Rejser til Castelo de Vide

Beliggende mellem olivenlunde og kastanjetræer for foden naf den kølige bjergegn Serra de São Mamede, betegnes Castelo de Vide ofte som Alentejos Sintra. Den har ganske vist ikke tilsvarende store, berømte attraktioner, men til gengæld kan Castelo de Vide med rette beskrives som en af de bedst bevarede og mest idylliske middelalderlandsbyer i Portugal. Når du slentre en tur rundt i byens gamle, smalle gader, vil du uvægerligt få fornemmelsen af, at livet her leves som det er blevet i hundredvis af år. Som rejsemål er Castelo de Vide desuden interessant, da du her får et godt udgangspunkt for at udforske Alentejos karakteristiske landskaber og andre hyggelige byer.

Velkommen til Portugal med Hideaways, vi er specialister i rejser til Castelo de Vide og andre rejsemål i regionen hvor du bor på nøje udvalgte hoteller på din rejse. Du kan som altid blot bestille dit hotel igennem os hvis du selv vil arrangere transporten til Portugal, eller booke din rejse til Castelo de Vide som en pakkerejse inkl. fly + hotel og transfer eller lejebil. Du kan flyve både til Faro i Algarve eller til Lissabon som er den lufthavn der ligger nærmest Alentejo og dermed Castelo de Vide. Der er daglige direkte fly fra København og Hamborg, og fra Billund og Allaborg lufthavn er der gode daglige forbindelser til Lissabon med et enkelt stop i f.eks. Amsterdam, Paris eller Frankfut. Få flere informationer om priser på din rejse til Castelo de Vide i søgemaskinen, her kan du også se alle de aktuelle flyafgange. 

Kurbyen Castelo de Vide

Med spredtliggende monumenter, udgør den smukke Castelo de Vide et område med roser, springvand, frugtplantager og gamle huse. Stejle stræder fører op til slottet gennem en landsby fra det 16. århundrede, som er beriget med nogle af de mest fantastiske gotiske indgangspartier i Portugal. Castelo de Vide er historisk også kendt som en kurby takket være kilder med krystalklart, mineralrige vand, der i dag stadig løber fra fontæner rundt om i byen som for eksempel Fonte da Vila og Fonte da Mealhada. Ifølge et gammelt sagn vil enhver, som drikker af den sidstnævnte, en dag vende tilbage til Castelo de Vide for at blive gift!

Seværdigheder 

Efter maurerne var blevet fordrevet Kong Denis begyndte at bygge borgen på byens højeste punkt, hvis ydre mure byens indbyggere kunne søge beskyttelse bag, men det var dog hans son, Afonso IV, der fuldførte den i 1327. Det blev med held forsvaret af den anglo-portugisiske styrke mod spaniolerne i juni 1704. I dag er borgen byens vartegn og et populært udsigtspunkt. Fra det gamle borganlæg har du en fantastisk udsigt over byens hvidkalkede huse med røde tegltage og de omkringliggende landskaber. På en klar dag kan du spotte bakketopdslandsbyen Marvão og endnu længere mod øst se ind over grænsen til Spanien. Borgen i Castelo de Vide var da også i sin tid sammen med tilsvarende borge i nabobyerne en vigtig del af det portugisiske forsvar mod den evige rival mod øst.

Castelo de Vides ældste kapel, Salvador do Mundo fra det 13. århundrede, kan prale af et meget beundret maleri med titlen ”Flugten til Egypten”, af en ukendt kunstner. Det jødiske kvarter beliggende i den østlige del af Castelo de Vide, har brostensbelagte gader og velbevarede huse. Synagogen, som kan dateres tilbage til det 14. århundrede, er den ældste af sin slags i Portugal.

Oplevelser i nærheden af Castelo de Vide

Spredt over et område nordpå mellem Castelo de Vide og Castelo Branco er et antal cirkelformede stendysser og store bautasten, magen til dem, der findes på jernalderbopladsen Citania de Briteiros i det nordlige Portugal. Sammen med de romerske ruiner og broer vidner de om, at dette er en region, som har dybe historiske rødder.

Kort tids kørsel sydøst for Castelo de Vide ligger den fortryllende by Marvão, med sit dramatiske slot, som rejser sig næsten 1.000 meter op over Serra de Mamede naturparken. Rejser du til Castelo de Vide har du i det hele taget alletiders udgangspunkt for at udforske både kultur- og naturseværdigheder i naturparken Serra de Sao Mamede. Særligt foråret er perfekt til at tage på vandreture i landskaberne omkring byen. Ikke mindst fordi området, som ellers er et af de tørreste i Portugal, på dette tidspunkt dækkes af et blomsterhav. Start eventuelt dagen med at lægge vejen forbi det lokale supermarked for at købe lokale delikatesser til en picnic. Der er rig muligthed for at finde en fredfyldt plet at slå sig ned på i det smukke landskab for at nyde de medbragte forfriskninger, for eksempel i en af de gamle olivenlunde.

>> Her finder du en pakkerejse til Portugal
>> Book ophold på et luksushotel i Lissabon

Læs mere om Castelo de Vide

Rejsemål i Alentejo

Find rejsen til Alentejo her

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér