Et af de mest bemærkelsesværdige steder, jeg nogensinde har besøgt. Uden at afsløre for meget, så skal du ikke lide af højdeskræk, men omvendt må du ikke fravælge Fajã dos Padres på Madeira uden at have en særlig god grund, for det er en oplevelse for livet at bo her med Atlanterhavet som din nærmeste nabo.

Marie Kaalund Winther
Besøgt af
Marie Kaalund Winther

For dig, der tidligere har været inde og gerne ville læse mere om Fajã dos Padres, så har du en undskyldning og en historie til gode fra min side – nu skal du få fortællingen om et af mine yndlingssteder på Madeira! Heldigvis har min afventende beskrivelse ikke været udslagsgivende for de gæster, der allerede har besøgt Fajã dos Padres som Hideaways-gæst, og jeg vil starte med at fortælle en lille, sød historie fra en hjemvendt gæst, der ringede til mig et par dage efter hjemkomsten:

”Marie, vi er netop kommet hjem og du skal have noget feedback!” Da Fajã dos Padres er et af de mest specielle steder af vores udvalgte hideaways, tænker jeg, at det enten er fantastisk eller det modsatte, som jeg nu skal høre. ”Vi har haft den mest unikke ferie, og jeg er forelsket og vil tilbage”. Jeg selv er som en nyforelsket ungpige i stedet og dens atmosfære, at jeg præcis ved, hvad der hentydes til med den feedback. Men da Fajã dos Padres er så meget anderledes er det næsten umuligt at beskrive de åbenlyse fortrin. Når alt kommer til alt var det præcis den reaktion, jeg ønskede fra gæsten, hvis næste rejse er planlagt, og læs nedenfor, hvorfor du også bør overveje Fajã dos Padres på din næste ferie. Men kan vi lave en aftale? At du holder hemmeligheden for dig selv, for med bare 9 huse, er der begrænset med plads… Det var en lille smagsprøve fra en hjemvendt rejsende og jeg håber, at du har lyst til at læse videre.

En lang historie ligger bag

Ved du hvad ”fajã” betyder? Du er undskyldt, hvis du ikke gør. Men det betyder noget i retningen af ”skred” eller ”plateau” og er et helt almindeligt, portugisisk ord. Og det samme er ”padres”, der betyder præster. Så hvis vi skal være en smule symbolske, så har Fajã dos Padres fået navnet efter de jesuitter, som jorden tilhørte for mange år tilbage. Tænker du ”og hvad så?”, så tænk lige om igen. For disse jesuitter dyrkede den frugtbare jord, og hvis jeg nu siger, at vinen herfra nåede hele vejen til USA i 1776, hvor den blev skænket på uafhængighedsdagen, hvad siger du så? Eller at vinen blev givet som gave til Napoleon? Derfor tør jeg skrive under på, at der længe før Hideaways’ besøg har været noget særligt ved Fajã dos Padres.

300 meter i elevator og maritimt touch

Tidligere kunne man kun besøge Fajã dos Padres ved at gå på land fra vandsiden, for de omkransende bjerge til alle sider gjorde det umuligt at komme de 300 meter ned. Men i disse moderne tider har ejerne haft mulighed for at Fajã dos Padres også kan besøges fra landsiden. Derfor skal du på en rejse med elevator fra toppen af bjerget for at komme helt ned til husene, der ligger lineært langs kysten. Parkeringspladsen og elevatorføreren (der også er fungerende "receptionist") befinder sig øverst oppe, og når du skal checke ind, skal du aflevere bagagen til ham, hvorefter du bliver transporteret med den lille elevator ned til havoverfladen. En helt speciel oplevelse, der kræver en smule is i maven, og jeg vil aldrig glemme turen. Smuk, smukkere, smukkest. Stille og roligt, som var det i en gondol på en skiferie, føres du i et behageligt tempo med konstant panoramaudsigt ned til det store plateau. I-M-P-O-N-E-R-E-N-D-E, og jeg kan ikke vente med at tage turen igen. Føles lidt som at køre med elevatoren ned i Eiffeltårnet, hvor udsigten til byernes by ”bare” er udskiftet med Atlanterhavet.

Når du så er ”landet” kan du ikke gøre andet end ydmygt at kigge op ad den klippe, du netop er ”klatret” ned ad. Velkommen til Fajã dos Padres! Du ser de 9 huse liggende som perler på en snor, der alle har et navn, som var de opkaldt efter søstærke skibe (der ofte er navngivet efter en kvinde). Således kan du blive indkvarteret i f.eks. Casa da Tia Maria, Casa da Julia og Casa da Seifia. Navnene stammer måske fra dengang, hvor Fajã dos Padres udelukkende kunne besøges fra vandsiden.

11 hektar med mango, bananer og papaya

Efter jesuitternes vinepoke har Fajã dos Padres fungeret som bananplantage, hvilket du får en smagsprøve på bogstavelig talt. Men udover de velsmagende, krumme frugter dyrkes her også en håndfuld andre frugter – så jeg håber, at mango og papaya også står på din liste over ”livretter”. Om ikke andet er det ganske eksotisk at gå rundt og betragte og samtidig vide, at alt er økologisk.

Grundet det særlige mikroklima er her grobund for mere end eksotiske frugter. Så i baghaven på Fajã dos Padres finder du en ligeså økologisk køkkenhave med tomater, peberfrugter, og hvad ved jeg. De bruges bl.a. i restauranten, der er åben dagen lang, og hvor du også kan indtage morgenmaden, hvis du en dag eller flere gerne vil forkæles i stedet for at tilberede selv.

Og går du til den modsatte side, har du hele Atlanterhavet ad libitum...og næsten helt for dig selv – lige uden for terrassedøren. Her ruller stenene dagen lang henholdsvis forlæns og baglæns i takt med bølgerne.

Pedro: Her vil jeg gerne bo selv

Ud over den tamme huskat, der følger med på hele rundvisningen, er det Pedro, der viser og fortæller. Han er ikke en del af familien, men det føles nærmest som om. For han er så betaget og passioneret, at hans ønske er selv at komme til at bo her engang… Selvom her er ganske simpelt, så er naturen og omgivelserne storslåede. I mine notater fra besøget, har jeg bl.a. skrevet, at det er som at gå rundt i en aflukket oase. Netop på grund af de ikke eksisterende faciliteter som f.eks. swimmingpool, lever kreativiteten hos ejerne i bedste velgående, og der arrangeres løbende diverse aktiviteter og workshops for både lokale og de logerende.

Godt at vide om Fajã dos Padres

Som du nok har regnet ud, så er Fajã dos Padres ikke som de fleste – her er unikt, fascinerende og stille…og kuperet. Sidstnævnte betyder dog ikke, at du skal have en kandidat i højde- eller længdespring, men du skal være almindelig godt gående og elske at befinde dig midt i naturen, og hvor havet er det eneste, der forstyrrer stilheden.

Du kan blive på området under hele ferien uden at bevæge dig udenfor matriklen, for her er masser af vandremuligheder, og havet er oplagt til at falde i staver - meget, meget afstressende. Men hvis du gerne vil ud i det blå og på dagsudflugt (Funchal ligger f.eks. bare 15 km derfra), så er elevatoren åben hele døgnet. Det eneste du skal være opmærksom på, er, at der kan gå op til 20 minutter, inden det bliver din tur til at blive hejst op (selve transporttiden tager ikke mere end 5 minutter til toppen).

Derfor kommer vi gerne igen

I mine notater har jeg skrevet at det er ”once in a lifetime” hvilket nok lyder overdrevet, men uanset hvad, så er det en stor oplevelse at besøge Fajã dos Padres, og du kan vælge at bo her lige præcis det antal dage, du ønsker - 2, 3, 7 eller endnu længere.

Hvis du vælger at bo et andet sted på øen, kan du alligevel godt besøget området, for ”skredet” er lidt af en attraktion – vær i så fald blot opmærksom på, at turen med elevator for en retur koster EUR 7,5 (for husets gæster er det naturligvis gratis). Fajã dos Padres er for dig, der gerne vil prøve noget anderledes og ikke sammenligneligt – simpelt, rustikt og naturligt.

Læs mere om Fajã dos Padres

Officiel kategori

Hideaways' kategori

42 anmeldelser

Faciliteter

 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Mulighed for balkon/terrasse
Se alle

Kort og afstande

 • Nærmeste restaurant – 100 m
 • Nærmeste vandresti – 100 m
 • Fængslende udsigter fra Cabo Girão – 4,3 km
 • Færgen til naboøen Porto Santo med de caribiske strande – 13,3 km
 • Funchal med shopping, marina og marked – 11,9 km
 • Nærmeste by, Câmara de Lobos – 6 km
 • Den botaniske have – 17 km
 • Monte med slædekørsel – 16,7 km
 • Santana med de karakteristiske, trekantede huse – 50,9 km
 • Vandring for øvede på Pico Ruivo (1861 moh) – 60,1 km
 • Machico med dens hyggelige bymidte og velbesøgte strand – 33 km
 • Nærmeste golfklub, Palheiro Golf – 18,4 km
 • Funchal lufthavn – 29,1 km

Værelser

Uanset hvilken af de 9 feriehuse, du bliver indkvarteret i, så vil du blive mødt med rustikke og charmerende detaljer – lidt som at bo på et værelse (uden kichenette) eller en lejlighed (med kitchenette) i et sommerhus, hvor alt nødvendigt er for hånden, men ikke en overflod af faciliteter. Og så betaler du ikke ekstra for havudsigt, som må siges at være allestedsnærværende her. De har også alle terrasse med solstole, borde og parasoller. Så du skal blot få pakket ud i en fart, så du kan nyde omgivelserne i og udenfor de gamle fiskerhuse.

Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Fajã dos Padres:

 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Mulighed for balkon/terrasse
 • Mulighed for hav-/søudsigt
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception
 • Elevator
 • Hotelbar

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Estrada Padre António Dinis Henriques 1, Quinta Grande
9300-261 Camara de Lobos

Koordinater

Latitude: 32.6549
Longitude: -17.0220

Fajã dos Padres er ikke tilgængelig i øjeblikket

Fajã dos Padres er ikke en del af programmet hos Hideaways i øjeblikket.

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Portugal, Madeira
 • Nærmeste lufthavn: 49 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Portugal, Madeira, Porto Moniz
 • Nærmeste lufthavn: 66 km
 • Nærmeste strand: ca. 100 m
 • Internetadgang/Wi-Fi
Portugal, Madeira
 • Nærmeste lufthavn: 53 km
 • Pool
 • Restaurant