Udtales ”Kin-ta Mæi dås Åmæns” og hvis falder dig lidt unaturligt at formulere, så vær glad for at du ikke den eneste, der har det sådan. Men lad dig ikke skræmme af navnet, for quintaen er en meget velkendt, gammel kending, hvor du som gæst får det som blommen i et æg. Ejeren Marina er elskværdig og hendes kæreste eje (ud over hendes mand) er dos Homens, og den kærlighed skinner igennem hver kvadratmeter på en af Funchals bedste tilbagetrukne adresser med havudsigt og cityview så langt øjet rækker. Søger du en ferielejlighed i Funchal på Madeira, så er Quinta Mãe dos Homens et godt valg.

Marie Kaalund Winther
Besøgt af
Marie Kaalund Winther

Banantræer og vinranker går hånd i hånd

Så snart du har parkeret bilen og siger til dig selv ”dejligt, nu er vi her”, så kigger du dig rundt, for hvor er receptionen nu lige henne?! Som et rigtigt hideaway (læs: ’gemmested’) så skal nu nemlig rundt om den ene af quintaens to bygninger, ned langs en lille brostensbelagt sti, hvor der til hver side troner alt fra banantræer, palmer og ranker af vinranker. Du passerer den gamle presser, der minder om tiden, hvor Quinta Mae dos Homens var aktiv som landbrugsejendom. Selvom turen er kort, så elsker jeg at gå igennem her, for så ved jeg, at der venter noget godt på den anden side af ”kærlighedsstien”. Her kommer Marina nemlig altid til syne og byder velkommen. Så er jeg ”hjemme” og alting er, som det plejer med den velplejede baghave, de imponerende gule frugter, som eksotisk hænger i små grupperinger (ja, det er bananerne, jeg hentyder til…). Marina siger: ”Hej Marie. Velkommen tilbage – alt godt med dig?”, hvortil jeg svarer: ”ja, det kan du tro – for nu er jeg tilbage på min yndlings-ø” og hun smiler og vi tager den obligatoriske tur rundt i haven og betragter Funchal, der ligger nedenfor.

Pool with a view

Et sted, hvor du helt sikkert vil komme til at bruge mange timer på din ferie – kan du gætte, hvor det er?! Yes, ved poolen… Desværre har jeg aldrig selv haft tid i overskud til at ligge på en af solsengene og dase, men forhåbentlig byder næste besøg på en lille siesta. Pool-området er samlingspunktet på området, for her er udover bassinet også borde med siddeplads…i skyggen…hvilket kan være en behagelig plet. For området omkring Funchal er her, hvor der på årsbasis er flest solskinstimer, så faktisk er der en lille smule varmere her på sydkysten end resten af øen. Men det er noget af det bedste ved Madeira, for her er ”åbent” året rundt og aldrig for varmt, men omvendt aldrig for koldt – så selvom du rejser i juli måned, er temperaturerne behagelige. Omvendt føles her lunt i vinterhalvåret på grund af det milde ø-klima.

Godt at vide om ferielejligher Quinta Mãe dos Homens

Der er en årsag til, at Homens kan bryste sig med sin behagelige udsigt: En anelse tilbagetrukket fra Funchals gamle bydel og på et noget højere plateau giver de fine forhold for at spejde rundt. Det betyder også, at du kan komme hurtigt ned til byen. Omvendt tager det noget længere tid at komme op igen, i hvert fald hvis du er på gåben og jeg kan love dig for, at dit kondital vil være bedre, når du rejser hjem – et ekstra plus, som du ikke engang skal betale tillæg for :-).

Lejlighederne er uanset type ganske store og hver og enkelt har egen køkkenniche, hvor du selv kan tilberede alle dagens måltider. Der er indkøbsmuligheder i tæt køreafstand fra quintaen, men jeg vil omvendt også anbefale dig at afprøve nogle af Funchals restauranter – for du spiser generelt godt på øen og til priser, som er attraktive set i forhold til danske menukort.

Ferieboliger Quinta Mae dos Homens er en god, gammel klassiker, der hvert år byder et utal af stamgæster velkommen tilbage. Disse gengangere kommer ikke fordi, at de søger nogen former for luksus, for det finder du ikke på matriklen. De kommer derimod tilbage på grund af Marina, beliggenheden, udsigten og så den meget afslappede og rustikke stemning. Et godt produkt til prisen uden tvivl…

Når du har din egen lejebil med rundt, så skal du ikke være bange for, at der ikke er parkeringspladser at finde, når du kommer tilbage efter en dagsudflugt. For der er indenfor på matriklen blevet plads til parkeringsplads, og ved ankomsten får du en nøgle til porten, så du uanset tidspunkt selv bestemmer, hvornår du kommer tilbage efter en dag i det blå.

Derfor kommer vi gerne igen

Efterhånden har jeg kendt Marina adskillige år, og næsten hver gang flybilletten skriver Funchal på Madeira som endestation indlægges også et besøg i det gamle familiehus – Marina har altid en kop te parat, og den drikkes allerhelst på terrassen ved poolen, hvor kombinationen af ”tea for two” og havudsigt går ganske godt i spænd. Selvom indretning og møblement ikke er af nyeste dato, så holder jeg alligevel meget af at tilbringe tid her i Funchals villakvarter. Hvorfor? Fordi her er hjemligt, en rar atmosfære og roligt.

Læs mere om Quinta Mãe dos Homens

Officiel kategori

Hideaways' kategori

9,2 Vores gæsters
bedømmelse
91 anmeldelser

Faciliteter

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Mulighed for balkon/terrasse
se alle

Kort og afstande

 • Funchal med shopping, marina og marked – 1 km
 • Nærmeste vandresti – 2 km
 • Færgen til naboøen Porto Santo med de caribiske strande – 3 km
 • Monte med slædekørsel – 3,2 km
 • Den botaniske have – 4,1 km
 • Nærmeste golfklub, Palheiro Golf – 4,7 km
 • Funchal lufthavn – 15,9 km
 • Fængslende udsigter fra Cabo Girão – 16,5 km
 • Machico med dens hyggelige bymidte og velbesøgte strand – 19,8 km
 • Santana med de karakteristiske, trekantede huse – 37 km
 • Vandring for øvede på Pico Ruivo (1861 moh) – 46 km

Værelser

Der findes forskellige typer af lejligheder, nogle tager op til 2 personer, mens andre kan har plads til 3 og 4 personer. Ens for alle er, at de har balkon eller terrasse, kabel-TV, safetyboks, sengetøj og linned. Desuden hårtørrer, mikrobølgeovn og service. Indretning er ligeledes identisk med varme farver, klinkegulv og stilen er gennemgående rustik. Det er muligt at bestille lejligheder med og uden havudsigt.

Jeg boede i en studiolejlighed på mit sidste besøg, og selvom her kan virke lidt slidt i kanten, så er her altid super rengjort, og jeg holder meget af, at pladsen ikke er trang – selvom jeg boede i den mindste type af lejligheder. Her er blevet plads til ”TV-stue” sammen med soveværelse og køkkenet.

Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse. Det samme gælder desuden for typerne ”basic”, ”low cost” og ”budget”.

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Quinta Mãe dos Homens:

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Mulighed for balkon/terrasse
 • Mulighed for hav-/søudsigt
 • Parkering (evt. mod gebyr)

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Rua Mãe dos Homens, 39
9060-185 Funchal

Koordinater

Latitude: 32.6560
Longitude: -16.8970

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Portugal, Madeira
 • Nærmeste lufthavn: 23 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Portugal, Madeira, Funchal
 • Nærmeste lufthavn: 20 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Portugal, Madeira
 • Nærmeste lufthavn: 49 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi