Rejser til Algarve

- meget mere end sol og strand

Algarve er et næsten 200 km langt postkort, hvor landskabet synes at forvandle sig for hver bugt, du passerer. Trods det faktum, at jeg har besøgt Portugals sydligste region adskillige gange, overraskes jeg stadig over udsigten over de karakteristiske, nærmest orange havklipper, de uendelige sandstrande og baglandet med tusindvis af oliven- og mandeltræer. Velkommen til Algarve med Hideaways, vi er specialister i rejser til Algarve-kysten i Portugal, hvor du bor på håndplukkede hoteller og ferieboliger på din ferie.

Algarve er kontrasternes land med uberørte kyststrækninger, som af og til afbrydes af små, hvide landsbyer – tag for eksempel bare Burgau eller Salema, der ligger på kystens vestlige side.

Min yndlingsstrand hedder ”kys”

Det er altså ikke på grund af det romantiske navn, at Praia Beijo (udtales bæi’scho) er blandt mine favoritstrande på Algarve. Det er af den simple årsag, at den trods sin meget centrale placering på kysten aldrig er overrendt. Hvorfor? Fordi kun når det er lavvande kan komme helt ned til denne gyldne sandstrand, der ligger godt gemt af vejen mellem klipperne – derfor vil jeg ikke anbefale ”kysset”, hvis du har tænkt dig at sole hele dagen, Praia Beijo er bedst til de små (og måske romantiske) øjeblikke. Til gengæld findes der så mange uimodståelige strande langs kysten, hvor du kan ligge dagen lang og nyde havets brusen – hver bugt sin strand. Så vær fortrøstningsfuld, der venter dig masser af sand mellem tæerne. For at være mere præcis ca. 150 km fra øst til vest – næsten samme afstand som fra Ribe til Struer.

Et strejf af Asien

Ikke mange ved det – end ikke de lokale portugisere. Men på den centrale del af kysten nær kulturbyen Silves kører du ubemærket forbi Algarves eneste rismarker. Den er god nok… Made in Portugal! På grund af klimaet er det muligt at dyrke noget så eksotisk. Det er ikke en afgrøde, der bliver gjort meget opmærksom på, og netop derfor finder jeg det interessant. Så hav et vågent øje til din højre side, når du passerer området på A22 mod vest.

Mandeltræer med dansk islæt

Anekdoter er til for at blive fortalt. Så har du lyst til at høre en sød historie? Om den er sand, skal vi lade være usagt. Men sagnet siger, at der for mange år siden var en dansk prinsesse, der forelskede sig i en ægte, portugisisk prins. De blev gift, og prinsessen skiftede det kolde nord ud med det milde klima på Algarvekysten. Der var bare et minus – prinsessen havde frygtelig hjemve. Prinsen ville gøre alt, hvad der stod i hans magt for at behage sin skandinaviske udkårne. 
Algarve er beriget med et klima, hvor såvel de bitre og søde mandeltræer har fortrinlige vilkår. De bitre træer har rosa blomster, mens de søde har en næsten uskyldig, hvid farve. Når træerne falmer, ligger bladene på jorden som var det et fint lag sne. Så hvad gør en rigtig prins? Han sørger naturligvis for, at parken udenfor prinsessen værelse dækkes af bladene fra de hvide mandeltræder, der mest af alt minder om et snedækket landskab, som prinsessen kender det fra de kolde vintre fra sit hjemland. Det er vist det, man kalder ægte kærlighed. Om de levede lykkeligt til deres dages ende uvist, men prinsessen fik i hvert fald det bedste fra to verdener…

Baglandet kan blive din næste eventyrhistorie

Nok om prinser og prinsesser, men du skal have lidt mere at vide om mandeltræerne, der pryder Algarves baghave. Når de blomstrer med deres pastelagtige farver er det svært at komme på noget, der overgår det syn – det er bare smadderflot. Desværre blomstrer træerne ikke alle årets 365 dage, men heldigvis er der hele året masser af andre scenarier, der er værd at rejse efter. F.eks. kan du fra baglandet nyde et fantastisk view over det oceanlange ”postkort”, Atlanterhavet. Jeg holder meget af at køre rundt på de små landeveje i baglandet, hvor der efter hvert sving viser sig nye, små øjebliksbilleder – alt fra okkerfarvede marker med olivenlunde til boder langs vejen, hvor der sælges store, modne appelsiner til spotpris.

Sprød skalddyrsfrokost med rislende vinho verde

Jeg bliver helt sulten bare ved tanken om at skulle skrive dette afsnit. Det er ikke nogen hemmelighed, at du spiser fremragende på Algarve! Med så mange kilometers kystlinje, kan din gane godt blive forvænt med andet end den klassiske ”barcalhau”, der serveres overalt i Portugal, og som nærmest har status som nationalret.

Det er nu, at mine tænder begynder at løbe i vand…

Grillet sværdfisk, kammuslinger, østers eller sprøde, saltede sardiner tilsat et glas perlende vinho verde (jeg er vild med mærket Muralhas) er et festmåltid til rimelige priser – på Algarvekysten får du meget for madbudgettet. Det resulterer i, at jeg altid tager hjem igen lidt tungere, end da jeg ankom – man spiser ganske enkelt mere (og bedre), når man er på visit i det sydligere Portugal, men som en indskudt bemærkning er det alle de efterfølgende løbeturene værd.

Af andre specialiteter bliver jeg nødt til også at nævne ”caldo verde”, der oversat betyder noget i retningen af ”kolde grøntsager”. Det er Portugals svar på gazpacho – altså en forfriskende suppe lavet på modne grøntsager tilsat et stænk hvidløg. Et glas Muralhas går også glimrende til denne anretning…

Kender du krydderiet piri-piri? Hvis ikke, så er det på tide! Jeg stifter først selv bekendtskab med det forunderlige navn, da jeg i Albufeira for et par år siden bliver inviteret ud på en typisk, portugisisk restaurant. Er det mon et krydderi fra Thailand? For navnet minder mere om en varm tropeø end noget spiseligt. Men jeg skal blive klogere… En tallerken med frango (kylling) bliver serveret, og det viser sig at smage himmelsk – ”frango piri-piri” er i dag en af mine livretter. Piri-piri er i familie med chili, og giver de små kyllingelår den karakteristiske, stærke smag. Serveres med stegte kartofler og rigelige mængder af frisk salat. Hertil passer en vellagret Sagres bedre end et glas Muralhas.

Gør som de lokale

…og sæt et kryds i kalenderen, når der er markedsdag. Portugiserne er et madglad folk, og det vil du også hurtigt opleve. Algarve er et sandt mekka indenfor frugt, grøntsager, fisk og skalddyr. Især de store, flotte appelsiner drager altid min opmærksomhed. Gå i fodsporene på de lokale og besøg markederne i Loulé eller Olhão, der hver uge tiltrækker folk fra by og land – de er alle på jagt efter det samme: Friske råvarer. Selvom du ikke er ude som købmand, så und alligevel dig selv en tur på markedspladsen, der summer af liv og dufter af alt godt fra have og hav…

Rigtig god ferie i Algarve med Hideaways Rejser - Hilsen Marie.

Læs mere om Algarve

Seværdigheder

Jeg har her udvalgt nogle få af de seværdigheder, som du har mulighed for at opleve på din ferie i Algarve-regionen. Beskrivelsen er udelukkende ment som en inspiration til din rejse, og der tages forbehold for faktuelle fejl. Hvis du har lyst til at læse mere om andre seværdigheder i Algarve, anbefaler jeg dig at læse vores blog om rejser, hvor du kan finde spændende artikler om Algarve og vores andre rejsemål. God fornøjelse og god rejse!

Cabo de São Vicente

Sammen med det nærliggende Ponte de Sagres udgør Kap Skt. Vicente det sydvestligste punkt på det portugisiske fastland. Forbjerget, der ligger på den såkaldte Costa Vicentina omkring seks kilometer fra Sagres, knejser over det piskende Atlanterhav i 75 meters højde og er ikke bare vært for de mange turister, der hvert år aflægger forbjerget besøg, men også for en række sjældne fuglearter såsom høgeørn, vandrefalke, klippeduer, storke og hejrer.

Forbjerget har været kendt og tilbedt siden den yngre stenalder, hvilket bautastenene i nabo-området vidner om. Stedet var kendt af grækerne og blev kaldt Promontorium Sacrum (Helligt Forbjerg) af romerne, der betragtede stedet som helligt og angiveligt troede, at solnedgangen, som man kunne betragte derfra, markerede verdens grænse.

Ifølge et sagn er navnet på forbjerget knyttet til den iberiske martyr fra det fjerde århundrede, Skt. Vincente, hvis legeme blev bragt i land og begravet her. Der blev siden skabt en helligdom til ære for Skt. Vincente, som ifølge den arabiske geograf Al-Idrisi altid blev bevogtet af ravne. Martyrens legeme blev siden bragt til Lissabon af Portugals første konge, kong Afonso Henriques; en rejse, der blev skildret på Lissabons våbenskjold.

Området omkring forbjerget blev siden plyndret af pirater, blandt andre af den berygtede engelske vice-admiral, kaptajn, navigatør og pirat Sir Francis Drake. En række bygninger, herunder en villa, der tilhørte Henrik Søfareren, styrtede i grus ved det store jordskælv i 1755. Nogle franciskaner-munke, der passede på Skt. Vincents helligdom, forsvandt i 1834, da klostersystemet i Portugal blev opløst.

Ria Formosa

Ria Formosa er en 170 kvadratkilometer stor naturpark, som hovedsageligt består af laguner, hvilket gør naturparken til ét af Europas største beskyttede lagune-områder.

Naturparken, hvis landskaber er opstået ved jordskælvet og tsunamien i 1755, er også et kendt tilholdssted for tusindvis - nogle mener helt op til 30.000 - af fuglearter, som kommer til området i foråret og efteråret, når det er vandretid. Nogle af disse arter kan ikke ses andre steder i Europa, da Ria Formosa er deres sidste ynglested.

Naturparken er forbundet med havet via fem naturlige og en kunstig indløb. Det sidstnævnte, kunstige indløb forbinder Atlanterhavet med Faros havn. De mest nærliggende større byer i forhold til naturparken er - foruden Faro - Tavira og Olhão.

Ponta da Piedade

De spektakulære, tyve meter høje klippeformationer med huler, skjulte åer, bugter og bizart udformede klipper, beliggende 2 kilometer sydvest for byen Lagos, er et godt eksempel på, hvad Algarvekysten har at byde på, når det gælder særegen kystlandskab.

Ponta da Piedade udgør én af de smukkeste klippeformationer i Portugal og er én af Algarvekystens mest populære seværdigheder. Du kan enten vælge at betale for en guidet tur i motorbåd ind i de forskellige grotter og huler, som klippeformationerne danner, eller betragte klipperne oppe fra områdets fyrtårn, der rejser sig op over kysten, med den tilhørende parkeringsplads.

I nærheden af Ponta da Piedade ligger en af Algarves mest kendte strande, Praia do Camilo, der er afbildet på tusindvis af postkort fra Algarve.

Castelo de Silves

Silves borg, beliggende i municipio´et af samme navn i den centrale del af Algarveregionen, er ét af de bedst bevarede mauriske fæstningsværker i Portugal, hvilket fik de portugisiske myndigheder til at klassificere borgen som nationalt monument i 1910.

De første spor af en fæstning stammer dog fra en epoke, der lå lang tid før maurerne indtog den sydlige del af Portugal. Arkæologiske udgravninger har bragt vidnesbyrd om en lusitansk bebyggelse på stedet, muligvis som en del af den keltiske castro-kultur, der ellers har sin udbredelse i den nordlige del af Portugal. Historikere antager også, at både fønikere, karthaginesere og grækere har opholdt sig på stedet, inden romerne i 201 f.Kr. erobrede Silves og omdannede stedet til et romersk citadel og kommercielt centrum.

Efter romerne kom visigoterne og efter visigoterne kom maurerne, der straks tilføjede fæstningen en række nye mure ved deres ankomst i 716. Siden blev borgen erobret af Ferdinand I af León og senere af den portugisiske konge Sancho 1. af Portugal, men borgen blev hver gang generobret af maurerne. Borgens nuværende arkitektoniske udformning - med dens karakteristiske mure og tårne - er i mange henseender et resultat af de forskellige mauriske dynastiers bygningsmæssige bestræbelser, der varede indtil Alfonso III af Portugal omsider endegyldigt fik vristet borgen ud af mauriske hænder i 1200-tallet.

Castro Marim

Den lille by Castro Marim, beliggende i det sydøstligste hjørne af Algarve-regionen, tæt på grænsen til Spanien, rummer kun lidt over 3000 indbyggere, men er til gengæld i besiddelse af en spændende historie, der på mange måder opsummerer Algarves historie som genstand for fremmed folkeslags erobrings-luner, herunder visigotere, romere og maurere.

Af disse forskellige folkeslag er det romerne og maurerne, der har sat størst aftryk på byen. Romerne gjorde stedet til en del af den romerske provins Lusitania og til endemålet for den romerske vej fra Pax Julia (nutidens Beja). Romerne genopførte også den borg, som havde ligget i byen siden yngre stenalder, og som efterfølgende var blevet indtaget af fønikere, grækere og karthaginesere. Med romernes genopførelse af borgen voksede den lille bys økonomiske, strategiske og politiske betydning, som fortsatte ind i den mauriske periode, inden borgen og byen blev erobret af den portugisiske konge, Sancho II af Portugal, og hans mænd under reconquista´en.

Borgen har også været hovedsæde for nogle af de første tempelriddere, der fik borgen overdraget via en episkopal bevilling i 1319, idet borgen af pave Johannes XXII blev betragtet som en solid defensiv og strategisk skanse i et område fyldt med - bogstaveligt talt - ukristelige fjender. Endnu i dag knejser borgen smukt over byen og det omgivende, solsvedne landskab.

Byen rummer også en række andre historisk interessante bygninger såsom byens neo-manuelinske barok-kirke Igreja Matriz fra 1600-tallet, foruden naturreservatet Sapal de Castro Marim (et vådområde med fuglebestand), som kan ses fra borgens mure, og de to strande Praia Verde og Praia da Alagoa.

Algarvekysten

Nogle vil hævde, og med god grund, at Algarvekysten, der strækker sig omkring 200 kilometer fra den spanske grænse i øst til Parque Natural do Oeste i vest, kan betragtes som Algarve-regionens største seværdighed. Kysten, der er domineret af fantastiske strande, hemmelighedsfulde laguner, spektakulære klippeformationer og sandede klitter, tiltrækker hvert år tusindvis af gæster fra ind- og udland og er uden tvivl det mest populære rejsemål i Algarve-regionen og er på en måde blevet synonym med den.

Læs mere

Mad og vin

Algarves gastronomi er kendt ikke bare i Portugal, men også uden for landets grænser. Det er især regionens mange velsmagende fiske- og skaldyrsretter, der har givet regionens køkken dets største ry, hvilket naturligvis hænger sammen med Algarvekystens mange fiskerlandsbyer og fiskerestauranter. I det følgende kan du læse om et par af de ting, du kan smage på, når du er på ferie i Algarve.

God appetit og god rejse!

Cataplana

Cataplana er en af Algarves mest populære og mest traditionelle retter; ifølge nogle kilder kan den spores helt tilbage til det ottende århundrede, dvs. under det mauriske herredømme, men det er stadig omdiskuteret.

Retten består af sæsonens fisk, skaldyr, chorico (pølse) og grøntsager, der tilberedes i en særlig kobbergryde, som retten er opkaldt efter. Kobbergrydens traditonelle facon - den er formet nogenlunde som en muslingeskal - skaber et lukket rum, hvor rettens ingredienser kan stå og simre og koges sammen.

Cataplana-retten fremstilles normalt til deling og restauranter på Algarve vil normalt tilbyde den som et måltid for to eller flere personer.

Conquilhas Abertas

Conquilhas Abertas er små, lokale muslinger, der åbnes gennem dampning i en gryde og tilsættes af olivenolie, hvidløg og koriander. Retten er en lokal delikatesse i Algarve-regionen, især ved Algarvekysten, og nydes ofte på sommerdage med en nedkølet Vinho Verde.

Arroz de Marisco

Arroz de Marisco er en lækker skaldyrs-gryderet, der er et must for de, der elsker retter med ingredienser fra havet. Retten er en blanding af rejer, muslinger, krabber og andre skaldyr tilberedt i en tomat- og hvidvinsbouillon og kogt i store lergryder, hvorefter den til sidst serveres rygende varm, hvad enten det er sommer eller vinter.

Peixe Grilhado

Peixe Grilhado består af morgenens friske fangst, der sættes på grill et par timer senere. Det er meget normalt at bruge sardiner til retten, men der er i sagens natur mange andre muligheder at vælge imellem, når det gælder fiskernes friske morgenfangst.

Ofte ledsages retten af kartofler (stegt hvid kartoffel eller sød kartoffel), salada en montanheira (der består af frisk tomat, grøn peber, løg, hvidløg, olivenolie, et strejf af eddike og masser af lokalt dyrket og tørret oregano) og frisk brød til dypning.

Det er skik og brug at hælde lidt olivenolie på den grillede fisk.

Dom Rodrigo

Dom Rodrigo er én af Algarves mest traditionelle desserter. Den består af æggeblommer, der tilberedes gennem en proces, som gør dem til fine tråde, der ligner engelhår, hvorefter de rulles til en bold og får findelte mandler, sukker og kanel på toppen. Til sidst pakkes de ind i en farverig folie.

Læs mere

Rejsemål Algarve

Hos Hideaways finder du rejser til udvalgte rejsemål i Algarve med unikke hideaways, hoteller og ferieboliger. Book din pakkerejse online med prisgaranti eller bestil blot dit hotelophold hvis du selv vil arrangere rejsen til Portugal.

Her finder du en oversigt med udvalgte rejsemål vi tilbyder i regionen Algarve. Du kan få inspiration til din rejse og læse mere om de enkelte destinationer, og du er naturligvis også meget velkommen til at kontakte os for mere information om de enkelte destinationer og hoteller.

Albufeira

Albufeira er indbegrebet af dejlig solferie, og her finder du pragtfulde strande der ligger som perler på en snor. Det indbydende Atlanterhav lokker til en svømmetur i bølgen blå. Samtidig oplever du en hyggelig by med utallige barer og gode restauranter.

Rejser til Albufeira

Alcoutim

Idylliske Alcoutim er fint beliggende i det østlige Algarve ved Guadiana floden, der danner grænsen mellem Portugal og Spanien. Oplev de søde portugisere når livet går sin gang i de brostensbelagte gader. Herfra kan du også opleve nogle af Algarves fantatiske strande.

Rejser til Alcoutim

Aljezur

Aljezur er en typisk Algarve landsby beliggende i smukke landskaber. Fra hyggelige Aljezur der gennemløbes af en smal flod, har du ikke langt til Algarves fantastiske strande. Både østkysten og sydkysten indbyder til en dejlig dukkert i Atlanterhavet.

Rejser til Aljezur

Almancil

Almancil er beliggende centralt i den smukke og populære region Algarve, med nogle af Europas bedst strande. Her er ikke langt til skønne ferieområder som Vilamoura og Quinta do Lago. Denne typiske Algarve by byder på afslappet atmosfære.

Rejser til Almancil

Altura

På den skønne Algarve kyst med dejlige strande der ligger som perler på en snor, finder du Altura der kombinerer familievenlige strande med lækker mad fra det portugisiske køkken. Indenfor kort afstand vil du opleve flere brede og fine strande i blandt andet Monte Gordo. Algarve er også kendt for sine fantastiske golfbaner og dem finder du også tæt på Altura.

Rejser til Altura

Alvor

Romantiske Alvor er en skjult, lille perle på den smukke Algarvekyst i Portugal. På din ferie her kan du nyde godt af vidunderlige strande og lækker mad, ligesom du kan opleve naturen og dykke ned i områdets fascinerende historie.

Rejser til Alvor

Armacao de Pera

Centralt beliggende på den skønne Algarvekyst med nogle af Europas bedste strande finder du hyggelige Armacao de Pera, perfekt til familieferie og daseferie ved det indbydende Atlanterhav. Du kan også besøge den noget større ferieby Albufeira, der ligsom Armacao de Pera har flotte strande og et hyggeligt centrum.

Rejser til Armacao de Pera

Carvoeiro

Den populære badeby Carvoeiro er en traditionel ferieby med de karakteristiske hvidkalkede bygninger, en dejlig gylden strand, ligger i et natursmukt område der i sig selv er en seværdighed, idet kysten på denne del er spektakulært udformet af havet.

Rejser til Carvoeiro

Estoi

Estoi giver et indblik i hvordan Algarve var før masseturismen, her er charmerende og hyggeligt, med de lokale der passer deres stille hverdag. I byen finder man desuden det smukke rokokopalads Estoi-paladset samt den gamle romerske villa.

Rejser til Estoi

Faro

Faro er en moderne provinsby, med en velbevaret historisk bymidte og et livligt natteliv, som tiltrækker man turister året rundt. Byen er hovedstad i Portugals sydligste kystregion Algarve og det er her man finder regionens primære lufthavn.

Rejser til Faro

Ferragudo

Ferragudo ligger ved Rio Arades flodmunding og er præget af traditionelle og maleriske fiskerhuse. Byen har formået at bevare den autentiske charme på trods af den særdeles attraktive beliggenhed, tæt på populære Portimão.

Rejser til Ferragudo

Lagoa

Lagoa er en rolig, typisk portugisisk landsby der primært er kendt for sin vinproduktion som regnes for det bedste vindistrikt i Algarve. Det regionale kooperativ "Adega Cooperativa" er den største producent i området og her kan du smage på dråberne.

Rejser til Lagoa

Lagos

Lagos er en af de mest populære destinationer på hele Algarvekysten. Byen er historisk set også den mest interessante kystby i regionen Algarve, hvilket skyldes forbindelsen til de store opdagelsesrejser i den 14. og 15. århundrede.

Rejser til Lagos

Loulé

Loulé er en traditionel portugisisk markedsby og en af de mest populære dagudflugtsmål i den centrale del af Algarve. Loule lokker med en charmerende bymidte og et livligt marked med autentisk portugisisk atmosfære.

Rejser til Loulé

Monchique

Den lille landsby Monchique ligger i bjergene i Algarves bagland og er mest kendt for sit kunsthåndværk, primært de karakteristiske sakseskamler, som oprindelige stammer fra et romersk design, byen ligger smukt i de grønne bjerge.

Rejser til Monchique

Monte Gordo

Den engang søvnige firskerby, Monte Gordo, ligger som den sidste i en lang række populære feriesteder ved strande i det østlige Algarve. Byen er en klassisk aktiv og livlig ferieby med mange muligheder og faciliteter til en aktiv ferie.

Rejser til Monte Gordo

Odiáxere

Odiáxere er en lille, smuk landsby der ligger på den nordvestlige bred af Rio do Alvor på Algarvekysten. Byen er kendt for muslinger, der dyrkes i området og som bagefter kan nydes på byens gode restauranter. Stranden er lang, flad og god.

Rejser til Odiáxere

Olhao

Olhão er Algarves største fiskerihavn, med en attraktiv havnefront og charmerende gader i det gamle kvarter. Byens specielle maueriske arkitektur giver byen en nordafrikansk stemning og det er en fornøjelse af vandre rundt blandt de gode fiskerestauranter.

Rejser til Olhao

Porches

Porches er en lille by der ligger mellem Lagoa og Albufeira og er kendt for noget af smukkeste keramik på Algarvekysten. Porches keramikfabrikken blev grundlagt i '68 for at genoplive et lokalt håndværk og bevare gamle traditionelle mønstre

Rejser til Porches

Portimao

Portimão er en pæn og moderne by. Her finder du næsten alt, du som ferierejsende kan ønske dig. Praia da Rocha stranden og det tilhørende natteliv er inden for din rækkevidde, men samtidig på tilpas afstand til at du får en mere autentisk portugisisk ferieoplevelse.

Rejser til Portimao

Praia da Luz

Praia da Luz, er et afslappet og roligt feriested, der egner sig perfekt til en ferie for par, enlige eller familier. Byen byder på en fantastisk strand, ruiner af romerske bade, lækker lokal gastronomi og gode muligheder for dagsudflugter.

Rejser til Praia da Luz

Praia da Rocha

Praia da Rocha er Algarves mest kendte og ældste rejsemål. Byen har alt, hvad du kan drømme om til en strand- og badeferie. En smuk strandromenade, et kasino, en marina, og et  pulserende natteliv; listen over ting, du kan opleve er lang! 

Rejser til Praia da Rocha

Quarteira

Quartiera var en af de oprindelige feriebyer på kysten og har til den dag i dag, sine trofaste gæster, især portugisiske turister. Stranden der ligger uden for Quartiera er en af de bedste i det centrale Algarve og beliggenheden er eminent.

Rejser til Quarteira

Quinta do Lago

Quinta do Lago er det sted, man læser om i jet-set magaziner. Her er næsten alt: golfbaner, diskoteker, de allerbedste restauranter, strand og meget mere! Quinta Do Lago nyder godt af harmonien mellem menneske og natur.

Rejser til Quinta do Lago

Sagres

Sagres, på den yderste spids af Algarvekysten, byder på storslået natur, bestående af Atlanterhavets dramatiske bølger, tårnhøje klipper og smukke strande. Lige uden for byen finder du Cabo São Vicente, det vestligste punkt på det europæiske fastland.

Rejser til Sagres

Vila do Bispo

Med den dramatiske kyst i baggrunden og indhyllet i den mytiske atmosfære omkring Sagres ligger Vila do Bispo! Et sted hvor naturen, havet og historien smelter sammen og giver Vila do Bispo en unik karakter, som gør byen et besøg værd.

Rejser til Vila do Bispo

Vila Nova de Cacela

Vila Nova de Cacela er et lille rejsemål, som ligger 2 km inde i landet i det østlige Algarve. Byen er fredfyldt og fortryllende med en baggrund af funklende hvide villær og lejligheder ligger byen vendt ud mod havet, hvor lange hvide strande venter.

Rejser til Vila Nova de Cacela

Vila Real de Santo António

Beliggende på floden Guadianas bredder med udsigt til Spanien har Vila Real de Santo António et arkitektonisk udtryk, som er unikt på Algarve. Det er oplagt at besøge Vila Real de Santo Antonio på en dagsudflugt hvis du holder ferie på Algarvekysten.

Rejser til Vila Real de Santo António

Vilamoura

På den skønne Algarvekyst med pragtfulde strande der ligger som på en perlesnor, finder du det populære ferieområde Vilamoura. Området tilbyder alt som du kan tænke dig til en perfekt sol- og badeferie og samtidig frister Vilamoura med nogle fantastiske golfbaner.

Rejser til Vilamoura

Hurtig rejseguide for Algarve

Vi har samlet en række af de spørgsmål vi ofte får fra gæster der skal planlægge en rejse til Algarve i en lille rejseguide. I menuen finder du meget mere information om rejsemålet, seværdigheder m.v. 

Hvor ligger Algarve og hvor mange mennesker bor der?

Algarve er Portugals sydligste region på det portugisiske fastland og strækker sig fra den sydligste del af Tejo-dalen i nord til den sydligste grænse af den iberiske halvø i syd. Regionen har omkring 451,005 indbyggere fordelt på 5,412 kvadratkilometer. Hertil skal man lægge nogle af de gennemsnitligt 7 millioner udenlandske turister, som hvert år besøger regionen, og som er med til at gøre Algarve til den mest populære rejsedestination i Portugal for udenlandske turister.

Hvad kan du opleve på Algarve?

Algarve har mange store attraktioner, herunder Ponte de Sagres, der sammen med Kap Skt. Vicente udgør det sydvestligste punkt på det portugisiske fastland, Ria Formosa naturpark, som er ét af Europas største beskyttede lagune-områder, Ponta da Piedade, som er én af de smukkeste klippeformationer i Portugal og er én af Algarvekystens mest populære seværdigheder og Castelo de Silves der er ét af de bedst bevarede mauriske fæstningsværker i Portugal.

Hvilket tidspunkt er det bedste at rejse til Algarve på?

Algarve har et fantastisk klima med tørre, varme somre og milde vintre, der især for os nordboere er tiltrækkende på en råkold vinterdag. Regionen er også et af de steder i Europa, der har flest antal soltimer, hvilket gør den til et godt rejsemål hele året rundt. Hvis du vil undgå alt for meget varme, kan forårsmånederne og efterårsmånederne anbefales.

Kan jeg flyve direkte til Faro lufthavn på Algarve?

Ja, det kan du hvis du rejser fra København, Billund eller Hamborg lufthavn. I skrivende stund flyver bla. SAS, Norwegian og Ryanair direkte til Faro, og både sommer og vinter. I søgemaskinen kan du altid se de aktuelle flyruter og afgangstider, både på direkte fly og på gode forbindelser med mellemlandning.

Hvordan bestille jeg rejsen?

Det er nemt, du kan bestille din rejse til Algarve online, og du kan enten bestille en pakkerejse inkl. fly, hotel og billeje eller transfer. Du kan også vælge kun at booke dit hotelophold. Ønsker du en rundrejse så kan du bestille et skræddersyet rejsetiilbud efter dine ønsker og behov.

Planlæg din rejse i god tid!

Har du brug for hjælp til at planlægge din rejse til Algarve eller til et andet rejsemål i Portugal er du altid velkommen til at kontakte os.  Det er altid en god ide at planlægge rejsen i god tid, for dels vil du normalt få de billigste priser på hoteller og flybilletter, og dels er mange af de hideaways du finder i programmet små mindre hoteller der hurtig bliver udsolgt og specielt hvis du skal rejse i højsæsonnen som er juli og august.

Vi tager forbehold for ændringer i rejseguiden, f.eks. omkring flyruter. Har du tips til indhold i vores rejseguide, så skriv endelig til os så andre gæster kan få glæde af dine erfaringer.

Information og fakta

Jeg har her samlet nogle få informationer og fakta om Algarve, herunder om klima og vejr, geografi og befolkning og vigtigste byer, som alene har til formål at tjene som inspiration til din ferie i Algarve. Hvis du har lyst til at læse mere om regionen, anbefaler jeg dig at besøge vores blog, der indeholder mange spændende artikler om hele Portugal. God fornøjelse og god rejse!

Geografi og befolkning

Algarve er Portugals sydligste region på det portugisiske fastland og strækker sig fra den sydligste del af Tejo-dalen i nord til den sydligste grænse af den iberiske halvø i syd.

Regionen har omkring 451,005 indbyggere fordelt på 5,412 kvadratkilometer. Hertil skal man lægge nogle af de gennemsnitligt 7 millioner udenlandske turister, som hvert år besøger regionen, og som er med til at gøre Algarve til den mest populære rejsedestination i Portugal for udenlandske turister. Når man lægger de omkring 3 millioner portugisiske turister oven i, der hvert år besøger regionen, så bliver Algarve besøgt af i alt mere end 10 millioner turister hvert år.

Algarve har en sydvendt kyststrækning på hele 155 kilometer, som almindeligvis kaldes for Algarvekysten. Her finder du nogle af Portugals bedste strande, spektakulære klippeformationer og maleriske kalkstenshuler. Regionen huser også den 170 kvadratkilometer store naturpark Rio Formosa og Monchique-bjergene, der når op til 902 meter.

Regionen har 16 kommuner, kaldet municipios. Disse municipios er Faro, Lagos, Albufeira, Tavira, Silves, Alcoutim, Lagoa, Olhão, Vila Do Bispo, São Bras de Alportal, Loulé, Portimão, Castro Marim, Vila Real do Santo Antonio, Monchique og Aljezur.

Klima og vejr

Algarve har et fantastisk klima med tørre, varme somre og milde vintre, der især for os nordboere er tiltrækkende på en råkold vinterdag. Regionen er også et af de steder i Europa, der har flest antal soltimer.

De varmeste måneder i Algarve er ikke overraskende juli og august med gennemsnitligt 24 grader, tæt efterfulgt af september med 23 grader. De koldeste måneder i Algarve er januar og februar med gennemsnitstemperaturer på henholdsvis 12 og 13 grader, tæt efterfulgt af december med gennemsnitligt 14 grader. Dog skal man her huske på, at det ofte føles varmere end temperaturerne indikerer på grund af den stærke sol.

Hvad angår antallet af soltimer, er det ikke bare juli og august, der ligger i top - begge med gennemsnitligt 12 solskinstimer om dagen - men også maj og juni, der ligeledes har gennemsnitligt 12 solskinstimer om dagen. Disse fire sommermåneder er tæt efterfulgt af september og april med gennemsnitligt 9 solskinstimer om dagen. I januar og februar, der er Algarves mindst solrige måneder, er der gennemsnitligt 5 solskinstimer om dagen.

De varmeste måneder at bade eller svømme i ved den berømte Algarvekyst er i august og september med gennemsnitligt 21 grader, tæt efterfulgt af juli med gennemsnitligt 20 grader og oktober med 19 grader. Men selv månederne med de laveste havtemperaturer, januar og februar, har gennemsnitstemperaturer på 14 grader, hvorfor Algarvekysten tiltrækker badegæster året rundt.

Hvis du vil undgå nedbør på din rejse er der mest sandsynlighed for at have held med dig i juni, juli, august og september, hvor der kun falder gennemsnitligt 10 mm. Mest nedbør falder der i månederne november og december med gennemsnitligt 100 mm, efterfulgt af oktober med gennemsnitligt 80 mm.

Vigtigste byer

Faro

Faro, beliggende på den sydligste del af det portugisiske fastland, er Algarves hovedstad og regionens næststørste by med omkring 50.000 indbyggere. Det er også i Faro, man finder regionens travleste lufthavn med omkring 5,6 millioner passagerer om året. Lufthavnen ligger ca. 4 kilometer vest for Faro by og har direkte flyvninger til København med SAS og Norwegian.

Portimão

Portimão, beliggende på den vestlige del af Algarvekysten, er Algarves største by med omkring 55,600 indbyggere. Byen er især kendt for sine mange sportsbegivenheder, der finder sted på byens kyst, såsom strand-fodbold, kit-surfing og surfing. Byen er også kendt for at agere et af punkterne på ruten i det verdensberømte rallyløb Dakar Rally.

Olhão

Olhão, beliggende i den østlige del af Algarvekysten, har omkring 15.000 indbyggere. Byen er blandt andet kendt for sin rige historie og som centrum for fiskeri. Den er også kendt for sin beliggenhed tæt på den berømte naturpark Ria Formosa.

Albufeira

Albufeira, beliggende på den centrale del af Algarvekysten, er én af Algarvekystens mest populære byer, hvorfor byens indbyggerantal på omkring 20.000 indbyggere stiger dramatisk i sommerperioden, hvor indbyggerantallet kan stige helt op til 300.000 på grund af de mange tilrejsende turister. Byen er især kendt for sin smukke strand og kystlinje og sin gamle, historiske bydel med dens mange barer og restauranter.

Tavira

Tavira, beliggende i det sydøstligste hjørne af Algarve, har omkring 10,600 indbyggere. Byen er blandt andet kendt for sin rige fønikiske, romerske og mauriske forhistorie og den såkaldte “romerske bro”, der egentlig er maurisk, og som forbinder de to dele af byen. Byen er også kendt for at huse flere store golfresorter i nærheden.

Silves

Silves, beliggende i den centrale-vestlige del af Algarvekysten, har omkring 11.000 indbyggere og er tidligere hovedstad for Algarve-regionen. Byen er blandt andet kendt for sin dramatiske historie, som både har budt på romersk, visigotisk, og maurisk herredømme, hvoraf der stadig findes spor i byen i dag.

Lagos

Lagos, der ligger i det sydvestlige hjørne af Algarvekysten, har omkring 22.000 indbyggere; et tal, der stiger dramatisk om sommeren, ligesom i andre populære byer på Algarvekysten. Byen er blandt andet kendt for at byde på fremragende muligheder for at surfe og andre vandsports-aktiviteter. Byen rummer også en interessant historie som vigtigt trafikpunkt under portugisernes opdagelsesrejser i det femtende århundrede, hvor Henrik Søfareren ofte boede i byen.

Lagoa

Lagoa, beliggende i den vestlige del af Algarvekysten, har omkring 7250 indbyggere og er blandt andet kendt for at byde på nogle af Algarvekystens bedste og mest berømte strande inden for nær rækkevidde, herunder Praia da Marinha, der er blevet kåret til én af Europas 10 smukkeste strande, og som ligger kun 7,8 kilometer fra byen.

Vila Real de Santo António

Vila Real de Santo António, beliggende i det østligste hjørne af Algarvekysten, har omkring 10.500 indbyggere. Byen er et vigtigt centrum for handel og fiskeindustri på den østlige del af Algarvekysten, men er også et yndet rejsemål med de mange gode sandstrande i området og nærheden til Spanien.

Populært i Algarve

Portugal, Algarve, Vilamoura
  • Nærmeste lufthavn: 30 km
  • Nærmeste strand: ca. 5.5 km
  • Pool
Portugal, Algarve
  • Nærmeste lufthavn: 102 km
  • Nærmeste strand: ca. 500 m
  • Pool
Portugal, Algarve, Carvoeiro
  • Nærmeste lufthavn: 64 km
  • Nærmeste strand: ca. 800 m
  • Pool

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér