Amor à primeira vista - kærlighed ved første blik! Navnet på min nye udkårne hedder hverken Emanuel, António eller noget andet eksotisk. Navnet er Colina da Fajã - et rustikt og enkelt lille hus på Madeiras bjerrige vestkyst.

Marie Kaalund Winther
Besøgt af
Marie Kaalund Winther

Colina betyder ’bjerg’ og på Madeira er der bjerge, så langt øjet rækker. Men Fajã ligger på et ikke hvilket som helst bjerg, og det er måske dens næsten eventyrlige beliggenhed, der er med til at øge antallet af amoriner i luften. I hvert fald fås der ikke bedre udsigt over Atlanterhavet fra 500 meters højde.

Hvor der er husrum, er der hjerterum

Selvom du blot kan tælle til 10 værelser, så har Colina da Fajã en overflod af gæstfrihed. Det er en af årsagerne til, at du føler dig hjemme med det samme, du træder ind af døren. Her oser af sjæl og god stemning, og gæsterne taler indbyrdes med hinanden, og nye bekendtskaber opstår – de deler alle samme passion: Fred, ro og Madeira! Så rundt omkring det fælles morgenbord tales der om alt fra vandrestier, restauranttips og hvor den bedste poncha serveres.

Jeg selv sad til bords ved morgenmaden med et hollandsk og tysk par, og som det mest naturlige flyder samtalerne om alt mellem himmel og jord. Hollænderne skulle hjem samme dag, og de var ikke meget for at skulle op at pakke kufferten bagefter – hvis de ikke havde et fly, de skulle nå, havde de gerne forlænget med endnu en uge på Colina da Fajã.

Advarsel: Du falder i staver

Om stemningen er bedre ude end inde at et svært spørgsmål at svare på. Huset er indrettet med rustikke detaljer fra A til Z – et gennemført hideaway, hvor intet er overladt til tilfældighederne. I stueplan er huset indrettet med sofaområde og fladskærms-TV og i den anden ende har du Alcera og Alicias domæne, det åbne køkken med spiseplads. De har arbejdet på Colina da Fajã i mere end 11 år tilsammen, men deres smil er blot blevet bredere med tiden. Mens de står i deres forklæde og tilbereder din morgenmad, undlader de ikke at spørge til gæsternes planer for dagen – og snakken går lystigt. Når de to ikke pusler i køkkenet, passer de receptionen, hvor smilet følger med. De er i høj grad med til at bidrage til den hyggelige atmosfære.

Selvom Colina da Fajã ligger op ad et bjerg, så er der alligevel blevet plads til en oase af en have med masser af albueplads. På havsiden er der en terrasse med liggestole ved måske verdens mindste pool, men med verdens bedste udsigt. Det var her, jeg røg i ”fælden” – på et hotelbesøg skal man jo se sig omkring med gæsternes øjne, så jeg blev nødt til at afprøve ”slap-af-effekten” i siddeposition. Det skulle bare lige være et kort øjeblik for at få printet udsigt og atmosfære helt i på nethinden, og pludselig en lille halv time senere ”vågnede” jeg op igen. Det viser sig efterfølgende at blive et af mine højdepunkter fra Colina da Fajã – at falde i staver. Så nu er du ”advaret”, måske det samme vil ske for dig…

Kridt (vandre)skoene

Madeira er et vandreparadis omkranset af bjerge, hav og blomster. Hvis din hobby inkluderer vandring, så er Colina da Fajã også oplagt. Jeg skriver ”også”, fordi du ikke skal være bidt af en aktiv vandresko for at checke ind på adressen Caminho da Soalheira.

Hvis du omstemmer dig og gerne vil prøve vandrestierne af, så ligger der nedenfor indgangen en fin, bred levada, der er optimal for begyndere, hvilket vil sige ingen store stigninger – selv jeg ville kunne være med.

Godt at vide om Hotel Colina da Fajã

Alcera og Alicia laver et godt morgenmåltid, hvor langt det meste, som sættes frem er lavet fra bunden – kager, marmelade og friskpresset appelsinjuice. Friskt skrået melon, ananas, figner og nødder er også en del af det faste repertoire – smager fantastisk som topping på yoghurten. Et lille, men godt udvalg med masser af smag.

Da det lille hus på bjerget kun har 10 værelser at gøre godt med, så giver det ikke mening at have en middagsrestaurant – det vil blot være et fordyrerende mellemled. Så derfor skal du kigge langt efter et menukort på Colina da Fajã, men bare rolig. Ingen kommer til at gå sulten i seng, for enten kan du køre ned til Paul do Mar eller Calheta, hvor der findes op til flere restauranter (også med udsigt). Alternativt kan du selv handle lidt godt ind til aftensmaden og enten kokkerere i fælleskøkkenet eller tænde grillen ude i haven.

Madeira er beriget med et kuperet terræn, der efter min mening er en del af charmen ved Atlanterhavsøen. Det samme gælder naturligvis for Colina da Fajã – det går op og ned både vejen dertil, og for at du kan belønnes med en ekstra god udsigt, skal du ligeledes et par trappetrin op inden du træder ind i den lille reception. Så Hotel Colina da Fajã kræver, at du er, om ikke er let til bens, så i hvert fald er almindelig godt gående. Jeg selv hører til sidste kategori, og det var kun udsigten, der tog pusten fra mig – og ikke trappen, så lad dig endelig ikke skræmme…

Det er en fordel at have en lejebil, når Colina da Fajã skal være dit hjem, når du er hjemmefra – og det selvom afstandene på øen er relativ små. Hotellet ligger i udkanten af landsbyen Fajã da Ovelha, der ikke gør så meget væsen af sig. Når du drejer fra ned mod Colina da Fajã bliver vejen smallere, jo mere du nærmer dig målstregen. Hotel Colina da Fajã har en parkeringsplads med plads til ca. 4 biler, og hvis du synes, at pladsen bliver lidt for trang, kan du altid finde parkeringsplads oppe ved Fajã da Ovelha.

Derfor kommer vi gerne igen

Nogle gange skal man fatte sig i korthed. Lad mig forsøge, selvom det er svært, når man så gerne vil fortælle alle gode grunde til at komme tilbage. Colina da Fajã er essensen af et charmerende, autentisk hideaway. Trods det faktum, at det lille hotel er omringet af fred og ro, så flyver tiden alligevel hurtigt af sted, selv når du ikke har planlagt det mindste – men som ordsproget siger, så keder man sig ikke i godt selskab, og det er lige præcis, hvad Colina da Fajã er: Rigtig godt selskab! Et af mine yndlings landsteder på Madeira på trods af, at her ikke er et væld af faciliteter og ingen luksuriøse detaljer.

Læs mere om Colina da Fajã

Officiel kategori

Hideaways' kategori

38 anmeldelser

Hoteltype

Faciliteter

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Mulighed for balkon/terrasse
Se alle

Kort og afstande

 • Funchal lufthavn – 61 km
 • Du vil elske Funchals gamle bydel – 45 km
 • Gabo Girão, en af Europas højeste kystklipper – 35,8 km
 • Den berømte poncha-bar (særlig Madeira-drink), Taberna da Poncha – 56,6 km
 • Santana, byen med de stråtækte og trekantede ”dukkehuse” – 77 km
 • Den botaniske have i Monte – 47 km
 • Nærmeste levada-sti – 100 m
 • Madeiras højeste punkt, Pico Ruivo (1862 moh) – 85 km
 • Færgen mod naboøen, Porto Santo, med de ”caribiske” badestrande – 45 km
 • Porto Moniz med de berømte havbade (og smukke udsigter) – 27,7 km

Værelser

Hele 1. sal er indrettet med værelser. På engelsk ville de kaldes ”room with a view” – altså værelse med udsigt. Som i stueplan oser her af charme. Stilen er herregårdsagtig, elegant med et moderne touch, ikke luksuriøst, men omvendt er her det lille ekstra, som jeg sætter så stor pris på – det lille ekstra er nok mere atmosfæren end så meget andet. F.eks. bor du ikke på nummer et eller andet – nej, du bor på Estrelicia, Orkidé eller noget andet, der henviser til Madeiras fauna. Badeværelserne er for nyligt blevet renoveret og har fået et friskt pust med gule og orange mosaiksten. Selvom størrelserne varierer, er der blevet plads til et skrivebord, og skabspladsen er helt OK.

Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Colina da Fajã:

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Mulighed for balkon/terrasse
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Sitio de S. Joao Fajã Da Ovelha
9370-303 Calheta

Koordinater

Latitude: 32.7777
Longitude: -17.2285

Colina da Fajã er ikke tilgængelig i øjeblikket

Colina da Fajã er ikke en del af programmet hos Hideaways i øjeblikket.

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Portugal, Madeira
 • Nærmeste lufthavn: 49 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Portugal, Madeira
 • Nærmeste lufthavn: 57 km
 • Pool
 • Restaurant
Portugal, Madeira
 • Nærmeste lufthavn: 52 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi