Under normale omstændigheder begynder man oftest en fortælling ved at skrive den i kronologisk tidsrækkefølge – men vi gør en undtagelse, ikke fordi slutningen er bedre end begyndelsen, tværtimod, det var en yderst positiv overraskelse at besøge Costa D'oiro Ambiance Village Hotel i Algarve. En lille oase med fokus på sine gæster.

Marie Kaalund Winther
Besøgt af
Marie Kaalund Winther

Det er altid spændende at slå øjnene op første morgen på en ferie, hvis du ligesom jeg ankommer efter mørkets frembrud.  Hvordan ser det hele ud i dagslys, og stemmer forventningerne overens med virkelighedens verden?

Jeg overnatter i hovedhuset, der er indrettet med reception, restaurant og ikke mere end 8 værelser og ferielejligheder. Vækkeuret er sat til kl. 07:00, for jeg skal nå et par timers arbejde på værelset, inden jeg skal mødes med hoteldirektøren til morgenmad senere på formiddagen.  

Vækkeuret ringer, og så er det ellers ud af fjerene. Der trykkes på computerens startknap, og så er det tid til at komme i sving ved skrivebordet. Det er i hvert fald planen, lige indtil jeg åbner døren ud til balkonen. Så er den arbejdsplan destrueret og udsat på ubestemt tid.

Det er en befrielse at nyde morgensolen på den lille balkon. Så startknappen bliver til ”sluk” og i stedet for sætter jeg mig godt til rette udenfor med en bog (der ikke havde det mindste strejf af arbejde at gøre) og får et skud D-vitaminer, mens den ene side vendes efter den anden.

Normalt er viljestyrke en af mine stærkeste sider, men værelse #3811 i hovedhuset på Costa d’Oiro har taget styring over tid og sted. Det har jeg godt nok ikke prøvet tidligere… Hvilket ”bagholdsangreb”, men set i bakspejlets klare lys, så har Costa d’Oiro egentlig bare gjort sit arbejde og forført endnu en gæst. Hvor er jeg heldig at det lige var mig!

En morgen(mad), jeg sent vil glemme…

Klokken nærmer sig det aftalte tidspunkt med Rui, og jeg må hellere møde rettidig. I restauranten sidder et tysk og engelsk par, de hilser med et ’godmorgen’, ligesom personalet også gør det.  Jeg tyvstarter med en kop kaffe og indenfor et par minutter har der Überkellner placeret en tallerken med frisk frugt, lokalproducerede oste, friskbagt brød og marmelade foran mig. ”Så er der lidt at starte med,” smiler han og fortsætter ”…men du må love mig at smage på lidt af det hele fra buffeten, inden du forlader bordet”.

Ja, ja…den er god med ham. Så meget kan jeg altså heller ikke spise fra morgenstunden. Men morgenmaden er fantastisk på Costa d’Oiro, og der kræses for såvel udvalg og kvalitet. En absolut positiv overraskelse. Så jeg må bide ”den søde smerte” i mig og lade øjnene blive ligeså mætte som maven, og det er en krævende og næsten umulig opgave, skal jeg hilse at sige :) Måske er det en af årsagerne til, at de logerende sidder længere tid ved morgenbordet end andre steder. Det er Rui, der fortæller, at det mere er reglen end undtagelsen, at man som gæst ubevist kommer ind i en ”slow living”-tilstand, fuldstændig som jeg erfarede, da vækkeuret ringede kl. 07:00... Der må være mere end bare noget om snakken.

Tak for en morgenmad, der sent vil blive glemt, og tak for en fantastisk service til hr. Überkellner!

Direktøren er (næsten) på fornavn med sine gæster

Rui er en mand, der skaber en naturlig respekt omkring sig. Han har på én gang fødderne plantet solidt i Algarves fine sandkorn. Samtidig er han en mand, der aldrig siger ”jamen, sådan plejer vi da at gøre”. Han er flere skridt foran mange af sine kollegaer, hvad angår kundeservice og generel vedligeholdelse. Hans klare holdning er, at med så mange stamgæster, så skal de også føle, at de kommer i første række, og derfor prioriterer han, at der løbende sker renovering, hvorfor Rua da Costa D'Oiro nr. 38 ikke virker slidt, selvom hovedhuset har mange år på bagen. Det tager jeg hatten af for…

Min første bestilling hos ”det gyldne M” i Portugal

Ved godt, at det er ved at være nogle sætninger siden at jeg fortalte at beskrivelsen af Costa d’Oiro er skrevet baglæns, så vi springer lidt i det og begynder, hvor det hele startede. Ankomsten. Klokken er lidt i midnat og det har været en lang og oplevelsesrig dag. Costa d’Oiro ligger i den ellers meget velbesøgte by, Lagos, men udenfor sæsonen skal man lede længe efter ’take aways’ og spisesteder for at stille sulten efter kl. 21. Den situation bliver min mave bekendt med en januar aften.

For at sige det ligeud, så er jeg skrupsulten! Da jeg har tjekket ind på værelset går jeg ned i receptionen og spørger, om restauranten er åben for middagsgæster, og som forventet er jeg alt for sent på den. ”Ligger der en café lige rundt om hjørnet, hvor jeg kan hente en sandwich?”. Samme svar en gang til. Overvejer at gå i seng på tom mave, for kan næsten ikke overskue at skulle med taxa ind til Lagos centrum for at få stillet sulten.

”Skal jeg ikke køre dig ind til byen – hvad kunne du tænke dig at spise?” spørger den betænksomme receptionist. ”Nej, du skal da ikke ligge og køre mig rundt i Lagos – det skal du ikke tænke på,” svarer jeg. Men han understreger, at det slet ikke er noget problem. Han sætter bare et skilt på døren og informerer, at han lige er ude at køre en tur og snart er tilbage.

Så vi sætter os til rette i hotellets minibus og begiver os ind mod byen. Han stopper foran Mc Donald’s og spørger, om en burger mon kan friste. Hold da op - sikke en service!

Til historien hører, at det ikke er et enestående tilfælde – personalet på Costa d’Oiro ved, hvad en god behandling betyder, og jeg sender hermed mine varmeste anbefalinger videre.

Godt at vide om Costa D'oiro Ambiance Village

Lagos ligger med en af kystens absolutte bedste placeringer, og byen i sig selv er mere end et besøg værd. Her er masser af historie og den gamle del med de snørklede gader indenfor fæstningsmurene oser af charme og stemning.

Costa d’Oiro ligger i et fredeligt villaområde ca. 3 km fra Lagos gamle bymidte. Trods den ”lokale” adresse er der i højsæsonen noget mere liv uanset hvor, du befinder dig i området. Til gengæld belønnes du med at have nogle af Algarves smukkeste og mest fotograferede strande, Dona Ana og Camilo, indenfor få minutters spadserergang i badetøfler.

Derfor kommer vi gerne igen

Det, der er så tiltalende ved Costa d’Oiro er, at så lille en oase har mulighed for at fokusere så meget på at stille sine logerende tilfredse. Som Rui siger, så nytter det ikke noget, at de gør en ting, men at kunderne ønsker noget andet. Så Rui og hans smilende personale retter sig ind efter gæsterne behov, så vidt det overhovedet kan lade sig gøre og indenfor rimelighedens grænse.

Læs mere om Costa D'Oiro Ambience Village

Officiel kategori

Hideaways' kategori

9,0 Vores gæsters
bedømmelse
459 anmeldelser

Faciliteter

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
Se alle

Kort og afstande

 • Algarves knudepunkt for kultur, Silves – ca. 47 km
 • Tag picnickurven med til Monchique’s smukke bjerglandskaber – ca. 47 km
 • Et af Portugals vestligste punkter med resterne af Henrik Søfarerens skole i Sagres – ca. 33 km
 • De ”caribiske” strande ud for Tavira – ca. 116 km
 • Gå på marked i Loulé – ca. 78 km
 • Den portugisisk-spanske grænse – ca. 138 km
 • Alt godt fra havet på restauranter i Olhão – ca. 99 km
 • Besøg museet i Portimão i den gamle sardinfabrik med Algarves historie – ca. 23 km
 • Nærmeste golfbane – ca. 9 km
 • Portugals hovedstad Lissabon – ca. 287 km
 • Sevilla i Andalusien – ca. 180 km
 • Faro Algarve lufthavn  - ca. 90 km

Værelser

Costa d’Oiro har over 67 værelser og ferielejligheder fordelt i flere forskellige huse.

I hovedhuset der ligger for sig selv findes blot 8 værelser og studiolejligheder. Stilen her er anderledes og overraskende – varme, stærke farver på væggene, og indretningen er orientalsk med et portugisisk touch. Lidt som at træde ind i Aladdins hule med rullegardiner i bambus, mauriske detaljer på væggene og soveafdelingen er en moderne udgave af en klassisk himmelseng.

De øvrige værelser og lejligheder er indrettet med mere nedtonede farver - altså lysere og mere klassiske. Nogle typer har egen balkon eller terrasse med udsigt til f.eks. haven med de øvrige bygninger.

Dyner og puder er i en kvalitet, som vi skandinaver værdsætter, og madrassen er hverken for hård eller blød. Ærgerligt at jeg blot skal bo en nat på Costa d’Oiro, for standarden lever bestemt op til mine forventninger. 

Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Costa D'Oiro Ambience Village:

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Mulighed for balkon/terrasse
 • Børnepool el. afsnit
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception
 • SPA/wellness (oftest mod gebyr)
 • Hotelbar
 • Indendørs pool

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Rua Costa D'Oiro, LT 36
8600-544 Lagos

Koordinater

Latitude: 37.0892
Longitude: -8.6735

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Portugal, Algarve, Carvoeiro
 • Nærmeste lufthavn: 64 km
 • Nærmeste strand: ca. 3 km
 • Pool
Portugal, Algarve, Sagres
 • Nærmeste lufthavn: 117 km
 • Nærmeste strand: ca. 500 m
 • Pool
Portugal, Algarve, Carvoeiro
 • Nærmeste lufthavn: 64 km
 • Nærmeste strand: ca. 800 m
 • Pool