Hvis du spørger mig, så er Vilalara Hotel 5-stjernet på ’den behagelige måde’ – altså hvor murstenene er plantet solidt i den portugisiske muld og med en ”helt nede på jorden”-stemning. Her behøver du ikke at pakke gallauniformen med i kufferten. Tværtimod skal du have lyst til lidt selvforkælelse og livsnyderi for at checke ind som gæst her på adressen Praia das Gaivotas ved Armacão de Pêra midt på Algarvekysten. Jeg håber, at du har lyst til at læse mere neden for, hvorfor du skal overveje Vilalara Thalassa Resort til din næste ferie med Hideaways.

Marie Kaalund Winther
Besøgt af
Marie Kaalund Winther

Hvor skal vi nu lige starte… Her er så meget at fortælle. Lad os starte med det, som Vilalara Hotels øvrige gæster sætter meget stor pris på: Omgivelserne. Du bor nemlig på en klippepynt med panoramiske udsigter over Atlanterhavet, og det er svært at sige, om det er smukkest at nyde solen stå op om morgenen eller følge den gå ned over horisonten sidst på dagen – men heldigvis får du selv muligheden for at vurdere det.

Ikke nok med, at viewet kan imponere selv den mest forvænte, så er her også masser af albuerum. Ikke mindre end 11 hektar fylder haven på Vilalara Thalassa Resort. Det svarer til mere end 10 fodboldbaner, og her findes mere end 150 forskellige sorter af blomster, buske og træer. Så der er ingen undskyldning for at starte dagen med en slentretur, og så er det i øvrigt også meget praktisk på de lune sommerdage at slappe af under palmetræernes skyggende blade i selskab med en god bog – kan ’varmt’ anbefales.

Et hurtigt tilbageblik om Vilalaras tilbliven

Vi skal helt tilbage til 1966, hvor den engelske George Ansliy sejlede forbi langs kysten ud for Algarve for at finde en passende lokalitet til at bygge private villaer. Da han passerede området ved Vilalara stoppede han båden – George havde fundet det sted, han søgte. Med hjælp fra hans svigersøn, der var arkitekt, begyndte han konstruktionen af det storstilede projekt. Villaerne skulle sælges til private, og det var ikke hvem som helst, der stod i køberkartoteket: Lady Goldsmith, Eva Gabor og Lord Duncan Sandys for blot at nævnte et par stykker.

I 1967 blev Georges barnebarn, Lara, født og det var en gribende oplevelse for bygherren. Faktisk betød fødslen så meget for George, at han valgte at navngive sit projekt Vilalara – altså Laras villa. Det er da en sød historie, og sikke en passioneret bedstefar!

Så selvom Vilalara Thalassa Resort i dag drives som et professionelt hotel, så er jeg ret sikker på, at Georges lidenskab på en eller anden måde fortsat er til stede, selvom projektet i sin spæde start var tiltænkt som sommerresidens for de rige og berømte.

Fra en passion til en anden – gastronomiske oplevelser

Ikke ret mange forbinder Portugal med gastronomi. Det er på én gang ærgerligt og på den anden side er jeg en smule glad for det. Hvorfor? Jo, for desto mere bliver du overrasket over, hvad Portugal reelt byder på. Her tænker jeg ikke blot på Vilalara, men helt generelt. Som gæst på Algarvekysten bliver du ekstra forkælet, hvis du som jeg holder af fisk og skaldyr i alle afskygninger – særligt de grillede udgaver gør mig helt blød i knæene, og hvis du så oven i købet nyder et glas perlende hvidvin eller vinho verde, så er det svært ikke at blive en smule hengiven: )

Vilalara Thalassa Resort tilbyder flere spisesteder. Den mest kendte er B&G Restaurant, hvor du med udsigt over havet og de gyldne klipper kan bestille portugisiske retter tilberedt med lokale råvarer og lavet med et moderne og innovativt twist. Da en del af konceptet på Vilalara er et godt velbefindende, så kan du på menuen også finde kalorielette retter. Jeg glæder mig til at prøvesmage nogle af køkkenchefens anbefalinger næste gang, jeg besøger Algarvekysten.

I løbet af sommeren åbnes der desuden op for en helt anden genre. Det er Terrasse Grill, og som navnet antyder er det i den gode grillmesters tjeneste, og hvor du kan glæde dig til frisk fisk, skaldyr og barbeque uden for på terrassen ledsaget af levende musik og…ej at forglemme – udsigten over horisonten med klipperne og Atlanterhavet i forgrunden.

Og så til alt det andet, du godt kan begynde at glæde dig til

Du kommer næppe til at kede dig. Eller rettere – du har alle muligheder for at få feriedagene til at flyve afsted, hvad enten det er i den afslappende ende eller aktiviteter, du søger. Vilalara Thalassa Resort har noget for både børn og voksne, og hvis du læser mere i afsnittet under ”afstande og attraktioner” så kan du se, hvad der findes af oplevelser uden for matriklen, men lad os fokusere på, hvad der venter dig af fristelser på hotellet i første omgang:

 • Ca. 100 trappetrin til stranden Praia das Gaivotas – det er ”anstrengelsen” værd: )
 • Hvis du har hang til SPA og wellness, så har du mere end 2600 m2 at boltre dig på
 • Du kan bestille i alle afskygninger af Thalasso-terapi og mere end 60 SPA-menuer
 • Af mere aktive faciliteter kan tennis- og multisportsbane samt fitness nævnes
 • For de yngste rejsende (3-12 år) findes der i højsæsonen Koala Club (engelsktalende)
 • Hele fire saltvands-swimmingpools, hvoraf den ene er opvarmet (sæsonbestemt)
 • Desuden to ferskvands-swimmingpools, hvoraf den ene er dedikeret til børnene
 • Flere barer – alt efter sæsonen findes de også ved stranden og swimmingpoolen


Godt at vide om Vilalara Thalassa Resort

Reelt behøver du ikke nogen lejebil, når du er gæst her på Vilalara – i hvert fald ikke, hvis du gerne vil udnytte faciliteterne på selve hotellet (og her er jo rigeligt at gå i gang med). Men måske du vil leje en bil nogle dage for at tage ud på oplevelser og dagsudflugter? Du kan naturligvis forhøre dig i receptionen, hvor de er behjælpelige med at bestille en lejebil for dig, men overvej om det vil være en idé at have lejebilen til rådighed under hele opholdet, for så kan du samtidig bruge bilen som transport fra lufthavnen tur-retur.

Vilalara er et af vores lidt større hoteller, og det er ikke ensbetydende med, at det sætter charmen overstyr. Nej, Vilalara er håndplukket og er i sammenligning med andre hoteller et lille gemmested, hvor den store have giver et roligt touch og du har direkte adgang til stranden neden for klipperne. Men da det er et populært hotel, så kan det ikke undgås, at der i højsæsonen er flere til at dele goderne og selvom hotellet på mange måder henvender sig mere til par end børnefamilier, så vil der i juli og august være en lavere gennemsnitsalder end resten af sæsonen, og hvor der kan forventes mere liv og leben.

 

 

Læs mere om Vilalara Thalassa Resort

Officiel kategori

Hideaways' kategori

8,0 Vores gæsters
bedømmelse
813 anmeldelser

Faciliteter

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
Se alle

Kort og afstande

 • Nærmeste strand, Praia da Cova Redonda – 240 m
 • Nærmeste by, Alporchinhos - 0 km
 • Algarves lille ZOO de Lagos – 41 km
 • Familieparken, Zoomarine, med delfiner, søløver m.m. – 9 km
 • Algarves kulturby nr. 1, Silves – ca 18 km
 • Porches, kendt for dets keramik – ca. 4 km
 • Carvoeiro by - ca. 12 km
 • Sagres, en af Algarves vestligste byer – 77 km
 • Den gamle sardinfabrik (museum) i Portimão – 19 km
 • Nærmeste golfbane, Oceânico Faldo Course – 11 km
 • Faro lufthavn – 53 km
 • Lissabon lufthavn - 264 km

Værelser

Her findes 112 værelser inklusiv lejligheder og suiter. Værelserne har forskellige udsigter – til haven, swimmingpoolen eller havet. 

Værelserne er moderne indrettede med et varmt touch og har enten en dobbeltseng eller to separate senge. Her er naturligvis en møbleret balkon eller terrasse og badeværelset er indrettet med enten kar eller bruseniche. 

Du kan også vælge en lejlighed m. op til 2 soveværelser, og her er der plads til max 4 voksne og 2 børn på 12 år. Lejligheden er mellem 111-161 m2 og naturligvis også med en møbleret balkon eller terrasse.

Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Vilalara Thalassa Resort:

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Mulighed for balkon/terrasse
 • Mulighed for hav-/søudsigt
 • Børnepool el. afsnit
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception
 • Elevator
 • SPA/wellness (oftest mod gebyr)
 • Hotelbar

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Praia das Gaivotas, Alporchinhos
8365-118 Armação de Pêra

Koordinater

Latitude: 37.1004
Longitude: -8.3794

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Portugal, Algarve, Portimao
 • Nærmeste lufthavn: 72 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Portugal, Algarve, Carvoeiro
 • Nærmeste lufthavn: 58 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Portugal, Algarve, Lagos
 • Nærmeste lufthavn: 90 km
 • Nærmeste strand: ca. 600 m
 • Pool