Rejser til Peru

Peru er et af flere nye rejsemål du snart kan rejse til med Hideaways. Tilmeld dig nyhedsbrevet eller følg med på de sociale medier og vær blandt de første til at få besked når vi åbner op for billige rejser til Peru og andre spændende rejsemål som f.eks. Argentina.

Geografi - store variationer

Andesbjergene, som løber parallelt med Stillehavskysten, opdeler i grove træk Peru i tre regioner. Kystområdet er lang smal ørken, som ligger mellem Stillehavet og bjergene. Dette ørken- slettelandskab brydes dog af frodige floddale. Mod øst rejser Andesbjergene sig, og i denne højlandsregion ligger Perus højeste bjerg, Huascarán, på 6768 m. I denne bjergegn oplever man store temperaturudsving i løbet af døgnet, således at temperaturen midt på dagen normalt ligger omkring 24 grader, men om natten ryger ned til et par grader under frysepunktet. På den anden side af bjergkæden længere østpå, ligger det forholdsvis flade Amazonregskovsområde. Den fugtige regnskoven udgør næste 60 procent af Peru samlede areal.

Oplevelser og seværdigheder 


Perus spektakulære og varieret natur et perfekt til alle former for aktiv ferie, men er også perfekt til blot at nyde storslåede landskaber og kultur. Inka-stien til Machu Picchu er uden tvivl for mange rejsens absolutte højdepunkt i Peru, og vandreturen byder da også på helt fantastiske natur- og kulturoplevelser. Peru har i det hele taget alt hvad man kan ønske sig i form af aktiv ferie og store kulturoplevelser. Besøg f.eks. Inka-civilisationens vugge ved Titicaca søen, som også er Sydamerikas største sø.

Titicaca-søen

Søen ligger i 3821 meters højde i det sydlige Peru på grænsen til Bolivia, og er den største sø i Sydamerika. Titicaca-søen og de frodige omgivelser har skabt basis for flere af de mest betydningsfulde kultursamfund i denne del af Sydamerika, og var også vigtig for Inkaerne i det 15. århundrede. I dag kan man stadig opleve mange af områdets oprindelige traditioner, og den flotte natur som er beskyttet af en fredning. Søen er også kendt for de flydende landsbyer.

Machu Picchu

Som nok et af de mest kendte symboler på Inkariget ligger resterne af denne ældgamle by højt oppe i Andesbjergene, og er for mange en obligatorisk seværdighed på en rejse til Peru. Machu Picchu er på UENSCOs verdensarvliste som et af de mest enestående steder i verden kulturmæssigt. Ruinerne er også del af en anden af Perus store seværdigheder, Inka-stien.

Cuzco - Inka-hovedstaden

Cuzo ligger i den bjergrige del af Peru, og er en af de mest populære byer i Peru blandt besøgende, da den udover at være en fascinerende by også et er godt udgangspunkt for at udforske andre seværdigheder i området bl.a. Machu Picchu. Overalt i byen finder man spor efter inkaerne og de spanske kolonister, og man møder mange lokale i traditionelle klædedragter.

Turistinformation

På den officielle hjemmeside for Perus turistbureau kan du få en lille forsmag på alle de attraktioner og oplevelser, Peru har at byde på. På turistbureauets hjemmeside kan du blandt andet læse om de forskellige vandreruter der er i Peru, og hjemmesiden har beskrivelser at årets begivenheder. I 'Multimedia' kategorien får du et indtryk af stemningen i Peru gennem lyd og billeder.

Læs mere om Peru

Rejsemål , Peru

Find rejsen til Peru her

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller