Et historisk hideaway i Portugals tidligere hovedstad Coimbra – begge efterlader et stort indtryk! Historien om Romeo og Julie kunne lige så godt have foregået på Quinta das Lagrimas – ikke på grund af den berømte balkon, men på grund af de to hovedrolleindehavere. På Lagrimas er det samme historie om igen: To, der gerne vil have hinanden, men som af forskellige årsager må leve sammen i det skjulte. 

Marie Kaalund Winther
Besøgt af
Marie Kaalund Winther

Heldigvis må jeg godt vise min forelskelse offentligt. Hotel Lagrimas er ikke helt som alle andre gode steder. Her findes 12 hektarer med en fascinerende historie, et bibliotek der ikke tåler nogen sammenligning, en KÆMPE botanisk have med intet mindre end 51 forskellige træsorter og planter samlet fra 5 kontinenter - og så er værelserne et kapitel for sig. Quinta da Lagrimas er som et moderne museum beliggende i Portugals tidligere hovedstad, hvor alle tænkelige detaljer rammer historien ind på en måde, så du får lidt af det bedste fra to vidt forskellige verdener – fortid og nutid. Som en bonusinformation til den gode historie hører, at Quinta das Lagrimas har tilhørt samme familie, siden ”Romeo og Julies” skjulested blev opført.

Portugals svar på Romeo og Julie

Bare ved at kigge på hotellets monogram fristes du til at tænke, om der mon er adeligt blod på Quinta das Lagrimas. Navnet betyder oversat ”huset af tårer” og henviser til den ulykkeligt forelskede kvinde Inês (alias Julie), hvis tårer ifølge legenden siges at være grædt for sidste gang på Quinta das Lagrimas, inden hun blev henrettet af Kong Alfonso, der var faderen til Prins Pedro (alias Romeo), som havde et hemmeligt forhold til Inês, og de levede i det skjulte sammen på Quinta das Lagrimas. Da Inês af Kong Alfonso blev betragtet som ”fjende” grundet hendes geografiske oprindelse, ville kongen gøre det af med hende, da Prins Pedro ikke ville opgive sit kærlighedsforhold til Inês. En barsk historie, og det er svært at forstå, at et så smukt sted som Quinta das Lagrimas har været midtpunkt for denne affæres grusomme afslutning.

I dag er Inês og Pedro beundret og elsket i hele Portugal – og historien, der er en af de mest oversatte i verden, har været med til at sætte Quinta das Lagrimas på verdenskortet. Det er dog ikke kun på grund af historien, at Quinta das Lagrimas er en del af Hideaways-familien – det er ligeledes et fantastisk hotel med stil, elegance og en attraktiv beliggenhed ved en af Portugals mest interessante byer, Coimbra. Desuden er køkkenet et besøg værdigt i sig selv og kan bryste sig med en af Michelins stjerner med fokus på tilberedningen af sæsonens råvarer.

Du får (næsten) grønne fingre

Inden vi træder indenfor, vil jeg kort fortælle dig om den velplejede park, som omgiver hotellet. Den er så stor, at du altid vil kunne finde en ugenert plads i solen uanset hvornår på dagen, du bevæger dig rundt. Her er alt fra køkkenhave, vandrestier, swimmingpool, amfiteater (hvor der ofte afholdes koncerter), fontæner og små vandløb. For at sige det kort, så er haven på Quinta das Lagrimas nok den mest storslåede, som findes hos Hideaways!

Lad os så træde indenfor. Her er en overflod af detaljer og stilarter, så hvor skal vi starte? Nu skal du også have nogle overraskelser ved ankomsten, så du får altså kun en lille smagsprøve, for ellers bliver teksten alt for lang. Som en lille indskudt bemærkning, inden vi starter rundturen, bør det nævnes, at Quinta das Lagrimas er en del af Small Luxury Hotels, hvilket giver dig en indikation af standard og serviceniveau.

I hovedhuset er stilen aristokratisk, og selvom det smilende personale forsøger at få øjenkontakt, må de lige vente en stund, for mine øjne snurrer nysgerrigt rundt i lokalet. Her virker det som om, at alt er bevaret fra ’dengang’ med håndudskåret interiør i dybfarvede træsorter. Ligeså smukt er der i biblioteket, der er en mellemting af et rigtigt gentleman’s room og et forhistorisk stadsarkiv.

Bedst som jeg tror, at stilen af gennemgående for de tilstødende bygninger, overraskes jeg ved at stilen her er komplementær til hovedhuset. For passagen til de nyere afdelinger af forbundet af noget så råt som udhulede containere, der er dekoret med moderne kunst og arkitektur. Forskellen er helt vild, og jeg må konstatere, at hotellet er opdelt i en klassisk og supermoderne afdeling, der komplimenterer hinanden.

En kort opsummering:

 • Hovedhuset er indrettet med reception, bibliotek og de klassiske værelser.
 • Den nye afdeling er indrettet med SPA- og fitnessafdeling, moderne værelser og sidst, men ikke mindst:
 • Restaurant Arcadas, hvor du gerne må stille høje forventninger til kokkens tryllerier.

Aktiviteter og faciliteter på Quinta das Lagrimas

 • Den over 300 år gamle botaniske have er så stor, at du skal gå mange km for at nå hele vejen rundt
 • Lagrimas er en lille oase, hvor der også er blevet plads til en 9-hullers golfbane, driving range og putting green
 • Hvis du er mere indendørstypen, så vil SPA-afdelingen nok passe rigtig godt til dig
 • Det er OK at være vandhund på Lagrimas, og du har både en indendørs- og udendørs swimmingpool at boltre dig i
 • Du finder også et mindre fitness-område med moderne redskaber
 • I nærområdet har du mulighed for at fiske, ride eller tage en joggingtur
 • Restauranten Arcadas da Cappella er du med frontfiguren Albano Lourenço i gode hænder med et sæsonvarierende menukort
 • Af mere generelle faciliteter findes der på Lagrimas; elevator, bar og café, Internetadgang, mødelokaler, gratis parkering og room service

Godt at vide

Hvis du tænker: ”Hvorfor holde ferie ved Coimbra – jeg har ikke engang hørt om byen.” Så hør lige her! Du har måske kun hørt om Porto og Lissabon, når samtaleemnet har passeret Portugal. De færreste ved, at Coimbra måske er landets mest kulturelle og historiske. Byen er en blanding af landets traditioner i nord og syd og kan i mine øjne beskrives som en ydmyg pendant til Sevilla i Spanien. Her er snørklede gader med restauranter, fado-barer og butikker bygget i tiden fra arabernes indtog. Her er et ungdommeligt liv grundet de mange studerende. Her findes Europas ældste universitet, og så er Coimbra landets tidligere hovedstad, hvor Mondego-floden roligt flyder forbi nedenfor byen. Kort sagt så dufter og smager du historiens vingesus her midt mellem Porto og Lissabon.

Quinta das Lagrimas ligger ca. 200 km fra Lissabon lufthavn (motorvej hele vejen), og der her er så meget at opleve anbefaler vi, at du har lejebil under hele opholdet for at have tiden og friheden til at tage på oplevelse, når det passer dig. Da hotellet ligger ved Coimbra kan du høre ”verden udenfor” med svag lyd fra den forbipasserende trafik inde ved byen.

Derfor kommer vi gerne igen

Coimbra er mere interessant, end du måske tror – hvad angår Quinta das Lagrimas gælder det samme. Et ophold her i midten af Portugal er anderledes og spændende, for hvis der bare er en snert af opdagelsesrejsende og livsnyder i dig, vil du med garanti få en fantastisk ferie.

Opdagelsesrejsende fordi, at jeg selv elsker at køre rundt og udforske. På Quinta das Lagrimas bor du i smørhullet af den gamle søfarernation, hvor du kan besøge min favorit-by Porto, nyde scenerier i Douro-dalen, shoppe i Lissabon eller vandre i Serra da Estrela-bjergene – eller du kan pakke badetøjet og køre til kystens alenlange sandstrande.

Livsnyder fordi, at Quinta das Lagrimas måske er et af Coimbras bedste hoteller. Her i udkanten af byen ånder der fred og ro. Du bestemmer selv, om du vil trække dig tilbage og bare slappe af på et af Portugals mest historiske hoteller med grønne områder, gode madoplevelser eller benytte dig af de mange faciliteter. Men du har også muligheden for at opleve det uspolerede Portugal, hvis du bevæger dig uden for matriklen – enten det nære Coimbra eller resten af Beiras-regionen i Midtportugal.

Læs mere om Quinta das Lagrimas

Officiel kategori

Hideaways' kategori

9,4 Vores gæsters
bedømmelse
1388 anmeldelser

Faciliteter

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
Se alle

Kort og afstande

 • Nærmeste by, Coimbra - 2,5 km
 • Fæstningsborgen (UNESCO) i Obidos – 132 km
 • Sintra, den gamle kongeby – 221 km
 • Portugals vugge, Guimarães, en kulturel perle - 171 km
 • Porto, den historiske (og velsmagende) bymidte – 121 km
 • Den verdensberømte pilgrimsby, Fatima – 83 km
 • Tomar, de gamle ridders by - 81 km
 • Alcobaca med sine imponerende kirker – 104 km
 • Nationalparken Serra da Estrela – 117 km
 • Strandene ved Nazaré – 107 km
 • Kultur og shopping i Lissabon – 200 km
 • Palacio da Bolsa's - et must under dit besøg - 120 km
 • Coimbras historiske centrum – 3,5 km
 • Restauranter og shopping – 3,5 km
 • Finkornede sandstrande ved Figueira da Foz – 50 km
 • Aveiro, Portugals svar på Venedig – 62 km
 • Pilgrimsbyen Fatima – 83 km
 • Den ikoniske by, Porto – 122 km
 • Tør du smage Lamegos særligt formede kager – 143 km
 • Lissabon lufthavn – 195 km

Værelser

Det bliver svært at vælge! På hotellet findes i alt 51 værelser, hvoraf de 17 er placeret i hovedhuset og de resterende 34 i den nye afdeling.

Du skal vælge at bo i hovedhuset, hvis du ønsker at blive en del af historiens vingesus. De er indrettet individuelt og i en klassisk aristokratisk stil med højt til loftet, små vinduer og trægulve, der ser ud til at være oprindelige. Disse værelser kaldes ”palace rooms” og er indrettet med standard- og deluxeværelser samt suiter (17-26 m2). Det var i disse værelser, hvor Portugals hertug og konge i sin tid blev indkvarteret.

Hvis du derimod godt kan lide nutidens design skal du kigge efter den nye afdeling, hvor SPA- og haveværelserne er placeret. Her findes moderne dobbeltværelser og suiter. De såkaldte ’have-værelser’ (ca. 15 m2) har udsigt til den del af parken, hvor Inês og Pedro mødtes i smug.

Selvom jeg elsker hovedhusets værelser, er min favorit alligevel SPA-værelserne (dobbeltværelse deluxe) 19-22 m2, hvor der er udsigt mod enten den botaniske park eller Coimbra. De har veranda og badekar med hydroterapi.

Faciliteter:

 • Wi-Fi
 • Aircondition
 • Sat-TV
 • Minibar
 • Safetybox
 • Badeværelse m. kar el. bruseniche
 • Badekåbe og hårtørrer
Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Faciliteter

Her kan du se nogle af de faciliteter (kan være mod tillæg på stedet), som du kan benytte på Quinta das Lagrimas:

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Mulighed for balkon/terrasse
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Reception
 • Elevator
 • SPA/wellness (oftest mod gebyr)
 • Hotelbar
 • Indendørs pool
 • Opvarmet swimmingpool (evt. sæsonåben)

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Rua António Augusto Gonçalves
3041-901 Coimbra

Koordinater

Latitude: 40.1976
Longitude: -8.4327

Sådan kan du rejse

Hos Hideaways vil vi give dig som gæst den størst mulige fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkerejser med valgfri afrejsedato, afrejselufthavn og rejselængde. Du kan som nævnt også vælge kun at bestille hotel, hvis du selv vil arrangere din rejse.

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil. Information om kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i step 2 i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

 

 

Anmeldelser på Tripadvisor

Læs hotelanmeldelser på Tripadvisor fra andre gæster, som har besøgt hotellet. Her finder du også tips til oplevelser i området. Du kan også finde inspiration til din ferie på Hideaways’ blog.

Lignende hoteller

Portugal, Nordportugal, Porto
 • Nærmeste lufthavn: 19 km
 • Nærmeste by: ca. 0 m
 • Pool
Portugal, Midtportugal
 • Nærmeste lufthavn: 81 km
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
Portugal, Midtportugal
 • Nærmeste lufthavn: 140 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi