Jeg elsker, elsker, elsker hoteller med sjæl og historie. Punktum. Hvis du har det ligesom jeg, og ikke ønsker at gå på kompromis med service og kvalitet, selvom ferien gerne må have et autentisk og historisk islæt, så kan Pousada Alcacer do Sal være noget for dig. Her bor du nemlig i en gammel middelalderborg med mure så tykke som kampesten og en udsigt over Alentejos landskaber, der kan tage pusten fra de fleste.

Marie Kaalund Winther
Besøgt af
Marie Kaalund Winther

Men du slipper ikke for at have moderne faciliteter til rådighed: ) Det er sagt med et smil på læben, for det betyder reelt blot, at du har lidt af det bedste fra for- og nutid, når du checker ind som gæst på Pousada Alcacer do Sal.

Jeg husker mit besøg på Pousada Alcacer do Sal, som var det i går. Solen skinner fra en skyfri himmel i maj måned, og jeg er på vej mod Lissabon med min bedre halvdel efter at have deltaget i et bryllup på Algarvekysten hos nogle af vores portugisiske venner. Derfor er vi en smule matte i sokkeholderne efter at have danset til den lyse morgen, men vi skal med flyet retur til København fra Lissabon, så der er ingen vej udenom: ) 

Ca. en times kørsel fra Lissabon lufthavn begynder maven at rumle – det er også langt over frokosttid efterhånden. Derfor ønsker jeg at stoppe et sted, hvor det samtidig er muligt at lave et hotelbesøg (ja, når man arbejder i rejsebranchen, så flyder fritiden meget ind i det professionelle liv af ren og skær passion). Jeg har flere gange haft lyst til at besøge Pousada Alcacer do Sal, da den på billederne har fristet med sin smukke beliggenhed højt hævet over landsbyen og floden, der stille og roligt passerer forbi. Som sagt, så gjort.

Meget lokal udgave af ’salada de atum’ og ’coelho’

Landsbyen har samme navn som pousadaen, nemlig Alcacer do Sal (udtales alkazar då zael), og her bor vel et par hundrede indbyggere. Ud til floden er der et lille strøg, hvor der ligger en tobaksforretning, et par restauranter og et minimarked. Dét er downtown Alcacer do Sal. Men her er smadderhyggeligt, selvom alting er i små målestoksforhold. Vi sætter os på ’den lokale’, hvor der fortsat er mulighed for servering uden for, og det er Pappa selv, der både tager imod bestilling og sætter drikkevarerne på bakken. Herefter går han med en lap papir ud i køkkenet for at sige til ’lillemor’, at nu skal hun til at lave noget mad. Vi bestiller en tunsalat og en ret med kanin, og det smager fantastisk, selvom vi næsten føler at have fået det gratis – her væk fra turiststrømmen er priserne nemlig meget lokale, og det til trods for, at det meste på tallerkenen er lavet friskt og fra bunden.  

Besøget på borgen med lokal vejvisning

Pappa kunne nu nok godt se, at vi ikke var et par af lokale, for han spørger, om vi bor ’deroppe på borgen’ der ligger ca. et par hundrede meter ovenfor landsbyen. Vi forklarer på et simpelt portugisisk-engelsk, at vi blot er strøgbesøgende og skal videre til Lissabon, men at vi skal op at besøge ”borgen” efter frokosten. Det er lige før, at han personligt vil følge os derop (sådan er den portugisiske befolkning), men vi får ham overtalt til blot at forklare vejen (som er ensrettet, og der findes kun én vej). Jeg elsker portugiserne, for de er så hjertevarme og hjælpsomme, selv når det slet ikke er nødvendigt.

Oppe på borgen sættes lejebilen, og jeg går ind for at se nærmere på sagerne. Jeg har altid et visitkort med i tasken ”just in case”, og det får jeg brug for, da jeg træder ind i lobbyen. For Madam Receptionist vil meget gerne vide, hvad jeg har på hjerte. Og da jeg forklarer, at jeg kommer fra Hideaways i Skandinavien, så smider hun alt, hvad hun har i hænderne for at assistere med at vise rundt (fik jeg sagt, hvor meget jeg holder af det portugisiske folk?).  

En rigtig pousada med alt hvad dertil hører

Jeg fik ud af Madam Receptionist, at hun hed Paola, og vi kom hurtigt på fornavn. For hun kunne godt mærke, at ”det der Hideaways” ikke bare var en døgnflue og et besøg, der bare skulle overstås. Paola viste mig rundt, som var jeg ’dronningen af Saba’, og det tæller også i min bog, for så ved jeg, at du som gæst også vil blive behandlet godt. 

Vi ser alt fra det historiske murværk, de moderne detaljer til værelser, suiter og swimmingpool – og naturligvis også restauranten, som er en af de vigtigste områder inden for. Sådan er det bare. En portugiser vil spise godt og lokalt, og på en pousada kan du generelt forvente dig et godt måltid mad uanset tidspunkt på dagen. 

Jeg er overbevist: )

Godt, med Paola ved min side så har jeg fået ”the grande tour” og har set hvert eneste hjørne af den gamle middelalderborg. Jeg er overbevist om, at den kunne være noget for en Hideaways-gæst, og derfor kan du finde Alcacer do Sal blandt vores øvrige hideaways i Alentejo. Et perfekt helle for 2-4 dages ophold på en rundrejse, hvor du enten kommer fra Algarve eller Lissabon og skal videre nogle dage efter. Så er Pousada Alcacer do Sal det perfekte valg. 

Godt at vide om Pousada Alcacer do Sal

Det er en rigtig god idé at have en lejebil til rådighed, for Pousada Alcacer do Sal ligger countryside, selvom du bor i en mindre landsby. 

Her er alle de faciliteter, som du behøver, men blot vær opmærksom på, at der kan være en smule slitage på værelserne, selvom pousadaen gør alt for at holde værelserne up to date. 

Hvis du ikke ønsker halvpension ved bestillingen online hos Hideaways, så kan du tilkøbe den mod et tillæg på stedet, og ellers har du et par alternative restauranter i byen, hvis du ønsker lidt at have alternative muligheder for at spise middag.

Bemærk at der kan være bryllupper og andre festlige begivenheder under dit ophold.

 

Læs mere om Pousada Alcacer do Sal

Officiel kategori

Hideaways' kategori

8,0 Vores gæsters
bedømmelse
610 anmeldelser

Rejsetemaer

Faciliteter

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
Se alle

Kort og afstande

 • Nærmeste landsby, Alcacer do Sal - ca. 500 m
 • Historiske Evora og Alentejos madby nr. 1 - ca. 69 km
 • Nærmeste strand, Playa de Comporta - 32 km
 • Setubal med marked og byliv - ca. 59 km
 • Fiskerlejret Sesimbra med alt "frisk fra havet" - ca. 91 km
 • Tag på vinsmagning i området ved Estremoz - ca. 140 km
 • Tag en smuttur til Badajoz i Spanien - ca. 198 km
 • Historiens vingesus i Beja - ca. 90 km
 • Nationalparken Serra de São Mamede - ca. 185 km km
 • Lissabon lufthavn - ca. 90 km
   

Værelser

På Pousada Alcacer do Sal findes der 35 værelser og suiter. De har fulgt tidens tand inden for design og stil, men som en rigtig pousada har de også flere historiske detaljer og et rustikt islæt. De fleste værelser og suiter har en træ- eller klinkegulv, og enkelte suiter og superior-værelser har endda balkon eller terrasse. Størrelsen varierer, da den gamle borg er fredet, og derfor kan 'dit hjem' være individuelt indrettet. 

Faciliteter på værelserne:

 • A/C og varme
 • Minibar
 • Badekåbe
 • Hårtørrer
 • Kabel-TV
 • Internet
 • Badeværelse
   
Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Pousada Alcacer do Sal:

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Børnepool el. afsnit
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception
 • Hotelbar

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Castelo De Alcacer Do Sal
7580-197 Alcacer do Sal

Koordinater

Latitude: 38.3732
Longitude: -8.5139

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Portugal, Lissabonkysten, Cascais
 • Nærmeste lufthavn: 38 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Portugal, Alentejo
 • Nærmeste lufthavn: 124 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Portugal, Algarve, Vilamoura
 • Nærmeste lufthavn: 24 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi