Ferie i Polen

Polen har slet ikke fået den opmærksomhed som ferieland, som landet fortjener. Landet er et af Europas mest interessante og både historien, kulturen og naturen er her i en klasse for sig selv.

Få et par ferietips til det store østeuropæiske land her.

Hvordan bestiller jeg en ferie i Polen

Polen er et af flere nye feriedestinationer du snart kan besøge med Hideaways. Tilmeld dig nyhedsbrevet eller følg med på de sociale medier og vær blandt de første til at få besked når vi åbner op for ferie i Polen.

Gdansk og Det nordlige Polen

Den nordlige del af Polen virker ikke særligt fremmed på os danskere. De smukke kyststrækninger ud mod Østersøen kan minde om det bedste, vi har herhjemme. Og så er her alligevel anderledes. Man får så meget mere for pengene!

Gdansk er en utrolig smuk by med en stolt historie. I dag en moderne metropol med over en million indbyggere, tidligere en selvstændig bystat. Byen blev nærmest jævnet med jorden under 2. verdenskrig. Ud af denne tragedie opstod en mulighed for at genskabe byen i nye materialer. Gdansk fremstår derfor i dag i utrolig god stand.

Hovedstrøget i Gdansk er Ulica Dluga. Herfra kan man komme hurtigt frem til de fleste af byens største seværdigheder - herunder kirken Bazylika Mariacka, verdens største murstenskirke. Er man politisk og historisk interesseret må man ikke gå glip af 'Pomnik Poleglych Stoczniowców 1970' verdens første mindesmærke for ofre for det kommunistiske regime, som hærgede Polen i mange år.

Warszawa - en hovedstad med det hele

Warszawa er på alle måder Polens hovedstad; officielt, økonomisk, kulturelt. Og byen er også - uden konkurrence - landets største med sine godt tre millioner indbyggere.

De mange grønne områder og parker gør det til en fornøjelse at bevæge sig rundt i og opholde sig i Warszawa. Ikke mindre end 1/4 af byens areal er dækket af grønt! Også på anden vis kan du opleve natur midt i Polens hovedstad. Floden Wisla løber nemlig gennem byens centrale del. Et smukt syn.

Denne centralt beliggende by i Polen blev grundlagt i starten af det 14. århundrede. Byen har længe været et kulturelt og industrielt centrum, men Warszawa var også en af Centraleuropas smukkeste og mest avancerede byer indtil den vandt førsteprisen for den mest krigshærgede by under 2. verdenskrig. Floden Vistula deler Warszawa i to vidt forskellige dele. Den vestlige del omfatter bymidten samt den gamle bydel mod nord. Næsten alle af byens store attraktioner findes på denne side af floden. Warszawa byder på et omfattende og hastigt voksende udbud af restauranter over hele den gamle bydel, som serverer traditionelle polske og internationale retter. Efter krigen blev den gamle by genopbygget helt fra bunden; et omfattende arbejde der varede fra 1949til 1963. Byens værdifulde renæssance fra det 17. og 18. århundrede blev succesfuldt genoprettet. Warzsawas vigtigste boulevard er Kongevejen, som forbinder det kongelige palads med Lazienki-paladset, som var den kongelige sommerresidens.

Den vigtigste seværdighed i Warszawa er hele den gamle bydel, der i 1982 blev optaget på UNESCO's liste over verdensarv. I kontrast til de mange gamle bygninger her står Warszawas vel nok mest berømte vartegn, den socialistiske bygning Palac Kultury i Nauki. Overdådig, anmasende og imponerende på een gang.

Til og fra Warszawa

Som Polens hovedstad er Warszawa en travl endestation for flyvninger, tog og busser, både indenlandske og internationale. Der er transatlantiske fly og togforbindelser til byer over hele Europa.

Krakow

Krakow er Polens næststørste by - og levende og glad storby med en af verdens bedst bevarede bykerner. Den gamle bydel hedder Stare Miasto, og var det første sted i Polen som blev optaget på UNESCO's liste over verdensarv. En sand fornøjelse at opleve om foråret.

Også naturen omkring Krakow er i særklasse. Det sydlige og østlige Polen har noget af Europas mest uberørte og oprindelige natur. Ikke langt fra Krakow ligger den skønne nationalpark Ojcowski - og Tatra-bjergene er bestemt også et besøg værd. Et sandt paradis for naturelskere.

Tatras - det alpine Polen

Tatras er navnet på Polens alpine område, det højeste i Karpaterne, bestående af tårnhøje bjergtinder og stejle klipper, som ender hundredvis af meter nede i de iskolde søer. Vintrene er lange og somrene korte, og er ikke varme nok til at smelte al sneen. De bedste tidspunkter at holde ferie i Polen er sen forår eller tidlig efterår.

Vandreruter 

Med sin skønne natur er Polen en udendørs oase med aktiviteter for enhver smag og præferencer. De mest populære vandreruter findes i Tatrabjergene, men alternative muligheder findes i Pieniny, Bieszczady eller Karkonosze.

Polens floder

Floderne Krutynia og Czarna Hancza findes begge i Masurien, og er de mest uspolerede steder samt de bedste steder at sejle i kajak. De Masuriske Søer er ideelle til sejlads og er ikke overraskende fyldt med hundredvis af både om sommeren. Det er muligt at leje en sejlbåd i Gizycko, Mikolajki eller andre feriebyer i Masurien.

Kopernikus


Små to timers kørsel syd for Gdansk, finder man fødestedet for Kopernikus; manden som ”standsede solen og flyttede jorden”. Torun er navnet på en smuk middelalder by fra det 13. århundrede, hvor Den Tyske Orden gik i gang med at omdanne byen til en af sine tidlige frontposter.

Turistinformation


På Polens officielle turistbureaus hjemmeside kan du ved hjælp af et interaktivt kort finde beskrivelser af de mange forskellige destinationer i Polen, og de oplevelser der venter dig der. Du finder også oplysninger om forskellige aktuelle begivenheder og nyheder i Polen, så du kan forberede dig til din ferie.

>> Læs mere om rejser til Polen her
>> Læs også om rejser til Tjekkiet

Læs mere

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér