En dag bestiller jeg en enkeltvejsbillet til Funchal – så slår jeg mig ned på Madeira, køber et lille hus og nyder mit otium. Huset må gerne minde om Quinta da Serra. Hvis du undrer dig over, hvorfor en kopi af netop adressen Estrada do Chote nummer 4 ligger højt på min ønskeliste, så vil jeg anbefale dig at kigge i galleriet med billeder – så vil du forstå! Nu går der nok et par år, inden at jeg får lov til at gå på pension, så indtil da vil jeg nyde at vende tilbage til Quinta da Serra som stamgæst – og hvis du vil have et godt råd med på vejen herfra, så skulle du tage og gøre det samme: at blive en ny ven af huset her i bjerglandskabet bagved kystbyen Camara de Lobos. 

Marie Kaalund Winther
Besøgt af
Marie Kaalund Winther

De, der kender mig, ved, at jeg har et helt særligt forhold til den flydende blomsterhave, der til dagligt kaldes Madeira. Øen kender mig så godt (eller er det omvendt), at der er ikke ret mange bjergtoppe, som ikke er blevet besøgt – derfor kan det være en ”udfordring” at finde noget nyt, som ikke tidligere er opdaget… Quinta da Serra skal dog vise sig at blive en ny opdagelse – en opdagelse, som jeg gerne vil dele med dig.

Derfor skal du vælge Hotel Quinta da Serra 

 • Omgivelserne bliver næppe mere autentiske efter forholdene på Madeira…
 • - her har du nemlig udsigt over dalen, eukalyptustræer og vandrestier som nabo
 • Desuden har du den lille bjerglandsby, Jardim da Serra, inden for gåafstand
 • Du behøver ikke bevæge dig væk fra matriklen for at have alle moderne faciliteter
 • Her bor du i et historisk hus, hvor selv Napoleon Bonaparte siges at have boet
 • Her findes forskellige biodynamiske produkter på menukortet morgen som aften
 • Tag en svømmetur i den indendørs swimmingpool (der har ”open roof” om sommeren)
 • Stemningen leder tankerne hen på den gamle, britiske kolonitid…
 • Det kan vi takke grundlæggeren, Sir Henry Veitch, for (hovedhuset bygget i 1800-tallet)
 • Her findes flere barer, der har specialiseret sig i alt fra cocktails, økologiske juicer m.m.
 • Bo omkranset af en fortryllende have og inden for har du alle moderne faciliteter
 • - og så spiser du i øvrigt godt…både til morgen, frokost og middag (glæd dig…) 
 • Du bor blot 15-20 min. kørsel fra kysten, hvor du har panoramaudsigt over Atlanterhavet
 • Quinta da Serra er prisvindende inden for et biodynamisk og økologisk køkken

Morgenmaden er værd at stå tidligt op for

Herhjemme består min morgenmad som oftest af en stærk kop kaffe, that’s it. Først henunder frokost begynder maven for alvor at rumle (ja, ved godt, at der burde være noget mere spiseligt på menuen fra morgenstunden, men det er en anden snak). Til gengæld er jeg ikke et sekund i tvivl om, at det vil ændre sig, når Hotel Quinta da Serra er vært for min ferie. Her er morgenmaden (på portugisisk pequeno almoço) nemlig værd at sætte vækkeuret for. Selvom jeg ikke selv har haft fornøjelsen af at prøve den, så er det bl.a. morgenmaden, der roses til skyerne fra hotellets gæster. Behøver jeg at sige, at jeg glæder mig til næste gang, at chancen byder sig for at kickstarte dagen på Quinta da Serra? Desuden har buffeten om morgen en afdeling med biodynamiske og økologiske produkter. Om aftenen har jeg især fået desserten med chokoladesoufflé anbefalet – så derfor kan det godt være, at det bliver halvpension (en sjældenhed), at jeg indkvarterer mig med: ) 

Aktivitetsmuligheder på Quinta da Serra 

Der er ingen tvivl om, at du skal være naturmenneske for at få det optimale ud af ferien på Hotel Quinta da Serra. Den er til gengæld lige uden for døren. Derfor er mange vandreentusiaster gengangere netop her, fordi, at turismen ikke på samme måde har vundet indpas her i området. Det er autentisk og charmerende – ikke så meget hurlumhej, men natur ad libitum.

Du kan enten leje et par vandrestokke eller en mountainbike og bevæge dig ud på oplevelser. Der er ligeledes mulighed for, at receptionen arrangerer, at en lokalguide tager dig med rundt (og der ligger vandreguides tilgængelige i receptionen). Du får mere information ved henvendelse hos Roberta og hendes kollegaer i lobbyen.

Naturligvis kan du også spadsere rundt i haven, der er kendt rundt om på det meste af Madeira for sine særlige træsorter og blomsterarter.

Omfavn et eukalyptustræ og find den evige kærlighed 

Quinta da Serra er et hotel med masser af historie, og siden 1800-tallet har huset gennemgået mange forvandlinger. Dog er historien en del af husets DNA, også selvom bygningerne i dag er opdelt i den nye og oprindelige fløj. 

Legenden siger, at selveste Napoleon Bonaparte har været på besøg på matriklen med hans frue, Josephine, tilbage i 1815. Den daværende ejer, den engelske konsul på Madeira, Sir Henry Veitch, inviterede Napoleon og ”trakterede” den franske erobrer som en højhed med den bedste forplejning og indlogerede dem i husets bedste værelser. 

Napoleon er dog ikke den eneste, der har sat sit præg i historiebøgerne om Quinta da Serra. Legenden siger nemlig også, at ”der var engang” en nobel, ung skotte, der var ’udstationeret’ som britisk konsul efter Sir Henry Veitch. Navnet på skotten kender vi ikke, men det gør kun historien bedre og lidt mere mystisk ikke at kende hans rigtige identitet.

For nok var det ikke velanset, at den unge konsul mængede sig med ”pøblen” af arbejdere ude i den parklignende have. Det var velanset, at han holdt på formerne og etiketten som en borgerlig person. Alligevel kunne han ikke lade være med at spadsere rundt i haven og nyde synet af alle de nyplantede træer, der var importeret fra hele verden, og som skulle slå rødder i mulden på Madeira grundet de gunstige, jordiske forhold.

Konsulen havde et godt øje til en af de kvindelige arbejdere. Hun havde langt, mørkt hår. Klare, grønne øje og hun duftede så godt, at konsulen ikke kunne dy sig for at spørge kvinden om, hvordan hun dog kunne dufte så dejligt? Da hun grundet sin stand ikke måtte tale direkte til ’den høje herre’ måtte hendes overordnede besvare konsulens spørgsmål: ”Det er duften fra det eukalyptustræ, som hun planter”.

De andre arbejdere i haven kunne godt se, at konsulen var betaget af denne ene kvinde, og de sagde: Dette eukalyptustræ får det en dag magiske evner” – og måske fik de ret. I hvert fald blev den unge kvinde og den britiske konsul inden længe gift i smug og skulle efter sigende have levet lykkeligt til deres dages ende.

Dette eukalyptustræ står fortsat i haven, og det siges, at hvis du omfavner det, så finder du den evige kærlighed. Det er da en meget sød historie… 

Godt at vide om Hotel Quinta da Serra

Som du nok kan høre, er jeg relativ betaget af Hotel Quinta da Serra. Det til trods for, at jeg besøgte hotellet på en dag, hvor vejrguderne havde lovet ”vi-er-mange-meter-over-havet-vejr” der på Madeira-sprog kan oversættes med skyer og tåge. Det var et rigtigt ”hyggevejr”, hvor vi herhjemme ville blive inden døre og bage boller og servere varm kakao. Alligevel betages jeg af både de inden- og udendørs områder. Ikke mindst den personlige service og smilet fra receptionisten, der byder velkommen, så snart du træder inden for. ”Feel like home” siger Roberta, der har tjansen bagved disken i lobbyen – og det gør jeg. 

Det er jeg også ret sikker på, at du gør, altså føler dig hjemme. Det er ét af koncepterne bag Quinta da Serra. Det er også en nødvendighed med den familiære stemning, for da vi befinder os ’højt oppe’ så kan skyerne nogle dage være dominerende, og derfor er det lille ekstra inde bag husets fire vægge altafgørende. Ud over servicen, så er det rart at have de forskellige barer og den dejlige restaurant som et trækplaster sidst på eftermiddagen. For ikke at tale om swimmingpoolen, som de fleste gæster skatter meget højt. Den, sammen med saunaen, vil du med sikkerhed komme til at benytte efter en dag i haven, på vandrestierne eller med lejebilen.

Apropos lejebil, så vil jeg helt klart anbefale dig at have en lejebil til rådighed. Selvom her ikke er mere end 15-20 minutters kørsel til kysten (og flere restauranter og lidt mere byliv), så vil det alligevel være en kærkommen del af opholdet, at du kan tage dig selv fra A til B, når det passer dig. Da du bor i hjertet af Madeira, så har du alle muligheder for at opleve øen i dit eget tempo og se alle de seværdigheder, som øen byder på, og Quinta da Serra vil være et oplagt valg til en kombinationsrejse, hvor du bor 3-4 dage på flere forskellige hideaways under din ferie.

Det kan være en god idé at køre efter GPS-koordinater/Google Maps på telefonen, når du skal finde Quinta da Serra.

Quinta da Serra har 5 officielle stjerner, og det er helt sikkert grundet husets faciliteter. Dog vil jeg alligevel 'kun' give huset 4 gode af slagsen, da dine forventninger bedre vil blive afstemt. 1) for atmosfæren, 2) for faciliteterne, 3) for haveområdet og 4) for den personlige og venlige service. 

 

 

Læs mere om Hotel Quinta da Serra

Officiel kategori

Hideaways' kategori

8,8 Vores gæsters
bedømmelse
266 anmeldelser

Faciliteter

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
Se alle

Kort og afstande

 • Funchals gamle bydel – ca. 16 km
 • Kabelbanen fra Funchal marina mod Monte - ca. 18 km
 • Cristiano Ronaldo's museum - ca. 16 km
 • Lido-området med havbassinet - ca. 14,5 km
 • Machico med dens hyggelige bymidte og velbesøgte strand – ca. 37 km
 • Den berømte poncha-bar, Taberna da Poncha - ca. 21 km
 • Santana med de karakteristiske, trekantede huse – ca. 50 km
 • Den botaniske have i Monte – ca. 16 km
 • Vandring for øvede på Pico Ruivo (1861 moh) – ca. 60 km
 • Færgen til naboøen Porto Santo med de caribiske strande – ca. 14,5 km
 • Fængslende udsigter fra Cabo Girão – ca. 7 km
 • Porto Moniz med de berømte havbade (og smukke udsigter) – ca. 47 km
 • Rullestensstranden, Praia Formosa - ca. 11,5 km
 • Nærmeste golfklub, Palheiro Golf – ca. 20 km
 • Funchal lufthavn – ca. 31 km

Værelser

Her findes i alt 52 værelser fordelt på forskellige typer. De ligger næsten alle i den nye fløj, der er forbundet med det gamle hovedhus. Stilen er relativ enkel uanset kategori, men her er, hvad der skal være af faciliteter, og så er her ikke sparet på pladsen.

Standardværelserne til en eller to personer har udsigt til haven (ca. 20-25 m2). Superior-værelserne (også til en eller to personer med mulighed for en opredning) har udsigt til haven og Atlanterhavet (ca. 42 m2). Juniorsuiterne/suiterne har plads til 2 voksne og op til 2 børn og har udsigt til haven (ca. 91 m2).

Faciliteter på værelserne:

 • Airconditioning
 • Badeværelse med toiletartikler
 • Hårtørrer og badekåbe
 • Gratis Internet
 • Safetyboks
 • Balkon eller terrasse
 • Minibar
 • Kabel-TV

Jeg vil vurdere værelserne til at have 3-4 gode stjerner, også selvom Quinta da Serra har 5 officielle af slagsen. Det er bl.a. fordi, at stilen og indretningen er relativ enkel – men igen: Her er de faciliteter, som du forventer dig af et moderne hotel ud fra ovenstående liste.

Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Hotel Quinta da Serra:

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Mulighed for balkon/terrasse
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception
 • Elevator
 • SPA/wellness (oftest mod gebyr)
 • Hotelbar
 • Indendørs pool

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Estrada do Chote, 4 - Jardim da Serra
9325-140 Camara de Lobos

Koordinater

Latitude: 32.6928
Longitude: -16.9957

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Portugal, Madeira, Funchal
 • Nærmeste lufthavn: 20 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Portugal, Madeira
 • Nærmeste lufthavn: 49 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Portugal, Madeira
 • Nærmeste lufthavn: 23 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi