Rejser til Barcelos

Barcelos er en lille, nordportugisisk middelalderby, der ligger smukt på et plateau over floden Cavado omgivet af idylliske bakker og absulut et besøg værd hvis du er på rundrejse i det nordlige Portugal. Hos Hideaways er vi specialister i rejser til Portugal og området omkring Barcelos. Læs mere om vores håndplukkede hoteller og rundrejser.

Galo de Barcelos

Portugals mest berømte symbol, den portugisiske porcelænshane, er oprindeligt fra Barcelos - og hedder da også Galo de Barcelos på portugisisk. I følge legenden hjalp hanen en rejsende - der var blevet beskyldt for et tyveri, han ikke havde begået - ved at gale hans uskyld ud. Hele historien fortælles på et kors, der står ved ruinerne af fortet Paço dos Duques de Bragança i nærheden af byen.

Oplev byens kæmpemarked

Hver torsdag afholder Barcelos et kæmpemarked centralt i byen på den store, åbne plads, Campo Da Republica. Markedet er blandt de største af sin slags i hele landet, og udvalget af keramik og porcelæn er imponerende. Her kan man også købe et eksemplar af den berømte hane.

Den berømte Korsfestival

Hver maj måned fejres korsfestival i Barcelos - på portugisisk, Festa Das Cruzes. Festivalen markerer en begivenhed, der fandt sted helt tilbage i 1504, hvor en lokal skomager på mirakuløs vis så et kors vise sig på gulvet i et kapel. Nu ligger der en kirke, Templo do Bom Jesus da Cruz, på stedet, hvor korset viste sig.

Igreja de Nossa Senhora do Terco - gennemført barokarkitektur

Barcelos har også noget at tilbyde dem, der har arkitektoniske interesser. Kirken Igreja de Nossa Senhora do Terco er bygget i barok og har et utroligt stilrent og gennemført indre med flisemalerier, der viser den sidste nadver og arbejdende munke, og der er også et imponerende loftsmaleri og flotte altre.

>> Læs mere om bilferie i Portugal
>> Læs også om vandreferier i Portugal

Læs mere om Barcelos

Rejsemål i Nordportugal

Find rejsen til Nordportugal her

Populært i Portugal

Pousada de Viana do Castelo (Monte Sta Luzia)
Portugal, Nordportugal
  • Nærmeste lufthavn: 71 km
  • Pool
  • Internetadgang/Wi-Fi
Favorit
Eden Mar Suite Hotel
Portugal, Madeira, Funchal
  • Nærmeste lufthavn: 23 km
  • Afstand til centrum: ca. 2.6 km
  • Pool
Senhora da Guia Cascais Boutique Hotel
Portugal, Lissabonkysten, Cascais
  • Nærmeste lufthavn: 38 km
  • Pool
  • Internetadgang/Wi-Fi

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér