Min favorit ”slow living”-landsby på Algarvekysten hedder Aldeia da Pedralva ferielejligheder. Tag med til et ægte hideaway, hvor tid og sted har stået stille i adskillige årtier. Aldeia da Pedralva ferielejligheder ligger i et naturreservat mellem Costa Vicentina og Algarves attraktive kystlinje. Udover en beliggenhed i de mest naturskønne omgivelser, så er Pedralva også en rigtig god historie, der tager form for mange år siden. Indtil for få år siden, lå Pedralva øde hen – dens beboere havde forladt den og flyttede i stedet for ind til byerne, hvor der var arbejde at finde.

Marie Kaalund Winther
Besøgt af
Marie Kaalund Winther

Heldigvis blev der taget initiativ til, at den gamle landsby i ikke skulle syne hen og forfalde. Derfor blev det besluttet at rekonstruere alle huse og bygge en ferielandsby op med moderne faciliteter i historiske rammer. Og det er i den grad lykkedes! I dag fremstår Aldeia da Pedralva fuldstændig som for 30 år siden med landsbytorv, købmandsbutik og smalle passager, der forbinder de 24 huse.

Det er Antonio, der er Pedralvas ansigt udadtil – og når du møder ham, forstår du hurtigt hvorfor. Sjældent ser man en så passioneret mand, hvis stolthed oser ud af ham. Det er en fornøjelse at opleve en ildsjæl som Antonio. Fra mit første besøg for flere år siden og så til mit seneste møde, kan man i den grad se, hvor mange af hans idéer, der er blevet til virkelighed i den mellemliggende periode.

Det er svært at forklare den stemning, der er så kendetegnede for stedet – med fare for at lyde som en intetsigende kliche, så skal Pedralva opleves!

Tillid er inkluderet og koster ikke ekstra

På mange måder drives Pedralva stadig som i de ”gode, gamle” dage. F.eks. er der midt i byen en lille købmand, hvor hylderne er fyldt op med alt godt til køleskabet. Den er indrettet som en gammeldags butik med købmandsdisk, kasseapparat og stempel. I Pedralvas velmagtsdage var det her, at barberen og postcentralen havde besøgsadresse. Det mest overraskende er, at Antonio i fremtiden vil udlevere en nøgle til alle logerende ved ankomsten, så du selv, uanset tidspunkt på døgnet, kan forsyne dig med købmandsvarer og blot skrive dit forbrug på en liste. Så betaler du ved afrejsen – det kalder jeg tillid og ekstraordinær god service.

Desuden kender Antonio den lokale fiskehandler. Så i stedet for at du skal køre til ham, så kører han gerne til dig og frister med et udvalg af friskfanget fisk. Når du har udpeget dit aftenmåltid, så gør han fisken klar til grillen, der er til fri afbenyttelse for landsbyens gæster - nemmere kan det næsten ikke blive, og at spise fisk på Algarve er både godt og billigt.

Skal du spise ude eller hjemme i aften?

Godt nok kan du selv tilberede alle måltider, for samtlige huse er indrettet med et mindre, men veludstyret køkken. Det er ferietid, og måske har du en aften eller to lyst til at få serveret middagen uden selv at have stået ved kødgryderne. Det er der råd for… Vælg enten Pedralvas egen restaurant, Sitio, der ligger i forbindelse med receptionsbygningen. Her serveres en bred vifte af lokale retter med et internationalt strejf. Eller tag med på visit til Italien og sæt dig til bords på et af Algarvekystens (efter sigende) bedste pizzeriaer til ganske fornuftige priser. ”Stenovnsrestauranten” ligger lige over for Sitio, så uanset hvilket køkken, der får dig som aftenens gæst, har du ikke langt hjem.

Aktiviteter til lands, til vands og i luften

Det bliver en kunst at vælge fra, når du holder ferie på Aldeia da Pedralva, for aktivitetsmulighederne er endeløse! Det er også en af årsagerne til, at de samme gæster kommer tilbage år efter år… Antonio fortæller med stolthed i stemmen om alle de friluftsaktiviteter, der ligger lige uden for din hoveddør. Glæd dig til at vælge imellem alt fra surfing (Antonio er selv dedikeret surfer og underviser flere af holdene selv), trekking, mountainbike, fisketure og meget mere. Det er nok en af Pedralvas største plusser, for aktivitetsmulighederne er så gennemførte uden at være påtrængende, for vil du hellere holde ferie efter devisen ”slow living” så er Pedralva mindst lige så oplagt et valg.

25 strande som nabo

Det lyder næsten for godt til at være sandt, men Aldeia da Pedralva er omgivet af strande og finkornet sand. Intet mindre end 25 strande ligger forude, og sammenlagt er der kilometervis af det gyldne sand, vi alle drømmer om. Glæd dig! Selvom den nærmeste strand ligger indenfor få minutters kørsel fra Aldeia da Pedralva, vil jeg gerne rette opmærksomheden mod Praia da Bordeira, der ligger godt 9 km fra landsbyen. Det er en af de mest børnevenlige strande i området med masser af plads, små laguner og mulighed for også at afprøve talentet inden for kanosejlads.

2 kvadratmeters mobilforbindelse

Det er ret morsomt, men der findes bare to områder, hvor der er mobildækning på Aldeia da Pedralva. I receptionen og fællesområdet er forbindelsen acceptabel, og så findes der et lille hjørne på ”landsbytorvet” med en næsten udmærket forbindelse til omverdenen.

Godt at vide om Aldeia da Pedralva ferieboliger

Aldeia betyder landsby, og Pedralva er faktisk en gammel, forladt landsby, hvor der tidligere har boet mere end 100 indbyggere. I dag fungerer Pedralva som for 30 år siden og er 100% bilfri med brostensbelagte stræder, købmandsbutik, og husene er restaurerede med respekt for de gamle traditioner med karakteristiske hvidkalkede mure, mens døre og vinduer er malet i funklende azurblå, gule og røde farver.

Som sagt er Pedralva bilfri, men der er rig mulighed for parkering. Antonio og hans kollegaer hjælper gerne med bagage fra parkeringsplads til feriehus – med en lille golfbuggy transporteres dine ejendele nemt og hurtigt fra A til B, hvis du har brug for hjælp.

Der er ca. 6 km til nærmeste by, Vila do Bispo, hvor du kan gøre lidt større indkøb end på landsbytorvet. Nærmeste lufthavn er Faro, der ligger på kystens østlige side, og fra Pedralva er der ca. 110 km eller 1½ times kørsel. Du kan også sagtens flyve til Lissabon, hvor der findes daglige forbindelser fra Danmark, og så køre de ca. 3 timer sydpå.

Vær opmærksom på, at pizzeriaet ikke tager imod kreditkort, og da den er selvstændig ejet, kan du ikke skrive en middag på regningen hos Pedralva.

Derfor kommer vi gerne igen

Det kan gøres meget kort, for Antonios landsby er unik eller rettere U-N-I-K. Kan ikke komme i tanker om et sted, der tilnærmelsesvis minder om det, og jeg er stolt over at kunne byde dig og din familie velkommen til en sjælden perle på Algarves vestkyst…

Læs mere om Aldeia da Pedralva

Officiel kategori

Hideaways' kategori

190 anmeldelser

Faciliteter

 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Parkering (evt. mod gebyr)
Se alle

Kort og afstande

 • Algarves knudepunkt for kultur, Silves – 72,3 km
 • Tag picnickurven med til Monchique’s smukke bjerglandskaber – 59,7 km
 • Det vestligste punkt m. resterne af Henrik Søfarerens skole i Sagres – 19 km
 • Gå på marked i Loulé – 104 km
 • Den portugisisk-spanske grænse – 163 km
 • Alt godt fra havet på restauranter i Olhão – 124 km
 • Besøg museet den gamle sardinfabrik med Algarves historie – 53 km
 • Nærmeste golfbane Penina – 51 km
 • Lissabon, Portugals hovedstad – 327 km
 • Faro Algarve lufthavn – 115 km

Værelser

Det bliver ikke mere autentisk! Alle 24 huse har sjæl og er en blanding mellem nyt og gammelt. Indretning og faciliteterne opfylder vores forventninger til en moderne feriebolig, men indenfor husenes fire vægge fornemmer du samtidig den gode historie. Beliche, Burgau og Barranco…

Normalt står der et nummer på en hotelnøgle, der refererer til, hvor du skal bo. På Pedralva er det lidt anderledes, for du er ikke et nummer i rækken – og det samme gælder for husene, der alle er opkaldt efter Algarvekystens utallige badebugte. Så når du vandrer rundt i landsbyen, stifter du automatisk også bekendtskab med mindst 24 af regionens strande.

Der findes såvel 1, 2, og 3-værelses feriehuse, hvorfor Pedralva passer såvel til parret, den lille familie eller den større gruppe. De fleste er bygget i to plan med soveafdeling og badeværelse på 1. sal, mens der i stueplan er indrettet kombineret stue, opholdsrum og køkken. Pladsen er relativ god, og kvadratmeterne er optimalt udnyttet.

De største af husene har desuden flere badeværelser, så du ikke skal tænke på at stå i kø om morgenen? Stilen er rustik og gennemført med respekt for historien – du får følelsen af at træde ind i et moderne sommerhus, hvor detaljerne er tilpasset husets sjæl. Køkkenafdelingen er ikke det største, jeg har set, men de faciliteter, der findes, er til gengæld af en fin kvalitet. Således kan du f.eks. lave dig en kop Nespresso, som alle huse er udstyret med – og for en kaffeelsker som undertegnede, er det en gennemført detalje.

Da murerene er tykke og solide, har der ikke været behov for at installere køleanlæg i nogle af husene. Bemærk at du ikke har mulighed for at til- eller fravælge terrasse, når du bestiller et feriehus på Pedralva, men du kan som altid angive det som et ønske ved bestillingen, og så vil de på stedet ved ankomsten gøre, hvad de kan for at opfylde det (ikke garanteret).

Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Aldeia da Pedralva:

 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception
 • Hotelbar
 • 2 el. flere soveværelser

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Rua de Baixo – Casa da Pedralva
8650-401 Sagres

Koordinater

Latitude: 37.1416
Longitude: -8.8617

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Portugal, Algarve, Olhao
 • Nærmeste lufthavn: 25 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Portugal, Algarve, Carvoeiro
 • Nærmeste lufthavn: 64 km
 • Nærmeste strand: ca. 3 km
 • Pool
Portugal, Alentejo
 • Nærmeste lufthavn: 155 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi