Hvorfor du skal vælge Hotel Estalagem Ponta do Sol på Madeira? Nu skal du få 8 gode grunde! Fordi du: 1) Bor på en klippe med 180 graders Atlanterhavsudsigt. 2) Sætter pris på en opmærksom og dedikeret, men ”usynlig” service. 3) Værdsætter at have ro omkring dig på din ferie. 4) Ikke vil gå på kompromis med kvaliteten. 5) Er typen, der elsker gode SPA-forhold. 6) Gerne vil have mulighed for at have byliv indenfor gåafstand. 7) Kan se dig selv svømme rundt i en pool med udsigt. 8) Elsker at holde ferie, hvor du bliver forkælet...

Marie Kaalund Winther
Besøgt af
Marie Kaalund Winther

Der findes hoteller med havudsigt, og så findes der hoteller med h-a-v-u-d-s-i-g-t. Hvis du foretrækker sidstnævnte, så brug de næste par minutter til at læse om et sted, som trods det moderne og minimalistiske islæt er et hjertevarmt, smukt og gæstfrit hotel for alle med hang til kvalitet og som sætter pris på ”det lille ekstra”.

Estalagem Ponta do Sol kan vel nok betegnes som det mest eksklusive hotel i byen af samme navn, Ponta do Sol. I vores del af branchen er det lidt af et ’must’ at besøge det lille boutique-hotel på den centrale del af Madeiras sydlige kyst – og hvorfor nu det? Fordi Estalagem Ponta do Sol er et velkendt varemærke og skiller sig ud fra mængden med sit hjemlige og minimalistiske design. Jeg mener faktisk, at hotellet var et af de første boutique-hoteller på Madeira, og det må siges, at de har formået at sætte standarden.

Ved du, hvordan et hotel kan sætte den populære betegnelse ”boutique” på visitkortet? Forklaring: Ordet boutique har intet med ”butik” at gøre – tværtimod at kodeordet oftest intimitet og hjemlighed. Stilen henleder især til indretningen og stemningens egenskaber, der giver dig som gæst en særlig følelse af ”bare lad som om, at du er hjemme”. Kvalitet, personlighed og karakterfulde detaljer er næsten altid til stede på et boutique-hotel, og maden er også for det meste et kapitel for sig. Jeg selv holder meget af denne stil, for disse hoteller vil hellere være en god original end en dårlig kopi, men uden at det går ud over den hyggelig atmosfære.

Derfor er Estalagem Ponta do Sol et boutique-hotel…og derfor er jeg glad for endelig at have været der og er endnu gladere for at præsentere det for dig her.

Aktiviteter og faciliteter

 • Restaurant med internationalt og lokalt køkken inkl. panorama-view og banantræer
 • SPA- og velværeafdeling med alt fra indendørs pool, jacuzzi, dampbad og meget mere
 • Fitness-område – og naturligvis…med havudsigt
 • Billard, bordtennis og udlejning af mountainbikes
 • Have med palmetræer og udsigt over byen
 • Om sommeren er der ofte grill-aftener, kulturelle arrangementer og koncerter i haven

Infinity-pool og SPA-afdeling med havudsigt

Det er lige før, at jeg kan tilføje ”med havudsigt” uanset hvilket område, jeg skal beskrive på Estalagem Ponta do Sol. Swimmingpoolen ligger på den yderste klippepynt og flugter med Atlanterhavet – det er det, der kaldes ”infinity”, altså ”uendelig”. Desuden er der et større SPA-område med mulighed for diverse godgørende behandlinger for krop og sjæl (og her ville jeg gerne være ”prøvekanin” uden at skulle overtales). Jeg får allernådigst lov til at få lov til at besigtige velvære-afdelingen. Allernådigst fordi, at det er et ’helle’ for de gæster, der benytter sig af området.

Swimmingpool, SPA-området og plateauer med liggestole og parasoller ligger som sagt her på den yderste klippepynt. Men hvis du bliver småsulten eller tørstig, så behøver du ikke bevæge dig langt for at få hjælp – her er nemlig en pool-bar med yderst serviceminded personale, hvor du kan bestille lidt af både vådt og tørt.

Lille by med stor gæstfrihed

Nu skal du høre lidt mere om byen (eller navnesøsteren om du vil), Ponta do Sol. I en bugt omgivet af bjerge ligger Ponta do Sol som en smørklat i midten med herlighedsværdien i god behold. View’et over stranden med rullesten og Atlanterhavet til den ene side og så det grønne og frodige bagland til den modsatte kan være sin sag ikke at lade sig friste af. Der bor omtrent 4000 personer, så størrelsen er passende – ikke for stor og ikke alt for lille.

Her fejres hvert år adskillige festivaler, og det gamle torv bag ved kirken bruges lystigt til blomster- og grøntmarkeder. Ellers er der ikke det store butiksliv og shopping-muligheder som i for eksempel Funchal – til gengæld er strandpromenaden superhyggelig med udskænkning og servering til meget rimelige priser. Jeg selv plejer at sætte mig med en bica (portugisisk kaffe) ved søsterhotellet til Estalagem Ponta do Sol, der ligger for enden af promenaden, og herfra kan du kigge op på det lille boutique-hotel, der ligger på toppen af en klippe.

Godt at vide om Estalagem Ponta do Sol Hotel

Estalagem Ponta do Sol Hotel er en god kombination af fred og ro, byliv og formidable udsigter. Hotellet er nemt at finde, for da det ligger i byen, er der godt skiltet uanset hvor du ankommer fra. Der hører parkeringsplads til hotellet, men der er begrænset med plads. Så hvis du ikke finder en ledig plads, så er der naturligvis mulighed for at parkere på de offentlige steder mod betaling. Men spørg i receptionen, da de oftest hurtigt kan skaffe dig plads på hotellets.

Boutique-hotellet henvender sig helt klart til par, og voksne børn er velkomne, men ellers er Estalagem Ponta do Sol det, vi kalder et voksenhotel. Her er en lavmælt og rolig stemning – også ved pool-området, hvor du med garanti kommer til at tilbringe meget af din ferie. For med den udsigt kan du slet ikke lade være: )

På trods af det faktum at Ponta do Sol er et ”stille” hotel, så betyder det ikke, at du skal få rundt at hviske – det er der ingen andre, der gør. Der er også et behageligt leben i højsæsonen med BBQ, musik og diverse arrangementer i hotellets have, hvor også større og kendte navne ligger vejen forbi. Faktisk er Estalagem Ponta do Sol kendt på hele Madeira for at afholde disse festligheder, hvor mange lokale ynder at tilbringe en aften i godt selskab.

Læs mere om Estalagem Ponta do Sol

Officiel kategori

Hideaways' kategori

9,6 Vores gæsters
bedømmelse
672 anmeldelser

Faciliteter

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
Se alle

Kort og afstande

 • Nærmeste restaurant - 0 m
 • Nærmeste by, Ponta do Sol – 200 m
 • Nærmeste vandresti – 500 m
 • Monte med slædekørsel – 26,5 km
 • Færgen til naboøen Porto Santo med de caribiske strande – 24,1 km
 • Funchal med shopping, marina og marked – 23,8 km
 • Nærmeste golfklub, Palheiro Golf – 29,3 km
 • Machico med dens hyggelige bymidte og velbesøgte strand – 43,2 km
 • Santana med de karakteristiske, trekantede huse – 56,4 km
 • Vandring for øvede på Pico Ruivo (1861 moh) – 64,1 km
 • Funchal lufthavn – 40,5 km
 • Fængslende udsigter fra Cabo Girão – 15,2 km

Værelser

Der findes bare 54 værelser på Estalagem Ponta do Sol Hotel. I mine noter fra besøget står det ”well-equipped” (velindrettede) og med det menes der, at her ikke er fyldt med en masse nipsting, men at der til gengæld er her ”luft” og god plads med nogle enkle, brugbare faciliteter.

Her tilbydes værelser med hav- og/eller haveudsigt (havudsigten kan dog blive "forstyrret" af træer og planter, hvorfor udsigten kan være delvis). Uanset type er de alle indrettet nogenlunde ens med masser af naturligt lys, store vinduespartier og balkon eller terrasse. Nøgleordene er minimalisme, lys og god kvalitet. Aircondition, kabel-TV, WiFi, minikøleskab, safetyboks og elkoger findes på samtlige 54 værelser.

Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse. Det samme gælder desuden for typerne ”basic”, ”low cost” og ”budget”.

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Estalagem Ponta do Sol:

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Mulighed for balkon/terrasse
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception
 • Elevator
 • SPA/wellness (oftest mod gebyr)
 • Hotelbar
 • Indendørs swimmingpool

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Quinta da Rochinha - Caminho do Passo, 6
9360-529 Madeira

Koordinater

Latitude: 32.6792
Longitude: -17.1032

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Portugal, Madeira, Funchal
 • Nærmeste lufthavn: 20 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Portugal, Madeira, Funchal
 • Nærmeste lufthavn: 22 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Portugal, Madeira, Funchal
 • Nærmeste lufthavn: 22 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi