Kulturrejser på Madeira

Madeira er et lille stykke Portugal og Europa, der ligger fredfyldt for sig selv i Atlanterhavet ud for kysten af Nordafrika. Og selvom øerne ikke for ingenting kaldes forårsøerne med deres smukke natur, er der også masser af lokal kultur og byliv at udforske. Siden øernes opdagelse og kolonisering i begyndelsen af 1400-tallet har de tilhørt Portugal, og det kan bestemt mærkes.

Tag på blomstermarked i Funchal

Alligevel er har Madeira sin helt egen kultur. Tag for eksempel på opdagelse i hovedstaden Funchal, der har ligget i læ i sin naturlige havn gennem fem århundreder. Byen har fået sit navn efter krydderiet fennikel, der er en af de planter, der altid har været rigeligt af på den frugtbare ø. Her kan du besøge den gamle katedral Sé, der blev bygget mellem 1493 og 1514 i den portugisiske, maritimt inspirerede manueline-stil. Kirken ligger midt i den gamle bydel, og er et godt udgangspunkt for opdagelser i resten af byen. Her må du ikke gå glip af det travle marked Mercado dos Lavradores, med kunsthåndværk, blomster og masser af frisk fisk. Og når du er færdig med at besøge museerne, som for eksempel museet for moderne kunst eller elektricitetsmuseet, kan det være du støder på lokale, der spiller op til folkedansen bailinho de Madeira. Musikken bliver spillet på de lokale instrumenter machete, rajao, eller cavaquinho. De sidste to er faktisk forgængerne til den lille guitarlignende ukulele.

Verdens største nytårsfyrværkeri

Madeira er særligt kendt for sine smukke blomster og den særligt søde madeiravin. Men faktisk er øen også hjemsted for verdens største nytårsfyrværkeri, der selv midt om vinteren kan opleves i øernes behagelige temperaturer.
På grund af sin placering midt i havet, er køkkenet i Madeira domineret af fisk og andre af havets lækkerier. For eksempel de eksotiske blå og hvide marlin eller den blåfinnede tun, og her serveres fiskeretterne ofte med stegte bananer. Men ligesom i resten af Portugal er der masser af lækre kødretter, der ikke alene er lækre, men også altid store nok! Og så er der kagerne, hvor de cremefyldte pasta de nata er ligeså populære som i resten af Portugal, mens Madeira også har sin helt egen Bolo de Mel, der kan oversættes med honningkage og altid brækkes i stykker med fingrene, inden den deles og nydes. Selvfølgelig med en kop kaffe, som fås som espresso eller en af de mange andre varianter kendt fra Sydeuropa.

Selvom de færreste forbinder Madeira med sport, var det faktisk her på øerne, den første fodboldkamp i Portugal blev spillet. Og den stærke tradition har allerede fostret superstjerner som for eksempel Christiano Ronaldo, der betager fodboldverdenen som angriber i Real Madrid.

Læs mere

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér