Rejser til Faial

Det skal du opleve på Faial

Horta – Faials lokale, internationale by

Det er ikke lige til at se det, hvis man ikke lige ved det… Hvem skulle have troet, at Horta er kendt verden over blandt søens folk? Ikke desto mindre er byen et pejlemærke på disse kanter og har været det i hundrede år. Fordi Faial ligger som et fyrtårn i Atlanterhavet og midt mellem det europæiske og amerikanske kontinent, så er Horta blevet et yndet stoppested i den maritime verden. Alt fra tankskibe, krydstogtsskibe og sejlbåde ligger gerne vejen forbi for at proviantere for den resterende del af rejsen over Atlanten. Faktisk siges det, at netop Horta har verdens største lystbådehavn netop på grund af ”stoppesteds-faktoren”.

Dermed er her en international stemning, selvom byen er lokal forankret. Det er også her, at Peter’s Café ligger og fungerer i bedste velgående (i gamle dage var det en kombination af værtshus og postcentral – det var her, at søfolket modtog breve og nyheder fra hjemmefronten). Desuden er her forskellige museer og et bredt udvalg af restauranter. Ved havnen er der langs indsejlingen på de tykke betonelementer hundredevis af hilsner, tegninger og flag fra alle verdens nationer. Det er faktisk en tradition, at man som gæst på Faial vender vejen forbi havneområdet og skriver en ”jeg-har-været-her-hilsen” – ret morsomt at gå rundt fra sten til sten, og ikke mindst Skandinavien har været flittige ’kunstnere’.

Cabecão Gordo

Midt på øen ligger Cabecão Gordo, Faials højeste bjerg på 1043 meter fra fos til top. Oversat betyder navnet; det tykke bjerg og det kommer sig af den kæmpemæssige krop, som er formet ud fra strato- vulkanens indre. Det er et perfekt sted til at opleve en fantastisk udsigt over naboøerne Pico og São Jorge.

Caldeira do Faial

…er en af øens store attraktioner. I naturreservatet findes et enormt krater med en diameter på 2 km og en dybde på 400 meter. Caldeira betyder oversat ”kedel” og det er ikke så underligt, når dens oprindelse stammer fra et kæmpemæssigt vulkanudbrud, og den righoldige, mineralske jord sørger i dag for, at her findes mange sjældne sorter af planter og træer. Derfor er her udover fascinationen af selve området også meget kønt at kigge på landskabsmæssigt med laurissilva-skove og meget mere.

Monte da Guia

I det beskyttede naturreservat kan der på bjerget, Monte da Guia, opleves en smuk udsigt over Porto Pim Horta by, der er den største by på Faial. Vulkanbjerget startede sit ”vokseværk” ude i Atlanterhavet, men lidt efter lidt er den kommet tættere og tættere på Faial. Det beskyttede område byder på et væld af særlig fauna, som kun findes her, og det er da også årsagen til, at der passes ekstra godt på Monte da Guia.

Ponta dos Capelinhos

Ponta dos Capelinhos er en af øens største attraktioner. Her kan du som besøgende opleve, hvordan vulkanudbruddet i 1957-58 forvandlede landskabet og begravede marker og huse. Det gamle fyrtårn findes stadig, men grundet de mange bevægende sandbanker bliver der år efter år mindre af det ikoniske fyrtårn. Ponta dos Capelinhos er Faials svar på Råbjerg Mile og er et af mine yndlings-seværdigheder, for en større kontrast mellem det frodige landskab og det golde, næsten ørkenlignende område er svær at overgå. Lov mig at besøge Ponta dos Capelinhos på din ferie på Faial!

Af andre ”to do’s” på Faial kan nævnes:

Jeep-safari, vandring, vandsportsaktiviteter, hval- og delfinsafari og mountainbike-ture.

Læs mere om naturoplevelser på turistkontorets officielle hjemmeside

Læs mere om Faial

Rejsemål på Portugal

Find rejsen til Portugal her

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér