Ferie i Wien

Den østrigske hovedstad Wien har en lang og rig historie som et af Europas vigtigste magt- og kulturcentre, og tilbyder derfor i dag sine besøgende spændende kulturelle oplevelser med et væld af monumenter, historiske pladser og meget mere samlet tæt ved hinanden i den smukke storby.

Wien ligger ved floden Donau i den nordøstlige del af Østrig, og er med knap 1,7 millioner indbyggere den 10. største by i den Europæiske Union. Wien er oplagt til en storbyferie og byen kan besøges på alle årstider.

Wien's historie

Byens oprindelse går sandsynligvis helt tilbage til en fortid som en keltisk handelsstationer, der blev overtaget og udbygget af romerne til en militærlejr kort før vores tidsregning. Den civile bosættelse voksede i løbet af de næste århundreder til en rigtig by, og i år 881 omtales 'Wenia' for første gang i officielle dokumenter.

Wien var igennem de næste århundrederne centrum for adskillige magtkampe, og kontrollen over byen skiftede hænder flere gange. Wien var i flere århundreder centrum for Habsburgernes kejserrige, og overalt i Wien ser man sporerne blandt andet i form af de store palæer.

Wien's historie er også rig på store personligheder, ikke mindst inden for den klassiske musik, hvor komponister som Mozart og Johann Strauss havde deres gang i byen. Wien anses stadig for verdens centrum for klassisk musik, og at opleve en forestilling i byens berømte opera står da også højt på mange besøgendes ønskeliste.

Seværdigheder 

På en ferie i Wien vil man opleve at mange af byens seværdigheder ligger inden for kort afstand i byens centrum, og det er derfor selv til fods muligt at se meget. Derudover har byen et særdeles veludviklet sporvignsnet, bl.a. med de to linjer 1 og 2, som kører rundt i byens centrum blandt enorme bygningsværker. Et stykke udenfor byen ligger den kejserlige sommer-residens, Schönbrunn-slottet, som inkluderer en storslået park, og er et oplagt udflugtsmål, hvis du benytter billeje i Wien.

Loos American Bar

Østrigs hovedstad Wien er nok mest kendt for sine cafeer og konditorier hvis vi taler om gastronomiske seværdigheder og oplevelser, men skal du på ferie i Wien, så prøv at bestille bord på Amercan Bar der er en klassiker blandt de lokale indbygger i byen. Faktisk bliver American Bar også kaldt Loos Bar i folkemunde, da det var den kendte arkitekt Adolf Loos der tegnede baren. Adolf Loos var kendt for jugenstilen og mange betegner American Bar som et af hans mesterværker. Et godt tip er at du skal komme i god tid, hvis du vil nyde en cocktail på Amercain Bar, for der er kun plads til 20 siddende gæster.

Wien er også ensbetydende med gode og eksklusive shoppingmuligheder.

>> Se alle vores rejsemål i Østrig
>> Læs også om rejser til Salzburg

Læs mere

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller