Der findes hideaways med karakter, og så findes der hideaways med K-A-R-A-K-T-E-R. Hotel L’AND Vineyards hører til sidstnævnte kategori, og uden at afsløre for meget for dig allerede i indledningen så har gourmet-hotellet, med dens fabelagtige beliggenhed, gjort et så tilpas stort indtryk på mig, at jeg ikke engang har haft brug for mine noter til at nedfælde min oplevelse i beskrivelsen nedenfor. Vil du med på et lille eventyr? Så lad dine øjne læse med videre nedenfor…

Marie Kaalund Winther
Besøgt af
Marie Kaalund Winther

Der venter dig en smeltedigel af oplevelser her på Hotel L’AND Vineyards, der ligger i hjertet af regionen Alentejo, som på mange måder kan minde om Toscana med gyldne og bølgende landskaber, olivenlunde og uendelige vinmarker. Faktisk kaldes området også for ’Portugals spisekammer’ og på trods af, at det er landets geografisk største, så er det omvendt en af de regioner, som er mindst besøgt – her får du serveret smagen af Portugals uspolerede hjørne.

Her midt i det hele finder du så Hotel L’AND Vineyards, der på afstand måske ikke gør det store væsen af sig, for husene er nærmest camoufleret med landskabet. De er bygget med respekt for Alentejo’s historie, men når du kommer tættere på, så ser du tydeligt, at de alligevel skiller sig ud fra mængden.

Selv parkeringspladsen har en afslappende effekt

Jeg ankommer sidst på eftermiddagen i et strålende solskinsvejr, og da lejebilen er parkeret, tager jeg mig den frihed at stå og betragte omgivelserne i et par minutter, inden ’kuglepennen’ og jeg går videre ind i lobbyen. Uden at tælle slagene så vil jeg tro, at pulsen blev roligere allerede efter 10 sekunders smugkiggeri – her er på én gang et bombardement af synsindtryk, men omvendt er her også fuldstændig stille. Bemærk: Jeg står endnu bare ude på parkeringspladsen – så selv på det mest uinteressante sted på matriklen føler jeg mig betaget. Godt førstehåndsindtryk…

Intet varer som bekendt evigt – ej heller en tiltrængt pause på parkeringspladsen, så ruten går videre mod hovedhuset, som er den bygning, der skiller sig mest ud. Den minder om en mild udgave af en Arne Jacobsen-streg med bløde former, og sammen med de hvidkalkede mure vækker det en vis opmærksomhed.

Opmærksomheden skærpes inde i lobbyen

I døren står Miguel klar til at åbne op for mig – sådan byder han alle gæster velkommen…med stil altså. Det skal man lige vænne sig til. For med så landlige omgivelser uden for forventer man ikke, at der er 5-stjernet service selv ved indgangen. Det er svært ikke at blive en smule ydmyg, når du træder ind i lobbyen, for det er bare så gennemført og designmæssigt ’lige i øjet’, men jeg er fast besluttet på ikke at tage endnu en pause allerede som uden for (det ville nok se lidt besynderligt ud) - koncentrér dig, Marie! Modvilligt fortsætter jeg ”den lige vej” hen mod receptionisten, der tager imod med et smil og ’lige et øjeblik, så skal jeg være der’.

Det udnytter jeg til at slentre rundt – her findes nemlig alt fra (vin)baren, pejsestue og det lille udsalg af specialiteter samt tykke bøger om interiør og gastronomi.

Næsten overdrevet…

Kender du det, når det bliver næsten lidt for meget af det gode? Det er ment positivt, men L’AND Vineyards er meget karismatisk, og ikke et bind på bogreolen står forkert. Heldigvis er det Miguel, der skal vise rundt, og han bløder hele min ydmyghed lidt op, for hans kropssprog overbeviser mig om, at stilen og udtrykket er et udtryk for ejernes passion. Så hvis du godt kan lide perfektionisme og et gennemført design, er jeg ret sikker på, at du vil elske at checke ind som gæst på L’AND Vineyards.

Restaurant med vinranker i haven

Der er, som du nok allerede har regnet ud, ikke sparet på detaljerne i og omkring hovedhuset – det gælder både ude og inden for, hvad enten du sætter dig godt til rette på terrassen med barservice og det ’cooleste’ ildsted (perfekt til at nyde tosomheden en stjerneklar aften), eller du vælger at sætte dig til bords i restauranten af samme navn som hotellet.

Kokken har specialiseret sig i at kombinere Alentejo’s madkammer og lokale opskrifter med middelhavskøkkenet. Som et ekstra krydderi er det oftest med økologiske og biodynamiske produkter. Prikken over det gyldne ”I” er vinen – ikke et godt gourmetmåltid uden også at forkæle dine smagsløg med det ypperste fra egne vinranker. L’AND Vineyards har et team af passionister inden for vinproduktion, og under dit ophold kan du endda være så heldig at komme inden for og opleve en lille bid af produktionen – og der er selvfølgelig også egen producerede vine på menuen i restauranten, som du kan nyde godt af under dit ophold på L’AND Vineyards.

Glæd dig til…

 • Får du tid til overs, bør du besøge SPA’en og måske endda bestille en afslappende behandling: )
 • Nyd at bo blandt vinranker som lidt kønt at kigge på, når du bevæger dig rundt i haven
 • Foruden indendørs swimmingpool kan du også glæde dig til at dase ved den udendørs pool
 • L’AND Vineyards henvender sig særligt til et voksent publikum – så her er lidt mere fred og ro

Godt at vide

Hvis der skal ske lidt mere end blot at spise, dase og drikke vin på terrassen, så kan du glæde dig til storslåede oplevelser rundt om i Alentejo – derfor anbefaler vi dig også at have en lejebil til rådighed, da L’AND Vineyards ligger landligt. Læs mere nedenfor om afstande og attraktioner, og hvis du ønsker særlige arrangementer som hesteridning, ballonflyvning, madlavningskursus så kontakt os gerne for at høre mere om mulighederne.

L’AND Vineyards er perfekt til et stop undervejs på 2-4 dage f.eks. på en bilrundrejse mellem Lissabon og Algarve – her kan du gå ombord på et af de mest velsmagende køkkener kombineret med kulturelle perler som byen Evora, der er et obligatorisk besøg på disse kanter.

 

Læs mere om Hotel L'AND Vineyards

Officiel kategori

Hideaways' kategori

622 anmeldelser

Faciliteter

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
Se alle

Kort og afstande

 • Nærmeste by, Montemor-o-Novo - ca. 5 km
 • Nærmeste strand, Praia de Albarquel - 69 km
 • Historiske Evora og Alentejos madby nr. 1 - ca. 40 km
 • Setubal med marked og byliv - ca. 65 km
 • Fiskerlejret Sesimbra med alt "frisk fra havet" - ca. 94 km
 • Tag på vinsmagning i området ved Estremoz - 76 km
 • Tag en smuttur til Badajoz i Spanien - 136 km
 • Historiens vingesus i Beja - 103 km
 • Lissabon lufthavn - ca. 97 km

Værelser

Her findes i alt 22 suiter, der alle er noget større end de fleste andre hotelværelser – her er nemlig blevet plads til så meget som 120 m2 til hver eneste suite!

Indretningen er lige min stil med klassisk design og et væld af faciliteter, uden at det virker pompøst. Mange af faciliteterne er nemlig gemt væk med stil – f.eks. finder du fjernbetjeningerne i en gammel, antiklignende cigarkasse bare for at give et eksempel.

Du har mulighed for at vælge mellem forskellige udsigter: vinrankerne i haven og mod swimmingpoolen, den lille sø og de omkringliggende landskaber. For alle suiter er der tilhørende terrasse, som er møbleret, og her er endda ildsted, som du kan tænde op om aftenen og nyde en stjerneklar himmel.

Faciliteter i suiterne:

 • Adgang til swimmingpoolen (ad de tilhørende stier)
 • Ipad og Bose iPod samt iPhone 4-lydsystem
 • WiFi og LCD-TV
 • Gulvvarme (både praktisk, men også for hyggens skyld)
 • Pudemenu
 • Sengelinned af ægyptisk bomuld
 • Nespressomaskine
 • Airconditioning
 • Minibar og safetyboks

 

Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse. Det samme gælder desuden for typerne ”basic”, ”low cost” og ”budget”.

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Hotel L'AND Vineyards:

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Mulighed for balkon/terrasse
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception
 • Elevator
 • SPA/wellness (oftest mod gebyr)
 • Hotelbar
 • Indendørs swimmingpool

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Estrada Nacional 4, Herdade das Valadas, Apartado 122 7050-031 Montemor-o-Novo, Évora
7050-031 Evora

Koordinater

Latitude: 38.6455
Longitude: -8.2472

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Portugal, Lissabonkysten, Estoril
 • Nærmeste lufthavn: 30 km
 • Nærmeste strand: ca. 350 m
 • Pool
Portugal, Lissabonkysten
 • Nærmeste lufthavn: 23 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Portugal, Alentejo
 • Nærmeste lufthavn: 123 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi