Rejser til Praia da Rocha 

Beliggende komfortabelt ved Arade-flodens munding er Praia da Rocha Algarves mest kendte og ældste rejsemål. Praia da Rochas cremede gule sand og varme krystalklare vand har tiltrukket turister året rundt siden 1930erne.

De fineste strande på Algarvekysten, et smukt klima, og masser af vandsports-aktiviteter: Praia da Rocha har alt, hvad du kan drømme om til en strand- og badeferie. Feriestedet ligger kun 2 km syd for byen Portimão og mange besøgende i Portimão opholder sig sjældent længere væk end gåafstand fra Praia da Rocha-stranden. Hvem kan i øvrigt bebrejde dem for at holde sig tæt på den længste og bredeste strand ved kysten? Stranden er så stor, at den aldrig bliver overfyldt, selv sommeren, når der er flest strandgæster. 

Og det er ikke alt, der er. En smuk strandromenade, et kasino, en marina, og et  pulserende natteliv; listen over ting, du kan opleve i Praia da Rocha er lang! 

Og så er den autentiske smag af Algarves kultur kun en kort køretur væk, idet Silves, den gamle hovedstad på Algarvekysten, nemt kan nås med bus fra byen. 

Velkommen til Portugal med Hideaways Rejser, vi er specialister i rejser til Praia da Rocha og andre rejsemål i Algarve hvor du bor på håndplukkede hoteller på din rejse. Vil du hellere selv stå for madlavningen i din ferie tilbyder vi også et udvalgt af nøje udvalgte ferieboliger og villaer. 

 

 

Læs mere om Praia da Rocha

Rejsemål i Algarve

Find rejsen til Algarve her

Information og fakta

Skal du rejse på ferie til Algarve og bo i området omkring Praia da Rocha har jeg samlet en lille rejseguide med fakta og informatoner om rejsemålet. På bloggen kan du hente mere inspiration til din ferie, her skriver vi om erfaringer fra egne rejser til Portugal, og ikke kun om Praia da Rocha, men også om andre destinationer i Algarve regionen som f.eks. Albufeira, Largos, Sagres og Faro for blot at nævne et par stykker. Læs emner som vejret når du rejser, om kulturlivet, Algarve historie, om den lokale mad og vin, historie, naturen og de utallige smukke strande, om de største seværdigheder og meget mere...

Strande

Der er utallige flotte strande på Algarve-kysten, og Praia da Rocha er en af de smukkeste. Indrammet af okkerfarvede klipper og overskvulpet med et beskyttende lag Atlanterhavsvand er Praia da Rocha 2 km lange strand én af de mest fotograferede i Europa, for en stor dels vedkommende på grund af dens højarkitektoniske klippeformationer. Havet har formet de bløde klipper langs kysten i fantastiske faconer med tinder, støttepiller og huler, der flimrer med reflekterende lys.

Du vil kunne finde et roligt sted at lægge dit håndklæde på det brede og gyldne leje af sand, og hvis du har børn med på rejsen, vil de kunne padle i det rolige vand på denne familievenlige strand. Der er kort sagt alt, hvad du behøver for at tilbringe en god dag i solen, hvad enten det er parasoller eller steder at spise og drikke på strandpromenaden

Lokal transport

Til fods: Du kan sagtens gå rundt i badebyen, og på den måde vil du ikke gå glip af nogen af byens barer, restauranter, butikker og attraktioner.

Med minitog: Tag en tur med minitoget, som kører langs strandpromenaden til lystbådehavnen, og find dit perfekte strandsted på vejen.

Med bus: Hop på en af busserne, der¨kører på Vai e Vem-ruten, så du hurtigt og nemt kan se resten af Portimão. For at udforske flere dele af Algarve skal du bruge en billet til Rede Expressos og EVA Transportes busruter.

Med tog: Du kan nemt besøge andre byer omkring Algarve, herunder regionens hovedstad Faro, med tog. Der er regelmæssige afgange fra Portimão station, og når du er ombord, kan du læne dig tilbage og nyde den naturskønne udsigt fra vinduet.

Seværdigheder og oplevelser

En af de største attraktioner i Praia da Rocha er Santa Caterina-fæstningen. Dette robuste, historiske fort daterer sig tilbage til begyndelsen af 1600-tallet, og i dag er der udsigt over stranden og lystbådehavnen. Dette gør ikke bare fortet til det bedste sted for besøgende at opleve Praia da Rochas lange historie, men også den spektakulære solnedgang. 

Du kan også dykke ned i den historiske atmosfære i de gamle fisker-kvarterer i byen, følge gangstien på flodbredden rundt om marinaen eller gå på opdagelse på det prisvindende museum Museo de Portimão.

Fiskebyen Alvor ligger kun 7 km væk og har en lang sandstrand, der er et besøg værd, og den 18-hullers golfbane på den populære Pestana Alto Golf-bane, er også et stop værd på vej tilbage, hvis du er golfspiller. I Alvor  kan du også besøge en boplads fra yngre stenalder med levn fra en efterfølgende romersk besættelse danner bevis for byens historiske fortid.

Ved floden Arades munding, blot 3 km nord for Praia da Rocha, ligger fiskerihavnen Portimão, velsignet med en afslappet middelhavsatmosfære og med et rigt udvalg af fiske- og skaldyrsrestauranter.

Hvis du er interesseret i seværdigheder under havet, kan du tilbringe en dag i undervandsparken Ocean Revival. Tag en båd ud til denne ekstraordinære dykker-destination, og du vil se et kunstigt rev bestående af nedsukne portugisiske flådeskibe, der vrimler med maritimt liv.

Hvis du har børn med, vil de elske de mange aktiviteter og oplevelser i Zoomarine, der ligger bare 30 minutter væk fra Praia da Rocha i bil. Zoomarine har både bølgebassiner og vandrutschebaner - og mange andre aktiviteter.

Promenaden på Praia da Rochas klippetop leder til Fortaleza de Santa Catarina, bygget i 1621 for at forsvare Silves og Portimão mod fjendtlige flåder.

Mad og drikke

Daglige fisketure bringer alt godt fra havet til byen, fra sardiner til østers, og du kan derfor forvente en lang række fiske- og skaldyrsretter på menuen. De fleste måltider starter med en forret bestående af brød, oliven og sardin-paté. Hovedretter består hovedsagelig af fisk, mens desserterne er rige og cremede!

Om sommeren er retterne ofte ledsaget af vinho verde, som er en meget ung og lidt mousserende vin.

Hvis du pludselig får lyst til noget andet end traditionelle portugisiske retter, er der masser af muligheder, idet du - på grund af de mange internationale besøgende, der kommer til Praia da Rocha hvert år - kan forvente at finde alle slags køkken i byen, fra indisk over italiensk til kinesisk.

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér