Rejser til Lissabon

Hos Hideaways har vi et helt særligt forhold til den lille søfarernation Portugal, som ligger i Europas vestligste hjørne. Den charmerede hovedstad Lissabon er en sand perle, som byder på et væld af spændende oplevelser, både hvad angår historie, kunst og kultur. Men du kan også godt begynde at glæde dig til en hyggelig middag akkompagneret af den fascinerende Fado-sang, som er så karakteristisk på disse kanter. Fordyb dig i vores håndplukkede city-hideaways, der alle ligger i hjertet af den gamle hovedstad. Velkommen til Lissabon med Hideaways rejser, vi er specialister i storbyferie, hvor du bor på hånd-plukkede hoteller.

Inden vi kommer alt for godt i gang, så vil jeg gerne have lov til at præsentere dig for et lille udsnit fra forfatteren, Pascal Merciers, bestsellerbog - ’Nattog til Lissabon’

“We leave something of ourselves behind when we leave a place; we stay there, even though we go away. And there are things in us that we can find again only by going back there.”

Uden at kunne skyde skylden på Mercier, så har der også stået Lissabon et utal af gange på min billet, og min passion for storbyen bare vokser for hver gang endnu et besøg er overstået. Der er flere årsager, og de fleste andre, der også har stiftet bekendtskab med ’Lisboa’ deler min begejstring.

Nu skal du få et par appetitvækkere til, hvorfor du skal overveje Lissabon til din næste storbyferie!

Maden

Uanset hvor længe, du ønsker at være afsted på en storbyferie, så kan vi ikke komme udenom, at maden er en væsentlig del af oplevelsen. Her lever Lissabon fuldt ud op til forventningerne, for i de mange bydele kan du forvente velsmagende oplevelser på din tallerken. For her findes alt fra ”cervejaria” (ofte med et lokalt køkken) til Michelin-anbefalede restauranter. Eller hvad med at prøve én af de mange fado-restauranter, hvor middagen akkompagneret af den berømte sang og musik? Jeg har adskillige favoritter hvad angår restaurantvalg, og dem kan du læse mere om under hvert hotel. Som en krølle på halen, så er prisniveauet på restauranter i Lissabon noget under det, vi er vant til herhjemme – faktisk kan du nyde en god 3-retters menu inkl. vand og vin for omkring EUR 20,-

Vejret

Er der noget, som vi danskere holder ekstra meget af på en storbyferie, så er det at vejret er lunt og stabilt. Lissabon ligger små 3000 km fra den danske grænse, og så snart du træder ud af flyveren, mærker du hurtigt temperaturforskellen. Derfor kan du rejse til Lissabon året rundt, og allerede fra marts-april måned og frem til og med oktober er byen varmet godt op. De varmeste sommermåneder kan der blive mere end 30 grader, mens termometeret i de koldeste vintermåneder ofte ikke viser under 12 graders celsius. I juli og august tager de lokale gerne mod strandene ved Estoril og Cascais eller daser under en skyggende trækrone i en af parkerne, f.eks. Eduardo II forenden af Marques de Pombal.

Shopping

Som alle andre storbyer har Lissabon også et bredt udvalg af design- og mærkevarebutikker. Avenida da Liberdade har en samling af mange af de mest kendte brands som Prada, Louis Vuitton, Dolce & Gabbana m.fl. mens der i bydelene Chiado og Bairro Alto findes vintage- og mere bohemeagtige butikker. Her findes også et større udvalg af specialbutikker med alt fra de karakteristiske kakler (perfekte som bordskånere i øvrigt) til små vinhandlere. Hvis du gerne vil have alt samlet under et tag, så kan det måske være en idé også at tage toget til EXPO-bydelen ca. 9 km fra Lissabon centrum. Her ligger Vasco da Gama-shoppingcenter i de futuristiske og kæmpe bygninger i kort gåafstand fra Tejo-floden, hvor du kan sidde og nyde en drink eller kop kaffe efter en veloverstået dag i shoppingens tegn.

Seværdigheder

Sidst, men ikke mindst, så har Lissabon en bred palette af forskellige attraktioner med alt fra museer, oceanarium, monumenter og bygninger, som du bør stifte bekendtskab med under storbyferien – det er næsten en kliche, men ikke desto mindre rigtigt, at det nærmere er et spørgsmål om at vælge fra end til.

Her skal du få et par hurtige bud på steder, som vil krydre dit ophold i Lissabon:

 • Smag på Portugals ”nationaldrik” på portvinsinstituttet
 • Oceanariet ved EXPO er en af Europas største af sin slags
 • Henrik Søfarerens-monument (Belém)
 • Det gotiske Jeronimos-kloster er et storslået bygningsværk (Belém)
 • Torre de Belém er det gamle forsvarstårn, der skulle beskytte byen og dens indbyggere
 • Castelo São Jorge i Alfama-kvarteret med sine panoramiske udsigter
 • Gulbenkian-museet der siges at være en af verdens bedste museer med mere end 6000 mesterværker

Andre forslag til udflugter uden for Lissabon:

 • Sintra, den gamle sommerresidens på bjerget for de kongelige og adelen
 • Estoril og Cascais – her er intim, men international stemning og masser af sandstrande
 • Sesimbra, det lille og meget charmerende fiskerleje med skønne restauranter
 • Fátima – er en af de mest religiøse byer i Portugal og har hvert år besøg af tusindvis af pilgrimme

Vi glæder os til at byde dig velkommen til Lissabon!

God storbyferie,
Marie

Læs mere om Lissabon

Seværdigheder

Jeg har her udvalgt nogle få af de seværdigheder, som du har mulighed for at opleve på din ferie i Lissabon. Beskrivelsen er udelukkende ment som en inspiration til din rejse, og der tages forbehold for faktuelle fejl.

Hvis du har lyst til at læse mere om andre seværdigheder i Lissabon, anbefaler jeg dig at læse vores blog om rejser, hvor du kan finde spændende artikler om Lissabon og vores andre rejsemål. God fornøjelse og god rejse!

Museu Calouste Gulbenkian

Museu Calouste Gulbenkian - eller Gulbenkian-museet, som det ofte omtales på dansk - blev åbnet i 1969 efter at den afdøde armenske olie-pionér og filantrop Calouste Sarkis Gulbenkian havde testamenteret sin arv til den såkaldte Gulbenkianstiftelse i Lissabon. Foruden Gulbenkian-museet driver stiftelsen blandt andet Gulbenkianbiblioteket og et videnskaps-institut - og yder social velgørenhed.

Museets samling består af omkring seks tusinde genstande, som både inkluderer klassisk og moderne kunst, fra Gulbenkians enorme private kunstsamling, der blev samlet sammen gennem det mste af hans liv. Et par tusinder af disse kunstobjekter er tilgængelige for offentligheden, herunder kunstgenstande indenfor europæisk, egyptisk, græsk-romersk, islamisk, kinesisk og japansk kunst.

Alfama

Alfama, beliggende på skråningerne mellem mellem São Jorge-slottet og Tejo-floden, er Lissabons ældste by-kvarter, opkaldt efter det arabiske ord Al-Hamma, der betyder “bade” eller “varme springvand” (alternativt en afledning af det arabiske ord for “mund”).

Kvarteret, der blandt byens smukkeste, er blandt andet kendt for at rumme en stor del af Lissabons berømte fado-barer og fado-restauranter, foruden en lang række historiske seværdigheder og monumenter, herunder Lissabons katedral Santa Maria Maior de Lisboa, kirken Igreja de Santa Engrácia og klostret/kirken Igreja de São Vicente de Fora.

Belém

Belém, beliggende ned til Tejo-floden, seks kilometer vest for byens centrum, er ét af Lissabons mest kendte og historisk betydningsfulde kvarterer.

Kvarteret, hvis navn stammer fra det portugisiske ord for Betlehem, rummer nogle af Lissabons mest kendte seværdigheder, såsom klostret og UNESCO-verdensarven Mosteiro dos Jerónimos, Belém-tårnet - et manuelinsk-gotisk fæstningstårn bygget til ære for Vasco da Gama og byens skytshelgen São Vicente - samt et konditori, hvor man kan smage på den berømte kage pastéis de Belém.

25 de April-broen

25 de April-broen - eller Ponte 25 de Abril, som den hedder på portugisisk - er en berømt hængebro, som forbinder Lissabon by med kommunen Almada på den venstre bred af Tejo-floden.

Broen blev indviet i 1966, 29 år senere end indvielsen af den endnu mere berømte hængebro Golden Gate Bridge i San Francisco , som den ofte er blevet sammenlignet med. Med sine 2,277 meter i længde er den blandt de 25 længste hængebroer i verden; men det er snarere dens historiske og symbolske betydning end dens udseende, den er blevet kendt for i Lissabon.

Broen hed oprindeligt Salazar-broen (Ponte Salazar), opkaldt efter den portugisiske premier-minister af samme navn, men skiftede navn til 25 de April-broen kort tid efter det berygtede militærkup d. 25 april 1974.

Vasco da Gama-broen

Vasco da Gama-broen er en anden af Lissabons berømte broer. Broen, der rækker hen over Tejo-floden i Parque das Nações, blev bygget i 1995 og indviet tre år efter i 1998 i forbindelse med verdensudstillingen i Lissabon samme år. Den fik navnet Vasco da Gama for at ære 500-året for den portugisiske opdagelsesrejsendes opdagelse af søvejen fra Europa til Indien samme år, som verdensudstillingen fandt sted og broen blev indviet.

Med en længde på lidt over 17 kilometer er det den længste bro i Europa, når man inkluderer de 11,5 kilometers lange strækninger med viadukter.

Læs mere

Hurtig rejseguide til Lissabon

Hvor og hvor mange?

Lissabon ligger ved Tejo-floden i den sydvestlige del af den iberiske halvø. Byen er den vestligst beliggende hovedstad i det kontinentale Europa og den eneste, der ligger langs Atlanterhavs-kysten. Med omkring 547,631 indbyggere indenfor selve byzonen  og omkring 3,035,000 indbyggere, når man inkluderer det omgivende urbane område, rummer Lissabon med opland hele 27% af Portugals befolkning.

Hvad kan du opleve i Lissabon?

Lissabon byder på et væld af oplevelser; gå for eksempel på opdagelse i Portugals storhedstid som søfarernation i bydelen Belém, hvor du kan opleve Henrik Søfarerens-monument, det gotiske Jeronimos-kloster og det gamle forsvarstårn Torre de Belém; besøg Oceanariet i Parque das Nações, der er et af Europas største oceanarier; nyd udsigten fra Castelo São Jorge i Alfama-kvarteret, eller tilbring en eftermiddag på Gulbenkian-museet med dets mere end 6000 mesterværker.

Hvilket tidspunkt er bedst at rejse til Lissabon på?

Lissabon har et mildt klima, som gør det til et oplagt rejsemål hele året rundt. Somrene bliver sjældent glødende varme, mens vintrene sjældent bliver isnende kolde. De helt store udsving i temperaturerne forhindres af golfstrømmen, der løber tæt forbi byen i det nærliggende Atlanterhav. Lissabon har over desuden over 3300 solskinstimer per år, der gør mange vinterdage lyse og solrige. Hvis du hurtigt får det for varmt, kan maj og begyndelsen af juni eller september og begyndelsen af oktober anbefales.

Hvad er flyvetiden fra København til Lissabon?

Flyvetiden fra Københavns lufthavn (Kastrup lufthavn, CPH) til Lissabon lufthavn (Humberto Delgado lufthavn, LIS) er omkring 3 timer og 40 minutter, hvis du flyver direkte (dvs. uden mellemlandinger). Husk på, at flyvetiden kan variere alt efter, hvilke vindforhold, der råder på dagen, hvilken rute flyselskabet vælger, den øvrige flytrafik på ruten m.m.

Læs mere

Mad og drikke

Lissabon har en spændende og mangfoldig gastronomi, der er påvirket af byens placering tæt på Atlanterhavet, hvorfra byens indbyggere i århundreder er blevet forsynet med fisk og skaldyr af høj kvalitet. Men byen rummer også en berømt kage og gode vine fra nærområdet.

Jeg har her udvalgt et par af de kulinariske specialiteter, som du kan smage på, når du er på ferie i Lissabon.

God appetit og god rejse!

Pasteis de Belém

Du kan ikke tage til Lissabon, og slet ikke til kvarteret Belém, uden at smage på den legendariske Pasteis de Belém. Kagen, der har opnået en art kultstatus på grund af dens forhistorie og hemmelighedsfulde opskrift, er en butterdejs-tærte med vanille-creme, sukker, æggeblommer og fløde, der ofte overdrysses med kanel, når den spises.

Kagen blev skabt før det 18. århundrede af katolske munke ved Jerónimos-klosteret (Mosteiro dos Jerónimos) i Belém. På det tidspunkt brugte de mange klostre i landet store mængder af æggehvider til stivning af tøj, mens æggeblommerne blev brugt til at lave forskellige slags bagværk, herunder søde wienerbrød.

Den liberale revolution

Da klostret måtte lukke i 1834 - 14 år efter den liberale revolution i Portugal, som tog livet af de portugisiske klostre - begyndte munkene at sælge deres kager til en nærliggende sukkerfabrik for at skaffe sig nye indtægter. I samme forbindelse solgte de opskriften til kagerne til den pågældende sukkerfabrik. Tre år senere, i 1837, åbnede ejerne af sukkerfabrikken en kagefabrik med navnet Fábrica de Pastéis de Belém. Det er efterkommere til ejerne af denne kagefabrik, som i dag sælger den berømte Pasteis de Belém fra deres konditori i Belém.

Antiga Confeitaria de Belém

Konditoriet, der i dag officielt bærer navnet Antiga Confeitaria de Belém, ligger i en travl gade med smukke bygninger fra det 17. og 18. århundrede med håndmalede kakler og jernbalkoner på første sal, midt mellem mellem Jeronimus-klostret og Beléms Slot. Herfra sælges der dagligt mellem 14.000 og 20.000 kager om dagen i åbningstiderne, som ligger mellem kl. 8.00 -23.00 (vinter) og 8.00 – 24.00 (sommer).

Du kan læse mere om konditoriet på deres egen hjemmeside.

Torrada

Torrada er ikke efter nogen målestok den største kulinariske opfindelse, du vil møde i Lissabon, men det er en enkel og populær måde at begynde dagen på i den portugisiske hovedstad. Torrada er nemlig den portugisiske udgave af toastbrød, som du blandt andet kan nyde med et par kopper af den portugisiske Galão-kaffe, tilsat godt med mælk og serveret i et højt glas.

Bacalhau

Ligesom Pasteis de Belém bør være en uundgåelig del af din rejse ind i Lissabons gastronomi, bør du heller ikke gå glip af én af byens mange versioner af den berømte fiskeret Bacalhau.

Bacalhau, der ordret betyder torsk på portugisisk, er én af Portugals mest populære og kendte fiskeretter, der består af klipfisk, tilberedt sammen med en række andre ingredienser, der næsten varierer ligeså meget, som der findes husmødre, kokke og restauranter i landet.

Lang tradition

Rettens oprindelse er omstridt, men det står fast, at den har været kendt siden de europæiske sejladser til New Foundland I Nordamerika (nu Canada) i slutningen af 1400-tallet, hvor saltningen og tørringen af fisk blev en måde at kunne transportere føde på over det store Atlanterhav. Formodentlig var forskellige forløbere for retten dog allerede opfundet meget tidligere, idet vikingerne kendte til tørring af fisk tilbage i 800-tallet (men angiveligt ikke saltning), mens baskerne få århundreder senere både kendte til tørring og saltning af fisk i forbindelse med deres rejser over Atlanterhavet.

Prøv disse versioner i Lissabon

Blandt Lissabons mest populære versioner retten af finder du bacalhau á bras (stegt med kartofler og løg), bacalhau com natas (tilberedt au gratin-stil), bacalhau á Gomes Sá (bagt med kartofler, løg, kogte æg og oliven) og pataniscas de bacalhau (fiske-frikadeller).

Vinho de Lisboa

Nu, når du er i Lissabon, giver det mest mening at prøve den regionale vin. Hvis det er hvidvin, du er til, kan du prøve en fra delregionen Bucelas, og hvis det er rødvin, du er til, kan det ikke gå helt galt med en fra Colares.

Peixe grelhado

Peixe grelhado er en simpel, men meget velsmagende og sund fiskeret, som du ikke bare kan finde i den portugisiske hovedstad, men overalt langs den portugisiske kyst.

Retten består af forskellige slags fisk - det kan f.eks. være skrubbe, kulmule, havaborre eller sardin - der grilles/steges og tilberedes med forskellige ingredienser. I én af de mange versioner tilberedes fisken med citron, persille, salt, peber og olivenolie. I Lissabon kunne du f.eks. prøve en dourada (dorade) eller en robalo (havaborre).

Læs mere

Rejsemål i Portugal

Find rejsen til Portugal her

Information

Jeg har her samlet nogle få informationer og fakta om Lissabon, herunder om klima og vejr, geografi og befolkning og byens historie, som alene har til formål at tjene som inspiration til din ferie i Lissabon. Hvis du har lyst til at læse mere om Lissabon, anbefaler jeg dig at besøge vores blog, der indeholder mange spændende artikler om hele Portugal.

God fornøjelse og god rejse!

Geografi og befolkning

Lissabon ligger ved Tejo-floden i den sydvestlige del af den iberiske halvø. Byen er den vestligst beliggende hovedstad i det kontinentale Europa og den eneste, der ligger langs Atlanterhavs-kysten.

27% af Portugals befolkning

Med omkring 547,631 indbyggere indenfor selve byzonen (der måler 84 kvadratkilometer) og omkring 3,035,000 indbyggere, når man inkluderer det omgivende urbane område (der måler 958 kvadratkilometer), rummer Lissabon med opland hele 27% af Portugals befolkning.

Det omgivende urbane område kaldes almindeligvis for Grande Lisboa, og udgøres af en række byer og såkaldte municipios (omtrent svarende til danske kommuner), såsom Sacavém, Almada, Barreiro, Amadora, Queluz, Agualva-Cacém, Odivelas, Loures, Seixal og Oeiras

Freguesias og kvarterer

Lissabon er inddelt i 24 freguesias (indtil 2012 var antallet 54), der er en administrativ underinddeling af et municipio (det tætteste, vi kommer denne betegnelse i Danmark er nok et sogn på landet eller en adminisitrativ bydel i de store byer).

Byen er også inddelt i forskellige kvarterer, som ikke har administrativ, dvs. formel, status, men som har en bestemt historisk status. Blandt de mest betydningsfulde kvarterer i Lissabon er Alcântara, Alfama, Bairro Alto, Baixa, Belém, Chiado, Estrela og Parque das Nações.

Klima

Lissabon har et mildt klima, som gør det til et oplagt rejsemål hele året rundt. Somrene bliver sjældent glødende varme, mens vintrene sjældent bliver isnende kolde. De helt store udsving i temperaturerne forhindres af golfstrømmen, der løber tæt forbi byen i det nærliggende Atlanterhav. Lissabon har over desuden over 3300 solskinstimer per år, der gør mange vinterdage lyse og solrige.

Varme og kulde

Den varmeste måned er juli måned med en gennemsnitstemperatur på 24 grader, mens august og september følger lige efter med 23 grader i gennemsnit. Den koldeste måned er januar med gennemsnitligt 11 grader, tæt efterfulgt af december og februar med gennemsnitligt 12 grader.

Nedbør

Hvis du vil undgå regnbyger, mens du er i Lissabon, så er juli eller august ikke overraskende to gode måneder at besøge den i, da der her gennemsnitligt kun falder 10 mm´s regn, efterfulgt af juni måned med gennemsnitligt 20 mm. De mest regnfulde måneder er februar med 140 mm i gennemsnit, efterfulgt af november og december med 120 mm i gennemsnit.

Lissabons historie

Lissabon var beboet af præ-indoeuropæiske folkeslag fra yngre stenalder, hvis stendysser og religiøse gravmonumenter der stadig findes spor af i Lissabons omegn. Siden blev disse præ-indoeuropæiske folkeslag blandet med keltiske folkestammer, der invaderede halvøen i det første årtusinde f.Kr., og sammen dannede de forskellige folkeslag nye keltisk-talende stammer, såsom stammen Cempsi.

Fønikerne

Arkæologiske vidnesbyrd om fønikisk aktivitet i området har fået nogle historikere og arkæologer til at mene, at der var en fønikisk handelsstation i området omkring det nuværende São Jorge slot, og at fønikerne havde en havn ved udmundingen af Tejo-floden, hvorfra de kunne sejle varer til blandt Scilly-øerne ved Cornwall. Nogle historikere mener desuden, at det er fra denne tid, at Lissabons navn stammer, idet det fønikiske ord for sikker havn er Allis Ubbo.

Romerne

Det næste store indtog i byen kommer fra romersk side. Romerne var opsatte på at fravriste Karthago deres besiddelser på den iberiske halvø og indlemmede derfor - efter succesrige kampe i det østlige Hispania - Olisipio (vore dages Lissabon) i det romerske imperium, nærmere bestemt i provinsen Lucitania.

Det var i den periode, under kejser Augustus, at romerne byggede teatre og templer, et stort necropolis og et stort forum i Olisipio. Byen blomstrede i det hele taget økonomisk og handelsmæssigt under romerne, blandt andet på grund af øget handel med en anden romerske provins, Britannia, samt held med at bekæmpe det omfattende pirateri i området. Særligt populære varer fra Olisipio var salt, opdrættede heste, vin og en speciel fiskesovs kaldet garum.

"Barbarerne"

I kølvandet på det romerske imperiums fald blev byen invaderet af forskellige folkeslag, der var draget til det sydlige Europa fra enten øst eller nord. Det gjaldt blandt andre vandalerne (en germansk stamme, muligvis af nordisk oprindelse), alanerne (et indo-iransk nomade- og rytterfolk) og sarmaterne (et iransk rytterfolk beslægtet med alanerne), der skiftedes til at indtage byen mellem 409 og 429.

Senere kom endnu et germansk folkeslag til, nemlig sveberne, der menes at have regeret byen, indtil de blev opslugt af det vestgotiske kongerige af Toledo, der kom til at omfatte hele den iberiske halvø.

Disse folkeslags erobringer af byen bliver ofte kaldt for "barbarernes" invasion af Lissabon, selv om det i høj grad kan diskuteres, om der er nogen tilstrækkelig grund til at lige netop disse erobringer skulle være mere barbariske end så mange andre gennem historien (når alt kommer til alt, er "barbarer" oprindeligt et græsk ord for de folk, der ikke er lig ens eget).

Maurerne

I 711 blev byen indtaget fra en helt anden kant, nemlig de muslimske berbere og arabere (samlet kaldet maurere), der på det tidspunkt erobrede den sydlige del af den iberiske halvø fra deres baser i Nordafrika og Mellemøsten. Disse nye herskere genopbyggede bymuren og tilførte den både nye huse i arabisk stil og moskeer.

Den arabiske og berberiske indflydelse kan stadig ses i Alfama-kvarteret i Lissabon, hvis navn i sig selv stammer fra arabisk, formodentlig fra ordet al-hamma, der betyder varme bade eller kilder.

Hurtige magtovertagelser

I det 12. århundrede blev byen genstand for en række hurtige magtovertagelser: Først var det vores nordiske naboer, en gruppe norske pilgrimsfarere med kong Sigurd Jorsalfar i spidsen, der plyndrede byen, mens de var på pilgrimstur til Jerusalem. Så blev byen genindtaget af maurerne, der holdt den indtil 1147, hvorefter den portugisiske reconquista - med Alfonso I af Portugal i spidsen - erobrede byen og indførte kristendommen som den herskende religion.

Sydligt centrum

I 1189 blev byen angrebet af kaliffen Abu Yusuf Yaqub al-Mansur, der tog omkring 3000 fanger blandt byens kvinder og børn. Men ellers var byen ved at finde sig til rette som et betydningsfuldt handelsmæssigt, politisk og kulturelt center i den sydlige del af den spæde nation, der var ved at tage form efter oprettelsen af det portugisiske kongerige i 1139.

Blandt andet var det i Lissabon, at den nye nation fik sit første universitet i det efterfølgende århundrede (i 1290).

Omdrejningspunkt for opdagelsestogterne

I det femtende århundrede blev byen udskibningshavn og omdrejningspunkt for de fleste af de legendariske opdagelses- og erobringstogter som kongeriget sendte til andre verdensdele, herunder Vasco da Gamas berømte rejse til Indien i 1497. I de efterfølgende århundreder, især det 16 århundrede, blev Lissabon et centrum for handel med varer mellem Sydeuropa, Afrika, Asien og Latinamerika. Varerne inkluderede i særdeleshed slaver, tekstiler, krydderier og sukker.

Det var i denne periode, at nogle af Lissabons mest berømte monumenter og bygninger blev bygget, herunder Belém-tårnet og Jerónimos-klostret i kvarteret Belém (se seværdigheder). Det var også hér, at den nu berømte arkitektoniske stilart, den manuelinske stil, så dagens lys.

Populært i Lissabon

Portugal, Lissabon
 • Nærmeste lufthavn: 16 km
 • Nærmeste by: ca. 7 km
 • Pool
Portugal, Lissabon
 • Nærmeste lufthavn: 10 km
 • Nærmeste by: ca. 0 m
 • Internetadgang/Wi-Fi
Portugal, Lissabon
 • Nærmeste lufthavn: 10 km
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér