Tiltrækkes du af havudsigt, så langt øjet rækker? Søger du efter en rolig beliggenhed? Kan du samtidig li’ at bo i gåafstand til byens liv? Så sæt allerede nu Quinta Mirabela på din ønskeliste, ligesom en vis Ronaldo har gjort det. Sæt dig godt til rette og få et par smagsprøver på, hvad Hotel Quinta Mirabela på Madeira ellers kan friste med.

Marie Kaalund Winther
Besøgt af
Marie Kaalund Winther

Først og fremmest må jeg hellere være ærlig og fortælle, at jeg har et særligt forhold til Madeira, hvorfor du vil erfare, at mine beretninger fra øen af naturlige årsager har fået et ekstra skud amoriner. Men bare rolig, det er ikke en 211 siders kærlighedsroman, men snarere 211 sætninger med budskabet om, hvorfor du skal rejse til Madeira og Quinta Mirabela på din næste ferie.

Rustikke rammer med et gennemført design

1888 er året, hvor den snart 125 år gamle quinta ser dagens lys, men trods den modne alder, er Mirabela med på nutidens mode og kan i dag kalde sig et lille og intimt, femstjernet hotel. Hvis det var muligt at se tilbage i tiden, så er der vist ingen, der havde forudset, at Mirabela ville skifte branche fra en lokal landejendom til et hotel, hvor øens egen fodboldspiller, Ronaldo, ynder at komme. Uden at kende en af verdens vel nok mest feterede fodboldstjerner, så tager jeg det som en blåstempling, at han vælger netop Mirabela, når han tager på ferie i sin hjemby og samler familien.

Først nyde – så yde…

Da jeg ankommer til Mirabela, er jeg i godt selskab med Paulo, der er hotellets direktør. Selvom der står ”diretor” på visitkortet, så er Paulo en mand med begge ben plantet solidt i Madeiras bjergrige landskaber. Det er langt over frokosttid, og min mave er lige ved at sprænge – om Paulo kan se (eller høre) det på mig, er uvist, men han bliver dagens mand i skysovs, da han spørger, om vi ikke skal starte roligt ud og spise en ”let” frokost, inden vi besigtiger resten af ejendommen. Det skal han ikke spørge om to gange, selvom det normalt er i omvendt rækkefølge, men ”plejer” eksisterer ikke lige i dag…

En ”let” frokost består af 4 retter

Mirabela er kendt for at have et velsmagende køkken, men for ikke så lang tid siden kom en ny kok ind på matriklen, så jeg er spændt på, hvad der venter af godter på tallerkenen. En sandwich og en cola til at slukke tørsten ville have været passende – det er i hvert fald det, jeg forbinder med en let frokost. Men! En let anretning på Mirabela består åbenbart af adskillige smagsprøver, så colaen skiftes ud med et glas perlende hvidvin og alt fra tapas, hjemmelavet oliventapenade til den bedste skalddyrsrisotto, jeg nogensinde har smagt. Hold da op – efter den frokost lover jeg mig selv aldrig at spise med øjnene mere, for nu min mave ved at sprænges igen, men fordi der er proppet for meget ned i den. Længe leve en let frokost på Madeira…og tak for mad, Paulo.

En arbejdsplads med herlighedsværdi

Det må være en fornøjelse at stemple ind hver morgen, når arbejdspladsen hedder Quinta Mirabela. Først og fremmest med de indendørs rammer, der er gjort så meget ud af, men i høj grad også de udendørs arealer og udsigtsposter. Tag f.eks. atriumgården med den helt rette lounge-stemning – intim, hyggelig og perfekt med en bog og lidt snacks at nippe til. Men det er alt andet lige terrasserne mod Atlanterhavet, hvor de fleste af dine dagstimer vil foregå – og er der én ting, hvor jeg tør give en statsgaranti på, at du ikke vil blive skuffet, så er det udsigten fra enten terrassen fra pool-området eller den mere rolige balkon på taget. Vær forberedt på at blive tidsrøvet, når du sidder, står eller ligger der! Du har cityview over Funchal og i forlængelse hele promenaden og Atlanterhavet. Behøver jeg at nævne at ”by night” er ligeså smukt? Her synes de fjerne lys i bygningerne som små, funklende stjerner.

Monte siges at have en helbredende effekt

Mirabela ligger højt hævet i udkanten af Funchal – ca. 2 km og du nærmer dig den gamle bydel. Det er værd at bemærke at turen ned mod byen er noget mere behagelig end i modsat retning. Hvorfor? Fordi det går nedad hele vejen? Heldigvis går hotellets shuttle-bus flere gange dagligt frem og tilbage fra byen, hvor du mageligt kan sætte dig til rette og blive fragtet fra A til B (kører alle hverdage).

Hvis du søger i den anden retning fra Mirabela, så indstil ”GPS’en” mod landsbyen Monte, der både er en vandretur og et besøg værd. Ja, det går opad, men det er pusten (eller køreturen) værd, når du først når frem, men det er for dig, der er godt gående og ikke har noget imod at få pusten op: ) Mere vil jeg ikke afsløre lige nu… Men inden Madeira blev et mekka for det rejselystne publikum, så var der alligevel mange fra især det britiske imperium, der tog den dengang lange rejse, for en myte sagde, at luften i Monte havde en helbredende effekt for krop og sjæl, og den myte blev startskuddet til Madeira som feriedestination. Nå, det var bare en lille indskudt bemærkning.

Made in Denmark

Rene linjer fra A til Z – fra lobby til værelser er stilen gennemgående med et changement af lyse, kraftige og mørke farver, og det er ikke tilfældigt, hvordan temaerne er sat sammen på Mirabela. Det er heller ikke tilfældigt, at Struer er repræsenteret på stort set hele matriklen. Når du ubemærket lytter til den afdæmpede loungemusik i receptionen, kommer tonerne ud med hjælp fra Bang & Olufsen. Når du om aftenen ligger og ser TV, så kommer det visuelle udtryk fra et Bang & Olufsen-fjernsyn.

Godt at vide m Hotel Quinta Mirabela

Hotel Quinta Mirabela er med sine 5 officielle stjerner et besøg værd både hvad angår udsigten, faciliteter, kvalitet, service og menukort. Her er alt fra SPA til fitness, fra swimmingpool med børneafdeling til gratis WiFi i receptionen.

Den lille detalje er kendetegnede for Mirabela, men det er som om, at de i kælderen ikke har givet indretningsarkitekten samme frie hænder, og godt nok pryder de store B&O-skærme i hyggehjørnet, men for mig minder underetagen lidt for meget om en charterrejse. Ikke at der er noget galt i det, men det er lidt et stilskifte i forhold til resten af den gennemgående linje, der ellers er så smuk ovenpå. Omvendt tror jeg, at børnene vil elske at opholde sig hernede, for det er lidt ”huleagtigt” med spil, bøger og plads til leg.

En hilsen fra en af de hjemvendte gæster fra Quinta Mirabela:

Hej Marie,
Mange tak. Det var en dejlig ferie på Madeira. En ø der overraskede og som gav nogle helt fantastiske naturoplevelser. Vi fik også prøvet hav-kajak, hiking og canyoning men manglende lige en tur på mountainbike før det var helt perfekt - det må vi have til gode. Quinta Mirabela var super med en rigtig god betjening og en udsigt men ikke finder mange steder. Det er et rigtigt "hideaway" som man aldrig selv ville finde. - Preben

Læs mere om Quinta Mirabela

Officiel kategori

Hideaways' kategori

8,2 Vores gæsters
bedømmelse
305 anmeldelser

Faciliteter

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
Se alle

Kort og afstande

 • Nærmeste restaurant, 0 m
 • Nærmeste vandresti – 500 m
 • Den botaniske have – 1,5 km
 • Monte med slædekørsel – 1,5 km
 • Færgen til naboøen Porto Santo med de caribiske strande – 2,3 km (til fods)
 • Funchal med shopping, marina og marked – 2 km (til fods)
 • Nærmeste golfklub, Palheiro Golf – 7,5 km
 • Machico med dens hyggelige bymidte og velbesøgte strand – 22,1 km
 • Santana med de karakteristiske, trekantede huse – 32,4 km
 • Vandring for øvede på Pico Ruivo (1861 moh) – 41,6 km
 • Funchal lufthavn – 18,3 km
 • Fængslende udsigter fra Cabo Girão – 16,2 km

Bemærk at der går en offentlig bus fra Funchal lufthavn mod den gamle bydel, og herfra kan du tage bus 20 el. 21, der stopper tæt ved hotellet. Dog anbefaler vi, at såfremt du ikke ønsker at leje en bil under opholdet at forhåndsreservere transport hjemmefra eller hoppe i fra lufthavnen mod hotellet - koster ca EUR 30,- pr. vej.

Værelser

Efter min mening har Mirabela en ideel størrelse, både antallet af værelser, men også resten af hotellet – ikke for intim og ikke for upersonlig. 24 værelser er det blevet til, og uanset hvilket værelsesnummer, der bliver dit ”hjem”, så glæd dig! Design med et charmerende touch… Se billederne her på siden, og vil du ikke give mig ret i, at det ikke er nogen straf at holde ferie her?

Værelserne i den nye afdeling har enten havudsigt eller view til haven. Da værelserne til dels er indrettet i den originale del af huset, så er der forskel på størrelserne, og der er ikke nogen reel forskel på standard- og superiorværelser andet, end at du også har muligheden for at bestille et superior-værelse med garanti for balkon el. terrasse og/eller havudsigt (se mulighederne i en søgning under hver værelsestype, inden du bestiller).

Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Quinta Mirabela:

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Mulighed for balkon/terrasse
 • Mulighed for hav-/søudsigt
 • Reception
 • Elevator
 • SPA/wellness (oftest mod gebyr)
 • Hotelbar

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Caminho do Monte 105-107
9000-288 Funchal

Koordinater

Latitude: 32.6657
Longitude: -16.9044

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Portugal, Madeira, Funchal
 • Nærmeste lufthavn: 23 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Portugal, Madeira, Canico
 • Nærmeste lufthavn: 10 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Portugal, Madeira
 • Nærmeste lufthavn: 23 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi