Rejser til Porto

Kært barn har mange navne. Det samme gælder for flere byer. Tag nu bare ”Rom – den evige stad” eller ”Byernes by – Paris”. Selvom Porto vist nok (endnu) ikke har noget kælenavn, så er det efter min uofficielle vurdering ”livsglædens by”. Porto rummer nemlig alt det, der gør smilebåndet endnu bredere og får dig rent ud sagt i godt humør. Byen rummer alt fra historie, arkitektoniske perler, gastronomi og ikke mindst portvin, masser af portvin.

At rejse til Porto er som at træde et kapitel tilbage i historiebøgerne. Her venter dig nemlig dig nemlig alt fra den berømte Dom Luis-bro (tegnet af Eiffels elever), UNESCO-bevaret centrum og aner fra en svunden tid helt tilbage fra Romerriget. Jo, Porto kan noget, når det kommer til at fortælle en god historie. Men Porto er i dag meget mere end ”dengang”. I dag er byen et af Sydeuropas mest elskede storbyer, for her er et liv og leben, som passer til alle typer af temperamenter og smagsløg. Apropos sidstnævnte, så har Porto en hel bydel, Vila Nova de Gaia, hvor portvinshuse med smagsprøver ligger side om side. Det er ganske enkelt et mekka for ganen. 

Også shopping er Porto blevet mere og mere kendt for. Rigtig mange rejser hertil på en forlænget weekend for at ”shop-amokke” og kombinere specialbutikker og designhuse med byens puls og charmerende udstråling. Netop denne blanding af historien, atmosfæren og det moderne islæt gør, at rigtig mange gæster vender tilbage til Porto igen og igen – det er svært ikke at blive en smule forelsket i byen, og derfor mener jeg virkelig, at Porto med rette kan kaldes for ”livsglædens by”.

Velkommen til Portugal med Hideaways, vi er specialister i rejser til Porto hvor du bor på håndplukkede hoteller på din ferie. Bestil rejsen som en samlet pakke inkl. flyrejse, hotelophold og transfer tur/retur fra lufthavnen. Vil du hellere selv arranger din rejse til Porto så kan du naturligvis også blot booke dit hotel igennem Hideaways. Du kan flyve til Porto hver dag året rundt da vi tilbyder valgfri afrejsedag og rejselængde. Fra lufthavnene i København og Hamborg er der flere gange om ugen direkte fly til Porto, mens der er gode fobindelser fra andre lufthavne som f.eks. Aalborg og Billund. 

Mange vælger at kombinere en ferie i Porto med besøg i Dourodalen, og det er oplagt at rejse på en rundrejse således du bor på flere hoteller, læs mer eom rundrejser i bil under rejsetemaet eller kontakt os for et tilbud på en skræddersyet kør-selv ferie i det nordlige Portugal. Læs mere om rundrejser i Portugal.

 


 

 

Læs mere om Porto

Rejsemål i Nordportugal

Find rejsen til Nordportugal her

Information og fakta om Porto

Skal du rejse på ferie til Porto har jeg her samlet nogle få facts og informationer om Porto, såsom byens geografi, befolkning, klima og transport, som kan tjene som inspiration til din ferie i Porto. Hvis du ønsker at finde mere inspiration til din rejse, anbefaler jeg dig at besøge vores blog, hvor du kan finde spændende artikler om alle vores rejsemål. God fornøjelse og god rejse!

Geografi og befolkning

Porto, beliggende ved Douro-flodens udmunding i regionen Norte i Nordportugal, er den næststørste by i Portugal efter Lissabon og et af de store byområder på den iberiske halvø. Byen har en befolkning på ca. 240.000 indbyggere, mens det metropole område, som strækker sig ud over byens administrative grænser, har en befolkning på hele 1,8 millioner.

Klima og vejr

Porto har et varmt middelhavsklima med tilbøjelighed i retning af oceanisk klima. Det vil sige varme, tørre somre og milde, regnfulde vintre. I modsætning til længere sydpå i Portugal kan somrene lejlighedsvist afbrydes af regnfulde dage og lidt køligere temperaturer. Nedbøren er dog for det meste forekommende i vintermånederne, mens solrige dage er hyppige selv i de regnfulde måneder. I sommerperioden er nærliggende strande ved kysten ofte blæsende og normalt køligere end byområderne.

Varmeste måneder i året er juni med 20 i gennemsnit, efterfulgt af august og september med 19 grader i gennemsnit, mens januar er den køligste måned i året med 10 grader i gennemsnit, efterfulgt af februar med 11 grader i gennemsnit og marts og december med 12 grader i gennemsnit.

Mest nedbør er der i månederne december med 180 mm i gennemsnit og oktober og februar med 160 mm i gennemsnit, mens juli og august med 20 mm i gennemsnit er de måneder, der har mindst nedbør i Porto, efterfulgt af juni med 40 mm i gennemsnit.

Transport

Veje

Porto har en god infrastruktur med et veludbygget vejnet. Byen er desuden forbundet med en række andre portugisiske byer via store hovedveje, såsom Valença (Viana do Castelo) ved motorvej A28, med Estarreja (Aveiro) ved A29, med Lissabon ved A1, med Bragança ved A4 og med Braga ved A3.

Der er også en ringvej, A41, der forbinder alle hovedbyerne omkring Porto, og som samtidig forbinder byen med andre større hovedveje, såsom A7, A11, A42, A43 og A44.

Lufthavn

Porto har en international lufthavn, Francisco Sá Carneiro Airport (OPO), der ligger ca. 15 kilometer nordvest for byens centrum. 

Lufthavnen er i øjeblikket den næst-største i landet baseret på antallet af flyvninger, og den næst-travleste baseret på antallet af passagerer efter Lissabon Lufthavn og foan Faro Lufthavn. Lufthavnen er blandt andet base for easyJet, Ryanair, TAP Air Portugal og dets datterselskab TAP Express.

Transport til lufthavnen fra Porto centrum kan ske via metrosystemets linje E eller via motorvejene A41 og A28, samt motorvej EN13 (ved hjælp af EN107), hvis du er i bil. STCP, der står for bus- og sporvognsservicen i Porto, har også regelmæssigt busser til og fra lufthavnen. Der er endda en bus, der opererer hele natten fra Porto centrum til lufthavnen. 

Busser

Byen har et omfattende netværk af busser, der drives af STCP (Sociedade dos Transportes Colectivos do Porto), og som også står for bus-servicen i de omkringliggende byer Gaia, Maia, Matosinhos, Gondomar og Valongo.

Metro

Portos metrosystem har 68 stationer fordelt over en samlet strækning på 60 kilometer og 6 forskellige linjer. 

Linjerne A (blå), B (rød), C (grøn) og E (lilla) begynder alle ved Estádio do Dragão og slutter henholdsvis ved Senhor de Matosinhos (A), Póvoa de Varzim (via Vila Conde) (B), ISMAI (via Maia) (C) og Francisco Sá Carneiro lufthavn (E). Linje D (gul) går i øjeblikket fra Hospital S. João til Santo Ovídio på den sydlige side af Douro-floden, mens Linje F (orange) går fra Senhora da Hora (Matosinhos) til Fânzeres (Gondomar).

.

 

 

 

Populært i Porto

Premium Porto Downtown
Portugal, Nordportugal, Porto
  • Nærmeste lufthavn: 24 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Restaurant
Pestana Vintage Porto Hotel - World Heritage Site
Portugal, Nordportugal, Porto
  • Nærmeste lufthavn: 21 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Restaurant
The House Ribeira Porto Hotel
Portugal, Nordportugal, Porto
  • Nærmeste lufthavn: 17 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Internetadgang/Wi-Fi

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér