Det er næsten pr. automatisk, at der sniger sig et bredt smil på læben, når mine tanker falder på Hotel Casa Bela Moura. Et særligt sted, hvor det næsten er umuligt ikke at komme hjem med gode minder i bagagen. Faktisk er det lille hotel essensen af et hideaway, og jeg er stolt af, at Hideaways som det eneste rejsebureau i Skandinavien kan byde dig og din familie hjertelig velkommen til dette gemmested i smørhullet på Algarvekysten, hvis strande er kåret som nogle af Europas bedste. 

Marie Kaalund Winther
Besøgt af
Marie Kaalund Winther

Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg har et særligt forhold til Hotel Casa Bela Moura, der ligger godt gemt her på den ellers så attraktive kyststrækning. Her findes nemlig et hus med karakter og en hjemlighed, der ellers kan være så svær at finde, når du er langt væk hjemmefra.

Ikke desto mindre findes kombinationen her hos Sofie og Christoph, der har rykket deres rødder op i Belgien og flyttet til Portugals mest ’solskinsramte region’ og har bosat sig her midt mellem Porches and Armação de Pêra. Faktisk er det noget af et tilfælde, at vi har fundet hinanden, og æren kan tildeles Christoph. Han kontaktede mig på mail og sagde, at vi (Hideaways og Casa Bela Moura) ville passe godt sammen. Det må jeg kreditere ham for – ”vi” er nemlig et yderst godt match, for her er et gensidigt ønske om, at gæsten kommer i første række. Her er du ikke et nummer, men du bliver budt velkommen ved navn, når du ankommer.

Casa Bela Moura er en lille oase med højt til himlen. Her er ikke nogle fine fornemmelser – du skal blot komme som du er og have lysten til at bo i autentiske og rustikke rammer.

Du (eller dine smagsløg) bliver en smule ”forvænt”

Og det kan du lige så godt få at vide allerede nu – så er du ”positivt advaret”. Opholdet inkluderer morgenmad, og det er en, du godt kan begynde at glæde dig til at sætte tænderne i.

Hver formiddag fra kl. 08 til 10 serveres dagens første måltid nemlig. Jeg vil anbefale dig at nyde den uden for på terrassen for at starte dagen med manér. På menuen finder du bl.a. hjemmebagt brød, friskpresset appelsinjuice, yoghurt og cerealer, ost og pålæg fra regionen, frisk frugt og som prikken over I’et bør du afslutte med et stykke hjemmebagt kage.

Selvom Casa Bela Moura er et lille autentisk hotel, så er det næsten en 5-stjernet service, du kan vente dig, og derfor laver Christoph da også gerne pandekager, scrambled eggs med bacon og fransk toast til dig – du skal blot spørge, når du har sat dig til bords, og så vil der inden længe blive serveret lidt ekstra til dig. Det kalder jeg service: ) Som en lille sidebemærkning kan du glæde dig ekstra meget til søndag, hvor der serveres boblevand sammen med morgenmaden – velbekomme!

Når maven begynder at give lyd fra sig hen på aftenen, så kan du spise middagen på Casa Bela Moura – her koster dagens 3-retters menu ca. EUR 12,50 pr. person uden drikkevarer, hvilket må siges at være yderst rimeligt. Vil du gerne prøve nogle af områdets andre restauranter, så findes der flere lokale og gode restauranter inden for gåafstand (nærmeste ca. 250 m fra Casa Bela Moura), og hvis du har lejebil, så er der adskillig flere inden for behagelig køreafstand.

Hjemmebagt eftermiddagskage og gratis vinsmagning

Som om det ikke er nok i den gode smags tjeneste oven for, så skal du lige høre en ekstra bonus ved at være (forkælet) feriegæst på Hotel Casa Bela Moura – og det er bare for at understrege, at du ikke kommer til at gå sulten i seng, når du har valgt at holde din ferie her: )

Hver dag fra kl. 16 og ca. halvanden time frem kan du atter sætte dig til bords uden for på terrassen og nyde en kop kaffe og husets hjemmebagte kage – det er helt perfekt, hvis du har været på stranden, ligger ved swimmingpoolen eller været på udflugt at komme hjem til lidt godt til ganen, og Sofie, Christoph eller Suzanne er oftest selv med til bords og hygger om deres gæster og hører om, hvad du har oplevet i dagens løb.

Desuden kan du en gang i ugens løb prøvesmage en af Portugals utallige vine. For her inviteres du til vinsmagning, hvor du kan stifte bekendtskab med druer, som vi ikke normalt ser i butikkerne herhjemme. Må jeg bare endnu en gang have lov til at understrege, at det er en fantastisk service, som jeg er sikker på, at du vil værdsætte lige så højt som mig – det er i hvert fald med til at give det ”lille ekstra” som vi alle holder så meget af på en ferie…

Glæd dig i øvrigt til…

 • Tag en slappedag og nyd swimmingpoolen og jacuzzi 
 • Her er tænk på alle detaljer fra håndklæder, solsenge og parasoller
 • Eller tag en siesta i et hjørne i haven, der er ”pyntet” med alskens blomstersorter
 • Er du mere til aktiviteter, så er der ”frit valg” på hylderne…
 • … her er nemlig petanquebane og badminton (ketcher kan lånes på stedet)
 • Du kan også bevæge dig ud på en af de mange vandrestier på 5-15 km længde
 • Eller du kan låne en af Casa Bela Moura’s cykler (inkl. ruteforslag)
 • Snup en kølig drink i pool-baren, der er åben fra juni til september
 • Lounge med internationale aviser, bøger, DVD-afspiller, pejs og bar
 • Gratis WiFi Internet-adgang og parkering

100% afslapning eller 100% aktiv ferie

Eller hvad med at kombinere lidt fra begge verdener? Sådan beskriver Sofie og Christophe selv de muligheder, der ligger for dine fødder som gæst på Hotel Casa Bela Moura på Algarvekysten. På den måde kan du sammensætte din ferie præcis som det passer dig – og præcis når det passer dig. Så behøver du ikke planlægge oplevelserne hjemmefra, men du kan tage pulsen og dagsformen dernede uden at skulle stresse.

Nu skal du få et par udvalgte fra hoften med muligheder:

 • Vandreruter direkte fra Casa Bela Moura – f.eks. ”De 7 hængende klipper”
 • Hvis du spiller golf, så er der hele syv baner inden for 10 km
 • Vil du hellere spille tennis frem for badminton, så er der baner 500 m derfra
 • Tag på bådtur med lokale fiskere eller tag ud på havet for at spotte delfiner
 • Er du til en tur på hesteryg, så findes der et ridecenter ca. 1 km fra hotellet
 • Tag lejebilen og opdag Algarves uspolerede bagland
 • - og benyt måske samtidig muligheden for at besøge Sir Cliff Richards vingård
 • Fugle-interesseret? Så kan du med fordel køre til naturreservatet, Salgados

 

Godt at vide om Casa Bela Moura

Selvom Sofie og Christophs ”hjem” ligger meget centralt på Algarvekysten, hvor du har alle muligheder for at udforske regionen på tætteste hold, så anbefaler vi dig at have en lejebil til rådighed under opholdet. For det giver dig muligheden for at drage ud på oplevelser, når det passer dig, og du kan samtidig bruge lejebilen som transport fra lufthavnen til Hotel Casa Bela Moura og vise versa. Læs mere om alle seværdigheder under afsnittet ”afstande og attraktioner” længere nede på siden.

Casa Bela Moura er som sagt et rigtig gemmested. Her sænker roen og freden sig, så snart du kører ind ad indkørslen. Jeg vil næsten påstå, at det er indbegrebet af hotellet. Vær dog opmærksom på, at den godt nok rolige landevej passerer forbi lige uden for matriklen – den er ikke særlig befærdet og høres mest, når du sidder ude i haven og spiser din morgenmad. Dog er der blomster, palmer og buske, der afskærmer så du kan nyde dagens måltider uforstyrret: )

Jeg glæder mig allerede til næste gang, at lejebilen tager mig forbi Casa Bela Moura – her er bare rart at være, og du kan med sikkerhed regne med, at du får nogle af regionens mest gæstfri og hjertevarme værter, der sætter en ære i, at du får den bedste ferie og bliver forkælet med hjemmelavede kreationer fra køkkenet (og jeg har smagt Sofies kager – din søde tand kommer virkelig på prøve med at modstå alt for mange fristelser af gangen).

 

Læs mere om Casa Bela Moura - Charming Hotel

Officiel kategori

Hideaways' kategori

9,4 Vores gæsters
bedømmelse
126 anmeldelser

Faciliteter

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
Se alle

Kort og afstande

 • Nærmeste strande, Senhora da Rocha og Cova Redonda - ca. 950 m
 • Nærmeste restaurant udover Casa Bela Moura - fra 250 m
 • Nærmeste by, Armação de Pêra - ca. 1,2 km
 • Wellness og thalasso-terapi - fra ca. 900 m
 • Algarves kulturby nr. 1, Silves – ca. 17 km
 • Porches, kendt for dets keramik – ca. 3 km
 • Carvoeiro by - ca. 12 km
 • Besøg Andalusiens hjerte, Sevilla - 241 km
 • Naturreservatet, Salgados - ca. 9 km
 • Sagres, en af Algarves vestligste byer – ca. 76 km
 • Den gamle sardinfabrik (museum) i Portimão – ca. 18 km
 • Nærmeste golfbane, Pestana Silves Golf – ca. 9 km
 • Faro lufthavn – ca. 55 km
 • Lissabon lufthavn - ca. 263 km

Værelser

Som du allerede ved, så er Hotel Casa Bela Moura et mindre hotel med blot 14 værelser og to suiter, og de ligger fordelt i to huse, der er opført efter regionens traditionelle byggestil.

Alle værelser er klassisk indrettede med ”smagsprøver” fra såvel Algarve, Alentejo (naboregionen) og maurertiden. De har naturligvis alle eget badeværelse med enten kar eller bruseniche (moderne brusehovede med ”rain-shower”), hårtørrer og kosmetikspejl m.m.

Faciliteter:

 • Gratis WiFi
 • Safetyboks
 • Minibar og elkoger
 • Airconditioning
 • Satellit-TV

Standardværelserne har plads til to personer og har enten dobbeltseng eller to adskilte senge. Det er muligt på forespørgsel at bestille et familieværelse inden for denne værelseskategori også ved at åbne op for et ekstra værelse til to personer med to adskilte senge, som også har eget separat badeværelse. Således kan standardværelserne tage op til 2 voksne og 2 børn. Her kan du frit benytte den fælles solterrasse, der er møbleret med solsenge og parasoller (ligger på første sal af bygningen).

Hvis du ønsker at bo med lidt flere faciliteter på din ferie, så skal du måske vælge en af suiterne, der har udsigt til swimmingpoolen, og som har et sofaområde med mulighed for op til to opredninger til børn. Her er desuden kitchenette (mini-køkken), nyrenoverede badeværelser med to vaske, DVD-afspiller samt en privat terrasse med tilhørende, egen parkeringsplads.

 

Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Casa Bela Moura - Charming Hotel:

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Mulighed for balkon/terrasse
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception
 • Hotelbar

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Estrada de Porches s/n, Alporchinos
8400-450 Porches

Koordinater

Latitude: 37.1069
Longitude: -8.3850

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Portugal, Algarve, Lagos
 • Nærmeste lufthavn: 89 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Portugal, Algarve
 • Nærmeste lufthavn: 33 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Portugal, Algarve
 • Nærmeste lufthavn: 57 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi