Hotel Choupana Hills Resort & SPA har en smuk beliggenhed blandt de frodige grønne bjergskråninger, der omkrandser Funchal på Madeira. Omgivet af duftende eukalyptustræer finder du her en fænomenal udsigt over byen næsten uanset hvor du opholder dig på hotellet. Choupana Hills hører til blandt de mere eksklusive hoteller på Madeira, og vi glæder os til at byde dig varmt velkommen. Hvorfor? Uden at afsløre for meget her i indledningen, vil jeg hellere ønske dig god læselyst og give dig svarene nedenfor: )

Marie Kaalund Winther
Besøgt af
Marie Kaalund Winther

Normalt siger man, at for at vinde en mands hjerte skal man kunne servere et godt måltid mad. Denne påstand vil jeg gerne udfordre, for jeg kan bevise, at det også gælder omvendt for en kvinde - selvom jeg faldt pladask for Choupana Hills Hotel ved første øjekast, så er det ikke nogen hemmelighed, at mine smagsløg også tydeligt husker besøget...på den gode måde vel at bemærke.

Men nu skal du først og fremmest få den korte version af mødet med et hideaway, som jeg glæder mig til at vende tilbage til. Ricardo er en af ildsjælene bag Choupana Hills, og han er en stolt og glad mand. Han kan nemlig hver dag glæde sig til at ankomme til sit kontor "with a view". Men det er ikke blot fra hans egen kontorstol, at udsigten kan tage pusten fra de fleste - fra poolområdet, fra restauranten og fra mange af værelserne er der postkortudsigt over Funchal og Atlanterhavet.

Mit besøg starter i buggy'en, der tager os rundt fra bungalow til bungalow. Det føles lidt som at køre rundt i park med masser af niveauforskelle, og hvor der for hvert sving gemmer sig endnu en "feriebolig" med udsigt enten til den subtropiske have eller Atlanterhavet. Faktisk er udsigten også den største forskel, når du skal vælge din ønskede værelsestype. For ens for alle værelser er, at de er relativt store og indrettet i samme asiatisk-inspirerede stil.

Efter en grundig tour around venter ikke mindst hovedhuset, der alene med sin arkitektonsiske stil godt kan stjæle opmærksomheden et øjeblik. Indenfor er indretningen ligesom på værelserne ikke rendyrket europæisk. Her er stemningen også inspireret af østens stilrene design.

Selvom navnet smager østerlands, så er Choupana Hills Hotel af portugisisk ”afstamning” og tilbyder en fin kombination af europæisk elegance med østens mystik – det er ikke uden grund, at helse- og livsstilsmagasiner ynder at skrive artikler om Choupana Hills. Desuden har det velkendte Frommer’s har ladet sig forføre af hotellets afslappede atmosfære uden at gå på kompromis med standarden.

Og så til maden...

Kan du huske, at indledningen startede med noget spiseligt? En fortsættelse skal du ikke snydes for, så sæt dig godt til rette og nyd en kort opsummering af mit valg fra menukortet. For da Ricardo har vist alt fra lobbyen til SPA-området og den herlige udendørs swimmingpool, så slutter han af med at spørge, om jeg har lyst til at spise med om aftenen, da han mener, at det vil sætte prikken over det berømte I. Spontant lyder der et "ja tak" for selvom det ikke er planlagt, så er nysgerrigheden stor - for jeg ved, at Choupana Hills også er kendt for sit køkken og udvalg af vine.

Det bliver til en, to - nej, hele tre retter, og havde jeg ikke haft en bil, havde jeg blot kunne trille på maven tilbage mod Funchal. Så lad mig give dig et par anbefalinger, hvis du er i tvivl om, hvad du skal vælge på menukortet på Restaurant Xôpana, som Michelin også har et godt øje til: Forretten bestod af hjemmelavet og en let udgave af foie gras. Til hovedret kan “à la plancha” anbefales. Det er tre små fiskeretter på samme tallerken - naturligvis friskfanget og med et strejf af fusion i kombination med klassisk, portugisisk tilberedning.

Desserten...uha, den er "farlig". Kokken ved præcis, hvilke smagsløg han skal vække. Valget endte med en tallerken med frisk passionsfrugt og grillet ananas med hjemmelavet is på hvede og vanilje. Efter sidste bid var det vist nok kun øjenene, som endnu ikke var mætte, og derfor husker mine smagsløg endnu besøget på Choupana Hills: )

Beliggenheden

Choupana Hills Hotel ligger med en panoramaudsigt over Madeiras største by, Funchal, hvor du om morgenen også kan se færgen afgå mod naboøen Porto Santo (og igen når den ligger til kaj om aftenen). Hotellet ligger 7 km fra Funchal, hvor tilbuddet af restauranter, butikker og museer ligger side om side i den gamle bydel. Hvis du har lejebil til rådighed under opholdet eller påtænker at leje en på stedet, så har du friheden også til at tage på udflugter rundt om på øen - læs mere om attrationer og seværdigheder i afsnittet nedenfor.

På Choupana Hills kan du nyde godt af...

 • At bo på et arkitektonisk smukt hotel med den herligste udsigt over Funchal
 • Et velkendt (og –smagende) menukort i Restaurant Xôpana
 • Mulighed for diverse SPA-behandlinger
 • Tag dagens første dukkert i swimmingpoolen inde eller udenfor
 • At bo med de kilometerlange levada-vandrestierne lige uden for døren
 • Værelser med dejlige altaner, hvor der er god plads til at ”brede sig”

Godt at vide om Hotel Choupana Hills

Lad mig også præsentere dig kort for Madeira, hvis landskaber og udsigter er en fryd for øjet. Øen frister med så mange aktiviteter, at en uges ferie knapt slår til, hvis du også har lyst til bare at dase og slappe af – heldigvis bestemmer du selv tempoet, og på Choupana Hills er det ekstra nemt at gøre det, som du har lyst til. Hvorfor? Fordi du har alt inden for rækkevidde.

At selvom Choupana Hills Hotel hører under Funchal, så er der ca. 10-15 minutters kørsel ned til byen, og hvis du ikke har bil, så afgår der busser fra hotellet løbende i løbet af dagen (se tider nedenfor). Til gengæld belønnes du herfra med en udsigt over byen, der især er imponerende efter mørkets frembrud og lysene tændes.

Madeira er et rejsemål, der er attraktivt hele året rundt grundet øens milde klima, hvor tempera-turerne ikke har så store udsving som mange andre sydlandske rejsemål. Choupana Hills Hotel ligger højt hævet over Funchal, hvorfor der kan være nogle graders forskel til sammenligning.

Tidspunkter med shuttlebus fra hotellet til Funchal; kl. 10:30, 12:30, 14:30 og kl. 18:00. Tidspunkter med shuttlebus fra Funchal til hotellet; kl. 11:00, 13:00, 15:00 og kl 18:30. Tiderne er vejledende og du får oplyst eventuelle opdateringer ved ankomsten.

Læs mere om Choupana Hills

Officiel kategori

Hideaways' kategori

Rejsetemaer

Faciliteter

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
Se alle

Kort og afstande

 • Nærmeste restaurant - 0 m
 • Den botaniske have – 2,2 km
 • Monte med slædekørsel – 2,0 km
 • Færgen til naboøen Porto Santo med de caribiske strande – 7,3 km
 • Funchal med shopping, marina og marked – 7 km
 • Nærmeste golfklub, Palheiro Golf – 7,1 km
 • Machico med dens hyggelige bymidte og velbesøgte strand – 23,7 km
 • Santana med de karakteristiske, trekantede huse – 34,6 km
 • Vandring for øvede på Pico Ruivo (1861 moh) – 45,1 km
 • Funchal lufthavn – 17,8 km
 • Fængslende udsigter fra Cabo Girão – 19,4 km

Værelser

Her findes 62 veldisponerede værelser, der er fordelt som perler på en snor – eller rettere; værelserne er indrettet i 35 ”bungalows”, hvis byggestil mere henleder din opmærksomhed til et lokalt landsbysamfund på en tropisk ø.

Værelserne er indrettet med udsigt enten mod haven eller Atlanterhavet, og jeg kan som en god start på dagen anbefale dig at begynde morgenen med at rulle gardinerne fra og tage et skridt ud på balkonen og nyde stilheden.

Her mangler ikke noget – alle værelser er detaljeret indrettet med et minimalistisk touch. Samtlige har en større møbleret veranda eller terrasse og har enten udsigt over Atlanterhavet og Funchal eller mod den subtropiske have.

Her er faciliteter som:

 • Elkoger (kaffe og te)
 • Safetyboks og minibar
 • Hårtørrer og badekåbe
 • Badeværelse med badekar el. bruseniche og div. artikler
 • TV og DVD-udstyr
 • Siddeområde med sofa og/eller lænestole
Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Choupana Hills:

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception
 • Elevator
 • SPA/wellness (oftest mod gebyr)
 • Hotelbar

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Travessa do Largo da Choupana 9060-348 Funchal
9060-348 Funchal

Koordinater

Latitude: 32.6708
Longitude: -16.8886

Choupana Hills er ikke tilgængelig i øjeblikket

Choupana Hills er ikke en del af programmet hos Hideaways i øjeblikket.

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Portugal, Madeira, Funchal
 • Nærmeste lufthavn: 22 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Portugal, Madeira, Funchal
 • Nærmeste lufthavn: 23 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Portugal, Madeira, Funchal
 • Nærmeste lufthavn: 23 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi