Familieferie i Alentejo

Den store, portugisiske region Alentejo er et spændende rejsemål som er let tilgængeligt fra lufthavnene i både Faro og Lissabon. Der er rigtig mange oplevelser for både børn, unge og gamle, når man tager på familieferie i Alentejo - først og fremmest er der rigtig mange kulturelle seværdigheder, hvor de gamle kirker og byer kan virke helt eventyrlige på hele familien. De charmerende huse i landsbyerne er kalket hvide for på bedste vis at reflektere solen, hvilket giver dem et helt særligt venligt og imødekommende præg. Her finder man små skyggefulde gyder og hyggelige pladser, hvor en lille restaurant byder på lokale lækkerier, fra både havet, marken og naturligvis de lokale druer.

I det vestlige Alentejo kan familiens mindste stifte bekendtskab med Atlanterhavets lange, rullende bølger, som skyller op på overdådige sandstrande, eller skaber imponerende klippeformationer og hemmelige huler, der hvor klippesiderne stiger lodret op fra havet. Her kan man også cykle som familie, eller den ivrige motionist kan prøve evnerne af på stejle bakker eller susende nedkørsler.

Évora

Regionens hovedby, Évora, som har været på UNESCOs liste over verdens kulturarv siden 1986, er også fyldt med interessant arkitektur og mange kulturelle oplevelser. Dog kan knoglekapellet, Capela dos Ossos, muligvis virke lidt skræmmende på de yngste i familien. Byen ligger inde i landet på en slette ca. 300 meter over havet, og byder på både romerske akvædukter, den enorme katedral Sé, adskillige kapeller, resterne af et stort tempel og en hyggelig bymidte. Området her er tørt og varmt, med sommertemperaturer over de 30 grader - i sjældne tilfælde endda op over de 40 - mens vinteren er mild med temperaturer omkring 10-15 grader.

Vingårde

I dette område af Portugal kan tusindvis af korkege og en helt enorm korkproduktion imponere enhver, og man kan ikke komme udenom korkens historie, når man besøger Alentejo. Det er også en region med en større vinproduktion, og derfor kan man også vælge at holde familieferie i Alentejo med besøg på en vingård, hvor man kan få et spændende indblik i produktionen af den gode rødvin fra Alentejo. Området byder også på en række lækre oste, samt røget skinke og pølser, som er et kendetegn for det centrale Alentejo.

Badoca safari-park

Når børnene skal underholdes, vil det være oplagt at besøge Badoca Safari Park, hvor man kan komme på safaritur og se, hvordan de afrikanske dyr lever i naturen. Alentejo er også det perfekte sted for en familieferie, hvis man gerne vil undgå nogle af de mange turister, som den sydlige kyst er præget af.

Unikke hideaways i Alentejo

Hvis du har lyst til at opleve Alentejo på en familieferie, så har du mulighed for at bo på unikke hideaways-ferielejligheder, som vi i Hideaways personligt har håndplukket med vægten lagt på ferielejligheder, der har autencitet, charme og personlighed.

Alle vores unikke hideaways i Alentejo kan bookes online til konkurrencedygtige priser.

Du kan her læse om alle vores hideaways i Alentejo.

>> Læs alt om familieferie i Portugal
>> Læs også om familieferie i Algarve-regionen

>> Læs mere om familieferie

Læs mere

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér