Pousada de Tavira i Algarve tilhører en familie med 35 medlemmer, der er fordelt som perler på en snor rundt om i Portugal. De har alle et særligt kendetegn og er opdelt i forskellige kategorier. Pousada de Tavira er et ”historisk” et af slagsen, da det gamle kloster blev opført i det 1600 århundrede af Kong Sebastião. I dag er de historiske rammer fortsat en vigtig del af Pousada de Tavira – bygningerne er nemlig opført i barok- og renæssancestil. Så i disse smukke omgivelser kan du se frem til en ferie med alle moderne bekvemmeligheder, og Pousada de Tavira er en vellykket kombination af fortid og nutid.

Marie Kaalund Winther
Besøgt af
Marie Kaalund Winther

Desuden ligger pousadaen i en af mine yndlingsbyer på Algarvekysten, nemlig Tavira, der ofte omtales som ”Portugals Venedig”. Her emmer af sjæl og lokal kolorit. Faktisk er det en af de mest historisk, kulturelle byer på hele kysten. 

Tavira ligger på den østlige del af kysten – ikke langt fra den spanske grænse. Området er helt specielt, da turismen ikke er slået igennem i samme målestoksforhold som andre steder på kysten. Årsagen hertil er blandt andet naturreservatet ved Ria Formosa, der strækker sig over et kæmpe område med laguner og småøer.
 
Modsat den vestlige del af Algarve med de karakteristiske orangefarvede klippeformationer, så er området ved Tavira meget mere fladt med et rigt og sjældent dyre- og planteliv.  

Pousada de Tavira i den gamle bydel, hvor du især finder mange fiskerestauranter, der tilbyder alt godt fra havet, og især friskfanget skaldyr i hobetal kan du forkæle ganen med. 

Stemingen på hotellet er som et kapitel i god historiefortælling – indretningen er historisk med et moderne tvist og der findes mange kroge og de mange værelser en suite i fællesarealerne indbyder til en hyggelig stund – du føler dig hjemme.

Morgenmad a la carte

Jeg besøgte Pousada de Tavira i en rolig periode, hvor der ikke på samme måde er travlhed som i højsæsonen. Det mærkes også i køkkenet, hvor der er tid til at gøre lidt ekstra ud af tingene. Så da jeg sætter mig til morgenbordet, får jeg udleveret et menukort, hvor kan ønske alt fra friskbagte boller til friskpresset appelsinjuice. Man føler sig lidt som en dronning (eller konge), når man blot skal udpege sine favoritter på kortet, og så bliver det serveret med et smil efterfølgende – de andre tilstedeværende gæster nød også godt af denne ekstraordinære service, kunne jeg se. Det skal dig lige siges, at det ikke er normalt kutyme, men at det udelukkende er i lavsæsonen, at morgenmaden serveres ud fra menukort, men uanset kan du glæde dig til at sætte tænderne i en velassorteret og frisklavet buffet i det smukke lokale.    

Udstilling med moderne kunst

Som et frisk pust og en kontrast til pousadaens historiske rammer, så vil du opleve et moderne touch, når du bevæger dig rundt på gangene, for her er der udstilling med unge, håbefulde kunstnere, der med deres helt egen stil har fået lov til at vise deres kreationer med statuer, malerier, skulpturer og meget mere. Under mit besøg lagde jeg især mærke til udstillingen i hall’en hvor farvestrålende ”sommerfugle” lyste op i rummet. Udstillingen udskiftes jævnligt, så hvis sommerfuglene ikke er til stede under dit besøg, så er der helt sikkert noget andet interessant, der vækker din opmærksomhed.

Tag båden til nogle af Portugals bedste strande

Tavira og dermed også pousadaen er omgivet af finkornede strandområder. Det store laguneområde byder faktisk på nogle af Portugals bedste strande. Tag f.eks. badelagenet med til Ilha do Farol (øen med fyrtårnet) hvor du kan sejle til eller tag en smuttur til Monte Gordo-stranden længere henne af kysten. Eneste ting du blot skal være opmærksom på, er, at Tavira ikke ligger direkte til havet, så vi anbefaler at have en cykel eller bil til rådighed.

Vær opmærksom på, at idet Pousada de Tavira ligger inde i byen, så skal du forvente støj fra toget, der passerer engang imellem. Desuden vil du kunne høre bilerne, men det er kun, når du opholder dig udenfor. 

Læs mere om Pousada de Tavira

Officiel kategori

Hideaways' kategori

8,0 Vores gæsters
bedømmelse
915 anmeldelser

Faciliteter

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
Se alle

Kort og afstande

 • Algarves knudepunkt for kultur, Silves – 97,1 km.
 • Tag picnickurven med til Monchique’s smukke bjerglandskaber – 113 km.
 • Et af Portugals vestligste punkter med resterne af Henrik Søfarerens skole i Sagres – 146 km.
 • De ”caribiske” strande ud for Tavira – ca. 4 km.
 • Gå på marked i Loulé – 40,5 km.
 • Den portugisisk-spanske grænse – 33,7 km.
 • Alt godt fra havet på restauranter i Olhão – 26,6 km.
 • Besøg museet i Portimão, den gamle sardinfabrik med Algarves historie – 89,6 km.
 • Nærmeste golfbane Quinta da Ria – 12,9 km.
 • Algarves lufthavn i Faro – 39,3 km.
 • Hovedstaden Lissabon – 301 km.

Værelser

Som resten af det gamle kloster er der respekt for de gamle traditioner, men de 36 værelser er mere moderne end historisk inspireret. Jeg vil våge påstanden og kalde indretningen for ’god stil’ uanset om du kommer til at bo i den gamle længe eller i nyere og tilstødende bygninger.

Gode madrasser med ”rigtigt” sengetøj, gennemtænkte detaljer og faciliteterne gør dit ophold til en behagelig oplevelse. De er relativt store og alt efter type varierer de i størrelse. Udsigten veksler mellem view mod pool-området, mod byen og andre igen med haveudsigt. Flere har balkon, men Hideaways kan hjemmefra ikke garantere balkon, men du er som gæst altid velkommen til at lade os ønske det for dig.

Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Pousada de Tavira:

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Børnepool el. afsnit
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception
 • Elevator
 • Hotelbar

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Rua D. Paio Peres Correia
8800-407 Tavira

Koordinater

Latitude: 37.1249
Longitude: -7.6529

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Portugal, Algarve
 • Nærmeste lufthavn: 56 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Portugal, Algarve, Vilamoura
 • Nærmeste lufthavn: 24 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Portugal, Algarve
 • Nærmeste lufthavn: 43 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi