Rejser til Mexico

Mexico er stort og det er umuligt at opleve hele Mexico ved et enkelt besøg. Både landskabet og klimaet varierer væsentligt, lige fra ørkener og den tørre Baja-halvø i nord til regnskovene i Yucatan mod syd. Mexico har kreeret sit helt eget særpræg med mariachi musik, fiesta og siesta, lækre chiliretter og brændende tequiladrinks. Oplev Mexico med Signatours Rejser hvor du bor på nøje udvalgte hoteller i din ferie.

Hvordan bestiller jeg en billig rejse til Mexico

Mexico er et af flere nye rejsemål du snart kan rejse til med Signatours. Tilmeld dig nyhedsbrevet eller følg med på de sociale medier og vær blandt de første til at få besked når vi åbner op for billige rejser til Mexico og flere andre lande f.eks. billige rejser til Brasilien.

Byer i Mexico


Mexico City er en sprudlende storby, hvor man finder spændende arkitektur i en blanding af Aztek, kolonial og moderne stil. Byen byder også på parker, haver og kanaler, samt den gamle bydel, Centro Historico, hvor man finder Plaza de la Constiticion. Byen er fyldt med museer, som alle byder på interessante samlinger af levn fra Azteker og Maya kulturerne, ligesom der også findes adskillige kunstmuseer Mexico City.

De to sydlige forstæder, Coyoacan og San Angel, er charmerende med deres smalle, brostensbelagte gader, koloniale huse, caféer og en generelt festlig stemning, især i Bazar Sabado hver lørdag. Det kan også anbefales at tage en tur til de gamle og imponerende seværdigheder i Xochimilco, Teotihuacan og Tlatelolco.

Guadalajara, Mexicos næststørste by, er det bedste sted at opleve den ægte mexicanske kultur med fiesta, tequila, chimichangas, sombreros, mariachi musik og senoritaernes dans.

Seværdigheder og oplevelser

Mayafolket 


Teotihuacán, nær Mexico City, var hovedstaden i Maya-civilisationen og er en uundgåelig seværdighed i Mexico, med mange interessante levn fra Maya-kulturen, herunder La Ciudadela og Quetzalcoatl templet. I den gamle by Puebla, en times kørsel øst for Mexico City, mærker man tydeligt atmosfæren fra de spanske kolonister. Den lige så gamle sølvmine by, Taxco, sydvest for Mexico City, er en af de mest maleriske og behagelige byer i Mexico.

Smukke Maya ruiner i Mexico

Mexicos mest udbredte samling fra Maya-civilisationen er fundet på Yucatán-halvøen. I Palenque finder man de smukke Maya-ruiner på en skøn og romantisk plet i junglen. Yucatan har også koloniale byer, tropiske skove, fantastiske steder til dykning og snorkling, badebyer, stille kyststrækninger, det heftige natteliv i Cancun og den rolige ø, Cozumel. Den charmerende koloniale by, Cristóbal de las Casas, er omgivet af klassiske landsbyer fra Maya-civilisationen i Chiapas-højlandet mod syd. Oaxaca har et stort antal indfødte indbyggere, og byder på blomstrende markeder og fantastiske eksempler på kolonial arkitektur. En stor del af Oaxacas charme skabes af det lokale håndværk og stemningen på de lokale caféer. Jernbanen, Ferrocarril Chihuahua al Pacífico, er en naturskøn jernbaneforbindelse mellem Los Mochis på Stillehavskysten og Chihuahua. Toget passerer igennem Barranca del Cobre, som er en mindre version af Grand Canyon.

Tropiske strande 

Acapulco på Stillehavets kyst byder på et bredt udvalg af livlige strande, store hoteller, diskoteker og indkøbscentre. Stedet er populært blandt nordamerikanere, som kommer for at nyde denne spændende by, hvor elegance og plastickultur går hånd i hånd. De berømte klippedykkere i La Quebrada har tiltrukket mange besøgende til Mexico lige siden 1930’erne.

På den Mexicos caribiske kyst finder man Cancun, med de tropiske strande, hvor især Playa Tortugas og Chacmool er populære. Det mest livlige område er på en lille odde, som er adskilt fra fastlandet af en bugt med tidevand. Området er populært og travlt, men man kan flygte til den populære ø, Cozumel, som har masser af plads og mere rolige ferieområder.

Baja - lange hvide strande

Baja ligger ved siden af Tijuana, og blandt amerikanere er Baja nærmest indbegrebet af ”syd for grænsen”. Området er populært blandt amerikanere, og er en relativt tør halvø, kendt for den lange kystlinje med fine hvide strande, fredelige bugter og imponerende klipper. Puerto Vallarta er en anden populær badeby længere sydpå i Mexico, og på trods af en hastig udvikling har byen stadig en landlig charme.

Geografi

Mexico ligger i forlængelse af den sydlige del af Nordamerika, og er omgivet af Stillehavet mod vest og syd, og den Mexicanske Golf og det Caribiske Hav mod øst. Den nordlige grænse deles med USA og mod syd grænser landet op til Guatemala og Belize. På grund af de varierede højder, så ændres Mexicos landskab dramatisk fra tropisk lavtliggende jungle på Yucatán-halvøen til alpin vegetation i højderne og tør ørken i de indre regioner. Mexico er desuden et bjergrigt land med det meste af landet beliggende i en højde over 1000 m.

Det brede centrale plateau, Altiplano, er beklædte med bjergkæder mod øst og vest, som ligger parallelt med kysten. Den nordlige region af Mexico er tør og tyndt befolket, og optager næsten halvdelen af Mexicos samlede areal. Det sydlige område er tæt befolket med vulkaner, bjerge og frodige dale.

Mexico er velsignet med en utrolig mangfoldighed af naturlige miljøer og vegetationszoner. Men med stigning i befolkningstallet, så er mange skovområder blevet ødelagt, og kun en femtedel er fortsat grøn. En stigning i landbruget har ligeledes ødelagt de naturlige miljøer for mange vilde dyr, såsom prærieulve, pumaer og hjorte, men der findes stadig masser af mindre dyr, og i den tropiske skov kan man finde aber, jaguarer, vildsvin, myreslugere og forskellige tropiske krybdyr.

Vejret når du rejser

Mexicos klima varierer alt efter højden, og landskabet varierer fra tropisk regnskov til ørken.

Ørkenvarme

Det nordlige Mexico er et ørkenlandskab med varmt og tørt vejr, selvom temperaturerne kan falde til under frysepunktet i de koldere måneder. Ved kysten er klimaet varmt og fugtigt, og jo længere ind i Mexico man bevæger sig, desto tørrere bliver klimaet.

Sommeren

Sommeren (maj – september) i Mexico er meget varm og fugtig med masser af regn. Den sydlige del af Mexico har de højeste temperaturer som sagtens når op over de 30 grader. Der falder som regel mest regn langs de kyster som ligger relativt lavt. Nedbøren svinger meget fra region til region. Kun Sierra Madre Oriental, næsset ved Tehuantepec, og Chiapas i den sydlige region, modtager en nævneværdig mængde regn i løbet af året. Resten af Mexico er mere eller mindre tørt det meste af året.

Kølige vintre

Om vinteren ( november – februar) kan temperaturerne falde drastisk, især i nord, hvor temperaturen kan falde til frysepunktet. De koldeste områder i Mexico finder man over 2000 meters højde. Vinden fra nord kan også bringe kulde til Mexico.

Historie

Den tidligste kendte civilisation i Mexico var Olmek; en tidlig form af maya-kulturen i form af religion, arkitektur og matematiske systemer. Olmek blev efterfulgt af Toltek, som var aztekernes forfædre, og som var kendt for deres intellekt. Disse civilisationer blomstrede før Colombus ankom i 1492. I 1519 ankom den spanske sømand, Hernan Cortes, fra Cuba, med sine opdagelsesrejsende, og bosatte sig i Veracruz. Aztekerne blev besejret i 1521 efter to års kampe. Under den nye spanske orden blev aztekerne undertrykt og deres befolkningstal faldt drastisk i starten af 1600-tallet.

I 1808 blev Spanien besat af Napoleon og direkte kontrol over de nye spanske kolonier ophørte. Krigen i 1810-1821 førte til Mexicos uafhængighed fra Spanien, og i 1824 fik landet sin første præsident, Guadalupe Victoria. I 1845 besluttede den amerikanske kongres at annektere Texas, hvilket førte til den mexicansk-amerikanske krig, hvor amerikanske tropper erobrede Mexico City. I henhold til Guadalupe Hidalgo-traktaten fra 1848, måtte Mexico afstå fra Texas, Californien, Utah, Colorado, det meste af New Mexico, og Arizona, som herefter blev indlemmet i USA.

I 1861 fik Mexico en ny præsident, Benito Juarez, som lancerede en toårig plan om, at tilbagebetale al gæld til Storbritannien, Frankrig og Spanien. Den franske kejser Napoleon, blev sendt til tvangsinddrivelse og koloniserede derefter Mexico. De næste 30 år var domineret af borgerkrig mod europæiske regeringer. Juarez blev valgt til en tredje periode, og i 1876 gik magten til diktatoren, Porfirio Díaz, som havde en plan om, at genopbygge industrien i Mexico, og som i første omgang bragte krigen til en ende. Der herskede dog stor utilfredshed med hans styre og de mange restriktioner som han pålagde. I 1910, efter flere statskup, begyndte den mexicanske revolution. Revolutionen varede i 10 år og kostede mange menneskeliv, indtil Det Institutionelle Revolutionære Parti kom til magten i 1934. Partiet formåede at blive på magten indtil 1970’erne, hvor oppositionspartierne begyndte at opbygge støtte.

Med olieboomet i slutningen af 1970’erne, steg Mexicos olieindtægter og finansierede yderligere investeringer i industrien og landbruget. Lopez Portilla, som blev valgt til præsidentvalget i 1976, førte landet ud på randen af konkurs på grund af store lån betalt garanteret med fremtidige olieindtægter. Mexico gennemgik herefter en mørk periode med sammenbrud på oliemarkedet, samt et massivt jordskælv som i 1985 forårsagede massive ødelæggelser.

Præsident Carlos Salinas de Gortari blev valgt som præsident i 1988 og formåede at skabe en bemærkelsesværdig forandring i Mexico. Han genforhandlede den nationale gæld, bragte inflationen under kontrol og slog hårdt ned på den omfattende narkohandel. I marts 1994 blev Ernesto Zedillo valgt som præsident. En omfattende valutakrise i begyndelsen af hans periode, blev starten på en dyb økonomisk recession. Dette medførte en enorm stigning i kriminaliteten, og derfor også stigende utilfredshed med regeringen. Mange mennesker besluttede at emigrere til USA. Vicente Fox Quesada vandt valget i 2000 og sluttede Det Institutionelle Revolutionære Partis 71-årige monopol på den politiske scene. Fox fandt nye løsninger for Zapanista-konflikten og gennemførte en gennemgang af det politiske system.

Transport

Mexico er et stort land og har forskellige indgange, alt efter om man er på vej til Stillehavets kyst, Vestindien, nordpå eller til Mexico City. Her kan du læse lidt om de forskellige transportformer du kan benytte på en rejse rundt i landet.

Flyforbindelser

Lige med undtagelse af Baja og Tijuana, så ankommer de fleste af Mexicos besøgende til en af de mere end 30 lufthavne, som alle har forbindelser til nordamerikanske byer. Fra Europa kan man flyve til Mexico City eller Cancun. Der er hyppige flyforbindelser til Vestindien og destinationer i Mellem- og Sydamerika. Der er også mange transatlantiske forbindelser, og flere flyselskaber flyver mellem Mexico City og Asien eller Australien.

Tog

Mexico har et rimeligt veludbygget jernbanenet, selvom det dog ikke er en populær indgangsvinkel til landet. De fleste besøgende til lands, ankommer fra nord, og rejsen til Mexico City og ferieområderne kan være særdeles lang. Der kører tog fra San Diego til Tijuana, fra El Paso til Ciudad Juárez, og fra Del Rio til Ciudad Acuña.

Bus

Man kan også krydse den nordlige grænse i bus, men det er kun praktisk hvis man skal besøge det nordlige Mexico. Rejsende kan krydse ind i Mexico ad landevejen fra USA, og der findes 40 officielle grænseovergange. Mellem Mexico og Guatemala findes der 10 grænseovergange, og der er hyppige busforbindelser mellem grænseovergangene og byer i Guatemala. Der kører ligeledes regelmæssige busser mellem Belize City og Chetumal.

Bil

Mange vælger at leje bil på deres rejse rundt i landet og det er faktisk en både nem og billig måde at rejse på

Læs mere om Mexico

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller