Jeg har besluttet mig for at indsende en ansøgning til Workman Publishing, der står bag udgivelsen af bogen ”1000 steder du skal se…”. De bør ændre titlen til ”1001 steder du skal se…” og inkludere det lille og rustikke hotel Quinta da Geia i Portugal, og det kan faktisk kun gå for langsomt.

Marie Kaalund Winther
Besøgt af
Marie Kaalund Winther

Jeg får lyst til at ringe til Danmark og fortælle, at jeg ikke kommer hjem lige foreløbig…det vil nok ikke være den mest populære opringning, men trangen til at blive ’lidt længere’ (læs: på ubestemt tid) er til stede.

På den ene side har jeg lyst til at beholde Quinta da Geia helt for mig selv – ikke sige noget til nogen, og det til trods for, at her hverken er luksuriøst eller pompøst, men her er bare rart at være. På den anden side har jeg lyst til at dele min oplevelse med hele verden.

”Stjernekikkert”

Inden du når frem til Hotel Quinta da Geia passerer du Portugals højeste bjergkæde, Serra da Estrela, der på dansk kan oversættes til ’stjernens bjergkæde’. Efterhånden har jeg besøgt Portugal så mange gange, at det er umuligt at blive ved med at tælle. Så det lyder nok som et billigst salgstrick, når jeg afslører, at efter hvert besøg intensiveres min nysgerrighed til landet. Men jeg har glædet mig til at køre igennem netop Serra da Estrela, der indtil nu har været på listen over mit endnu ukendte Portugal. Stjernens bjergkæde fortjener sit eget afsnit, men lad den ligge ubeskrevet for en stund og i stedet for køre videre mod Quinta da Geia.

Portugals blomsterlandsby

Endelig ser jeg skiltet til Quinta da Geia, der ligger i udkanten af landsbyen, Aldeia das Dez, der i folkemunde kaldes landbyen med de mange blomster. Det er skumringstid, så det er begrænset, hvor mange blomster, jeg når at se, men det må blive en anden god gang – nu står den på hotelbesøg.

Allerede på vej op til entréen begynder min kuglepen at røre på sig – den har fået skriveiver. Uanset hvad blikket fanger i landskabet, føler jeg mig heldig at være havnet netop her. Hotel Quinta da Geia er beliggende med en all around-udsigt til både bjerge, floder, dale og skove. Bare jeg dog havde været her i fuldt dagslys… På vej op ad de sidste 10 trappetrin vender jeg mig om (igen, igen) og får nu også øje på swimmingpoolen, der ligger to terrasser længere nede på grunden – faktisk er den ganske stor taget quintaens størrelse i betragtning. Jeg kan også skimte den udendørs jacuzzi, hvis blide boblen kan høres næsten helt op til hovedindgangen, hvis du lytter godt efter (i hvert fald når det er helt vindstille).

Jeg passerer terrassen hen mod hoveddøren. På bordene står levende lys og skåle med frugt og stolene er polstret med orientalske puder. Vandet fra den lille fontæne virker som beroligende baggrundsmusik og langs gavlen hænger farvestrålende fuglebure. På alle jævne flader viser sig den ene detalje efter den anden med græskar og blomsterkrukker og…

Aladdins hule og dalmatineren Tiago

Indenfor bliver jeg modtaget af henholdsvis Isabelle, der er receptionist, og så den aldrende, sortprikkede familiehund, Tiago. Den ikke gør ret meget væsen af sig – vist nok kun når der er børn til stede, for ligesom resten af Quinta da Geia er det yngre publikum mere end velkommen. Isabelle taler et fremragende engelsk, hun stammer oprindelig fra Belgien, men hendes hjerte vil altid forblive inden for Portugals landegrænse, her ønsker hun at blive gammel. Hun er den mest elskelige receptionist, jeg har mødt.

”Kunne du tænke dig noget at drikke?”, spørger hun ledende. ”Ja, tak, en bica” (en portugisisk espresso). Ifølge Isabelle skal man ikke drikke kaffe uden tilbehør, så hun åbner for flasken med den hjemmelavede mandarinlikør. Tak for kaffe, siger jeg bare!

Ejerne, Fir og Frenkel, stammer fra Holland, og de har ligesom Isabelle tabt deres hjerte til det nordlige Portugal. De er begge bidt af en ”gal grydeske”. Så slå op i menukortet og lad dig friste af et udvalg, hvor det meste er hjemmelavet fra A til Z. Restauranten er i øvrigt smadderhyggelig – lille og intim med et strejf af alpestemning. Priserne er næsten lige så attraktive, hvor en forret kan nydes for EUR 6,- og en hovedret vil typisk koste EUR 10-15,- Isabelle giver sine varmeste anbefalinger til husets specialitet Rolos de Novilho, som er tynde skiver af oksekød rullet med portugisisk skinke i en stuvning af pesto og mild tomatsauce. Vi kvitterer med et velbekomme.

Godt at vide

Quinta da Geia henvender sig både til parret, der søger et romantisk hideaway, men også til børnefamilien. Her er plads til alle. For parret er der kræset om faciliteter som open air jacuzzi, orientalsk indrettede værelser, alle med et romantisk touch. Desuden ligger pejsestuen på første sal, der er dekoreret med gamle, stablede læderkufferter, malerier på væggene og ægte tæpper på gulvene. Der står en computer til fri afbenyttelse, så du kan følge med i verdens begivenheder alle døgnet timer. Hvis du medbringer din egen bærbar, er der overalt installeret WiFi, så du kan sende et virtuelt postkort hjem.

For familien er swimmingpoolen naturligvis et højdepunkt, og hvis det ikke er spændende nok, så leger Tiago gerne en time eller to med børn og barnlige sjæle. Som toppen på kransekagen har Fir og Frenkel et quad-køretøj (en 4-hjulet ATV), hvor de gerne kører en lille tur i sagte tempo – noget ”de seje drenge” oftest vil give en halv arm for at prøve.

Af mere rolige aktiviteter har Hotel Quinta da Geia også en legeplads, og hvordan slutter man bedre dagen af efter en gyngetur, end ved at indtage et par hjemmelavede pandekager, som Fir og Frenkel elsker at servere for de mindste, når tiden tillader. Behøver jeg at nævne, at marmeladen, der hører sig til en rigtig ”ruller”, naturligvis også er hjemmelavet? Endnu engang velbekomme…(hvis du føler dig lidt forbigået som voksen, så er jeg sikker på, at du også gerne må smage en pandekage eller to, hvis du spørger pænt).

Der findes et væld af muligheder for at få tiden til at gå også uden for matriklen – vandring og cykelture i naturen, eller udvælg et par af de mange historiske byer, der findes i Midt- og Nordportugal. Læs mere under attraktioner og rejsetips.

Porto er nærmeste lufthavn, men du kan også sagtens flyve til Lissabon og så køre op til den nordlige del. Portugal er ikke større, end at det meste kan nås i bil. Fra Porto skal du beregne ca. 2 timers kørsel og fra hovedstadens lufthavn små 3 timer.

Derfor kommer vi gerne igen

Med fare for at gentage mig selv, skal jeg gøre det kort: Quinta da Geia er et af de mest charmerende steder, jeg (længe) har set af et 3-stjernet rustikt hotel. Næste gang, chancen byder sig for at komme afsted, køber jeg sandsynligvis kun en enkeltbillet, og så må hjemrejsen lade vente på sig...

Læs mere om Rural Quinta da Geia

Officiel kategori

Hideaways' kategori

8,2 Vores gæsters
bedømmelse
133 anmeldelser

Faciliteter

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
Se alle

Kort og afstande

 • Nærmeste by, Avelar - 4 km
 • Fæstningsborgen (UNESCO) i Obidos – 209 km
 • Sintra, den gamle kongeby – 289 km
 • Portugals vugge, Guimarães, en kulturel perle - 231 km
 • Porto, den historiske (og velsmagende) bymidte – 181 km
 • Den verdensberømte pilgrimsby, Fatima – 160 km
 • Tomar, de gamle ridders by - 140 km
 • Alcobaca med sine imponerende kirker – 183 km
 • Nationalparken Serra da Estrela – 42 km
 • Strandene ved Nazaré – 184 km
 • Kultur og shopping i Lissabon – 271 km
 • Palacio da Bolsa's - et must under dit besøg - 179
 • Den gamle hovedstad, Coimbra – 81 km
 • Byen Vigo i Spanien – 329 km
 • Pinhão i Dourodalen – 159 km
 • Porto lufthavn – 192 km
 • Lissabon lufthavn - 263 km

Værelser

Selv værelsesnøglen er ikke bare en helt almindelig nøgle – det er som om, at Fir og Frenkel elsker at gå til venstre, hvor andre går til højre, men de gør det på en elegant og stilfuld måde. De i alt 20 værelser er opdelt i forskellige typer: Standard, superior, juniorsuite og familieværelser.

Kun enkelte har balkon, men så længe at udendørsarealerne er så indbydende, ser jeg det ikke som en ulempe, men mere som et ekstra plus, hvis du er heldig at få et værelse med balkon. Uanset type, så er de alle meget smagfuldt indrettet med masser af små detaljer og et østligt touch. Forskellen på f.eks. standard og superior er, at standardværelserne har bruseniche (men med et stort og moderne brusehoved), hvor superior har badekar.

Desuden tilbydes også 4 lejligheder, der ligger et par plateauer længere nede end hovedhuset. Her er der plads til hele familien eller en gruppe af venner – de mindste lejligheder kan tage op til 4 personer, mens de største helt op til 5-6 personer. Igen er indretningen varm, moderne og stilren. Lejlighederne har kitchenette, så du selv kan afprøve dine færdigheder i portugisisk gastronomi.

Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse. Det samme gælder desuden for typerne ”basic”, ”low cost” og ”budget”.

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Rural Quinta da Geia:

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Mulighed for balkon/terrasse
 • Børnepool el. afsnit
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception
 • SPA/wellness (oftest mod gebyr)
 • Hotelbar
 • 2 el. flere soveværelser

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Largo do Terreiro do Fundo do Lugar
3400-214 Aldeia das Dez

Koordinater

Latitude: 40.2964
Longitude: -7.8667

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Portugal, Nordportugal
 • Nærmeste lufthavn: 127 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Portugal, Midtportugal
 • Nærmeste lufthavn: 134 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Portugal, Midtportugal
 • Nærmeste lufthavn: 157 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi