbefaler jeg dig at læse vores blog om rejser, hvor du kan finde spændende artikler om alle vores rejsemål. God fornøjelse og god rejse!

Koutoubia-moskeen

Koutoubia-moskeen, der ligger i den sydvestlige del af medina-kvarteret, er den største moské i Marrakech og udgør - sammen med den øvrige del af den gamle by - en del af Unescos verdensarv. 

Moskeen blev bygget under kaliffen Yaqub al-Mansur (1184-1199) og måler hele 80 meter i længden og 60 meter i bredden. En lokal legende fortæller, at minareten - der er bygget af sandsten og er hele 77 meter høj - blev bygget sådan, at den ville forhindre en person i toppen af tårnet i at se aktivitet i kongens haremer. En anden bemærkelsesværdig detalje ved minareten er, at spiret oven på minareten er dekoreret med forgyldte kobberkugler, der falder i størrelse, jo længere de er fra toppen.

Minareten har inspireret en række andre berømte bygninger i den islamiske verden, såsom Giralda-tårnet i Sevilla og Hassan-tårnet i Rabat.

Souk

Marrakech er berømt for sine farverige og traditionelle markeder, der historisk set har været blandt Marokkos største og som endnu i dag udgør et af de største traditionelle Berber-markeder i Marokko.

Engang blev markederne - der kaldes for souk på marokkansk - opdelt i detailområder for bestemte varer, såsom læder, tæpper, metalarbejde og keramik. Disse inddelinger eksisterer stadig, men nu med betydelige overlapninger mellem de forskellige varer-grupper. De mest almindelige varer, der sælges på soukerne, er traditionelle marokkanske varer, såsom tæpper, muslimsk tøj, tørrede frugter, the, smykker, læderposer og lanterner. 

Det er stadig almindeligt at prutte om prisen på markederne, så du kan være heldig at gøre et rigtigt godt køb, hvis du giver det en chance.

Bymurene og byportene

Bymurene i Marrakech, der blev bygget af Almoraviderne i det 12. århundrede som beskyttende befæstninger, er op til 5,8 meter høje og har hele 19 porte og 200 tårne langs den 19 kilometer lange strækning omkring byens gamle bycentrum (kaldet medina). Murene er lavet af en særlig rød ler- og kridtart, som har giver byen øgenavnet den "røde by".

En af de meste kendte porte i muren er Bab Agnaou, der blev bygget i det 12. århundrede under Almohad-dynastiet og hvis navn, Agnaou, refererer til mennesker med afrikansk oprindelse syd for Sahara. Hjørnestykkerne i porten er pyntet med blomsterdekorationer og en indskrift fra koranen, som også blev brugt på byporte i det maurer-besatte Al-Andalus.

En anden af Marrakech´ kendt byporte er Bab Aghmat, der ligger øst for de jødiske og muslimske kirkegårde i byen, mens Bab Berrima med sine solide tårne står i nærheden af Badi-paladset. Den måske vigtigste byport i byen er dog Bab el Khémis, der ligger i medinaens nordøstlige hjørne og som blandt andet skildrer et menneskeskabt forår.

Læs mere

Rejsemål i Marokko

Find rejsen til Marokko her

Hvorfor skal jeg rejse til Marrakech?

Der er mange gode grund til hvorfor Marrakech skal være den næste storby du besøger, her er et par af dem..

Et mekka for shopping

De traditionelle markeder, souks, og butikkerne holder fast i deres traditioner, og du vil nemt føle dig hensat til fortiden. En billig ferie til Marrakech er den perfekte anledning til at købe souvenirs, luksuriøst tøj og smykker. Marrakech er et paradis for shoppere - især hvis du kan lide at prutte om prisen. Så gå på opdagelse i Souk Cherifia og shop i elegante Akbar Delights, hvor du finder luksustøj lavet af kashmir, bomuld og silke.

Historiens vingesus mærker man overalt i byen

I Marrakech finder du spor af fortidens rigdom spredt over hele byen. Du må ikke gå glip af den spektakulære marokkansk-andalusiske arkitektur, der gav Marrakech sit kaldenavn, Den røde by. Glem heller ikke Koutoubia-moskéen i det sydvestlige Medina. Denne imponerende moske har en minaret, der tårner højt over resten af byen. En anden smuk rød sandstensbygning er det storslåede Palais de la Bahia. Udnyt muligheden for at udforske de omkring 150 værelser og beundre de smukke mønstre skabt på gulvet af de spektakulære, farvede ruder.

Bliv forelsket i det brede udvalg af gallerier og museer, som findes i byen på en rejse til Marrakech. Start med at udforske Bert Flints private hus, Maison Tiskiwin, og kig på den private samling af dekorativ kunst og spændende håndværk fra Marokkos fortid. Tag dig tid til at gå omkring i Douiria Mousassin. Denne restaurerede private lejlighed giver dig et indblik i, hvordan lokalbefolkningen boede i det 17. århundrede. Udforsk også Marrakech Museum of Photography and Visual Arts, der huser moderne kunst, der helt sikkert vil imponere.

Bliv forkælet i et af de mange kurbade

Marrakech har oplevet en sand opblomstring af spaer og kurbade, der udgør perfekte, fredelige tilflugtssteder fra byens liv og leben. Du bliver ført ind i et fredfyldt rum, hvor professionelle massører vil genopfriske din krop og sind med en række behandlinger af verdensklasse.

Du spiser godt i Marokko, og det gælder også i Marrakech

Når daggryet bryder over Marrakech afsløres den livlige Djemaa el-Fria. Denne smukke markedsplads er tætpakket med madboder, der byder på alt lige fra det traditionelle marokkanske køkken til mærkelige og vidunderlige lækkerier. Find en fortryllende restaurant med tagterrasse på pladsen og beundre byen med stil, mens du nyder frisklavede falafler, marokkansk auberginekaviar eller lækker baba ghanoush. Vores yndlingsrestaurant er den skjulte perle, Pepe Nero, beliggende inden for en gammel riad. Dette imponerende spisested byder på udsøgte marokkanske retter serveret i traditionelle omgivelser.

Information om Marrakech

Jeg har her samlet nogle få facts og informationer om Marrakech, såsom byens geografi, befolkning, klima og transport, som kan tjene som inspiration til din ferie i den gamle imperiale by. Hvis du ønsker at finde mere inspiration til din rejse til Marrakech, anbefaler jeg dig at besøge vores blog, hvor du kan finde spændende artikler om alle vores rejsemål. God fornøjelse og god rejse!

Geografi og befolkning

Med knap en million indbyggere er Marrakech den fjerde-største by i Marokko, kun overgået af Casablanca, Fez og Tanger. 

Byen ligger nord for foden af de sneklædte Atlasbjerge, 580 kilometer sydvest for Tanger, 327 kilometer sydvest for den marokkanske hovedstad Rabat, 239 kilometer syd for Casablanca og 246 kilometer nordøst for Agadir.

Med tiden har byen spredt sig nordpå fra det gamle historiske centrum (medinaen) med forstæder som Daoudiat, Diour El Massakine, Yamama, Sidi Abbad, Sakar og Malizia; mod sydøst med Sidi Youssef Ben Ali; mod vest med Massima; og mod sydvest til Hay Annahda.

Syd for byen er der store landsbyer, såsom Douar Lahna, Touggana, Lagouassem og Lahebichate, hvorefter en tur gennem ørkenen fører til byen Tahnaout ved kanten af Atlasbjergene, som er den højeste bjergkæde i Nordafrika.

Klima og vejr

Marrakech har - hovedsageligt - et steppeklima, der er karakteriseret af moderat varme somre og moderat kølige vintre. De gennemsnitlige temperaturer i løbet af året spænder fra 12-13 grader om vinteren til 26-30 grader om sommeren.

Det forholdsvis våde vinterklima og tørre sommerklima i Marrakech afspejler det nedbørsmønster, der findes i områder præget af middelhavsklimaet. Byen modtager imidlertid mindre regn end det, der typisk findes i et middelhavsklima, hvilket resulterer i klassificeringen som steppeklima.

De varmeste måneder i året er juli og august med gennemsnitligt 29 grader, efterfulgt af september med 27 grader i gennemsnit, mens januar er den koldeste måned i året med 13 grader i gennemsnit, efterfulgt af februar og december med 13 grader i gennemsnit.

Transport

Marrakech har en international lufthavn - Marrakech-Menara Lufthavn (RAK) - som ligger kun 3 kilometer sydvest for byens centrum. Lufthavnen har flyvninger til en række af europæiske destinationer, samt til den større by Casablanca, samt flere arabiske nationer.

Lufthavnen har formelt set to passagerterminaler, men i praksis fungerer de mere eller mindre som én stor terminal. Der er i øjeblikket en tredje terminal under oprettelse. De to terminaler har en årlig kapacitet på 4,5 millioner passagerer. 

Det spanske busfirma Alsa har regelmæssige og pålidelige afgange mellem lufthavnen og medinaen (bussen afgår fra et busstoppested overfor Koutoubia-moskeen) og mellem lufthavnen og den nye del af byen. Busserne afgår hvert 30. minut mellem kl. 06.15 og 21.30 og tager omkring 25 minutter.

Fra Marrakesh banegård er der desuden daglige togforbindelser til andre større byer i Marokko, såsom Casablanca, Tanger, Fez, Meknes og Rabat

.

Populært i Marrakech

Marokko, Marrakech
  • Nærmeste lufthavn: 8 km
  • Pool
  • Internetadgang/Wi-Fi
Marokko, Marrakech
  • Nærmeste lufthavn: 15 km
  • Pool
  • Internetadgang/Wi-Fi
Marokko, Marrakech
  • Nærmeste lufthavn: 7 km
  • Pool
  • Internetadgang/Wi-Fi

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér