Rejser til Midtportugal

Midtportugal bugner af små charmerende fiskersamfund ved kysten, der oser af det ”gamle” Portugals traditioner og livsstil, og afsides åndehuler i det indre af landet, ofte godt gemt væk fra masseturismens floder. Og så er Midtportugal det sted, hvor du kan opleve nogle af Portugals historisk og kulturelt mest interessante byer, når du drager ud på eventyr fra dit hideaway. Velkommen til den centrale del af Portugal med Hideaways, vi er specialister i rejser til regionerne i midtportugal, hvor du bor på håndplukkede hoteller og ferieboliger på din ferie.

Charmerende fiskersamfund

Ét af disse fiskersamfund i Midtportugal er fiskerbyen Nazaré, der både byder på stor skønhed og i vid udstrækning har bibeholdt sin oprindelige charme på trods af sin store popularitet. Her bærer mange fiskere stadig de traditionelle ternede skjorter og strikkede huer, og fiskerbådene er stadig malet i de traditionelle farver og med symbolske øjne, der skal sikre fiskeren mod skibbrud. Og så byder kystbyen på nogle af Midtportugals bedste og smukkeste strande.

Du kan også vælge at besøge Peniche, der blandt andet byder på et stort udvalg af fremragende fiskerestauranter, og nogle af Portugals mest kendte fiskeretter, og en særlig kniplinge-teknik, der har rødder langt tilbage i landets kunsthåndværks-tradition. Du kan derfra fortsætte til Cabo Carvoeiro, der byder på en fantastisk udsigt over havet og til de små øer, Berlengas, der samtidig er et spændende naturreservat.

Middelalderbyer og helligdomme

Hvis du interesserer dig for historie og kultur, og ønsker at se nogle af Portugals mest traditionelle byer, så er Midtportugal stedet. Dette gælder blandt andet den berømte middelalderby Obidos, der ofte omtales som én af Europas mest romantiske middelalderbyer på grund af dens maleriske huse med gotiske døre og vinduer, de smukke hvide kirker, de 13 meter høje bymure, som omgiver den gamle bydel, og blomsterfloret i de snævre, charmerende gader.

En anden af Midtportugals ikoniske byer er den ældgamle universitetsby Coimbra, der ligger på Mondego-flodens bredder. Byen har ét af Europas ældste universiteter, og de mere end 20.000 studerende, der i dag frekventerer stedet, sætter deres livlige præg på den gamle by. Foruden universitetet og en lang række af spædende fund fra romertiden, er det i øvrigt også her, at én af Portugals to store fado-traditioner holder til.

Det er også i denne del af Portugal, du finder den hellige by, Fatima, der historisk set har været Portugals religiøse center og endemålet for utallige pilgrimsfærd - på linje med Lourdes i Frankrig og Santiago de Compostela i Spanien - lige siden 1917, hvor Jomfru Maria i 1917 angiveligt viste sig for 3 små hyrdebørn og således gjorde byen berømt i hele den katolske del af Europa.

Har du spørgsmål til vores rejser, eller ønsker du blot et godt råd til valg af hotel er du altid velkommen til at kontakte os. Jeg vil ønske dig en god ferie i Portugal med Hideaways Rejser. Hilsen Marie.

Læs mere om Midtportugal

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller