Rejser til Tomar

Tomar er en lille by med en stor historie, der er tæt knyttet til de vigtigste dele af den portugisiske fortid. Tomars bånd til Tempelridderne og de opdagelsesrejsende gør byen værd at besøge for alle, der rejser i Portugal.

Tomar som ligger knap 140 kilometer nordøst for Lissabon ved Nabão-flodens bredder, afholder hvert år en festival for at fejre byens rige middelalderhistorie, der er stærkt knyttet til tempelriddernes tilstedeværelse i Portugal.

Rejser du rundt i Portugal i bil er Tomar absolut et besøg værd og vi tilbyder flere håndplukkede hoteller i området. Læs mere om rejser til denne del af Portugal, eller få inspiration til en rundrejse i rejsetemaet bilrundrejser. 

Tempelridderne 

Tomars historie tager fart i det 11. århundrede, da dronning Dona Teresa giver store dele af området til Tempelridderne og disses leder Gualdim Pais begynder at bygge borgen, som vokser i størrelse helt ind til det 17. århundrede. Bygningen er i dag meget imponerende. Borgen som også var Tempelriddernes kloster blev brugt til at forsvare det centrale Portugal. Med hovedkvarter i Tomar herskede tempelridderne de følgende år over en stor del af det centrale Portugal, som de samtidig svor at forsvare mod invasion.

Tomar og Opdagelserne

Selv om Tempelridderne på et tidspunkt blev forbudt, formåede den samme linje af familier at bevare magt og indflydelse under et nyt navn. De hjalp Henrik Søfareren både med penge og viden til hans berømte opdagelsesrejse, og ridderne blev selv en slags rejsende, da de på korstog udbredte den kristne tro.

Alt dette har sat sine spor på Tomar, der har et rigt udvalg af arkitektoniske stilarter - både på borgen, klosteret og den runde Tempelridderkirke.

>> Se også pakkerejser til Portugal
>> Find udvalgte lukushoteller i Portugal

Læs mere om Tomar

Rejsemål i Midtportugal

Find rejsen til Midtportugal her

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér